Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν δεν σπουδάζεις πληροφορική σε παντρεύομαι..
Πέρα απο την πλάκα παιδιά, βαρέθηκα να βλέπω τις γυναίκες να μην ξέρουν να ανοίξουν ούτε το κουμπί του power..
+1 στην κοπέλα απο πάνω

δεν σπουδάζω πληροφορική, απλά μου αρέσει να ασχολούμαι με υπολογιστές (και ότι άλλο πέφτει στα χέρια μου) και να μην είμαι γλάστρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Speedy
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχετε χρησιμοποιήσει το gnome pie? Είναι σαν το docky, αλλά πολύυυυυυυ πιο καλή φάση!!!
Άγγελος
Επιφανές μέλος

το ubuntu παρολο που το παρακανει με τα εφε συχνα.
νομιζω οτι ειναι οτι πιο σοβαρο και επαγγελματικο στο linux και οχι πειραματικο οπως ειναι βασικα ολα τα αλλα..
αν εχεις ενα μηχανημα για δουλεια,,φοβασαι να παιζεις με τετοια πραγματα..
τοσες φορες την εχω πατησει.. με συγκατοικιση λειτουργικων..
δεν ξερω πως αλλοι δεν εχουν κανενα προβλημα..
fockos
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

παντως απο οτι βλεπω σε βιντεακια στο tube ,,το fedora μοιαζει πιο πρωτογονο και με σφαλματα απο το ubuntu
το ubuntu παρολο που το παρακανει με τα εφε συχνα.
νομιζω οτι ειναι οτι πιο σοβαρο και επαγγελματικο στο linux και οχι πειραματικο οπως ειναι βασικα ολα τα αλλα..
αν εχεις ενα μηχανημα για δουλεια,,φοβασαι να παιζεις με τετοια πραγματα..
τοσες φορες την εχω πατησει.. με συγκατοικιση λειτουργικων..
δεν ξερω πως αλλοι δεν εχουν κανενα προβλημα..
Στο laptop μου πάντως το fedora 15 είναι πολύ πιο σταθερό από το kubuntu 11.05 και 10.10. Για να φανταστείς πόσο σταθερό είναι, δεν μου έχει κρασάρει ούτε μια φορά και ούτε έχει χρειαστεί να κάνω kill κάποιο app επειδή δεν ήταν responsive (τρέχω fedora τους τελευταίους 3 μήνες). Από το 1ο λεπτό που έβαλα fedora, όλα λειτουργούσαν φανταστικά. Με το kubuntu έπρεπε να προσθέσω ένα repository για τα γραφικά (δεν λειτουργούσαν καλά), δεν λειτουργούσαν τα fn keys και ούτε κατάφερα να τα φτιάξω, και ακόμα και για τα gestures έπρεπε να παίξω με το terminal για να λειτουργήσουν. Άσε που στο kubuntu μου είχε βγει η πίστη να ενεργοποιήσω το δυκτιο... δεν έβλεπε το ένα pc το άλλο (πρόβλημα με το samba αν θυμάμαι καλά). Το ubuntu 11.05 το δοκίμασα στο desktop μου και είχε ένα σωρό προβλήματα, κυρίως με τον ήχο. Επίσης ήταν υπερβολικά αργό και βαρύ (σε σχέση με το kubuntu). Ήταν και αρκετά buggy

Το fedora 14 (αυτό που τρέχει gnome) είναι πιο άσχημο από το ubuntu, το fedora 14 που τρέχει kde είναι πιο ομορφο. Γενικά ότι τρέχει kde είναι όμορφο (το καινούριο gnome το βρίσκω πιο όμορφο από το kde πλέον). Το fedora 15 (gnome 3 και kde) ειναι πανέμορφο. Αν αλλάξεις και τα εικονίδια και βάλεις τα faenza, είναι υπερβολικά καλαίσθητο!
Γιατί θέλεις να έχεις πολλά λειτουργικά συστήματα μαζί; Εγώ μόνο fedora τρέχω. Με το wine τρέχει τέλεια το ms office (στο kubuntu είχα πρόβλημα με τα γραφικά και δεν έτρεχε καλά) και αν θέλεις τόσο πολύ να τρέχεις και windows, μπορείς να το κάνεις μέσω virtualbox (το είχα κάνει παλαιότερα και ήταν σαν να τρέχεις τα windows σε διαφορετικό partition).
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Tα ιυμπούντου πραγματι είναι το καλύτερο λινουξ λειτουργίκο αυτή την στιγμή παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλα λάθη στον κώδικα και στην συμβατότητα που προσωπικά δε με αφήνουν να ζήσω χωρίς windows
Έλα ρε φοκε, βρήκες και λάθη στον κώδικα;

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ε ναι. Ο φόκος είναι γιατρός, κτηνίατρος, ΗΜΜΥ, βασεολόγος, οικονομολόγος, στατιστικολόγος, γυναικολόγος και πλέον είναι και προγραμματιστής.Έλα ρε φοκε, βρήκες και λάθη στον κώδικα;![]()
fockos
Επιφανές μέλος

Είμαι νοσηλευτής, ιατρός δεν είμαι ελπίζω να γίνω κάποτεΕ ναι. Ο φόκος είναι γιατρός, κτηνίατρος, ΗΜΜΥ, βασεολόγος, οικονομολόγος, στατιστικολόγος, γυναικολόγος και πλέον είναι και προγραμματιστής.

Στατιστικολόγος δεν είμαι (τα ποσοστά που λέω μερικές φορές στο φορουμ τα λέω στην τυχη). Οικονομόλος ούτε πάλι δεν είμαι δεν εχω ιδέα από οικονομικά. Γυναικολόγος δεν είμαι αλλά είναι μια πολύ καλή ειδικότητα που σκέφτομαι σοβαρά για το μέλλον δεν έχω αποφασίσει όμως ακόμα.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

Το fedora 15 (gnome 3 και kde) ειναι πανέμορφο. Αν αλλάξεις και τα εικονίδια και βάλεις τα faenza, είναι υπερβολικά καλαίσθητο!
δεν με ενδιαφερει η εμφανιση..
αλλα η σταθεροτητα και οι απλες ρυθμισεις για καθημερινη χρηση συσκευες οδηγους κλπ..
απο συσκευες συμβατοτητα κλ π πώς ειναι?
32βιτ ή 64 λεμε? το απλο flash πχ και mp3 ταινιες dvd avi κλπ,,ολα αυτα τα παιζει με την πρωτη?
τα απλα λεμε..
καλα μονο λινουξ εχεις?
ε νταξει,,πιο λογικο ειναι.
αλλα η συγκατοικιση σε διαφορετικα παρτιτιονς θελει προσοχη..
σε wine παιζουν οκ τα προγραμματα-το οφις πχ σαν σε windows?- ?παιχνιδια πχ?κα ολα τα αλλα απειρα προγραμματα windows ..
η εγκατασταση ειναι οπως στο ubuntu?χωρις κανα προβλημα?
παντως οντως το ubuntu ειναι βαρυ...
κατι αλλο,,για καθε προγραμμα που εγκαθιστας ή αλλαγη πχ στις ρυθμισεις της οθονης -βαζεις κωδικο ε?δεν ειναι εκνευριστικο?
δεν γινεται να μπεις ως administrator κατευθειαν οπως στα windows που μπαινω χρονια?xp εχω..
θα το εχω στα υποψη μου το fedora 15 παντως,,απο αυτα που μου λες..
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν με ενδιαφερει η εμφανιση..
αλλα η σταθεροτητα και οι απλες ρυθμισεις για καθημερινη χρηση συσκευες οδηγους κλπ..
απο συσκευες συμβατοτητα κλ π πώς ειναι?
ως τώρα μου φαίνεται πιο σταθερό από το kubuntu. Με drivers δεν είχα κανένα πρόβλημα ως τώρα, ακόμα και το iphone/ipod touch έκαναν sync την μουσική μου και τα documents πολυ εύκολα (με το iOS 5 έχω πρόβλημα τώρα, αλλά όπου να 'ναι θα βγει η αναβαθμισμένη έκδοση του libimobiledevice και πιστεύω ότι δεν θα έχω προβλήματα). Για το πολυμηχάνημα μου (brother) δεν είχαν drivers, τα κατέβασα όμως από το site της brother (rpm αρχεία) και λειτουργεί μια χαρά (με το kubuntu είχα πρόβλημα... παρόλο που είχα κατεβάσει τα αρχεία .deb και τα είχα τρέξει, ο εκτυπωτής δεν λειτουργούσε και έπρεπε να βάλω κάτι commands στο terminal... αρκετά επίπονη διαδικασία)
32 bit, παίζει flash, mp3, quicktime, κτλ (ταινία dvd δεν έχω δοκιμάσει να δω, οπότε δεν ξέρω... θα παίζει λογικά). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να προσθέσεις 2 repositories για να παίξουν όλα αυτά, αλλά είναι πολύ εύκολο να τα εγκαταστήσεις ( https://rpmfusion.org/Configuration | https://rpm.livna.org/ | https://www.fedorafaq.org/#mp3 )32βιτ ή 64 λεμε? το απλο flash πχ και mp3 ταινιες dvd avi κλπ,,ολα αυτα τα παιζει με την πρωτη?
ναι, από τότε που κόλλησα έναν ιο και κόντεψα να χάσω πολύτιμα documents, δεν χρησιμοποιώ windows. Έτρεχα 7 τότε και είχα και firewall (comodo) και av (avira), αλλά από ότι φαίνεται, δεν ήταν αρκετά...καλα μονο λινουξ εχεις?
ε νταξει,,πιο λογικο ειναι.
χμ, είχα παλαιότερα linux και windows σε partitions και δεν μου ειχε παρουσιαστει καποιο προβλημααλλα η συγκατοικιση σε διαφορετικα παρτιτιονς θελει προσοχη..

παιχνίδια δεν έχω τρέξει (δεν παίζω videogames στο laptop, προτιμώ το xboxσε wine παιζουν οκ τα προγραμματα-το οφις πχ σαν σε windows?- ?παιχνιδια πχ?κα ολα τα αλλα απειρα προγραμματα windows ..

ναι, απλή είναι, αρκεί να μη πειράξεις τα partitions πολύ. Αν ακολουθήσεις αυτά που σου προτείνει, δεν θα έχεις πρόβλημα.η εγκατασταση ειναι οπως στο ubuntu?χωρις κανα προβλημα?
ναι, και μου έκανε εντύπωση γιατι περίμενα ότι θα έτρεχε μια χαρά σε desktop με 1gb ram...παντως οντως το ubuntu ειναι βαρυ...
χμ, στις ρυθμίσεις για την οθόνη δεν μου ζητάει κωδικό. Δεν ζητάει κωδικό πουθενά στο system settings. Συνήθως ζητάει κωδικό όταν εγκαθιστάς κάποιο πρόγραμμα (στα updates δεν ζητάει κωδικό) ή όταν ανοίγεις τις ρυθμίσεις του firewall ή του samba. Όταν εγκαθιστάς πολλά προγράμματα μαζί ή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ζητάει κωδικό την πρώτη φορά, για τα υπόλοιπα δεν ζητάει. Είναι στην αρχή λίγο ενοχλητικό, αλλά μετά συνηθίζειςκατι αλλο,,για καθε προγραμμα που εγκαθιστας ή αλλαγη πχ στις ρυθμισεις της οθονης -βαζεις κωδικο ε?δεν ειναι εκνευριστικο?

χμ, νομίζω πως μπαίνω ως administratorδεν γινεται να μπεις ως administrator κατευθειαν οπως στα windows που μπαινω χρονια?xp εχω..

ωραίο είναι, γενικά το gnome 3 φαίνεται πολύ καλό και αρκετά διαφορετικό από όσα λειτουργικά συστήματα έχω χρησιμοποιήσει ως τώραθα το εχω στα υποψη μου το fedora 15 παντως,,απο αυτα που μου λες..

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

To gnome μπαινει σαν προγραμμα πανω σε linux και αλλαζι το γραφικο περιββαλον; Ειναι συμβατο με τα ubuntu;
βασικά το ubuntu τρέχει gnome, απλά δεν έχει το gnome shell (τρέχει unity)

Το gnome είναι γραφικό περιβάλλον (νομίζω

g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Άνοιξε το terminal (alt+F2 και μετά γράψε terminal στο παραθυράκι που θα ανοίξει. Αν δεν μπορείς να ανοίξεις το terminal, τότε πάτα αυτά τα πλήκτρα: Ctrl+Alt+F1 (Ctrl+Alt+F7 για να βγεις)) και δοκίμασε αυτά:
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get install -f
αν δεν λυθεί το πρόβλημα, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό: sudo apt-get install ubuntu-desktop
Ευχαριστω πολυ.Πριν απαντησεις στην απορια μου εω ειχα παει και ειχα ανει επανεγκατασταση.
Μια αλλη απορια και οποιος εχει ορεξη να βοηθησει ας το κανει.
Εχω ubuntu 11.10 και θελω να εγκαταστησω τον σωστο driver της ΑΤΙ που εχω (hd 5450) αλλα δεν ξερω ποιος ειναι ο σωστος. Το ubuntu απο μονο του μου βγαζει 2 driver.Εκανα τον ενα εγκατασταση και μετα που εκανα το compiz δημιουργηθηκε προβλημα.Παω να κανω install τον αλλον και στην πορεια της εγκαταστασης μου σταματα λεγοντας οτι ο driver ειναι κλειστος ή κατι τετοια με αποτελεσμα τα γραφικα να ειναι ψιλοχαλια.
Ευχαριστω για καθε απαντηση !
Άγγελος
Επιφανές μέλος

αυτο που παθαινα παντως ειναι οι πειραζα τα partitions μεσω win και ετσι γινοταν μπαχαλο στο dual boot ..αλλα αν δεν τα πειραζα-με τρωγε ο κ@λος μου

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Ευχαριστω πολυ.Πριν απαντησεις στην απορια μου εω ειχα παει και ειχα ανει επανεγκατασταση.
Μια αλλη απορια και οποιος εχει ορεξη να βοηθησει ας το κανει.
Εχω ubuntu 11.10 και θελω να εγκαταστησω τον σωστο driver της ΑΤΙ που εχω (hd 5450) αλλα δεν ξερω ποιος ειναι ο σωστος. Το ubuntu απο μονο του μου βγαζει 2 driver.Εκανα τον ενα εγκατασταση και μετα που εκανα το compiz δημιουργηθηκε προβλημα.Παω να κανω install τον αλλον και στην πορεια της εγκαταστασης μου σταματα λεγοντας οτι ο driver ειναι κλειστος ή κατι τετοια με αποτελεσμα τα γραφικα να ειναι ψιλοχαλια.
Ευχαριστω για καθε απαντηση !
ακολούθησε τις οδηγίες αυτές: https://wiki.cchtml.com/index.php/Ub..._Guide#Using_Ubuntu-supplied_fglrx.2FCatalyst
δοκίμασε πρώτα αυτο από το παραπάνω site: sudo apt-get install fglrx-amdcccle αφού πρώτα ενεργοποιήσεις το resitricted repository: Applications -> Ubuntu Software Center -> Edit -> Software Sources
αν δεν λειτουργήσουν καλά τα γραφικά σου, θα πρέπει να κάνεις build το driver
ενδιαφεροντα ολα αυτα..
αυτο που παθαινα παντως ειναι οι πειραζα τα partitions μεσω win και ετσι γινοταν μπαχαλο στο dual boot ..αλλα αν δεν τα πειραζα-με τρωγε ο κ@λος μου- μια χαρα λειτουργουσαν τα δυο λειτουργικα,,μονο που με τσατιζε που επρεπε να μπαινω στα win xp μεσω grub..
χαχα! Όσο τα πειράζεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις λάθος και να χρειαστείς format

g1wrg0s
Επιφανές μέλος
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Κατι αντιστοιχο με το προηγουμενο προβλημα. Εχω την εντυπωση οτι βλεπω ενα μερος της εικονς αρκετα μεγενθυμενο και δεν μπορω να ανοιξω καμια εφαρμογη. Το mojila to ανοιξα μεσω της υπαρχουσας εικονας στην επιφανεια
Συνημμένα
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

εκανα οσο μπορουσα αυτα που μου ειπες και το αποτελεσμα ειναι:
Κατι αντιστοιχο με το προηγουμενο προβλημα. Εχω την εντυπωση οτι βλεπω ενα μερος της εικονς αρκετα μεγενθυμενο και δεν μπορω να ανοιξω καμια εφαρμογη. Το mojila to ανοιξα μεσω της υπαρχουσας εικονας στην επιφανεια
χμ, για δες και αυτό: https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=37&t=237&start=110#p213562
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.