Παιδιά, θα κάνω μουσακά... Οκ, αύριο θα με βοηθήσει η μαμά, στην πρόβα. Αλλά γενικά έχετε καμία ιδέα, κάποιο τιπ;;
ναι!!!!!!!!
σου έχω εγώ το τέλειο τιπ να μη σου βγει η ψυχή ανάποδα και να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να κάνεις μουσακά

λοιπόν... κανονικά λέει ότι τις μελιτζάνες και τις πατάτες τις τηγανίζεις στο μουσακά
ε εγώ δεν τις τηγανίζω
τις απλώνω στο ταψί με λίγο λαδάκι και τις φουρνίζω σε πολύ δυνατή φωτιά!
έτσι και ψήνονται και γλυτώνω το τηγάνι και τις μυρωδιές σε όλο το σπίτι και δεν λερώνω 100 τσιμπράγκαλα γιατί στο ίδιο ταψί τα κάνω όλα
ψήνεις λοιπόν στο φούρνο πρώτα τις πατάτες ή τις μελιτζάνες, τα βγάζεις, τα βάζεις σε χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το άλλο λαχανικό
λάβε υπόψη σου ότι επειδή και οι πατάτες και οι μελιτζάνες "μαζεύουν" με το ψήσιμο, θα πρέπει όταν τα βάλεις στο ταψί να καβαλάνε ελαφρώς η μία την άλλη ώστε να μην σου βγουν στο τέλος λίγα
επίσης, κάνε λίγο χοντρές ροδέλες τις πατάτες να μην σου κολλήσουν κάτω στο ταψί
(εκτός κι αν τις ψήσεις σε λαδόχαρτο και τις μεν και τις δε και σου βγουν και πιο ελαφριές χωρίς λάδια κι άρα κι όλος ο μουσακάς πιο ελαφρύς)
άλλο τιπ που έχω να σου πω είναι η κανέλα στον κιμά
παίρνει όλες τις μυρωδιές απ το κρέας και γίνεται σούπερ
αν όμως σκοπεύεις να βάλεις μοσχοκάρυδο στη μπεσαμέλ, βάλε τότε μοσχοκάρυδο και στον κιμά για να μην μπερδευτούν οι μυρωδιές απ τα μπαχάρια και γίνει πανικός
τελευταίο τιπ....
αντί να αλατίσεις τις πατάτες και τις μελιτζάνες... βάλε ανάμεσα τους τριμμένο τυρί (θα με ευγνωμονείς αιωνίως

)
αυτά απ την μαγείρισσα κουε