δεν με ενδιαφερει η εμφανιση..
αλλα η σταθεροτητα και οι απλες ρυθμισεις για καθημερινη χρηση συσκευες οδηγους κλπ..
απο συσκευες συμβατοτητα κλ π πώς ειναι?
ως τώρα μου φαίνεται πιο σταθερό από το kubuntu. Με drivers δεν είχα κανένα πρόβλημα ως τώρα, ακόμα και το iphone/ipod touch έκαναν sync την μουσική μου και τα documents πολυ εύκολα (με το iOS 5 έχω πρόβλημα τώρα, αλλά όπου να 'ναι θα βγει η αναβαθμισμένη έκδοση του libimobiledevice και πιστεύω ότι δεν θα έχω προβλήματα). Για το πολυμηχάνημα μου (brother) δεν είχαν drivers, τα κατέβασα όμως από το site της brother (rpm αρχεία) και λειτουργεί μια χαρά (με το kubuntu είχα πρόβλημα... παρόλο που είχα κατεβάσει τα αρχεία .deb και τα είχα τρέξει, ο εκτυπωτής δεν λειτουργούσε και έπρεπε να βάλω κάτι commands στο terminal... αρκετά επίπονη διαδικασία)
32βιτ ή 64 λεμε? το απλο flash πχ και mp3 ταινιες dvd avi κλπ,,ολα αυτα τα παιζει με την πρωτη?
32 bit, παίζει flash, mp3, quicktime, κτλ (ταινία dvd δεν έχω δοκιμάσει να δω, οπότε δεν ξέρω... θα παίζει λογικά). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να προσθέσεις 2 repositories για να παίξουν όλα αυτά, αλλά είναι πολύ εύκολο να τα εγκαταστήσεις (
https://rpmfusion.org/Configuration |
https://rpm.livna.org/ |
https://www.fedorafaq.org/#mp3 )
καλα μονο λινουξ εχεις?
ε νταξει,,πιο λογικο ειναι.
ναι, από τότε που κόλλησα έναν ιο και κόντεψα να χάσω πολύτιμα documents, δεν χρησιμοποιώ windows. Έτρεχα 7 τότε και είχα και firewall (comodo) και av (avira), αλλά από ότι φαίνεται, δεν ήταν αρκετά...
αλλα η συγκατοικιση σε διαφορετικα παρτιτιονς θελει προσοχη..
χμ, είχα παλαιότερα linux και windows σε partitions και δεν μου ειχε παρουσιαστει καποιο προβλημα

Ακομα και όταν ήμουν εντελώς άσχετη (όχι ότι είμαι σχετική τώρα, αλλά λέμε

), το 2003, είχα βάλει xp και mandrake σε διαφορετικά partitions και λειτουργούσαν μια χαρά
σε wine παιζουν οκ τα προγραμματα-το οφις πχ σαν σε windows?- ?παιχνιδια πχ?κα ολα τα αλλα απειρα προγραμματα windows ..
παιχνίδια δεν έχω τρέξει (δεν παίζω videogames στο laptop, προτιμώ το xbox

). Το office 2007 το τρέχει μια χαρά, ούτε που καταλαβαίνεις ότι τρέχει σε linux. Kάνω attach screenshot με το excel και το word να δεις πως τρέχουν
η εγκατασταση ειναι οπως στο ubuntu?χωρις κανα προβλημα?
ναι, απλή είναι, αρκεί να μη πειράξεις τα partitions πολύ. Αν ακολουθήσεις αυτά που σου προτείνει, δεν θα έχεις πρόβλημα.
παντως οντως το ubuntu ειναι βαρυ...
ναι, και μου έκανε εντύπωση γιατι περίμενα ότι θα έτρεχε μια χαρά σε desktop με 1gb ram...
κατι αλλο,,για καθε προγραμμα που εγκαθιστας ή αλλαγη πχ στις ρυθμισεις της οθονης -βαζεις κωδικο ε?δεν ειναι εκνευριστικο?
χμ, στις ρυθμίσεις για την οθόνη δεν μου ζητάει κωδικό. Δεν ζητάει κωδικό πουθενά στο system settings. Συνήθως ζητάει κωδικό όταν εγκαθιστάς κάποιο πρόγραμμα (στα updates δεν ζητάει κωδικό) ή όταν ανοίγεις τις ρυθμίσεις του firewall ή του samba. Όταν εγκαθιστάς πολλά προγράμματα μαζί ή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ζητάει κωδικό την πρώτη φορά, για τα υπόλοιπα δεν ζητάει. Είναι στην αρχή λίγο ενοχλητικό, αλλά μετά συνηθίζεις
δεν γινεται να μπεις ως administrator κατευθειαν οπως στα windows που μπαινω χρονια?xp εχω..
χμ, νομίζω πως μπαίνω ως administrator

Στο root όμως πρέπει να κάνεις login ως administrator.
θα το εχω στα υποψη μου το fedora 15 παντως,,απο αυτα που μου λες..
ωραίο είναι, γενικά το gnome 3 φαίνεται πολύ καλό και αρκετά διαφορετικό από όσα λειτουργικά συστήματα έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα