

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Παιδιά, θα κάνω μουσακά... Οκ, αύριο θα με βοηθήσει η μαμά, στην πρόβα. Αλλά γενικά έχετε καμία ιδέα, κάποιο τιπ;;
ναι!!!!!!!!
σου έχω εγώ το τέλειο τιπ να μη σου βγει η ψυχή ανάποδα και να βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να κάνεις μουσακά

λοιπόν... κανονικά λέει ότι τις μελιτζάνες και τις πατάτες τις τηγανίζεις στο μουσακά
ε εγώ δεν τις τηγανίζω
τις απλώνω στο ταψί με λίγο λαδάκι και τις φουρνίζω σε πολύ δυνατή φωτιά!
έτσι και ψήνονται και γλυτώνω το τηγάνι και τις μυρωδιές σε όλο το σπίτι και δεν λερώνω 100 τσιμπράγκαλα γιατί στο ίδιο ταψί τα κάνω όλα
ψήνεις λοιπόν στο φούρνο πρώτα τις πατάτες ή τις μελιτζάνες, τα βγάζεις, τα βάζεις σε χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το άλλο λαχανικό
λάβε υπόψη σου ότι επειδή και οι πατάτες και οι μελιτζάνες "μαζεύουν" με το ψήσιμο, θα πρέπει όταν τα βάλεις στο ταψί να καβαλάνε ελαφρώς η μία την άλλη ώστε να μην σου βγουν στο τέλος λίγα
επίσης, κάνε λίγο χοντρές ροδέλες τις πατάτες να μην σου κολλήσουν κάτω στο ταψί
(εκτός κι αν τις ψήσεις σε λαδόχαρτο και τις μεν και τις δε και σου βγουν και πιο ελαφριές χωρίς λάδια κι άρα κι όλος ο μουσακάς πιο ελαφρύς)
άλλο τιπ που έχω να σου πω είναι η κανέλα στον κιμά
παίρνει όλες τις μυρωδιές απ το κρέας και γίνεται σούπερ
αν όμως σκοπεύεις να βάλεις μοσχοκάρυδο στη μπεσαμέλ, βάλε τότε μοσχοκάρυδο και στον κιμά για να μην μπερδευτούν οι μυρωδιές απ τα μπαχάρια και γίνει πανικός
τελευταίο τιπ....
αντί να αλατίσεις τις πατάτες και τις μελιτζάνες... βάλε ανάμεσα τους τριμμένο τυρί (θα με ευγνωμονείς αιωνίως

αυτά απ την μαγείρισσα κουε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.




Η μαμά μου λέει να σωτάρω τις μελιτζάνες στο τηγάνι το πυρέξ, για να μην τις τηγανίσω. Αλλά μετά δε θα γίνουν πολύ νιανιά, αν μπουν και στον φούρνο; Δεν πρέπει να κάνω κάτι και με τις πατάτες;
Επίσης, στους πόσους βαθμούς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Είσαι Θεά, θα με υιοθετήσεις;![]()
Η μαμά μου λέει να σωτάρω τις μελιτζάνες στο τηγάνι το πυρέξ, για να μην τις τηγανίσω. Αλλά μετά δε θα γίνουν πολύ νιανιά, αν μπουν και στον φούρνο; Δεν πρέπει να κάνω κάτι και με τις πατάτες;
Επίσης, στους πόσους βαθμούς;
@ιο ιο
αυτό είναι σχεδόν παπουτσάκια

αν δεν βαζεις πατάτα πουθενά και γεμίζεις τις μελιτζάνες μετά με τον κιμά και βάζεις από πάνω και μπεσαμέλ... είναι παπουτσάκια

ψιλο - νιανιά θα γίνουν έτσι κι αλλιώς οι μελιτζάνες
τώρα το πως θα γίνουν γενικώς στο τηγάνι πυρέξ (δεν ήξερα ότι υπάρχει τηγάνι πυρέξ

ξέρω μόνο για όσα σου είπα

βάλε λίγο λαδάκι στον πάτο στο ταψί και βάλε τον φούρνο στο γκριλ (Δλδ στο φουλ)
κάνεις ένα τεχνητό τηγάνισμα έτσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Θα συμφωνήσω με ΚουΕ ... κι εγώ όταν θέλω να κάνω ελαφρύ μουσακά έτσι τον φτιάχνω. Γίδι βάλε πρώτα τις πατάτες κάτω κάτω. Έτσι και να γίνουν νιανιά οι μελιτζάνες δεν σε πολυνοιάζει γιατί θα σωματοποιηθούν με τα υπόλοιπα!
α ναι.... δεν σκέφτηκα να το πω κι αυτό γιατί για μένα εννοείται


οι στρώσεις είναι (φυσικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Α, όσο για το "τηγάνι πυρέξ"... καλέ γιατί με ακούτε όταν μιλάω; Τεφλόν εννοούσα, Τεφάλ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Τέλεια, πάω για πρόβα!
Α, όσο για το "τηγάνι πυρέξ"... καλέ γιατί με ακούτε όταν μιλάω; Τεφλόν εννοούσα, Τεφάλ!![]()


όχι όχι... είπαμε να βγει ελαφρύ αλλά το θέλουν το λαδάκι τους βρε παιδί μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Νι, κι αδερφή μου λέει να τις βάλω ωμές και "καβαλητές" στο ταψί, να ρίξω λίγο λαδάκι, λίγο στο φούρνο και μετά κιμά και μπεσαμέλ για την τελική ευθεία!
Το έχω κάνει και αυτό! Ω ναι ... γίνεται απλά θέλει λίγο περισσότερη ώρα στο φούρνο. Επίσης ρίξε λάδι από πάνω για να πιάσει τις μελιτζάνες, αλλιώς θα στεγνώσουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Εγώ έκανα με τη μαμά μία μικρή απόπειρα... Καλά πήγε, αν και... πολύ λάδι ρε παιδί μου!
Αγχώνομαι κιόλας γιατί δεν είμαι του μουσακά εγώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


αν θες να στραγγίξουν πολύ καλά και να μην κουραστείς και πολύ, φτιάχνεις μελιτζάνες και πατάτες το βράδυ, τα αφήνεις όλη νύχτα να στραγγίξουν πάνω στο χαρτί κουζίνας και την άλλη μέρα τα στρώνεις στο ταψί και βάζεις τον κιμά και τη μπεσαμέλ

γενικώς εγώ αυτό το κόλπο του να μισοετοιμάζω κάποιο φαγητό απ την προηγούμενη ώστε την επόμενη να το τελειώσω το κάνω πολύ συχνά και ειδικά αν έχω τραπέζι σε κόσμο με 200 φαγητά...
τα μισοετοιμάζω απ την προηγούμενη και τα ολοκληρώνω την επόμενη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Αχ θενκ γιου κουεδέισιον!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


τις μελιτζάνες δεν τις ξεπικρίζω, έχω την εντύπωση ότι αυτό με την πικρίλα που υποτίθεται ότι έχουν είναι μύθοςΤης ξεπικρίζετε της μελιτζάνες?
....
Το Κnorr είναι κακό? Εσείς το χρησιμοποιείται ποτέ?

το knorr το αποφεύγω, γενικά προσπαθώ να τρώω όσο γίνεται λιγότερα συντηρητικά και Ε. Αλάτι βάζω συνήθως με το μάτι, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


τις μελιτζάνες δεν τις ξεπικρίζω, έχω την εντύπωση ότι αυτό με την πικρίλα που υποτίθεται ότι έχουν είναι μύθος![]()
Μύθος;;; Εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές να πικρίζουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.