Πιστεύετε στον Θεό; [II]

Πιστεύετε στον Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 703)
  • Ναι

    Ψήφοι: 296 42.1%
  • Όχι

    Ψήφοι: 263 37.4%
  • Μπορεί - ίσως

    Ψήφοι: 122 17.4%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 22 3.1%

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,903 μηνύματα.
Καλά σε γάμο θα εγκλειστούν όχι στο Άγιο Όρος .

Το θέμα με το προγαμιαίο σεξ και την αμαρτία είναι αν θα έπαιρνες γουρούνι στο σακί.
Τι παραπάνω να πει κανείς σε αυτό; Τώρα πια ο κόσμος δεν παντρεύεται στα 19. Ας απαντήσουν τα νέα παιδιά, αν αξίζει να θυσιάσουν τα νιάτα τους περιμένοντας τον γάμο για να κάνουν σεξ.

Ορθολογικά μιλώντας, το σώμα μας έχει ανάγκες, τις οποίες πρέπει να καλύπτουμε για να είμαστε υγιείς. Ο χριστιανισμός δεν σου λέει λοιπόν πως θα πρέπει να ζήσεις μια ζωή χωρίς επαφές, σου λέει πως αυτές οι επαφές θα πρέπει να βρίσκονται εντός ενός πλαισίου. Δεν σου λέει πως δεν πρέπει να φας, σου λέει όμως πρέπει και να νηστέψεις. Το πλαίσιο του γάμου κάνει την σεξουαλική επαφή ουσιαστικότερη και ολοκληρωμένη. Ο άνθρωπος με τον οποίο συνευρίσκεσαι είναι μοναδικός για εσένα, έχεις δώσει όρκους ζωής με αυτόν τον άνθρωπο και έχουν ενωθεί οι ψυχές σας. Δεν είναι άλλος ένας που βρήκες για να ξεδώσεις, για τον οποίο θα αδιαφορήσεις την επόμενη ημέρα, δεν είναι κάποιος στον οποίο δεν έχεις καμία υποχρέωση και τον πετάς όταν δεν σου αρέσει, ούτε ένα κομμάτι κρέας που το χρησιμοποιείς απλά για να νιώσεις ηδονή.
Σε ποιες ηλικίες αναφέρεσαι; Άνω των 30; Σε ηλικίες γάμου; :hmm:
Το θέμα με τα 20χρονα το εξαντλήσαμε, ας ζήσουν τα παιδιά ελεύθερα κι ας απολαύσουν τον έρωτα, τη ζωή και το σεξ, αν μπορούν και το θέλουν, καλό είναι να έχουν ένα μέτρο.
Παν μέτρον άριστον.

Βάζεις το "πλαίσιο" στη συζήτηση. Και την εποχή του Χριστού υπήρχε ένα εβραϊκό πλαίσιο και ο Ιησούς Χριστός το έγραψε στα παλαιά του υποδήματα. Η ουσία βρίσκεται στο εξής σημείο. Ενώ συγχώρησε την πόρνη, δεν της είπε, πήγαινε κορίτσι όλα καλά, εγώ σε αγαπάω, δεν τρέχει τίποτα. Της είπε: "Πήγαινε και μην αμαρτάνεις".

Αυτό το πλαίσιο μπορώ να το δεχτώ, την εκλογίκευσή του όμως σε "κανόνες", συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

Δες το στην πράξη πως συμπεριφέρεται το ιερατείο. Όλο κανόνες βάζει και νουθετεί όπως βολεύει την εκάστοτε εξουσία. Θες παραδείγματα;

Εν πάση περιπτώσει, αν οι κανόνες που γραφτήκανε το 10ο αιώνα από κάποιους θεολόγους σε ικανοποιούν και δουλεύουν για σένα, όλα καλά. Απόλαυσε το σεξ με τη χριστιανική ηθική. Αν ικανοποιεί και τη σύντροφό σου αυτό, όλα τέλεια. Αν δεν την ικανοποιεί όμως; Αν είναι άθεη π.χ. τι γίνεται; Αρχίζουν τα δύσκολα εκεί ε;
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Ας τα πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή : Η Αγία Γραφή αποτελείται από 2 μέρη. Την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Ο Θεός στην Παλαιά...περιγράφεται αλλιώς, γιατί οι άνθρωποι ήταν αλλιώς. Κάτι σαν άνθρωποι των σπηλαίων...
Ρε φιλε αυτη ειναι η δικη σου εντελως αυθαίρετη ερμηνια. Υπαρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ αν οχι εκατομμύρια ανθρωποι που πιστευουν κυριολεκτικα στη βιβλο (biblical litteralists).

Εσυ προσαρμοζεις τη βιβλο στις νορμες και τα ηθη της εποχης σου, και καλα κανεις προφανως γιατι διαφορετικα δεν μπορουσες να επιβιωσεις (living biblicaly φοβερο βιβλιο διαβασε το) αλλα δεν σου δειχνει αυτο οτι ολοκληρη η βιβλος ειναι απλα ιστοριουλες (κακο)γραμμενες απο ανθρωπους στην πιο αγραμματη περιοχη του τοτε κοσμου και οχι πραγματικοτητα?

Και συγγνωμη αλλα η παλαια διαθηκη γραφτηκε απο το 1200 εως το 165 ΠΧ, οι ελληνες, οι κινεζοι, οι περσες, οι αιγυπτιοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ τοτε. Ουτε καν κοντα, ηταν εξαιρετικα εκλεπτισμενοι αντιθετα με τους ουγκανους του τωρινου ισραηλ
Αυτό που έκανε ο χριστιανισμός είναι να εξισώσει δούλο και ελεύθερο στα μάτια του Θεού.
ΛΟΛ! Τι λες ρε μαγκα αληθεια?

Α Πετρου 2:18
"Οι δούλοι να υποτάσσεστε με πολύ σεβασμό στους κυρίους σας· κι όχι μόνο στους καλούς κι επιεικείς, αλλά και στους διεστραμενους."

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ (pun intended)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι θρησκειες δημιουργηθηκαν ως επι το πλειστον για να εισαι πιο δικαιος και τιμιος ανθρωπος και να πας στον εκαστοτε παραδεισο, για να μην κανουμε κτηνωδεις πραξεις που ειναι στη φυση μας.
Ουτε καν, η οργανωμενη θρησκεια δημιουργηθηκε σαν εργαλειο υποταξης του πληθυσμου ΜΕΤΑ την αγροτικη επανασταση που εκανε απαραιτητη την προστασια αυτου που εχει το χωραφι απο αυτους που βαζει να το δουλευουν.

Πριν απο αυτο δεν υπηρχε θρησκεια, υπηρχαν παραφυσικα πιστευω βεβαια και διαφορα τελετουργικα τα οποια αποσκοπουσαν στην ερμηνια του φυσικου κοσμου και την αισθηση ελεγχου αυτου απο ενα θηλαστικο που δεν ηξερε τι του γινεται.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,526 μηνύματα.
Ρε φιλε αυτη ειναι η δικη σου εντελως αυθαίρετη ερμηνια. Υπαρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ αν οχι εκατομμύρια ανθρωποι που πιστευουν κυριολεκτικα στη βιβλο (biblical litteralists). Εσυ προσαρμοζεις..........................αλλα δεν σου δειχνει αυτο οτι ολοκληρη η βιβλος ειναι απλα ιστοριουλες (κακο)γραμμενες απο ανθρωπους στην πιο αγραμματη περιοχη του τοτε κοσμου και οχι πραγματικοτητα? Και συγγνωμη αλλα η παλαια διαθηκη γραφτηκε απο το 1200 εως το 165 ΠΧ, οι ελληνες, οι κινεζοι, οι περσες, οι αιγυπτιοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ τοτε. Ουτε καν κοντα, ηταν εξαιρετικα εκλεπτισμενοι αντιθετα με τους ουγκανους του τωρινου ισραηλ
Βρε αγόρι μου, καλό, τί λες ; Τί ; Οι ημερομηνίες (σου) είναι ό,τι να ΄ναι (αλλά οκ, άντε να το δεχτώ. Τί 1500 τί 1200 π.χ. ...). Αλλά έως...165 π.χ. ; Μήπως, λέω μήπως, με τα π.χ. και τα μ.χ. δεν έχεις και τόσο καλή σχέση ; Είναι και το νεαρό της ηλικίας σου, να υποθέσω. Και μου λες και...ρε φίλε ; Με υφάκι χιλίων καρδιναλίων ;

Ρε φίλε...σε κάθε περίπτωση, και χωρίς καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον (ούτε μ΄ εσένα, προσωπικά...), ό,τι είχα να πω πάνω στο θέμα το είπα. Δεν μπορώ ν΄ ανακυκλώνω τα ίδια και τα ίδια, με ανθρώπους που έχουν τις δικές τους απόψεις και δεν είναι διαλλακτικοί ή "ανοιχτοί" σε συζήτηση. Ούτε την ώρα τους να τρώνε, ούτε την ώρα μου να τρώω...

Πιστέψτε, μην πιστεύετε. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Κι αν στα μάτια "κάποιων" οι απόψεις μου είναι αιρετικές...οκ. Μια καινούρια αίρεση γεννήθηκε "Klelial". Άνοιξε και σας περιμένει...

Εεεε μα...


Υ.Γ. Πάντως με το...ρε φίλε δε νευρίασα. Σε πειράζω...Ίσα - ίσα γέλασα...;)
 
Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,903 μηνύματα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ (pun intended)
Δαιμονίζεσαι τώρα; :hehe: Χαλάρωσε bro, κουβέντα κάνουμε. :kissing:

Με ειλικρίνεια σου λέω πως την Καινή Διαθήκη, τα Ευαγγέλια τα έχω διαβάσει 2-3 φορές, τις Πράξεις των Αποστόλων 1 φορά και κάποια αποσπάσματα λίγο παραπάνω, την Παλαιά Διαθήκη, μόνο αποσπάσματα, βαριέμαι να τη διαβάσω.

Έγραψα την άποψή μου ότι η Παλαιά Διαθήκη εκπληρώθηκε, οι κανόνες της δόθηκαν στους ανθρώπους γιατί ήταν κακοί (λόγια του Ιησού αυτά), τηρείς χωρίς φανατισμό τα "ου φονεύσεις, ου μοιχεύσεις" και τις άλλες 8 μέχρι εκεί, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Α Πετρου 2:18
"Οι δούλοι να υποτάσσεστε με πολύ σεβασμό στους κυρίους σας· κι όχι μόνο στους καλούς κι επιεικείς, αλλά και στους διεστραμενους."

Έγραψα και το απόσπασμα του Παύλου, το προσπέρασες. Έγραψα επίσης το λάθος να παίρνεις ένα μικρό κομματάκι και να δημιουργείς ένα σύνθημα. Δεν το καταλαβαίνεις, οκ, έτσι είσαι, αυτός είναι ο epote που όλοι αγαπάμε. :)

Ευχαριστώ πάντως γιατί μου έδωσες την αφορμή να το ξαναδιαβάσω. Όλο το κείμενο είναι το εξής:

Οι δούλοι, υποτάσσεστε με κάθε φόβο στους κυρίους σας, όχι μονάχα στους αγαθούς και επιεικείς, αλλά και στους διεστραμμένους. επειδή, αυτό είναι χάρη, το να υποφέρει κάποιος λύπες εξαιτίας της συνείδησης προς το Θεό, πάσχοντας άδικα. Επειδή, ποια δόξα υπάρχει, αν αμαρτάνοντας και δεχόμενοι χτυπήματα υπομένετε; Αν, όμως, αγαθοποιώντας και πάσχοντας υπομένετε, αυτό είναι χάρη μπροστά στο Θεό. Δεδομένου ότι, σε τούτο προσκληθήκατε, επειδή και σε σας, για να ακολουθήσετε τα ίχνη του, ο οποίος "δεν έκανε αμαρτία ούτε βρέθηκε δόλος στο στόμα του". Ο οποίος, καθώς τον λοιδορούσαν, δεν ανταπέδιδε λοιδορίες, πάσχοντας δεν απειλούσε, αλλά παρέδινε τον εαυτό του σ' αυτόν που κρίνει δίκαι. ο οποίος τις αμαρτίες μας βάσταξε ο ίδιος στο σώμα του επάνω στο ξύλο, για να ζήσουμε στη δικαιοσύνη, αφού πεθάναμε ως προς τις αμαρτίες. "με την πληγή του οποίου γιατρευτήκαμε". Επειδή, ήσασταν "ως πρόβατα που περιπλανιόνταν". αλλά, τώρα, επιστραφήκατε στον ποιμένα και επίσκοπο των ψυχών σας.

Είναι προφανές λοιπόν ότι δεν αναφέρεται σε διακρίσεις ανάμεσα σε δούλους και ελεύθερους αλλά στο γνωστό "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", το οποίο είναι μια άλλη συζήτηση. Η κρίση του Θεού χωρίς προσωποληψία είναι ξεκάθαρη στην Καινή Διαθήκη, στα λόγια του Ιησού, του Πέτρου, του Παύλου, του Ιακώβου και άλλων.

Γενικά υπήρχαν κόντρες ανάμεσα στους Αποστόλους, αυτό είναι γνωστό. Ο Πέτρος ήταν εβραίλας, αυστηρός με τον Μωσαϊκό νόμο και την περιτομή. Ο Παύλος ήταν πιο κοσμικός. Οι τσακωμοί υπήρχαν εκ γεννησιμιού της εκκλησίας γι' αυτό οι νεώτεροι διαβάζουν περισσότερο "κατά πνεύμα" όχι κατά γράμμα.

Ουτε καν, η οργανωμενη θρησκεια δημιουργηθηκε σαν εργαλειο υποταξης του πληθυσμου ΜΕΤΑ την αγροτικη επανασταση που εκανε απαραιτητη την προστασια αυτου που εχει το χωραφι απο αυτους που βαζει να το δουλευουν.

Πριν απο αυτο δεν υπηρχε θρησκεια, υπηρχαν παραφυσικα πιστευω βεβαια και διαφορα τελετουργικα τα οποια αποσκοπουσαν στην ερμηνια του φυσικου κοσμου και την αισθηση ελεγχου αυτου απο ενα θηλαστικο που δεν ηξερε τι του γινεται.
Αυτό έχει ενδιαφέρον που λες. Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσεις στο μυαλό σου την εκκλησία από τη θρησκεία. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι Απόστολοι οικοδόμησαν εκκλησία, όχι θρησκεία. Οι πρώτοι χριστιανοί ζούσαν στα κοινόβια, η πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού λειτουργούσε ως μαρτυρία και όχι ως ικεσία.

Στην πορεία του χριστιανισμού, η εκκλησία των χριστιανών έγινε επίσημη θρησκεία. Προφανώς για πολιτικούς σκοπούς. Ο "μέγας" Κωνσταντίνος είχε καταλάβει ότι δεν γινόταν να είναι παγανιστής και οι στρατιώτες του χριστιανοί, πολιτικά σκεπτόμενος επέλεξε να εντάξει τους χριστιανούς στο δυναμικό του. Έκτοτε το ιερατείο συντάχθηκε με την εξουσία κάτι που το βλέπουμε μέχρι τις μέρες μας (δες π.χ. την στάση του 90% των παπάδων για το εμβόλιο covid).

Ένα μεγάλο σφάλμα και ψέμα που λένε οι φανατικοί θρησκόληπτοι είναι πως η Βίβλος είναι θεόπνευστη. Μεγάλη μπαρούφα αυτό. Φυσικά και δεν είναι, όχι μόνο γράφτηκε από ανθρώπους με τα ελαττώματά τους αλλά έχει υποστεί και λαθροχειρία απ' τους ηγεμόνες. Είχα αναφέρει σε άλλο νήμα την αλλοίωση της παραβολής των 10 μνεών στο ευαγγέλιο του Λουκά. Στις πράξεις των αποστόλων επίσης έχει μπει σίγουρα χεράκι βρώμικο και πονηρό. Γι' αυτό χρειάζεται σύνεση πάνω απ΄ όλα και όχι φανατισμό.

Η υλιστική προσέγγισή σου όμως για το σύνολο των θρησκειών ως "εργαλείο υπόταξης του πληθυσμού" είναι μακράν νυχτωμένη. Δεν χρειαζόντουσαν θρησκεία για να καθυποτάξουν, όποιο κεφάλι ξεχώριζε το κόβαν και ησυχάζαν, πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος, απ' το να εφαρμόσουν τον χριστιανικό ή θιβετιανό κώδικα ηθικής.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,526 μηνύματα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ (pun intended)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ώπα...ώπα...μόλις το είδα αυτό !!!

Διάβασα ό,τι με αφορούσε και δεν πήγα παρακάτω...

Χαλάρωσε λίγο, έτσι ; Φιλική συμβουλή...

Πάρ΄ το αλλιώς...δεν γίνονται έτσι οι συζητήσεις...
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,637 μηνύματα.
Ο καθένας έχει το δικό του "Θεό". Άλλος ένα ιδεατό υπερφυσικό ον, άλλος την επιστήμη, άλλος τους...εξωγήινους, άλλος την ποδοσφαιρική του ομάδα,.....και άλλος τον εαυτό του.

Προσωπικά είμαι πιο κοντά μεταξύ πιστεύω και αγνωστικισμού (αν μπορούν να συνταιριάξουν).
Μέχρι να σιγουρευτώ όμως, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλό παιδί (αν και κάποιες φορές κάποιοι συνάνθρωποί μου μου το κάνουν εξαιρετικά δύσκολο :P ) σεβόμενη παράλληλα όλες τις θρησκείες, γιατί όλες εμπεριέχουν μέρη της μεγάλης Αλήθειας.
Αντίθετα όχι μόνο δεν σέβομαι, μα και απεχθάνομαι τους λογής "ταλιμπάν" (μακριά από μένα ο δογματισμός η φανατίλα), απ'όπου κι αν προέρχονται.


Υ.Γ. Νομίζω καλό είναι να διαχωρίζουμε την έννοια "Θεός", από αυτή της θρησκείας και από της εκκλησίας.
Μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους, αλλα δεν είναι ταυτόσημες.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Βρε αγόρι μου, καλό, τί λες ; Τί ; Οι ημερομηνίες (σου) είναι ό,τι να ΄ναι (αλλά οκ, άντε να το δεχτώ. Τί 1500 τί 1200 π.χ. ...). Αλλά έως...165 π.χ. ; Μήπως, λέω μήπως, με τα π.χ. και τα μ.χ. δεν έχεις και τόσο καλή σχέση ; Είναι και το νεαρό της ηλικίας σου, να υποθέσω. Και μου λες και...ρε φίλε ; Με υφάκι χιλίων καρδιναλίων ;
Εχμ? Τι? Η παλαια διαθηκη γραφτικε απο το 1200 εως το 165 προ χριστου, εχεις καποια αλλη πηγη go ahead. Τωρα αν πιστευεις οτι η παλαια διαθηκη παει και μετα χριστον εχεις θεματα.

Τωρα για ολα τα υπολοιπα που λες, απλα υπεκφευγεις, δεν δινεις καμια απαντηση σε τιποτα.

Και ξαναλεω, αν θεωρησουμε τη βιβλο, ως ιστοριες γραμμενες απο ανθρωπους για ανθρωπους οκ, καταλαβαινω γιατι σημερα την ερμηνευουμε διαφορετικα απο οτι οταν γραφτηκε. Αλλα οι παπαδες λενε οτι η βιβλος ειναι η αληθεια. Ο λογος του θεου. Ειναι η πραγματικοτητα ενος παντοδυναμου παναγαθου παντογνωστη δημιουργου.

Δεν νομιζω πως μπορω να το πω πιο απλα.

Αναρωτησου το εξις: Υπαρχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συνθηκη η οποια θα σε εκανε να αποδεχθεις οτι δεν υπαρχει θεος?
Γενικά υπήρχαν κόντρες ανάμεσα στους Αποστόλους, αυτό είναι γνωστό. Ο Πέτρος ήταν εβραίλας, αυστηρός με τον Μωσαϊκό νόμο και την περιτομή. Ο Παύλος ήταν πιο κοσμικός. Οι τσακωμοί υπήρχαν εκ γεννησιμιού της εκκλησίας γι' αυτό οι νεώτεροι διαβάζουν περισσότερο "κατά πνεύμα" όχι κατά γράμμα.

Ναι γιατι ειναι ιστοριουλες γραμμενες απο ανθρωπους και οχι μια αληθεια οπως τσαμπουνανε οι χριστιανοταλιμπαν (aka χριστιανοί).

Τωρα αν εσυ το "κατσε να σε γαμανε γιατι ετσι πρεπει επειδη εισαι δουλος" το βλεπεις σαν καλη συμβουλη οκ. Απλα σε παρακαλω μην ψηφιζεις.
Χαλάρωσε λίγο, έτσι ; Φιλική συμβουλή.

Διαβασε λιγο, ετσι? Φιλικη συμβουλη.
Η υλιστική προσέγγισή σου όμως για το σύνολο των θρησκειών ως "εργαλείο υπόταξης του πληθυσμού" είναι μακράν νυχτωμένη. Δεν χρειαζόντουσαν θρησκεία για να καθυποτάξουν, όποιο κεφάλι ξεχώριζε το κόβαν και ησυχάζαν, πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος, απ' το να εφαρμόσουν τον χριστιανικό ή θιβετιανό κώδικα ηθικής.

Να σε ρωτησω, πως ακριβως ο γεωκτημονας εκοβε τα κεφαλια των εργατων του? Ειναι ενας και ειναι 1000.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο καθένας έχει το δικό του "Θεό". Άλλος ένα ιδεατό υπερφυσικό ον, άλλος την επιστήμη, άλλος τους...εξωγήινους, άλλος την ποδοσφαιρική του ομάδα,.....και άλλος τον εαυτό του.

Η διαφορα ειναι οτι η επιστημη ψαχνει απαντησεις, η θρησκεια ισχυριζεται οτι τις εχει ηδη. Αν δεν καταλβαινεις διαφορα σε αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,517 μηνύματα.
Κουλαρετε ολοι λιγο..ετσι;
Ο καθενας τον χαβα του δηλαδη...αυτο το ΠΡΕΠΕΙ οπωσδηποτε να σε κανω να πιστεψεις..ή πρεπει να σε κανω να μην πιστευεις...δεν το καταννοω.
Και οι 2 πλευρες δραττε ολιγον φασιστικα.Φακτ.Οχι απο ολους.Αλλα καποιοι και απο τις 2 πλευρες.Φαινονται ποιοι.
Ελα σεμνα πια..
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,526 μηνύματα.
Εχμ? Τι? Η παλαια διαθηκη γραφτικε απο το 1200 εως το 165 προ χριστου, εχεις καποια αλλη πηγη go ahead. Τωρα αν πιστευεις οτι η παλαια διαθηκη παει και μετα χριστον εχεις θεματα.
Δεν φταίω αν τα μπερδεύεις. Μπέρδεψες κι εμένα...Μίλησα για 16 σχεδόν αιώνες από 'Γένεση' μέχρι 'Αποκάλυψη'. Απομόνωσες μόνο την Παλαιά Διαθήκη. Νόμιζα ότι αναφέρθηκες στο σύνολο των βιβλίων της Βίβλου. Δική μου η παρανόηση. Mea culpa...

Πάω να διαβάσω. Σε ευχαριστώ για την προτροπή...
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,903 μηνύματα.
Να σε ρωτησω, πως ακριβως ο γεωκτημονας εκοβε τα κεφαλια των εργατων του? Ειναι ενας και ειναι 1000.
Όπως οι Σπαρτιάτες σφάξανε τους Είλωτες και τόσα άλλα.

Ναι γιατι ειναι ιστοριουλες γραμμενες απο ανθρωπους και οχι μια αληθεια οπως τσαμπουνανε οι χριστιανοταλιμπαν (aka χριστιανοί).
Στο νήμα του "σύγχρονου ανθρώπου" είχα συμφωνήσει με τον Ilia πως δεν υπάρχει μία απόλυτη αλήθεια. Στη δική μας πραγματικότητα, το υλικό matrix, όλες οι αλήθειες φαίνονται μισές. Δογματικές, σωτηριολογικές θέσεις του στυλ "μόνο οι χριστιανοί θα σωθούνε" είναι έξω απ' τη δική μου σφαίρα συνείδησης. Κάθε ηθικός άνθρωπος, που σκέφτεται λογικά, δεν βλάπτει τους γύρω του και προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό, ευαρεστεί τον Θεό, αυτό είναι σίγουρο.

Άμεση όμως επικοινωνία με το Θεό στη Βασιλεία των Ουρανών επί της γης, έχουν όσοι δίνουν μαρτυρία για τον Υιό του. Αυτοί είναι άξιοι να δεχτούν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Στην Ανατολή βέβαια, το Άγιο Πνεύμα το λένε Τάο. Αν με τον κώδικα της Ανατολής έχεις διεισδύσει στη φιλοσοφία του Λάο Τσε και ζεις έμπρακτα στο μονοπάτι του Τάο, θα φωτιστείς.

Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που οδηγούν στη φώτιση. Η Πυθαγόρια ατραπός για παράδειγμα ακολουθώντας τα Χρυσά Έπη. Ίσως μπορείς να αφυπνιστείς με τη σαμανική οδό και τα ενθεογενή βότανα. Δεν ξέρω.

Εσύ που είσαι άθεος, ίσως φωτιστείς αν μπορέσεις να εξηγήσεις τι στο διάτανο γίνεται εκεί στην κβαντική υπέρθεση. Τι είδους πραγματικότητα είναι αυτή;

Τωρα αν εσυ το "κατσε να σε γαμανε γιατι ετσι πρεπει επειδη εισαι δουλος" το βλεπεις σαν καλη συμβουλη οκ. Απλα σε παρακαλω μην ψηφιζεις.
Είπαμε δεν το γράφει έτσι όπως το λες, αλλά θα συμφωνήσω με το πνεύμα σου. Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να σου δώσω. Νομίζω πως υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάμεσα στις διαπροσωπικές σχέσεις και τον συλλογικό αγώνα. Π.χ. ο Χριστός είπε να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο, πήρε όμως στο ναό και το μαστίγιο και τα έκανε λαμπόγιαλο.

Ο έκτος μακαρισμός λέει: Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν για δικαιοσύνη, γιατί αυτοί θα χορτάσουν.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,002 μηνύματα.
Αν υπάρχει Θεός και μπορεί να συναισθανθει τον Άνθρωπο, είναι σαδιστής.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Κουλαρετε ολοι λιγο..ετσι;
Ο καθενας τον χαβα του δηλαδη...αυτο το ΠΡΕΠΕΙ οπωσδηποτε να σε κανω να πιστεψεις..ή πρεπει να σε κανω να μην πιστευεις...δεν το καταννοω.
Και οι 2 πλευρες δραττε ολιγον φασιστικα.Φακτ.Οχι απο ολους.Αλλα καποιοι και απο τις 2 πλευρες.Φαινονται ποιοι.
Ελα σεμνα πια..
Νομιζω το μονο πιο σιχαμενο πραγμα απο τους πιστους ειναι οι ισοποστακιδες. Τουλαχιστον ο πιστος εχει αρχες και ιδανικα. Μπορω να το σεβαστω αυτο.

Αγνωστικιστης: καποιος που θεωρει οτι ειναι περισοτερο σωστο και λιγοτερο λαθος το να μην εισαι ουτε σωστος ουτε λαθος.
Δεν φταίω αν τα μπερδεύεις. Μπέρδεψες κι εμένα...Μίλησα για 16 σχεδόν αιώνες από 'Γένεση' μέχρι 'Αποκάλυψη'. Απομόνωσες μόνο την Παλαιά Διαθήκη. Νόμιζα ότι αναφέρθηκες στο σύνολο των βιβλίων της Βίβλου. Δική μου η παρανόηση. Mea culpa...
tuum errorem ideed. Ξεκινα λοιπον απο το να διαβαζεις πιο προσεκτικα οτι ειναι αυτο στο οποιο απαντας πριν προσπαθησεις να πεις εξυπναδα. Its bad optics που λενε.

Εσύ που είσαι άθεος, ίσως φωτιστείς αν μπορέσεις να εξηγήσεις τι στο διάτανο γίνεται εκεί στην κβαντική υπέρθεση. Τι είδους πραγματικότητα είναι αυτή;
Αντιθετα με τους παπαδες και τους χρηστιανους/θρησκους/κτλ δεν υποκρινομαι οτι εχω απαντηση. Οπως ειπε ο David Marmin "shut up and calculate"
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να σου δώσω
Ακριβως, επειδη η βιβλος ειναι μια συλλογη/συραφη απο ιστοριες γραμμενες στην πιο απολίτιστη περιοχη του τοτε κοσμου και εξυπηρετουσαν συγκεκριμενους σκοπους. Κανενας λογικος ανθρωπος δεν μπορει να τη παρει at face value γιατι ειναι κυριολεκτικα αδυνατο τωρα πια. Και ακομα και εσυ η το κλελιαλ δεν την παιρνετε κυριολεκτικα, χρησιμοποιειτε το μυαλο σας για μπορεσετε να ταιριαξετε καπως τη συγχρονη κοινωνια με τη βιβλο ωστε καπως να προκυπτει οτι ειναι "ο λογος του θεου". Η αθεια ειναι ενα μικρο βημα πιο εκει, ειναι οταν σταματας τα mental gymnastics.
 

BlackPenBluePen

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 1,176 μηνύματα.
Εγώ προσωπικά όχι. Η κοπέλα μου όμως ναι, και παρόλο που της αρέσουν περισσότερο jesus christ superstar, life of Bryan πράγματα, έχω βρεθεί στο να διαβάζω και εγώ θρησκευτικά στο σχολείο, να βλέπω μαζι της ταινίες και να διαβάζουμε μαζί την καινή διαθήκη. Δεν νιώθω τίποτα, η πίστη η φόβο οταμ το κάνω αυτό, αλλά της αρέσει πολύ και περνάμε ποιοτικό χρόνο.

Συν ότι ο Θεός με έκανε αλλεργικό σε οτιδήποτε ειναι πράσινο και κανει φωτοσύνθεση και επρόκειτο να βαρέσω ενδοφλέβια το otrivin σε λίγο.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,526 μηνύματα.
tuum errorem ideed. Ξεκινα λοιπον απο το να διαβαζεις πιο προσεκτικα οτι ειναι αυτο στο οποιο απαντας πριν προσπαθησεις να πεις εξυπναδα. Its bad optics που λενε.
Εύχομαι στη ζωή σου να μη χρειαστεί να πάρεις 'σκληρά μαθήματα' που θα σου κόψουν αυτόν τον αέρα που έχεις...

Κάνε το μόνος σου. 'Κατέβα από το καλάμι', πριν σε 'κατεβάσει', για τα καλά, η ζωή...

Αυτά. Καλή συνέχεια, στο δύσκολο έργο σου.
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Αν υπάρχει Θεός και μπορεί να συναισθανθει τον Άνθρωπο, είναι σαδιστής.

Μπορεί να μας υποβάλλει σε δοκιμασίες για να πιστοποιήσει τη πίστη μας. Χωρίς πίστη είσαι χαμένος. Η ζωή είναι ένα δώρο. Το ζήτημα είναι εσύ τι δίνεις πίσω.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Όπως οι Σπαρτιάτες σφάξανε τους Είλωτες και τόσα άλλα.


Στο νήμα του "σύγχρονου ανθρώπου" είχα συμφωνήσει με τον Ilia πως δεν υπάρχει μία απόλυτη αλήθεια. Στη δική μας πραγματικότητα, το υλικό matrix, όλες οι αλήθειες φαίνονται μισές. Δογματικές, σωτηριολογικές θέσεις του στυλ "μόνο οι χριστιανοί θα σωθούνε" είναι έξω απ' τη δική μου σφαίρα συνείδησης. Κάθε ηθικός άνθρωπος, που σκέφτεται λογικά, δεν βλάπτει τους γύρω του και προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καλό, ευαρεστεί τον Θεό, αυτό είναι σίγουρο.

Άμεση όμως επικοινωνία με το Θεό στη Βασιλεία των Ουρανών επί της γης, έχουν όσοι δίνουν μαρτυρία για τον Υιό του. Αυτοί είναι άξιοι να δεχτούν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Στην Ανατολή βέβαια, το Άγιο Πνεύμα το λένε Τάο. Αν με τον κώδικα της Ανατολής έχεις διεισδύσει στη φιλοσοφία του Λάο Τσε και ζεις έμπρακτα στο μονοπάτι του Τάο, θα φωτιστείς.

Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που οδηγούν στη φώτιση. Η Πυθαγόρια ατραπός για παράδειγμα ακολουθώντας τα Χρυσά Έπη. Ίσως μπορείς να αφυπνιστείς με τη σαμανική οδό και τα ενθεογενή βότανα. Δεν ξέρω.

Εσύ που είσαι άθεος, ίσως φωτιστείς αν μπορέσεις να εξηγήσεις τι στο διάτανο γίνεται εκεί στην κβαντική υπέρθεση. Τι είδους πραγματικότητα είναι αυτή;


Είπαμε δεν το γράφει έτσι όπως το λες, αλλά θα συμφωνήσω με το πνεύμα σου. Δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση να σου δώσω. Νομίζω πως υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάμεσα στις διαπροσωπικές σχέσεις και τον συλλογικό αγώνα. Π.χ. ο Χριστός είπε να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο, πήρε όμως στο ναό και το μαστίγιο και τα έκανε λαμπόγιαλο.

Ο έκτος μακαρισμός λέει: Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν για δικαιοσύνη, γιατί αυτοί θα χορτάσουν.
Μια φορά διαβασα αυτό
αρχείο λήψης.jpg


Έλεγε λοιπόν ότι ο Θεός όπως παρουσιάζεται είναι σκληρός , ζηλιάρης και ανασφαλής .. βασανίζει κόσμο και ζώα . Πχ η θυσία με τον Αβραάμ η πιο γνωστή. Η γιατί δεν μας συγχώρησε απλώς και έπρεπε να πληρώσει ο Χριστός ;
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.
Πχ η θυσία με τον Αβραάμ η πιο γνωστή. Η γιατί δεν μας συγχώρησε απλώς και έπρεπε να πληρώσει ο Χριστός ;

Γεια σου Aura. Κάποιος θα μπορούσε να πει οτι ο Ιησούς πληρώθηκε για το έργο του με την υστεροφημία του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι σήμερα τον έχουν σε υπόληψη ως τον σοφότερο άνδρα με μεγαλείο ψυχής. Εγώ προσωπικά έχω το πορτραίτο του πάνω απ' το κρεββάτι μου από 5 χρονών για να με φυλάει και να με προστατεύει. Το έργο της διδασκαλίας του ήταν μεγαλειώδες και μας το άφησε κληρονομιά σε όλους μας.
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,637 μηνύματα.
Αγνωστικιστης: καποιος που θεωρει οτι ειναι περισοτερο σωστο και λιγοτερο λαθος το να μην εισαι ουτε σωστος ουτε λαθος.
Η έννοια "αγνωστικισμός", εμπεριέχει αρκετές και διαφορετικές ερμηνείες.
Στον τομέα της θρησκειολογίας, είναι:
θεωρία σύμφωνα με την οποία η ύπαρξη, ή η φύση του θεού είναι άγνωστη και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να υποστηρίξει κανείς είτε ότι υπάρχει είτε ότι δεν υπάρχει.
Ο όρος αυτός είναι δημιούργημα του άγγλου φυσιολόγου και φιλόσοφου, οπαδού των θεωριών του Δαρβίνου, Τόμας Χένρι Χάξλεϊ(Thomas Henry Huxley, Έρλινγκ, Λονδίνο 1825 – Ίστμπερν 1895). Αυτή η άρνηση της δυνατότητας να καταστεί γνωστός ο Θεός και να αποδειχθεί με επιστημονικά κριτήρια η ύπαρξη του συνιστά τον αγνωστικισμό, ο οποίος τοποθετείται μεταξύ θεϊσμού και αθεϊσμού όπου στη θεϊστική βεβαιότητα αντιπαρατίθεται η αβεβαιότητα του αγνωστικιστή ενώ το θεολογικά έγκυρο για το θρήσκο μένει επιστημολογικά μετέωρο για τον αγνωστικιστή"

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η διαφορα ειναι οτι η επιστημη ψαχνει απαντησεις, η θρησκεια ισχυριζεται οτι τις εχει ηδη. Αν δεν καταλβαινεις διαφορα σε αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω.
Και πού είδες ακριβώς στο ποστ που έγραψα να διαφωνώ σε αυτό;
Απλώς παρέθεσα τα διάφορα είδη "θρησκειών" που πιστεύουν οι άνθρωποι.

Ασφαλώς και η επιστήμη βασίζεται στην έρευνα ενώ η θρησκεία είναι δόγμα.



Είσαι λιγουλάκι εριστικός ή ιδέα μου είναι;
 
Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Εύχομαι στη ζωή σου να μη χρειαστεί να πάρεις 'σκληρά μαθήματα' που θα σου κόψουν αυτόν τον αέρα που έχεις...

Κάνε το μόνος σου. 'Κατέβα από το καλάμι', πριν σε 'κατεβάσει', για τα καλά, η ζωή...

Αυτά. Καλή συνέχεια, στο δύσκολο έργο σου.

Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει η ευκολια η δυσκολια της ζωης ενος ανθρωπου με τη υπαρξη η μη θεου και την πραγματικοτητα της βιβλου. Ρε συ, μηπως χρησιμοποιείς σοφιστιες και λογικα σφαλματα γιατι δεν εχεις ουσιαστικα επιχειρηματα...?

Ξες οσο μιλαμε τωρα το μονο που εχεις κανει ειναι ad hominem. Δεν εχεις τελειωσει λυκειο?

Η έννοια "αγνωστικισμός", εμπεριέχει αρκετές και διαφορετικές ερμηνείες.
Στον τομέα της θρησκειολογίας, είναι:
θεωρία σύμφωνα με την οποία η ύπαρξη, ή η φύση του θεού είναι άγνωστη και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να υποστηρίξει κανείς είτε ότι υπάρχει είτε ότι δεν υπάρχει.
Right, εισαι αγνωστικιστής για: τον αγιο βασιλη, το κουνελακι του πασχα, την νεραιδα του παραμυθιου, το τσουπακαμπρα, το ιπταμενο μακαρονοτερας, τους τζενται, το δια, την ηρα, τον οντιν, τον κουεζακοτλ, τον ρα, τον βισνου κτλ κτλ? Οχι? Μα γιατι?

proof beyond a reasonable doubt. Δεν νομιζω πως εισαι ανγωστικιστης για το αν ο ηλιος θα ανατειλει αυριο. Ενταξει τωρα μιλαμε για θεμελιωδη πραγματα.

Και πού είδες ακριβώς στο ποστ που έγραψα να διαφωνώ σε αυτό;
Απλώς παρέθεσα τα διάφορα είδη "θρησκειών" που πιστεύουν οι άνθρωποι.

Ασφαλώς και η επιστήμη βασίζεται στην έρευνα ενώ η θρησκεία είναι δόγμα.
Ειπες "ο καθενας εχει το δικο του θεο". Αυτο ειναι αφενος προσβλητικο αφετερου ψευδες. Ο θεος εννοιολογικα ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο και βασιζεται στην πιστη, ητοι στην πεποιθηση οτι κατι ειναι αληθες ΠΑΡΑ την απουσια στοιχειων για την αληθεια του. Η επιστήμονικη μεθοδος ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτο.

Στην επιστημη εχεις τη δυνατοτητα να κανεις λαθος. Η εικασια σου να ειναι εσφαλμενη η να ξεπεραστει και εισαι υποχρεωμένος να αναθεωρήσεις τις αποψεις σου. Στην θρησκεια αυτο ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ δεν μπορει να γινει. Η θρησκεια ισχυριζεται οτι ΞΕΡΕΙ ολη την αληθεια και δεν αφηνει καμια εναλακτικη. Ο καρλ ποπερ βαραει σβουρες στο ταφο του με ρυθμο που θα ελυνε το παγκοσμιο ενεργειακο προβλημα.

Είσαι λιγουλάκι εριστικός ή ιδέα μου είναι;
Εισαι λιγακι πεταλουδιτσα η ιδεα μου ειναι?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γεια σου Aura. Κάποιος θα μπορούσε να πει οτι ο Ιησούς πληρώθηκε για το έργο του με την υστεροφημία του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι σήμερα τον έχουν σε υπόληψη ως τον σοφότερο άνδρα με μεγαλείο ψυχής. Εγώ προσωπικά έχω το πορτραίτο του πάνω απ' το κρεββάτι μου από 5 χρονών για να με φυλάει και να με προστατεύει. Το έργο της διδασκαλίας του ήταν μεγαλειώδες και μας το άφησε κληρονομιά σε όλους μας.

Ιδου ο σαδομαζοχισμος της θρησκειας: Να εισαι ταπεινός, γιατι μπροστα στη παντοδυναμια του θεου εισαι ενα τιποτα. Αλλα μην ανησυχεις γιατι ολο το συμπαν φτιαχτηκε για εσενα και ο θεος κοιταει εσενα προσωπικα.

Ερωτηση, ποσες φορες θα πας στη κολαση απο τις μαλακιες που ο χριστος εχει δει πανω απο το κρεβατι σου?
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,637 μηνύματα.
Ειπες "ο καθενας εχει το δικο του θεο". Αυτο ειναι αφενος προσβλητικο αφετερου ψευδες. Ο θεος εννοιολογικα ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο και βασιζεται στην πιστη, ητοι στην πεποιθηση οτι κατι ειναι αληθες ΠΑΡΑ την απουσια στοιχειων για την αληθεια του. Η επιστήμονικη μεθοδος ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτο.


Στην επιστημη εχεις τη δυνατοτητα να κανεις λαθος. Η εικασια σου να ειναι εσφαλμενη η να ξεπεραστει και εισαι υποχρεωμένος να αναθεωρήσεις τις αποψεις σου. Στην θρησκεια αυτο ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ δεν μπορει να γινει. Η θρησκεια ισχυριζεται οτι ΞΕΡΕΙ ολη την αληθεια και δεν αφηνει καμια εναλακτικη. Ο καρλ ποπερ βαραει σβουρες στο ταφο του με ρυθμο που θα ελυνε το παγκοσμιο ενεργειακο προβλημα.
Όλα σωστά που λες (και μπράβο σου).
Η επιστήμη αναθεωρεί, η θρησκεία είναι δόγμα.

Από κει κι έπειτα, χαλάρωσε λίγο.... :)
Δεν είμαστε όλοι επιστήμονες εδώ, φιλική κουβεντούλα κάνουμε.
Και για να σε προλάβω, δεν εννοώ πως αυτό μας δίνει το ελεύθερο να λέμε ασυναρτησίες,
μα ούτε απαγορευτικό για τη μη αυστηρή επιστημονική προσέγγιση επί του θέματος.


Εισαι λιγακι πεταλουδιτσα η ιδεα μου ειναι?
5024.gif

Εξαρτάται (από το τι εννοείς "πεταλουδίτσα")...

888389.gif
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top