Δε καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε τόσο μαζί τους. Εκτός των άλλων πρόκειται για μια ομάδα που παρά την όλη βία που έχει δεχτεί δεν έχει αναζητήσει εκδίκηση και δεν επιτίθενται. Απλά να υπάρχουν θέλουν. Τι μας νοιάζει αν ενοχλούν την αισθητική σας οι άντρες με μούσια και φούστα; Τόσο επίκεντρο θεωρείτε τους εαυτούς σας για να αποφασίζουμε όλοι βάσει των κριτηρίων σας;
Αν και ο αδερφός Ηλίας με έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό, θα ήθελα να σου απαντήσω ερχόμενος από μια άλλη οπτική.
Καταρχάς θεωρω την ερώτησή σου λιγάκι απότομη στο τελευταίο σκέλος της. Κάνεις μια υπόθεση εγωισμού αναφορικά με τα υποκείμενα στα οποία αναφέρεσαι, ήτοι ότι καταβαλλόμενα υπό της νόσου του επικέντρου της προσοχής. Πιο πίσω, κάνεις ακόμα μια υπόθεση, πως όλη η αντίθεση ημών, γίνεται λόγω όχλησης στην αισθητική μας.
Καταρχάς δεν ξεκινάμε όλοι οι αντιφρονούντες τον ισοπεδωτισμό, από το ίδιο εφαλτήριο. Κάποιοι όντως στην κοινωνία, αρκούνται στο "μου χαλάει την αισθητική" ή "θα μας κάψει ο Θεος". Το αναγνωρίζω ως "επιχείρημα", πρόσεξε, δεν το δέχομαι, απλώς το αναγνωρίζω.
Από το να αναγνωρίσεις όμως ένα ακρότατο, στην συντηρητική επιχειρηματολογία, μέχρι να το καταστήσεις επικρατές, μεσολαβεί ένα λογικό άλμα, στο οποίο θεωρώ εδω πως έχεις υποπέσει.
Πάμε όμως στην άποψή μου, την οποία θα συντάξω λακωνικά, για να μη μας κουράσω όλους. Άλλωστε όλοι μας εδω πλέον γνωρίζουμε τι πρεσβεύει ο καθένας (ελπίζω).
Εαν ποτέ έκανα παιδί και μου έλεγε πως θα ήθελε να αλλάξει φύλο γιατι αισθάνεται το αντίθετο, θα σκεφτόμουν πως το παιδί μου θα βασανιζόταν μες το ίδιο του το σώμα. Καθότι το έχω αισθανθεί και για εμένα, όχι για αλλαγή φύλου αλλά για λόγους υγείας, γνωρίζω πως είναι να αισθάνεσαι παγιδευμένος σε ένα λάθος σώμα.
Το ίδιο και αν το παιδί μου ένιωθε ομοφυλόφιλο. Αυτή είναι η έκφρασή του.
Θα το συζητούσαμε, με τις όποιες προφυλάξεις για την υγεία του, τι μπορει να κανει για να εφαρμόσει τα θέλω του σωστά κλπ.
Εν πάση τη περιπτώσει, θα ήμουν δεκτικός στο να το συζητήσω και εν τέλει να το αποδεχτώ (το ξέρω πως θα το αποδεχόμουν γιατι θα ηταν παιδί μου και θέλω να ειναι καλά).
Ξεκινάω λοιπόν από το θέμα, "πως θα φερόμουν στο παιδί μου" για να το επεκτείνω ότι και εξωτερικά στους μη συγγενείς μου, θα έδειχνα την ίδια αποδοχή. Γιατί και αυτά, παιδιά του Θεου μου είναι, παιδιά κάποιων άλλων γονιών, έχουν θέλω και αισθήματα.
Πολύ ωραία λοιπόν, να τα ζήσουν όπως επιθυμουν και να ειναι καλά.
Έχουμε λοιπόν, εναν αυτοπροσδιορισμό στο σώμα, στο συναισθημα, στην έκφραση. Πρώτον, πηγάζει από εμας, αφορά εμας, μένει σε εμας. Το "μενει σε εμάς" με την έννοια ότι αν καταλάβω ότι εισαι transgender γυναικα και έχεις κρατήσει το μόριό σου χωρίς να το κόψεις και σου ζητήσω να με ξεσκίσεις 15 ωρες στη σειρά, δε θα παω να το κάνω την επόμενη μέρα βούκινο "με γάμησαν και μ' άρεσε".
Αυτη η πολύ σημαντική παράμετρος, ειναι και αυτη που διαφοροποιεί τα Thai Kathoeys (γνωστά και ως ladyboys) στην Ταιλάνδη, από τους τρανς του Δυτικού παρακμιακού πολιτισμού.
Η κοινωνία τους αποδέχεται, τους προστατεύει, έχουν υψηλές θέσεις εργασιακά και όχι μόνο στον αγοραίο έρωτα, παντρευονται κλπ κλπ. Σου λέει αμα θες να πας, τόσες κλινικες υπάρχουν, πήγαινε και άλλαξε φύλο. Και καλλιστεία έχουν και απ όλα.
Αμα πας σε ένα Thai Ladyboy και το ρωτήσεις "τι είσαι;" θα σου απαντήσει "ladyboy". Δηλαδή άντρας, γυναίκα, τι; Ladyboy, θα επιμείνει. 3ο φυλο. Και θα στο πει κατευθειαν με το καλημερα, δε θα στο κρυψει.
Αυτο ειναι η μια περίπτωση, της Ταιλάνδης.
Η δευτερη περιπτωση, είναι πχ να έρθει μια οποιαδηποτε Δυτική τρανς και να σου πει, ήμουν άντρας, αλλά τωρα εγινα γυναίκα. Εν πάση περιπτώσει, ασχέτως αν μέσα του έχει ΧΧ ή ΧΥ ή ο,τι , ο άνθρωπος αναγνωρίζει την ύπαρξη ΔΥΟ φύλων και ταυτοποιείται με αυτό στο οποίο μετέβη.
Τα αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά.
Πάμε στη Δυτική Παρακμή. Τα άφυλα, και τα cis μη cis λγβτqia++ και όλο το ακρωνυμιο που πρέπει να θυμόμαστε για να μην προσβάλλουμε, ΚΑΙ να ξέρουμε και τις διαφορές ΚΑΙ να ξέρουμε πως να το προφέρουμε ΚΑΙ να ξέρουμε να μην κανουμε gender assume ΚΑΙ τετοιες ορολογίες και νεολογισμούς ΚΑΙ ολα αυτα να μη μένουν στην ατομική σφαίρα εκφρασης και επιθυμίας...
...αλλά να παροχετευονται προς τον συλλογικό νου της κοινωνίας, μέσω εταιριών, καμπάνιας, ΜΜΕ, εκπομπών θεάματος, καταναλωτικών προιόντων, και από πίσω μια κορποραία χούντα, διότι περί χούντας πρόκειται, χρηματοοικονομικών ομίλων οι οποίοι προωθούν αυτη την ατζέντα και έχουν στο χέρι τους όλους αυτούς τους οργανισμούς και την κουλτουρα και έχουν γινει κράτος εν κράτει.
Άρα, το να ισχυριστείς ότι όλο αυτό γίνεται γιατι στους 100 απο τους 100 αντιφρονουντες συντηρητικούς, δεν αρέσει η γυναικα με πέος, αυτο ειναι μια γενίκευση που απλοποιεί καταχρηστικά τα ανωτέρω και μετουσιώνει την αναλυτική αυτή λογική ή και την πιθανότητα ο απέναντί σου να το κατέχει σε καποιο βαθμό, σε μια αταβιστικού τυπου αφοριστική προκατάληψη ότι "α ειστε πολύ εγωκεντρικοι ή χριστιανοταλιμπαν".
Αυτοί έχουν δεχτει ρατσισμό, οι τρανς. Ναι, απο κάποιους, όχι απο όλους.
Αυτοί θέλουν να υπάρχουν. Ναι, ας υπάρχουν.
"Γιατί ασχολείστε; Τι σας χαλάει;"
Όλη η ατζέντα που σου εξηγησα πιο πάνω.
Μπορω ΕΑΝ το επιλέξω να παω κάποτε με τρανς και να το ευχαριστηθώ, (και εκεινη την ωρα θα αποδεχτώ ότι ειμαι bi ή οτιδήποτε και θα ειναι ΜΟΝΟ δικο μου θέμα) δε θα σου επιτρέψω όμως σε καμία περίπτωση να μου υποδείξεις μέσω όλων αυτών των καναλιών ελέγχου τι θα σκέφτομαι.
Το θεμα δεν ειναι οτι αντιστεκόμαστε στα άτομα αυτα και στις επιθυμίες τους. Ουδόλως.
Αντιστεκόμαστε στην ιδεολογική κορποραία ισοπεδωτική Δυτική χούντα του όλα ειναι ένας αχταρμάς.
Ναι μπορεί κάποιοι να ενδίδουμε στην αμαρτία, αλλά είναι δική μας αμαρτία προσωπική και θα δώσουμε λόγο στο Θεο μας μετα το θάνατό μας. Αυτό δεν αναιρεί όμως ότι υπάρχουν δυο φύλα, άντρας και γυναίκα, και οτιδήποτε άλλο είναι χέρι ανθρώπου και βούληση ανθρώπου.
Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα λίγο τις όποιες απορίες σου για τη δική μας μεριά.