Χριστούγεννα 2024 και Πρωτοχρονιά

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,209 μηνύματα.
Λοιπόόόν...
Γιαγιαδίστικη (για να μην πω προγιαγιαδίστικη) συνταγή για μελομακάρονα που κάνει θραύση.:D
΄Οποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει και εγγυημένα δεν θα χάσει.

1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2. 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
4. 0,5 του φλιτζανιού κονιάκ
5. 0,5 του φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
6. Ξύσμα 2 μανταρινιών
7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
8. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο

Χτυπάμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.

9. 6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
10. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, συστήνεται το ταψί να είναι αλουμινένιο ή αντικολλητικό και όχι ανοξείδωτο).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.

Για το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια μέλι
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. 2 φλιτζάνια νερό
4. 1 ξύλο κανέλας
5. Την φλούδα ενός λεμονιού

Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Σ΄ένα ταψάκι ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια, τριμμένη κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο.
΄Οταν συμπληρωθεί η πρώτη στρώση των μελομακάρονων στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα παραπάνω και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στις επόμενες στρώσεις οι οποίες φροντίζουμε να είναι όλο και μικρότερης διαμέτρου έτσι ώστε στο τέλος να έχουν το σχήμα "βουνού" (ομορφιές δηλαδή για να χαίρεται και το μάτι).
΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί αφού κρυώσουν να τα περιχύσει ένα μέρος αυτών με λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να τα απολαύσει και σοκολατένια.

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.:D

@Dias ΄Ορμα!!!:D

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.
Περαστικά!!
Καλά είσαι, εγώ μετά τους 37.8 είμαι τελείως off και τρέμω σαν το ψάρι.
Άντρας!
Κι έπειτα λένε δεν είναι δύο τα φύλα. Είναι αυτοί που με 38,5 κάνουν δουλειές και αυτοί που από 37,5 πέφτουν κρεβάτι. Ονομάστε τους εσείς
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόόόν...
Γιαγιαδίστικη (για να μην πω προγιαγιαδίστικη) συνταγή για μελομακάρονα που κάνει θραύση.:D
΄Οποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει και εγγυημένα δεν θα χάσει.

1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2. 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
4. 0,5 του φλιτζανιού κονιάκ
5. 0,5 του φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
6. Ξύσμα 2 μανταρινιών
7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
8. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο

Χτυπάμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.

9. 6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
10. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, συστήνεται το ταψί να είναι αλουμινένιο ή αντικολλητικό και όχι ανοξείδωτο).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.

Για το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια μέλι
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. 2 φλιτζάνια νερό
4. 1 ξύλο κανέλας
5. Την φλούδα ενός λεμονιού

Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.

Σ΄ένα ταψάκι ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια, τριμμένη κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο.
΄Οταν συμπληρωθεί η πρώτη στρώση των μελομακάρονων στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα παραπάνω και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στις επόμενες στρώσεις οι οποίες φροντίζουμε να είναι όλο και μικρότερης διαμέτρου έτσι ώστε στο τέλος να έχουν το σχήμα "βουνού" (ομορφιές δηλαδή για να χαίρεται και το μάτι).
΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί αφού κρυώσουν να τα περιχύσει ένα μέρος αυτών με λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να τα απολαύσει και σοκολατένια.

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.:D

@Dias ΄Ορμα!!!:D
βούτυρο έβαζε η γιαγιά; Ήταν από Μικρά Ασία; Εμείς τα κάναμε πάντα μόνο με λάδι.
Έχει πάψει να μου αρέσει το βούτυρο. Μου μυρίζει. Μήπως γέρασα; Μόνο στον πουρέ πατάτας μ΄αρέσει και στο φρέσκο χωριάτικο ψωμί

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,980 μηνύματα.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,761 μηνύματα.
βούτυρο έβαζε η γιαγιά; Ήταν από Μικρά Ασία; Εμείς τα κάναμε πάντα μόνο με λάδι.
Έχει πάψει να μου αρέσει το βούτυρο. Μου μυρίζει. Μήπως γέρασα; Μόνο στον πουρέ πατάτας μ΄αρέσει και στο φρέσκο χωριάτικο ψωμί
Μπορείς να τα κάνεις απλά με λάδι !!

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,209 μηνύματα.

Μπορείς να τα κάνεις απλά με λάδι !!

Ακριβώς αυτό που είπε η @rafaela11.
Αντί να βάλεις 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος, μπορείς να βάλεις 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.
Ρε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,984 μηνύματα.
Μακάρι να μπορούσα να ζήσω τα χριστούγεννα στην φινλανδία ή στην ισλανδία

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,309 μηνύματα.
Συνταγή για τα Χριστούγεννα

-- Συστατικά --
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
Όπως όλοι καταλάβατε, αυτή η εκτέλεση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Χριστούγεννα! Και είμαι σίγουρος ότι ήδη ψάχνετε ιδέες και πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και για τα Κυριακάτικα δείπνα και σουαρέ με οικογένεια, συγγενείς και φίλους.

(Κλεμμένο από τον Άκη) [/SPOILER]

1732557842055.png
1732557885463.png
1732558018894.png

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,309 μηνύματα.
Συνταγή για τα Χριστούγεννα

-- Συστατικά --
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
Όπως όλοι καταλάβατε, αυτή η εκτέλεση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Χριστούγεννα! Και είμαι σίγουρος ότι ήδη ψάχνετε ιδέες και πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και για τα Κυριακάτικα δείπνα και σουαρέ με οικογένεια, συγγενείς και φίλους.

(Κλεμμένο από τον Άκη)

1732558273685.png

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,824 μηνύματα.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,761 μηνύματα.
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο
Εμείς συνήθως κάνουμε γεμιστή κότα στη γάστρα, με γέμιση από ρύζι, κιμά, μήλο και νομίζω κάστανο ; πρέπει να ρωτήσω τη μαμά

αλλά γίνεται τέλειο

touvlo

Διάσημο μέλος

Παρήγγειλα σήμερα γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής για τις 23.12. Άντε να δούμε.... 24 μέρες νωρίτερα, αλλά αυτός έτσι δουλεύει. Θέλει νωρίς τις παραγγελίες.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,125 μηνύματα.
@Scandal σκέψου να μας φτιάχνει μπισκότα και ζεστη σοκολάτα η Mariah ενώ έξω χιονίζει. 😂😂

touvlo

Διάσημο μέλος

rafaela11

Διάσημο μέλος

Στολίσαμε ! Και του χρόνου με υγεία ❄️
IMG_1393.jpeg

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,843 μηνύματα.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια