Aγορά Αυτοκινήτου

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Τώρα 8 με το ζόρι πιανει.
Έχουν ανέβει τρελά οι τιμές στα καινούρια και θα ανέβουν ακόμη περισσότερο.
21312331313.png

Αν είναι συνηθισμένη βλάβη στατιστικά και ξέρουν πως θα την φτιάξουν πιστεύω δεν θα πέσει η τιμή του τόσο πολύ. Δεν σου είπα να κοροϊδέψεις κανέναν. Πες την κατάσταση και το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Τα 1500 ευρώ καλή τιμή είναι. Το θέμα είναι να φτιαχτεί και να μη σκάνε το ίδιο και άλλα προβλήματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Έχουν ανέβει τρελά οι τιμές στα καινούρια και θα ανέβουν ακόμη περισσότερο.
View attachment 130933
Αν είναι συνηθισμένη βλάβη στατιστικά και ξέρουν πως θα την φτιάξουν πιστεύω δεν θα πέσει η τιμή του τόσο πολύ. Δεν σου είπα να κοροϊδέψεις κανέναν. Πες την κατάσταση και το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Τα 1500 ευρώ καλή τιμή είναι. Το θέμα είναι να φτιαχτεί και να μη σκάνε το ίδιο και άλλα προβλήματα.

Δεν ειναι τιμή της Opel τα 1500.

Αυτοί λάκισαν. Σου λέει έλα με δική σου ευθύνη και φτιάξε το και όσο πάει.... και σιγουρα θα πάει τα διπλά.

Το θεμα ειναι να φτιάχνεται που είπες και εσυ ο δικος μου ειπε οτι φτιάχνεται και τον είδα σίγουρο. Απλα επειδη έτρεχα με τους Οπελατζήδες ως τωρα το χω αφησει λίγο πίσω αυτό.

Το αμάξι σαν αμάξι ειναι όμορφο και ειναι και πολύ ωραιοο σα χώρος. Άνετο... όσοι μπαινουν μέσα αυτο μου λένε.

Κατα τα άλλα η συμπεριφορά της OPEL HELLAS σε ένα τέτοιο σκηνικό ηταν ψυχρή και αδιάφορη. Του στύλ αφου αλλαξες λάδια 2 φορές σε άλλους και όχι σε εμάς δεν θα μπούμε στη διαδικασια να δούμε ακομη και αν φταίξαμε εμείς.... δική σου ευθύνη. Και σκέψου στο βιβλιο του αυτοκινητου λέει οτι τα λάδια που μπηκαν ειναι αυτα που συστηνει ο κατασκευαστξς εξαρχης τα Dexos 2 5W 30.

Αλλα αυτοι βρηκαν ευκαιρία.... δεν έχουν δίκιο 100% αλλα αντε να τους κυνηγησεις τωρα οταν θές για μια πραγματογνωμοσύνη απο το ΤΕΕ 2000 ευρώ.

Δε ξέρω αν η βεβαίωση του μηχανικού που θα το φτιάξει θα πιανοταν σε δικαστήριο.

Θέλω και Μηχανολογο Μηχανικό.

ΥΓ Αφηνω και ενα μικρό παραθυράκι αναμονής καθως περιμένω απάντηση και απο την Γερμανία.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.058 μηνύματα.
Εσείς που ασχολείστε με αυτοκίνητα κλπ, τι ήταν αυτό το σκάνδαλο Volkswagen το 2015; Βλέπω είχε γίνει πολύς ντόρος, πώς και δεν έχει στιγματιστει η εταιρεία μόνιμα και να φάει βετο/cancel από τον απλό κοσμο;
(Εγω τωρα το πρωτοακουω)

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ο Θεός να μας φυλάει απο τις αντιπροσωπείες και τους έμπορες αυτοκινήτων.... δε θέλω πλέον να εχω καμία σχέση με αυτούς και ειδικα με την OPEL.

περιμένω να πάρω το αυτοκίνητο την εβδομάδα που μας έρχεται.

Γενική επισκευή στη μηχανή -> λύσιμο - αλλαγή στο καπάκι - αλλαγη σε ολες τις φλάτζες - τσιμουχες - ελατηρια - εμβολα - ιμαντα χρονισμού - μέτρηση κυλινδρων -πλανάρισμα σύνολο 1800 ευρώ.

το αμάξι ειναι 5 ετών. Έκαιγε λάδια.

Πριν αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο ας ρίξει μια ερώτηση και εδώ.... εγω προσωπικά αν αγοράσω ξανά θα ειμαι τελείως διαφορετικός απο ότι ήμουν τοτε! Στα 32 μου το 2019.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εσείς που ασχολείστε με αυτοκίνητα κλπ, τι ήταν αυτό το σκάνδαλο Volkswagen το 2015; Βλέπω είχε γίνει πολύς ντόρος, πώς και δεν έχει στιγματιστει η εταιρεία μόνιμα και να φάει βετο/cancel από τον απλό κοσμο;
(Εγω τωρα το πρωτοακουω)

Καταλαβαίνεις απο το μέγεθος της απάτης οτι αν πάς για ενα σέρβις σου χρεώνουν τα λάδια 150-200 ευρώ ενω το ιδιο σέρβις αν το κάνεις σε μηχανικό άλλον... παιρνεις το λάδι σου 40 ευρω και δινεις αλλα 40 το πολυ 80-100 ευρώ.

Οσες φορές ρώτησα και διαφορετικούς κανείς δεν μ έδωσε μια απάντηση σοβαρή γιατι το κάνουν αυτό. Το ιδιο λάδι βρε.... που παιρνεις μονος σου απο ενα λαδάδικο με 16 ευρω το λιτρο αυτοι το χρεώνουν 19-20.

Δεν χρειαζεται να πούμε κάτι αλλο... ολοι αυτοι έγιναν πλούσιοι με τέτοιες κομπίνες. Θα κοιτάξω το επομενο αμαξι να το φέρω απέξω αν μπορέσω. Μπορεί να γλιτώσω λεφτά κάτι μου λέει.

Ολοι αυτοι απατεώνες ειναι με κοστουμια αυτη ειναι η γνώμη μου πλέον.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Καταλαβαίνεις απο το μέγεθος της απάτης οτι αν πάς για ενα σέρβις σου χρεώνουν τα λάδια 150-200 ευρώ ενω το ιδιο σέρβις αν το κάνεις σε μηχανικό άλλον... παιρνεις το λάδι σου 40 ευρω και δινεις αλλα 40 το πολυ 80-100 ευρώ.

Δεν χρειαζεται να πούμε κάτι αλλο... ολοι αυτοι έγιναν πλούσιοι με τέτοιες κομπίνες. Θα κοιτάξω το επομενο αμαξι να το φέρω απέξω αν μπορέσω. Μπορεί να γλιτώσω λεφτά κάτι μου λέει.

Ολοι αυτοι απατεώνες ειναι με κοστουμια αυτη ειναι η γνώμη μου πλέον.

Πάντως Devil αν θέλεις καλό αυτοκίνητο δες προς Toyota, Nissan, Mazda, Hyundai, Kia και μετά Ford. Μακρυά από Ευρωπαϊκές εταιρείες καθώς μόνο ζημιές είναι.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Πάντως Devil αν θέλεις καλό αυτοκίνητο δες προς Toyota, Nissan, Mazda, Hyundai, Kia και μετά Ford. Μακρυά από Ευρωπαϊκές εταιρείες καθώς μόνο ζημιές είναι.
Το καλο με τα Hyundai ειναι οτι εχουν φθηνα ανταλλακτικα. Βαλε και honda στην λιστα αυτη. Οπως βλεπουμε οι Ιαπωνες ειναι περισσοτερο της αξιοπιστιας.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Φώτη ούτε ενας απο αυτους δεν μου ειπε ποτέ γιατι χρεώνουν το λάδι του κινητήρα... την ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.... ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ.

Δηλαδη απιστευτο τους ρωτουσα συγκεκριμενα να απαντησουν σε αυτο που τους έλεγα. Απάντηση καμία.
Εννοείται ευρωπαϊκο ποτέ ξανά. Και ειδικά OPEL. Αν και τωρα που το έφτιαξα πιστεύω θα κρατήσει 6-7 χρονια σίγουρα....

δεν ήξερα τοτε. Ημουν μικρός δεν ειχα πάρει ξανά αμάξι. Τωρα.. πριν πάω να αγοράσω θα έχω διαβάσει και ψάξει τι ανακλησεις έχει ακριβως και αν εχει βεβαια ο κινητηρας που θα μου πουλήσουν.

Θα εχω αριθμό κινητηρα και μοντέλο και θα ψάξω τις ανακλήσεις και θα ερωτηθούν συγκεκριμένα.... και αν μ πει ο εμπορος εκει που τον έχουν βαλει στο γραφειακι να παίζει με τα ποσοστά επι των πωλήσεων θα πώ ωραια φέρτε μου τους μηχανικους σας να συζητήσουμε.

Δυστυχως οι περισσοτερες αντιπροσωπείες έχουν απο κάτω σχόλια που προέχονται απο ανθρώπους ειτε βαλτούς για να κάνουν διαφημιση.... ειτε άσχετους που λενε "ευχαριστουμε πολυ που μας βοηθησατε για την αγορα του νεου μας αυτοκινητου"

γελάει ο κόσμος απλά.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Το καλο με τα Hyundai ειναι οτι εχουν φθηνα ανταλλακτικα. Βαλε και honda στην λιστα αυτη. Οπως βλεπουμε οι Ιαπωνες ειναι περισσοτερο της αξιοπιστιας.

Ωραία τα Honda αλλά όχι για Ευρώπη καθώς είναι πανάκριβα, €40.000 το Civic έλεος. Στις ΗΠΑ όμως ναι τα Honda συμφέρουν πολύ λόγω αξιοπιστίας και καλής τιμής. Προσωπικά θεωρώ τα Toyota , Nissan και Ford την καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητο πόλης.

* Μην συγκρίνεται επίσης την Toyota/Nissan/Honda/Ford Europe με τις ίδιες εταιρείες στις ΗΠΑ καθώς οι μηχανές που φοράνε εκεί είναι εντελώς διαφορετικές ενώ στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τα διπλάσια μοντέλα σε σχέση με εδώ. Όμως ναι η Toyota θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ειδικά αν θέλεις Hybrid system.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Ωραία τα Honda αλλά όχι για Ευρώπη καθώς είναι πανάκριβα, €40.000 το Civic έλεος. Στις ΗΠΑ όμως ναι τα Honda συμφέρουν πολύ λόγω αξιοπιστίας και καλής τιμής. Προσωπικά θεωρώ τα Toyota , Nissan και Ford την καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητο πόλης.

* Μην συγκρίνεται επίσης την Toyota/Nissan/Honda/Ford Europe με τις ίδιες εταιρείες στις ΗΠΑ καθώς οι μηχανές που φοράνε εκεί είναι εντελώς διαφορετικές ενώ στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τα διπλάσια μοντέλα σε σχέση με εδώ. Όμως ναι η Toyota θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ειδικά αν θέλεις Hybrid system.
Ισχυει αυτο, γενικα οι τιμες εχουν ξεφυγει στα καινουργια. Ναι αν θες hybrid φυσικα και θα πας toyota που οι ανθρωποι το εχουν "τερματισει".

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

40.000 ευρω.... :loltooth:

Γοα τον δρομο.... :loltooth:

και για να κάνεις πλούσιους τους έμπορες που τα πουλάνε με καπέλο ειμαι σιγουρος 1000%

Ουτε κάν... μόλις περάσουν 5-6 χρονια θα κοιτάξω ενα καλό μεταχειρισμένο ή να το φέρω απο το εξωτερικό αν μπορώ. Αμα μπούν στη μέση οι μεσάζοντες και ο καθε μαλάκας.... κλάψτα χαράλαμπε.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

και για να κάνεις πλούσιους τους έμπορες που τα πουλάνε με καπέλο ειμαι σιγουρος 1000%

Ουτε κάν... μόλις περάσουν 5-6 χρονια θα κοιτάξω ενα καλό μεταχειρισμένο ή να το φέρω απο το εξωτερικό αν μπορώ. Αμα μπούν στη μέση οι μεσάζοντες και ο καθε μαλάκας.... κλάψτα χαράλαμπε.
Δεν αξιζει Ελλαδα να παρεις καινουργιο. Σου φορτωνουν χιλια πραγματα και σου διπλασιαζουν σχεδον την τιμη. Ελλαδα βλεπω το νεο σιβικ απο 37k και εξωτερικο απο 25k.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δεν αξιζει Ελλαδα να παρεις καινουργιο. Σου φορτωνουν χιλια πραγματα και σου διπλασιαζουν σχεδον την τιμη. Ελλαδα βλεπω το νεο σιβικ απο 37k και εξωτερικο απο 25k.

ε καλα το σκέφτομαι τοτε....

Συγγνωμη που το λέω πλέον αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν... οχι γιατι ειμαι υπερ καχύποπτος αλλα επειδη εχω πάρει τη ζωή στα χέρια μου τουλάχιστον μια δεκαετία τωρα... εχω δει παααααρα πολλα...

και ο καθενας δουλευει για τα συμφέροντα του και μόνο. Αυτα περι ανθρωπιάς και να σε βοηθήσουμε απο τους μεγαλο κορποραίους ειναι όνειρα νύχτας 6η Ιουνίου 2024 εκει γυρω στα μεσάνυχτα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ισχυει αυτο, γενικα οι τιμες εχουν ξεφυγει στα καινουργια. Ναι αν θες hybrid φυσικα και θα πας toyota που οι ανθρωποι το εχουν "τερματισει".
ε καλα το σκέφτομαι τοτε....

Συγγνωμη που το λέω πλέον αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν... οχι γιατι ειμαι υπερ καχύποπτος αλλα επειδη εχω πάρει τη ζωή στα χέρια μου τουλάχιστον μια δεκαετία τωρα... εχω δει παααααρα πολλα...

και ο καθενας δουλευει για τα συμφέροντα του και μόνο. Αυτα περι ανθρωπιάς και να σε βοηθήσουμε απο τους μεγαλο κορποραίους ειναι όνειρα νύχτας 6η Ιουνίου 2024 εκει γυρω στα μεσάνυχτα.

Για εμένα αυτά είναι top.

• Toyota Corolla Sedan

IMG_5773.png

• Toyota Corolla Cross

IMG_5775.png

• Nissan Sentra

IMG_0570.jpeg

• Nissan Qashqai

IMG_5771.jpeg

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.
Honda και φθηνά ανταλλακτικά καλό ανεκδότο... Ο πατέρας μου έχει ένα honda και βρίζει κάθε λίγο τον Σαρακάκη ( ο αντιπρόσωπος της Honda) για τα ακριβά ανταλλακτικά του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κοίτα για αμάξι από εξωτερικό δε ξέρω αν αξίζει. Καταρχάς από Γερμανία όπου φέρνουν οι περισσότεροι αμάξι το χειμώνα βάζουν αλάτια για το χιόνι και μετά σκουριάζει το αμάξωμα. Θα πρέπει να είναι μαξ 2-3 χρόνων το αμάξι για να μην έχει εκτεθεί πόλυ στο χίονι και να είναι ακριβό μόντελο. Επίσης εδώ στη Ελλάδα θα σε φορτώσουν με τέλη τελώνιου και ότι άλλο φόρο βρουν μέσα σε 5 χρόνια.

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εντάξει δεν χρειάζεται να βάλεις και τα αυθεντικά ανταλλακτικά της αντιπροσωπείας. Και εγώ καινουργιο είχα το CROSSLAND suv μοντέλο 2019 και μου έβγαλε θέμα στα εμβόλα... Της μαμάς του είχε.

Τώρα θα βάλουμε τα hasding τα αμερικανικά αμα τα λέω καλά. Σκυλιά μου είπε ο μηχανικός.

Σκέψου το έμβολο από στρογγυλό είχε γίνει οβάλ παλι καλά δεν έπαθα ζημιά στο χιτωνια εσωτερικά. Τέλος πάντων αυτά στην αρχή δεν τα ξέρεις... Τα μαθαίνεις μετά και τους παιζεις μπαλα αλλιώς.

Έτσι κ αλλιώς after market παίζει να σου βάζουν.

Παιδιά σε αντιπροσωπείες μη πατε καν οι άνθρωποι είναι κλέφτες.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Εμείς έχουμε ένα Ford Focus και ένα Alpha Romeo.. Είχαμε και Subaru αλλά το δώσαμε (ΠΟΛΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟ).

Τώρα το καλοκαίρι (μάλλον) που θα πάω για δίπλωμα θα μου δώσουν την άλφα.

Εμείς έχουμε ένα Ford Focus και ένα Alpha Romeo.. Είχαμε και Subaru αλλά το δώσαμε (ΠΟΛΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟ).

Τώρα το καλοκαίρι (μάλλον) που θα πάω για δίπλωμα θα μου δώσουν την άλφα.
Αν κι εγώ θα ήθελα ένα σμαρτάκι, γιατί στην Αθήνα σου βγαίνει το λάδι για να παρκάρεις.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Honda και φθηνά ανταλλακτικά καλό ανεκδότο... Ο πατέρας μου έχει ένα honda και βρίζει κάθε λίγο τον Σαρακάκη ( ο αντιπρόσωπος της Honda) για τα ακριβά ανταλλακτικά του.
Ποτε ειπα οτι τα honda εχουν φθηνα ανταλλακτικα ,Hyundai εγραψα καθως ειναι φθηνοτερα(απο τον ανταγωνισμο). Τα honda ειπα μπαινουν στη λιστα του Volkswagen fan για τα καλα αυτοκινητα οχι στο οτι ειναι φθηνα τα ανταλλακτικα τους.

Εχουμε honda στην οικογενεια τουλαχιστον 27 χρονια λες να μην ξερω για την μαρκα αυτη? Για φθηνα ανταλλακτικά θα πας στο χιουνται

Τελευταία επεξεργασία:

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.
Ποτε ειπα οτι τα honda εχουν φθηνα ανταλλακτικα ,Hyundai εγραψα καθως ειναι φθηνοτερα(απο τον ανταγωνισμο). Τα honda ειπα μπαινουν στη λιστα του Volkswagen fan για τα καλα αυτοκινητα οχι στο οτι ειναι φθηνα τα ανταλλακτικα τους.

Εχουμε honda στην οικογενεια τουλαχιστον 27 χρονια λες να μην ξερω για την μαρκα αυτη? Για φθηνα ανταλλακτικά θα πας στο χιουνται
Λάθος το διάβασα, όταν είπες βάλε τη χοντα στη λίστα νόμιζα ότι πήγαινε για τα φτηνά ανταλλακτικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια