Γιώργο, αν δε γινόμαστε αδιάκριτοι, μπορείς να περιγράψεις ένα τυπικό καθημερινό σου διαιτολόγιο, συμπεριλαμβανομένων και των συμπληρωμάτων; Το συνολικό κόστος είναι υψηλότερο απ' ό,τι αν έτρωγες "κανονικά";
Δε γίνεστε αδιάκριτοι. Κοιτάξτε, το πρωί τρώω τοστ (ψωμί ολικής άλεσης) με vegan τυρί (έχει και διάφορες γεύσεις το μαγαζί που παρέθεσα πιο πάνω (δεν παίρνω ποσοστά από το μαγαζί

), τελευταία έτρωγα με γεύση Pizza) και στύβω πορτοκάλι. Στη σχολή το πρωί-μεσημέρι μπορεί να φάω σπανακόπιτα, vegeterian pizza από έναν φούρνο (η οποία δεν όμως έχει τυρί, άρα είναι vegan), να πεταχτώ μέχρι το Bamboo που είναι κοντά στη σχολή μου και να φάω κάτι από εκεί (vegan τυρόπιτα, sandwich), γενικώς σίγουρα βρίσκεται κάτι. Όταν γυρίσω σπίτι, τρώω ό,τι έχει.

Πολύ συχνά τρώω όσπρια (κυρίως φακές, φασολάδα, αράκα), ρύζι-μακαρόνια με σάλτσα, διάφορες χορτοφαγικές σούπες, πού και πού πίτσα με vegan τυρί, σπανακόπιτα, φυσικά σαλάτες και φρούτα, αλλά και γλυκά (είτε σπιτικά, είτε oreos/σοκολάτα γάλακτος, είτε αποξηραμένα φρούτα που είναι και υγιεινά) και λίγους ξηρούς καρπούς. Έξω, σε fast food, τρώω είτε φαλάφελ, είτε οικολογικό σουβλάκι (δηλαδή χωρίς κρέας), από κινέζικο μπορώ να φάω επίσης πολλά πράγματα, από μεξικάνικο μπορώ με λαχανικά και tofu αντί για κρέας, μερικά μπεργκεράδικα έχουν μπιφτέκι λαχανικών κλπ.
Από συμπληρώματα, μόνο τη βιταμίνη που παρέθεσα στο αρχικό μου μήνυμα. Μία κάθε δύο ημέρες παίρνω, δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα παίρνω καθημερινά μία.
Όσον αφορά το κόστος, αρχικά να πω πως τα σπιτικά φαγητά δεν τα φτιάχνω εγώ, όπως δεν αγοράζω τα περισσότερα υλικά. Αγοράζω το vegan τυρί, τα υποκατάστατα κρέατος όταν τρώω (δεν τα ανέφερα πριν) και λίγα ακόμη ίσως. Όσα αγοράζω εγώ, δεν είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα non-vegan. Νομίζω πως αυτό ισχύει συνολικά. Το fast food επίσης δεν είναι ακριβότερο το vegan, ίσα-ίσα το οικολογικό σουβλάκι, όπου το κανονικό κάνει 2€, συνήθως κάνει 1,30€ άρα παίρνεις δύο με 2,60€, ενώ και στις άλλες κατηγορίες οι vegan επιλογές είναι συνήθως φθηνότερες από λίγο έως αρκετά (το φαλάφελ είναι χορτοφαγικό ούτως ή άλλως). Η πολυτέλεια γενικώς ήταν πάντοτε το κρέας, μην κοιτάτε που πλέον παράγεται σε τεράστιες ποσότητες λόγω factory farming και η διαφορά δεν είναι η ίδια...
Το συμπλήρωμα διατροφής που παίρνω κοστίζει 12€ (11,90€ αν δεν κάνω λάθος) τα 90 δισκία. Με τον ρυθμό που τα καταναλώνω επί του παρόντος, δηλαδή ένα κάθε δύο μέρες, κρατάνε για έξι μήνες, επομένως κοστίζουν 2€/μήνα. Αν κάποιος παίρνει καθημερινά, θα κοστίζουν 4€/μήνα. Κάποιες άλλες βιταμίνες ίσως κοστίζουν περισσότερο, αλλά ξέρω σίγουρα πως η μηνιαία ένεση βιταμίνης Β12 που πηγαίνεις σε φαρμακείο για να σου την κάνουν, κοστίζει περίπου 0,80€, την κάνει η ξαδέρφη μου.
Ό,τι άλλο χρειαστείτε, με ρωτάτε!