Αρχική Δημοσίευση από unknown:
Στο συγκεκριμενο ζητημα --opt-out-- θα ελεγα πως δεν ειμαστε ακομα ωριμη κοινωνια(πουθενα οχι μονο εδω),οι ιδιες οι μεταμοσχευσεις δεν εχουν κλεισει 100 χρονια υπαρξης.Καποια στιγμη θα γινει πιστευω.
Εδω καλα καλα δεν εχει γινει opt-out η αιμοδοσια για τους πληρως υγιεις..Και το αιμα χρειαζεται πολυ πολυ πιο συχνα.
Χοχοχο αυτό και αν είναι θέμα...εδώ προσπαθούμε, πόσες σελίδες τώρα, να καταλάβουμε για ποιον λόγο ένας άνθρωπος αρνείται συνειδητά να ΜΗΝ βοηθήσει κάποιον που έχει ανάγκη, δίνοντας του ένα όργανο, την στιγμή που ούτε καν θα το καταλάβει όταν έρθει η ώρα εκείνη να του το πάρουν.

Σιγά τώρα να μην τρέχει σε νοσοκομείο, να χάσει 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, να τον τρυπήσουν (άσε που μπορεί να κολλήσει και aids με την βελόνα -που ξες), να χάσει το αιματάκι του, να τον ποτίζουν μετά τις άθλιες πορτοκαλάδες που κερνάνε εκεί...πφφφ!! Και όλα αυτά για να βοηθήσεις κάποιον που ούτε καν ξέρεις;! Και να σου λέιπει μετά και το αίμα σου;;
το καταλαβαίνετε οτι το θέμα έχει πάρει τραγικές διαστάσεις;
Όπως και να 'χει, αν και είμαι 100% υπερ της δωρεάς οργάνων, το βρίσκω λίγο ''φτηνό'' το να προσπαθούμε να ''τσιμπήσουμε'' δότες απλά έχοντας την δωρεά opt-in...

Το θέμα είναι να καταλάβουμε οτι κάποια πράγματα τα οποία δεν μας στοιχίζουν τίποτα απολύτως, μπορούν να σώσουν ανθρώπους. Αλλιώς, ένα δύο άτομα να το έχουν αφήσει στο default εν αγνοία τους και να γίνει δωρεά των οργάνων τους χωρίς εκείνοι να το επιθυμούσαν, θα γίνει τέτοιος χαμός στα μμμ που εν τελει, δεν θα έχει γίνει καμμία δραστική αλλαγή. Απλά θα πηγαίνουν όλοι και θα δηλώνουν οτι δεν θέλουν να γίνουν δωρητές...
Και δεν έχω καμμία όρεξη βραδιάτικα να πείσω κανέναν οτι η δωρεά είναι το σωστό ή να του αλλάξω γνώμη ή να το παίξω φιλεύσπλαχνη...όσοι είναι εθελοντές ξέρουν οτι πάνω απ' όλα, ότι κάνουν το κάνουν για τον εαυτό τους, για να έχουν εκείνοι ήσυχη την συνείδηση τους. Άρα εκ των πραγμάτων, για ποιόν αλτρουϊσμό μιλάμε;;

Αλτρουϊσμός είναι το να μάθεις οτι κάποιος άγνωστος -που ούτε καν ξέρεις ή θα δεις ποτέ την φάτσα του- χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών και να να πας να δώσεις εσύ...ενώ οι πιθανότητες να παραλύσεις εσύ ο ίδιος κατά την διαδικασία δωρεάς είναι αρκετές. Αυτό είναι αλτρουϊσμός...

Το να πάω να δώσω το νεφρό μου ενώ είμαι ήδη στα θυμαράκια, αυτό μου φαίνεται απολύτως λογικό και αυτονόητο.
Και στο κάτω κάτω, για όσα περι θρησκευτικών πεποιθήσεων ακούγονται, αν ο Θεος είναι τόσο καλός και δίκαιος που αποφασίσει οτι μου αξίζει να πάω στην κόλαση μόνο και μόνο επειδή δεν κράτησα το σώμα μου ''ατόφιο'' μέχρι την τελική κρίση, αλλά αποφάσισα να μοιράσω το όργανα μου για να σωθεί κάποιος άλλος...ε, τότε ειλικρινά, τέτοιου είδους δικαιοσύνη να την βράσω. Ας με στείλει στην κόλαση για 1002 άλλα πράγματα που έχω κάνει...
Το μόνο καλό που βγήκε από το θέμα, κατ' εμέ, είναι οτι μάθαμε για την διαδικασία αποδοχής της εθελοντικής δωρεάς. Δεν είχα ιδέα οτι πρέπει να πάει κάποιος στο κεπ...

Νόμιζα οτι το να το συζητήσει με τους δικούς του αρκούσε.
Πάντως, όσοι είναι τόσο αρνητικοί στην δωρεά οργάνων, ας σκεφτούν για μια στιγμή πως θα ένιωθαν αν έχαναν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο από έλλειψη σε ζωτικά όργανα ή αίμα

Δεν είναι αστείο γκάιζζ...η ζωή είναι σκληρή και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Ας είμαστε λοιπόν λίγο λιγότερο απόλυτοι όταν πρόκείται για τέτοια θέματα.