
25-11-24

11:08
Λοιπόόόν...
Γιαγιαδίστικη (για να μην πω προγιαγιαδίστικη) συνταγή για μελομακάρονα που κάνει θραύση.
΄Οποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει και εγγυημένα δεν θα χάσει.
1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2. 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
4. 0,5 του φλιτζανιού κονιάκ
5. 0,5 του φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
6. Ξύσμα 2 μανταρινιών
7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
8. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
Χτυπάμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
9. 6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
10. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, συστήνεται το ταψί να είναι αλουμινένιο ή αντικολλητικό και όχι ανοξείδωτο).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.
Για το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια μέλι
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. 2 φλιτζάνια νερό
4. 1 ξύλο κανέλας
5. Την φλούδα ενός λεμονιού
Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Σ΄ένα ταψάκι ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια, τριμμένη κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο.
΄Οταν συμπληρωθεί η πρώτη στρώση των μελομακάρονων στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα παραπάνω και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στις επόμενες στρώσεις οι οποίες φροντίζουμε να είναι όλο και μικρότερης διαμέτρου έτσι ώστε στο τέλος να έχουν το σχήμα "βουνού" (ομορφιές δηλαδή για να χαίρεται και το μάτι).
΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί αφού κρυώσουν να τα περιχύσει ένα μέρος αυτών με λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να τα απολαύσει και σοκολατένια.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.
@Dias ΄Ορμα!!!
Γιαγιαδίστικη (για να μην πω προγιαγιαδίστικη) συνταγή για μελομακάρονα που κάνει θραύση.

΄Οποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει και εγγυημένα δεν θα χάσει.
1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2. 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
4. 0,5 του φλιτζανιού κονιάκ
5. 0,5 του φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
6. Ξύσμα 2 μανταρινιών
7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
8. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
Χτυπάμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
9. 6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
10. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, συστήνεται το ταψί να είναι αλουμινένιο ή αντικολλητικό και όχι ανοξείδωτο).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.
Για το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια μέλι
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. 2 φλιτζάνια νερό
4. 1 ξύλο κανέλας
5. Την φλούδα ενός λεμονιού
Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Σ΄ένα ταψάκι ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια, τριμμένη κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο.
΄Οταν συμπληρωθεί η πρώτη στρώση των μελομακάρονων στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα παραπάνω και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στις επόμενες στρώσεις οι οποίες φροντίζουμε να είναι όλο και μικρότερης διαμέτρου έτσι ώστε στο τέλος να έχουν το σχήμα "βουνού" (ομορφιές δηλαδή για να χαίρεται και το μάτι).
΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί αφού κρυώσουν να τα περιχύσει ένα μέρος αυτών με λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να τα απολαύσει και σοκολατένια.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.

@Dias ΄Ορμα!!!

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.

25-11-24

11:25
Άντρας!Περαστικά!!
Καλά είσαι, εγώ μετά τους 37.8 είμαι τελείως off και τρέμω σαν το ψάρι.
Κι έπειτα λένε δεν είναι δύο τα φύλα. Είναι αυτοί που με 38,5 κάνουν δουλειές και αυτοί που από 37,5 πέφτουν κρεβάτι. Ονομάστε τους εσείς
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
βούτυρο έβαζε η γιαγιά; Ήταν από Μικρά Ασία; Εμείς τα κάναμε πάντα μόνο με λάδι.Λοιπόόόν...
Γιαγιαδίστικη (για να μην πω προγιαγιαδίστικη) συνταγή για μελομακάρονα που κάνει θραύση.
΄Οποιος θέλει μπορεί να την δοκιμάσει και εγγυημένα δεν θα χάσει.
1. 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2. 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος
3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
4. 0,5 του φλιτζανιού κονιάκ
5. 0,5 του φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
6. Ξύσμα 2 μανταρινιών
7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
8. 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
Χτυπάμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη.
9. 6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
10. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
11. 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (για κάποιον λόγο που δεν ξέρω, συστήνεται το ταψί να είναι αλουμινένιο ή αντικολλητικό και όχι ανοξείδωτο).
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.
Για το σιρόπι
1. 2 φλιτζάνια μέλι
2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
3. 2 φλιτζάνια νερό
4. 1 ξύλο κανέλας
5. Την φλούδα ενός λεμονιού
Το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στιγμιαία στο σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Σ΄ένα ταψάκι ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια, τριμμένη κανέλα και τριμμένο γαρύφαλλο.
΄Οταν συμπληρωθεί η πρώτη στρώση των μελομακάρονων στην πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα παραπάνω και συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο και στις επόμενες στρώσεις οι οποίες φροντίζουμε να είναι όλο και μικρότερης διαμέτρου έτσι ώστε στο τέλος να έχουν το σχήμα "βουνού" (ομορφιές δηλαδή για να χαίρεται και το μάτι).
΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί αφού κρυώσουν να τα περιχύσει ένα μέρος αυτών με λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να τα απολαύσει και σοκολατένια.
Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.
@Dias ΄Ορμα!!!![]()
Έχει πάψει να μου αρέσει το βούτυρο. Μου μυρίζει. Μήπως γέρασα; Μόνο στον πουρέ πατάτας μ΄αρέσει και στο φρέσκο χωριάτικο ψωμί
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 4,980 μηνύματα.

25-11-24

13:01
γιαννενα βραδυ εχει 1-2 βαθμουςΤι κρύο είναι αυτό.
6oC λένε τα windows
Το λατρεύω!
rafaela11
Διάσημο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,761 μηνύματα.

25-11-24

13:56
Μπορείς να τα κάνεις απλά με λάδι !!βούτυρο έβαζε η γιαγιά; Ήταν από Μικρά Ασία; Εμείς τα κάναμε πάντα μόνο με λάδι.
Έχει πάψει να μου αρέσει το βούτυρο. Μου μυρίζει. Μήπως γέρασα; Μόνο στον πουρέ πατάτας μ΄αρέσει και στο φρέσκο χωριάτικο ψωμί

25-11-24

14:45
Έχει πάψει να μου αρέσει το βούτυρο. Μου μυρίζει. Μήπως γέρασα; Μόνο στον πουρέ πατάτας μ΄αρέσει και στο φρέσκο χωριάτικο ψωμί
Μπορείς να τα κάνεις απλά με λάδι !!
Ακριβώς αυτό που είπε η @rafaela11.
Αντί να βάλεις 1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 0,5 του φλιτζανιού βούτυρο γάλακτος, μπορείς να βάλεις 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.

25-11-24

19:49
Ρε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 8,984 μηνύματα.

25-11-24

20:03
Μακάρι να μπορούσα να ζήσω τα χριστούγεννα στην φινλανδία ή στην ισλανδία
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,309 μηνύματα.

25-11-24

20:07
Συνταγή για τα ΧριστούγενναΡε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
-- Συστατικά --
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
Όπως όλοι καταλάβατε, αυτή η εκτέλεση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Χριστούγεννα! Και είμαι σίγουρος ότι ήδη ψάχνετε ιδέες και πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και για τα Κυριακάτικα δείπνα και σουαρέ με οικογένεια, συγγενείς και φίλους.
(Κλεμμένο από τον Άκη) [/SPOILER]
(Κλεμμένο από τον Άκη) [/SPOILER]
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,815 μηνύματα.

25-11-24

20:09
Γιορτινά: Χριστούγεννα - Gastronomos.gr

Έχει ένα σωρό γκουρμέ που θέλεις
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,309 μηνύματα.

25-11-24

20:09
Συνταγή για τα ΧριστούγενναΡε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
-- Συστατικά --
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
1 κιλό κάλαντα
20 γρ. χριστουγεννιάτικα στολίδια
20 κιλά δώρα
50 γρ. αλμυρές και γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές
1 ρεβεγιόν
Γαρνίρουμε με 1 τόνο αγάπη
Όπως όλοι καταλάβατε, αυτή η εκτέλεση σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Χριστούγεννα! Και είμαι σίγουρος ότι ήδη ψάχνετε ιδέες και πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και για τα Κυριακάτικα δείπνα και σουαρέ με οικογένεια, συγγενείς και φίλους.
(Κλεμμένο από τον Άκη)
(Κλεμμένο από τον Άκη)
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,824 μηνύματα.

26-11-24

10:03
Ρε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο
Αρνάκι στη σούβλα.

rafaela11
Διάσημο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,761 μηνύματα.

26-11-24

10:13
Εμείς συνήθως κάνουμε γεμιστή κότα στη γάστρα, με γέμιση από ρύζι, κιμά, μήλο και νομίζω κάστανο ; πρέπει να ρωτήσω τη μαμάΡε παίδες, δώστε ιδέες για κανα γιορτινό φαγητό.
Εμείς συνηθίζουμε την παραμονή να τρώμε κάτι γκουρμεδιάρικο
αλλά γίνεται τέλειο
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,125 μηνύματα.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.

29-11-24

15:36
Παρήγγειλα σήμερα γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής για τις 23.12. Άντε να δούμε.... 24 μέρες νωρίτερα, αλλά αυτός έτσι δουλεύει. Θέλει νωρίς τις παραγγελίες.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33,125 μηνύματα.

01-12-24

07:48
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.

01-12-24

10:08
he he
μου θυμίζει το γερμανικό άσμα:
Ich will keine Schokolade
Ich will lieber einen Mann
Εσύ θες και τη σοκολάτα και τα μπισκότα και το κορίτσι. Φαταούλα!
rafaela11
Διάσημο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,761 μηνύματα.

01-12-24

18:58
Στολίσαμε ! Και του χρόνου με υγεία 

Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,843 μηνύματα.

01-12-24

19:01
Πολύ όμορφο το δέντρο! Και του χρόνου με υγεία!
vanessa99
Δραστήριο μέλος
Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 537 μηνύματα.

01-12-24

19:01
Ωω πανέμορφα είναι


Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 99 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Fernando_A
- touvlo
- Paragontas7000
- fmarulezkd
- charmander
- taketrance
- Scandal
- Ωρορα
- bibliofagos
- Kate1914
- Sosstoss
- chester20080
- American Economist
- Reader
- Μήτσος10
- GeorgePap2003
- giannhs2001
- rafaela11
- Ilma
- Memetchi
- Εριφύλη
- Joji
- Unboxholics
- Jack of Spades
- thenutritionist
- A350
- p.theofanis
- Μαυρίκιος
- NeosUser2023
- Wonderkid
- teacher_40
- Libertus
- synthnightingale
- jellojina
- iew
- aggelos_95
- Totreno
- Αντικειμενικός
- fourkaki
- johnsala
- vasilis123321
- Jim175
- Giorgkalo
- Hased Babis
- msk
- AggelikiGr
- J.Cameron
- despoina13
- Advocatus diaboli
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.