Κάτσε ρε, το ακριβώς αντιθετο: Ο Coleman στο Relentless DvD χλαπακιαζει Nesquick, barbecue sauce, τηγανητά μπιφτέκια, jack Daniel's σε εστιατοριο και δεν ξερω γω τι αλλο.
Επίσης έχω συναντήσει και μιλήσει (κάνα 5λεπτο μη φανταστείς) με Kevin Levrone από κοντά, και είχε πει το ίδιο σε ερωτηση: σε off-season γινεται μακελειο στην κουζινα, πως αλλιως θα γεμισεις 7-8k θερμιδες?
Στο dvd όντως μπορεί να δείχνει αυτά. Ίσχυαν όμως στην καθημερινότητα του ή απλά ήταν σε cheat day; Προφανώς δε ρωτάω για να μου απαντήσεις, απλά θέτω προβληματισμό για το τι δείχνουν και τι ισχύει πραγματικά.
Δεν ξέρω τι γίνεται στις 7-8k θερμίδες γιατί δε φτάνω εκεί, αλλά έχω διαπιστώσει το εξής από εμένα. Στα 71 kg σε αρχή φάσης όγκου, με 10% λίπος τρώω πολύ άνετα 3k χωρίς να πιέζομαι και όλες καθαρές, χωρίς σαβούρα ή ζάχαρη, φυσικός. Αυτό είναι περίπου 200 θερμίδες παραπάνω από το TDEE μου.
Φταντάζομαι λοιπόν με το φτωχό μου το μυαλό ότι ένας άνθρωπος που μου ρίχνει τουλάχιστον 50 kg μάλλον μυικά στο off του, μπορεί να φάει 7-8k χωρίς σαβούρα, με όλη τη συνοδεία της φαρμακοδιέγερσης.
Σίγουρα θα έχει τουλάχιστον διπλάσιο TDEE σε σχέση με μένα, άρα μπορεί πιο εύκολα να βάλει θερμίδες χωρίς να πεθάνει στη σαβούρα.
Τώρα αν κάποιοι δεν το επιλέγουν αυτό, ακόμη και pro, είναι δυστυχώς ένας από τους πολλούς λόγους που βλέπουμε αιφνίδιους θανάτους τα τελευταία χρόνια σε νέο επαγγελματία κόσμο. Θα τους έσωνε η καθαρή διατροφή; Μπορεί και όχι, αλλά γιατί να πάρουν το ρίσκο, εφόσον ήδη έχουν βεβαρημένη υγεία με τα μακροχρόνια χρήση φαρμακοδιέργερσης;
Όπως και να'χει, καταλαβαίνω τα point σου, αλλά δε συμφωνώ. Όχι με τα point σου, αλλά με την προσέγγιση αυτή γενικότερα είτε από επαγγελματίες, είτε από ερασιτέχνες.
Γενικά, οι μόνοι που δεν το δείχνουν είναι οι σύγχρονοι influencers του τύπου "grind all day, you don't need chocolate zou need persistence" κλπ.
Οι σημερινοί influencers γενικότερα δείχνουν στρεβλή την πραγματικότητα, συμφωνώ εδώ. Και γι αυτό και προσωπικά δεν εμπνέομαι από εκείνους.
Χαχαχα, killing the competition.
Πλάκα-πλάκα φέτος το καλοκαίρι παίζει να είχα και το πιο στεγνό condition εκεί μέσα, βέβαια δεν ξέρω τι παίζει τις ώρες που δεν πάω. Αλλά είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι όντως μπορείς να ξεχωρίσεις χωρίς φαρμάκι σε συνοικιακό gym.
Δεν ξέρω τα νούμερα. Αλλά τα άτομα που γνωρίζω και έχουν μπει φάρμακο άλλαξαν αρκετά. Όλοι τους όμως είχαν σωστή διατροφή και γυμναστική από πριν.
Βλέπεις όμως; Είχαν δομή και πρόγραμμα. Οπότε εδώ δε μπορώ να διαφωνήσω. Αλλά δυστυχώς αυτοί που λες είναι η μειοψηφία. Πλέον και η κουτσή Μαρία έχει πρόσβαση σε ΑΑΣ. Και επίσης δυστυχώς, γίνεται με ευκολία η χρήση, χωρίς γνώσεις, χωρίς δομές, χωρίς χρόνια στην προπόνηση, και στην καλύτερη οι περισσότεροι απλά τραυματίζονται από υπερβάλλοντα ζήλο και ego lifting.
Btw, για του λόγου το αληθές, ορίστε και φωτό με το άρχοντα:
Έλα ρε, ζηλεύω. Έχεις φωτό με το θεό των 90s-00s, και πολύ αδικημένο επίσης στο χώρο του επαγγελματικού bodybuilding. Ωραίος!