Αγαπημένος καφές

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 190)
  • Φραπεδιά (η αθάνατη ελληνική παράδοση)

Ψήφοι: 43 22,6%
  • Φραπόγαλο (η παράδοση σε έκδοση baby)

Ψήφοι: 13 6,8%
  • Ελληνικός (ή η επιστροφή της χόβολης)

Ψήφοι: 20 10,5%
  • Ελληνικός διπλός (για διπλή απόλαυση)

Ψήφοι: 27 14,2%
  • Φίλτρου (η διάφανη απόλαυση)

Ψήφοι: 30 15,8%
  • Εσπρέσσο (η δύναμη σε ristretto ή lungo)

Ψήφοι: 17 8,9%
  • Καπουτσίνο (με πολλή πολλή κρέμα ή σαντιγύ)

Ψήφοι: 38 20,0%
  • Φρεντοτσίνο (τα καινά δαιμόνια ...)

Ψήφοι: 10 5,3%
  • Εσπρέσσο φρέντο (γιατί είμαστε θερμοί τύποι)

• Καπουτσίνο φρέντο (γιατί έχει ωραίο αφρό)

• Άλλος

Ψήφοι: 3 1,6%
  • Δεν πίνω καφέ

Ψήφοι: 13 6,8%

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Ο καλύτερος ελληνικός πραγματικά είναι στην Κομοτηνή !
Στα σούπερ μάρκετ ο καλύτερος είναι του ουζουνογλου ΤΕΛΟΣ

όλα τα άλλα να χαμε να λέγαμε

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Ο καλύτερος ελληνικός πραγματικά είναι στην Κομοτηνή !
Στα σούπερ μάρκετ ο καλύτερος είναι του ουζουνογλου ΤΕΛΟΣ

όλα τα άλλα να χαμε να λέγαμε
ε κομοτηνη με πέφτει κομματι μακρια να παω
Αυτον τον ουζουνογλου τον εχει ο μασουστης που εχουμε εδω στην αθηνα?

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Δηλαδη κατσε τωρα .. αυτο το τιπ μου αρεσει...αν ριξω ψήγμα μαστιχα κομματακι οταν κανω τον καφε θα εχω αλλη αισθηση? ή πρεπει να ειναι σκονη η μαστιχα?

Λογικά, σε σκόνη.

Εγώ τον είχα παραγγείλει από Χίο και μου ήρθε.
Μ' άρεσε πάρα πολύ.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Λογικά, σε σκόνη.

Εγώ τον είχα παραγγείλει από Χίο και μου ήρθε.
Μ' άρεσε πάρα πολύ.
Χμ..δυσκολο ..εγω θελω ενα κιλο καφε καθε 30 μερες.
Θα δοκιμασω μοναχος μου εχω πετρουλες μαστιχα.
Αν και μου ακουγεται οτι κατι ειδικο κανουν οι χιωτες.
Ηπια νερο μαστιχα και δεν μου αρεσε καθολου ..αλλα ηπια λικερ μαστιχα και ειναι απολαυση

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Χμ..δυσκολο ..εγω θελω ενα κιλο καφε καθε 30 μερες.
Θα δοκιμασω μοναχος μου εχω πετρουλες μαστιχα.
Αν και μου ακουγεται οτι κατι ειδικο κανουν οι χιωτες.
Ηπια νερο μαστιχα και δεν μου αρεσε καθολου ..αλλα ηπια λικερ μαστιχα και ειναι απολαυση

Ναι, η τιμή τσιμπάει, για να πεις ότι θα είναι μόνιμος καφές. Για πού και πού είναι μια καλή αλλαγή. Και συμφέρει πιο πολύ αν η ποσότητα είναι όλη για σένα και δεν τη μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους του σπιτιού.

-Κι εγώ σκέφτηκα να κάνω ένα πείραμα μόνη μου. Ίδιο μπορεί να μην είναι, αλλά θα την έχει την εσάνς. Μια δοκιμή θα μας πείσει, αν μη τι άλλο.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.444 μηνύματα.

Μόνο μαστίχα έχω δοκιμάσει, εδώ έχει και άλλες γεύσεις, αλλά τον ελληνικό τον θέλω ελληνικοτατο χωρίς γκουρμεδιές και σκέτο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μόνο μαστίχα έχω δοκιμάσει, εδώ έχει και άλλες γεύσεις, αλλά τον ελληνικό τον θέλω ελληνικοτατο χωρίς γκουρμεδιές και σκέτο.
Και εγω μαζι σου..πριν καιρο ειχαν βγαλει φιλτου σε διαφορες γευσεις ..τις δοκιμασα ολες ...τιποτα δεν εδεσε.
Καλα οκ τα κοριτσια εχουν παραπανω γευσεις αλλα αυτην την πικρα πως την μπορειτε?

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
χα χα ..σεβομαι τα πτυχια αλλα εγω παω για διδακτορικο.
Ναι στο σηκωμα αλλα πιο σηκωμα?
Η ελευθερη αποσταση του καφε απο το στενοτερο χειλος του μπρικιου. πρεπει να ειναι 3-4 εκατσοστα... Την αποσταση αυτη το φουσκωμα πρεπει να το διανυσει σε 30''...μετα σηκωνουμε απο την φωτια πεφτει 1cm και παλι κατω να φουσκωσει.αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες..
Ετσι εχουμε λειο και μελωμένο καιμακι.
Αυτα με Μπραβο και Λουμιδη με τους κομοτηνεζικους καφεδες δεν ξερω.
Μάλιστα κύριε ντόκτορ.
Αυτό με τα δυο φουσκώματα, δεν το κάνω. Εγώ τον ψήνω σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, σηκώνω το μπρίκι. Δεν πρέπει να προλάβει να κάνει φουσκάλες.
Θα σου στείλω τη διατριβή μου:bleh:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.
ναι σύμφωνη, αλλά πάντα λίγο ανακατεύεται.
Τώρα Ξάνθη θα εχει κρύο. Πιο ωραία είναι η ζεστή σοκολάτα, να χαρεί και η καρδούλα σου
Κανονικά δεν είναι σωστή αυτή η πρακτική. Πρέπει να πίνεις ροφήματα ίδιας θερμοκρασίας με το περιβάλλον. Όπως και το καλοκαίρι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μπάνιο με κρύο νερό. Είναι η αλληλεπίδραση της θερμοκρασίας σώματος με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω δοκιμάσει και τσουρέκι. Μου άρεσε, αν και βρίσκω τη μαστίχα πολλά επίπεδα πιο πάνω.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Κανονικά δεν είναι σωστή αυτή η πρακτική. Πρέπει να πίνεις ροφήματα ίδιας θερμοκρασίας με το περιβάλλον. Όπως και το καλοκαίρι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μπάνιο με κρύο νερό. Είναι η αλληλεπίδραση της θερμοκρασίας σώματος με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
γιατί ρε Γιάννη; Το χειμώνα, δε λαχταράς ζεστά ροφήματα; λες ο οργανισμός σου να θέλει να αυτοκαταστραφεί; Εγώ νομίζω, αυτό που ζητά, είναι αυτό που χρειάζεται. Το καλοκαίρι παγωτά, το χειμώνα τσαγάκια

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.
γιατί ρε Γιάννη; Το χειμώνα, δε λαχταράς ζεστά ροφήματα; λες ο οργανισμός σου να θέλει να αυτοκαταστραφεί; Εγώ νομίζω, αυτό που ζητά, είναι αυτό που χρειάζεται. Το καλοκαίρι παγωτά, το χειμώνα τσαγάκια
Άλλο τι λαχταράς άλλο τι είναι σωστό. Οι Βεδουίνοι της ερήμου πίνουν ζεστό τσάι.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Άλλο τι λαχταράς άλλο τι είναι σωστό. Οι Βεδουίνοι της ερήμου πίνουν ζεστό τσάι.
Ωραιο το τσάι αλλά, είναι σα να καπνιζεις γόπα την τελευταια ρουφηξιά αντί ενός Churchill πούρου 14cm 52άρι.

Ο καφές απολαμβάνεται δηλαδή πιο αργά, πιο ωραία, έχει άλλο σώμα, άλλη υφή, άλλη γεύση.

Το τσάι καλό μεν αλλά νεράκι, 3 καταπόσεις και καληνύχτα μαράκι.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.444 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε δοκιμάσει τους παρακάτω καφέδες ώστε να μου πείτε αν αξίζει η αγορά τους ή όχι. Συνήθως παίρνω απέξω καφέ, όμως μερικές φορές που δεν βγαίνω φτιάχνω μόνος μου σπίτι. Έχω Nespresso μηχανή με pods στην οποία φτιάχνω espresso και freddo espresso.

IMG_0333.png

IMG_0334.png

glayki

Περιβόητο μέλος

Καλημέρα παιδιά,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε δοκιμάσει τους παρακάτω καφέδες ώστε να μου πείτε αν αξίζει η αγορά τους ή όχι. Συνήθως παίρνω απέξω καφέ, όμως μερικές φορές που δεν βγαίνω φτιάχνω μόνος μου σπίτι. Έχω Nespresso μηχανή με pods στην οποία φτιάχνω espresso και freddo espresso.

View attachment 142554

Καλημέρα παιδιά,

View attachment 142554

View attachment 142555
Επειδή δε μου αρέσουν τα μείγματα που περιέχουν γάλα σε σκόνη και σιρόπι γλυκόζης εγώ δε θα το επέλεγα. Για στιγμιαίο καφέ παίρνω συνήθως το εξής

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Επειδή δε μου αρέσουν τα μείγματα που περιέχουν γάλα σε σκόνη και σιρόπι γλυκόζης εγώ δε θα το επέλεγα. Για στιγμιαίο καφέ παίρνω συνήθως το εξής

Είναι καλός σε γεύση;;

glayki

Περιβόητο μέλος

American Economist

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια