Αυτό το έχεις γράψει κι άλλες φορές χωρίς να το στηρίζεις κάπου.
https://www.jstor.org/stable/4194683
Δεν είπα πως ιδεολογική ζαργκόν όπως η "πατριαρχία" δεν έχει αφθαίρετους, δυσθεώρητους και αντικρουόμενους ορισμούς δοσμένους από διαφόρους ακαδημαικούς καλικάντζαρους.
Είπα πως οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται ανεύθυνα από όλους που τους χρησιμοποιούν μη ειρωνικά και εν πάση περιπτώσει το είπα και ως παράδειγμα και δεν θα επεκταθώ εδώ.
Που είναι; Μπορείς να τα παραθέσεις; Προσωπικά, μου αρέσει να διαβάζω έρευνες. Μπορείς να βάλεις 2-3 για να κατανοήσω την λογική και τα επιχειρήματά σου;
Προσωπικά δεν εκφράζομαι από το the red pill και από το black pill/incel community και σε καμία περίπτωση οι απόψεις που θα παραθέσω είναι και δικές μου. Δεν ξέρω κατά πόσο το λες σοβαρά βέβαια, καθώς δε νομίζω πως δε μπορείς πολύ εύκολα να βρεις σοβαρή έκθεση των κύριων επιχειρημάτων και φιλοσοφιών αυτών των γκρουπ, σε ό,τι μορφή θες(podcast, αρθρο, βιβλιο, ντοκυμαντερ κλπ), συνοδευόμενα από έρευνες και ό,τι άλλο.
Σε μεγάλο βαθμό, η ανδρόσφαιρα ασχολείται με τα ίδια κοινωνικά φαινόμενα αλλά τα ερμηνεύει διαφορετικά. Επομένως ό,τι παραθέσω θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και άλλη ομάδα με άλλον τρόπο και αφήγηση. Γι' αυτό και να συμπληρώσω όταν εγώ ή κάποιος άλλος αναφέρουμε κάποιο φαινόμενο που συμφωνούμε με μια ομάδα της ανδρόσφαιρας πως συμβαίνει(εξ' άλλου πολλά είναι πλήρως αποδεδειγμένα) δε σημαίνει πως τα ερμηνεύουμε με τον ίδιο τρόπο και πως μπορούν οι φανατικές φεμινίστριες να μας πουν φαθιθτεθ και ινσελς και αγάμητους.
Το Red Pill υποστηρίζει πως οι γυναίκες έχουν υπεργαμική φύση στην επιλογή συντρόφου, δηλαδή προτιμούν έντονα άντρες με καλύτερηκοινωνικοοικονομική κατάσταση από αυτές, πως ζούμε σε γυνοκεντρική κοινωνία, με παραδείγματα πως οι γυναίκες τα πάνε καλύτερα στο σχολείο και πολύ περισσότερες παίρνουν πτυχίο πανεπιστήμιου και πως το δικαστικό σύστημα είναι κάργα biased υπέρ των γυναικών. Π.χ. οποιαδήποτε γυναίκα που παντρεύεται έναν άντρα στις ΗΠΑ μπορεί να διεκδικήσει το 50% της περιουσίας του σε περίπτωση διαζυγίου χωρίς να έχουνε παιδιά ή καμιά άλλη προυπόθεση, η επιμέλεια των παιδιών δίνεται το 80% των περιπτώσεων περίπου σε γυναίκες και ο μέσος άντρας σε χωρισμένη οικογένεια στις ΗΠΑ βλέπει το παιδί του ελάχιστα, της τάξεος 2 ώρες κάθε 2 βδομάδες.
Ενδεικτικό further reading:
https://www.findlaw.com/legalblogs/law-and-life/findlaw-survey-do-divorce-courts-favor-men-or-women/
https://www.pewresearch.org/fact-ta...-between-men-and-women-in-college-completion/
https://en.wikipedia.org/wiki/Hypergamy
Οι incels έχουν πολύ απλότερη κατ' εμέ οπτική και τους βρίσκω πιο κοντά στην πραγματικότητα γι' αυτό το λόγο. Χρόνο με τον χρόνο, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες αυξάνονται αργά, αλλά οι άντρες μειώνονται γοργά και σταθερά. Αυτό σημαίνει (αναγκαία) πως όλο και περισσότεροι άντρες κάνουν σεξ με περισσότερες γυναίκες και πως όλο και περισσότεροι άντρες μένουν τελείως μπακούρηδες. Αυτό φαίνεται να επικυρώνεται και με την άνοδο του online dating, που π.χ. στις αγγλόφωνες χώρες αποτελεί πλέον τον κυρίαρχο τρόπο γνωριμίας για σχέση, όπου ουσιαστικά το 90% των γυναικών βρίσκουν το 90% των αντρών "κάτω του μετρίου". Κάπως έτσι πάνε και τα υπόλοιπα επιχειρήματα τους και βασίζονται σε παρόμοια φαινόμενα και στατιστικά, απ' όσο γνωρίζω.
Οι incels, που νομίζω πως είναι πολιτικοποιημένοι black pillers και τίποτα άλλο, θέλουν συντρόφους "υποχρεωτικά" όπως το arranged marriage, καθώς πιστεύουν πως αξίζουν αγάπη κλπ. Να σημειώσω πως σε όλη τη δυτική τουλάχιστον ιστορία, οι μισοί περίπου άντρες παντρευόντουσαν και έκαναν παιδιά και πάρα πολλοί άντρες πέθαιναν παρθένοι, απλά δεν "παραπονιόντουσαν". Οι περισσότερες γυναίκες ιστορικά παντρεύονταν, νομίζω σε πολύ βαριά πλειοψηφεία.
https://medium.com/@worstonlinedate...ably-better-off-not-wasting-your-2ddf370a6e9a
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές έρευνες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 27 Φεβρουαρίου 2022
Από έρευνες και επιστημονικά άρθρα που είχα πει, για να απαντήσω και σε εσένα και γενικά, μερικά ενδιαφέροντα:
Συμπέρασμα; Ναι, ακόμα οι incels δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον δεν έχει γίνει κάποια εγκληματική ενέργεια που να συνδέεται με αυτούς. Το γεγονός, όμως, της αύξησης της βίας, των γυναικοκτονιών, της δραματικής ανόδου των ψυχικών παθήσεων και άλλων παραγόντων, όπως η υιοθέτηση από κάποιους παρόμοιας φιλοσοφίας και λεξιλογίου αλλά και ο διαχρονικός μιμητισμός των κατοίκων της ψωροκώσταινας σε κάθε αμερικανική πίπα σημαίνει ότι -δυστυχώς- δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του και εν Ελλάδι το φαινόμενο. Επίσης, τέτοιοι ψυχάκηδες δεν έχουν νόημα ύπαρξης ούτε εδώ ούτε εκεί που λες.
Αυτό το μήνυμα σε βάζει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και δε με νοιάζει ούτε να στην πω ούτε τίποτα. Οι incels είναι εγκληματική οργάνωση; Δηλαδή σώνει και καλά όταν εσύ μαθαίνεις για κάτι που αντιτίθεται στα πιστεύω σου, πρέπει να το βρεις εγκληματικό, μισογυνιστικό και φαθιθτικό; Πέραν που όπως σου πε ο Τζόνυ, η άνοδος της "βίας" και των "γυναικοκτονιών" είναι πλασματική από τα μήντια, που ο κύριος ρόλος τους είναι να ΣΕ φανατίζουν ιδεολογικά(αν δεν ήμουνα σαφής, εννοούσα ΕΣΕΝΑ και οχι το γείτονα).
Οι black pillers είναι άντρες που πιστεύουν πως δε μπορούν να βρουν σύντροφο και πως σε αυτό συμβάλλουν πρόσφατες και τεκταινόμενες κοινωνικές αλλαγές. Δεδομένου πως η μοναξιά είναι άσχημο πράγμα, μέλη αυτής της μεγάλης ομάδας προέβησαν σε εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες. Προσωπικά τους σιχαίνομαι, αλλά εγκληματίες δεν τους λέω, όπως δε λέω και τα παόκια επειδή κάποιοι τρελοί σκότωσαν έναν οπαδό του 'Αρη. 'Ελεος.