aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Ασχετα με το θεμα του Πετρου, για το οποιο μιλησαμε σε pm, αυτα περι ειρωνειας "καποιου" σε ποιον αναφερονται? Αν αναφερονται σε αυτον που καταλαβα σκεφτητε κατι απλο: οτι ο ανθρωπος αυτος μπαινει εδω και συμβουλευει ιατρικα ΧΩΡΙς ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ. Το να ασκει καποιος αφιλοκερδως το επαγγελμα του για μενα (τουλαχιστον) δειχνει πολλα!
Ναι Ισμήνη, καλά κατάλαβες σ'αυτόν τον κάποιο αναφερόμουν, ο οποίος συστηματικά κολλάει και ειρωνεύεται μέλη του forum. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και μπράβο του το να δίνει συμβουλές όπου το χρειαζόμαστε αφιλοκερδώς, αλλά αυτό του δίνει το δικαίωμα να κάνει ειρωνικά σχόλια εις βάρος κάποιον από εμάς? Εμένα προσωπικά όχι δε έχει τύχει, αλλά έχω πολλά παραδείγματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Νεοφερμένο μέλος

Εχει δωσει εξηγησεις ο ιδιος επι του θεματος "ειρωνεια". Προσωπικα δεν με ενοχλει αυτη η ειρωνεια. https://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=22683Ναι Ισμήνη, καλά κατάλαβες σ'αυτόν τον κάποιο αναφερόμουν, ο οποίος συστηματικά κολλάει και ειρωνεύεται μέλη του forum. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και μπράβο του το να δίνει συμβουλές όπου το χρειαζόμαστε αφιλοκερδώς, αλλά αυτό του δίνει το δικαίωμα να κάνει ειρωνικά σχόλια εις βάρος κάποιον από εμάς? Εμένα προσωπικά όχι δε έχει τύχει, αλλά έχω πολλά παραδείγματα![]()
Εδω θα βρεις την απαντηση του σε ερωτημα που εγω εθεσα. Μηπως επρεπε να θιχτω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Ismini
Νεοφερμένο μέλος

Χθες, στα Βραβεία Ωνάση, ο Καθηγητής Φυσικής κ.Νανόπουλος (βραβευμένος και αυτός) είπε στην ομιλία του:
"...η επιστήμη δεν υπακούει σε υπαγορεύσεις, προκαταλήψεις και δόγματα. Ο επιστήμων πρέπει να έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ο μεγάλος βιολόγος Jacques Monot έλεγε πως ο επιστήμων οφείλει να είναι σεμνός και μετριόφρων σαν άνθρωπος, όχι όμως στην ανάλυση των επιστημονικών ευρημάτων...
Εύχομαι όλες οι ανακαλύψεις να οδηγήσουν σε ένα νέο άνθρωπο που κοιτάζει τον κόσμο κατάματα, χωρίς φόβο, και όπως έλεγε και ο Albert Camus συμφιλιωμένο με το παράλογο της ύπαρξής του"
Tα παραπανω ειχε γραψει η Αθανασια εδω https://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=22787&page=13
Αντιθετως εγω διαβαζω κυριως τα σχολια του!
Ismini
Νεοφερμένο μέλος

yasmin1gr
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωπικα αλλα σχολια του τα εκτιμω, αλλα καθολου ιδιως δεν τον εκτιμω σε οσα ειπε σε μενα αλλα αυτο ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Οσο για το θεμα εδω, δεν μπορω να μιλησω, μπορω ομως να πω οτι εγω μπηκα με τις καλυτερες προθεσεις στο σαιτ, το ειπα αλλωστε και εφερα μαζι μου και ανθρωπους και κειμενα και το διαφημισα κι εξω απο εδω και δεν θα ηθελα να ανακαλυψω καποια μερα οτι αυτο δεν εκτιμαται εστω κι αν καποιοι δεν συμφωνουν προσωπικα με το επαγγελμα μου η με τις αποψεις μου.
Καλο ειναι να υπαρχει ανοχη στη διαφορα κα τιμιο παιχνιδι παντου αν θελουμε να ειμαστε ολοι καλα.
Μη "θυμώνετε" με το Γιάννη, μιλάει από άλλη πλευρά...
Χθες, στα Βραβεία Ωνάση, ο Καθηγητής Φυσικής κ.Νανόπουλος (βραβευμένος και αυτός) είπε στην ομιλία του:
"...η επιστήμη δεν υπακούει σε υπαγορεύσεις, προκαταλήψεις και δόγματα. Ο επιστήμων πρέπει να έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους. Ο μεγάλος βιολόγος Jacques Monot έλεγε πως ο επιστήμων οφείλει να είναι σεμνός και μετριόφρων σαν άνθρωπος, όχι όμως στην ανάλυση των επιστημονικών ευρημάτων...
Εύχομαι όλες οι ανακαλύψεις να οδηγήσουν σε ένα νέο άνθρωπο που κοιτάζει τον κόσμο κατάματα, χωρίς φόβο, και όπως έλεγε και ο Albert Camus συμφιλιωμένο με το παράλογο της ύπαρξής του"
Tα παραπανω ειχε γραψει η Αθανασια εδω https://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=22787&page=13
Αντιθετως εγω διαβαζω κυριως τα σχολια του!
Ismini
Νεοφερμένο μέλος

υσ. Δεν νομιζω οτι θα τα διαβασει εδω και θα απαντησει ο ιδιος. Ισως εδω καποιος πρεπει να κανει το "καρφι". Ασχημο να σε συζητουν και να μην το ξερεις.
aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Παραπανω εαν διαβασες yasmin θιγεται το δικο του ονομα. Δεν ξερω τι εννοεις θεοποιηση του ενος και μοναδικου.
υσ. Δεν νομιζω οτι θα τα διαβασει εδω και θα απαντησει ο ιδιος. Ισως εδω καποιος πρεπει να κανει το "καρφι". Ασχημο να σε συζητουν και να μην το ξερεις.
Δε θίγεται το όνομα του, γιατί δεν αναφέρεται κανένα όνομα! Το ότι κατάλαβες αμέσως για ποιον μιλάω σημαίνει όμως ότι έχω δίκιο και ότι είναι ο μόνος ο οποίος είναι προκλητικά εριστικός!
Πάντως αν πρέπει να γίνει κάποιος "καρφί" ας γίνει αυτός που έγινε και στην περίπτωση του Πέτρου, αν μας διαβάζει.

Ismini
Νεοφερμένο μέλος

Oxι δεν ειναι ο μονος εριστικος (ουτε καν εριστικος). Απλως ετσι οπως το παρουσιαζεις ειναι "τι κανει ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ στα κεραμιδια!"
Και αλλο το "καρφωμα" για τον Πετρο (για τα pm=ιδιωτικα δεδομενα) αλλο να τον ειδοποιησουμε (το γνωστο αγνωστο) για να μπορεσει κι αυτος να μας πει την αποψη του εαν θελει (σε κατι που γραφεται δημοσιως).
aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Ismini
Νεοφερμένο μέλος

Παλι ξεφυγαμε πολυ απο το θεμα του Πετρου(

aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ πάντως κουράστηκα να συζητάω γι'αυτό και σταματάω εδώ!
I rest my case!!!

yasmin1gr
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οσο για το τι πραγματικα ειμαστε ολοι αυτο το δειχνει και η ζωη μας εξω αν ειμαστε υπευθυνοι με τα ζωα τους ανθρωπους το τι ειμαστε και το τι πιστευουν οι αλλοι για μας. Εδω δεν ειναι παρα ενα μερος της πραγματικοτητας, ενα σαιτ για τις γατουλες που αν δε προσεξουμε ολοι μπορει πανευκολα να γινει μπαχαλο και αυτο δεν θα αρεσε σε κανεναν νομιζω δεν ειναι προς οφελος μας.
memy
Νεοφερμένο μέλος

isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ

Η θέση μου: Συμμετέχω σε αυτό το site γιατί θεωρώ ότι έχει κάποια ποιότητα. Αν δεν είχε επίπεδο, δεν θα είχα μπει στον κόπο ούτε να το διαβάζω. Παρά τις υπερβολές, παρά τα ξεστρατίσματα, κρατάει «χαρακτήρα» και αυτό μού αρέσει.
Ο διάλογος μέσα από ένα forum έχει πολλά καλά. Πρώτα-πρώτα μπορείς να πεις τη γνώμη σου, άνετα, σε ό,τι έκταση θέλεις και όσο συχνά θέλεις (δείτε τι γίνετε στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου μιλάνε όλοι μαζί και κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα). Από την άλλη, η έλλειψη προσωπικής επαφής δυσκολεύει λίγο τα πράγματα, γιατί από τη στιγμή που δεν βλέπεις το πρόσωπο του άλλου, εύκολα παρεξηγείς τα γραφόμενα και τις προθέσεις του. Γι' αυτό καταρχήν ψυχραιμία. Όλοι μπαίνουμε στο site καλοπροαίρετα και δεν έχουμε καμία όρεξη να χαλάμε τις καρδιές μας. Κανένας δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν.
Μερικά σχόλια:
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:Εγω εξακολουθω παντως να τα βλεπω μοιρασμενα τα πραγματα αλλο αν μου ταιριαζει καποιος σαν ανθρωπος, αλλο αν θεωρω καλο καποιον καλο στο επαγγελμα του κι αλλο σαν επιστημονα. Μπορει να εκτιμω το ενα αλλα να μην μ'αρεσει το αλλο και σιγουρα κι εγω μπορει να μην αρεσω σαν ανθρωπος σε μερικους με τις αποψεις μου αλλα καλο ειναι να υπαρχει διαχωρισμος στη χρησιμοτητα του καθενος σ'αυτο το σαιτ βασει εμπειριας και επαγγελματος.
Συμφωνώ
Αρχική Δημοσίευση από aspasiapef:...όταν βλεπω κειμενο δικό του το προσπερναώ και δεν το διαβάζω...
Καλά κάνετε, αλλά αυτό δείχνει εμπάθεια.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:εστω κι αν καποιοι δεν συμφωνουν προσωπικα με το επαγγελμα μου η με τις αποψεις μου...
Αγαπητή yasmin1gr, δεν έχω κάτι με τα επαγγελματικά σας δικαιώματα. Εγώ σχολίασα την επιστημονικότητα της ψυχανάλυσης. Γιατί μπερδεύετε τα πράγματα. Δεν σας έθιξα προσωπικά. Εγώ εδώ και χρόνια δέχομαι πολλές επικρίσεις και χλευασμούς (από τότε που ήμουν στο πρώτο έτος φοιτητής) για την κοινωνική προσφορά του επαγγέλματός μου. Πρέπει κάθε φορά να θίγομαι; Θα τα είχα παρατήσει προ πολλού. Όταν κάποιος μού λέει «σιγά το επάγγελμα, να ξεγεννάς αγελάδες!» με θίγει προσωπικά; Προσωπική μομφή θα ήταν: «είσαι κακός μαιευτήρας αγελάδων». Καταλαβαίνετε τη διαφορά;
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:Ισως εδω καποιος πρεπει να κανει το "καρφι".
Πράγματι, κάποιος το έκανε.
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:Και πιστεύω σε αυτό που έλεγε η γιαγιά μου "δεν έχει τόσο σημασία αυτό που λες, αλλά πως το λες".
Σοφή η γιαγιά σας, αλλά διαφωνώ. Έτσι, δίνει έμφαση στην επιφάνεια, στο «περιτύλιγμα». Υπάρχουν πολιτικοί που λένε ανούσια πράγματα, με τόσο στόμφο που σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι πολύ σημαντικά. Και άλλοι, υποβαθμίζουν σπουδαία πράγματα (συνειδητά ή ασυναίσθητα, λόγω ανικανότητας) και τα προσπερνάμε όλοι. Ας δίνουμε περισσότερη σημασία στην ουσία, στο βαθύτερο νόημα, και όχι στην κάθε λέξη χωριστά.
Ύστερα από αυτό το post, θα διαβάζω περισσότερο το mycat. Τώρα πλέον και τα μη ιατρικά θέματα. Για να απαλλάξω και κάποιους από τον πειρασμό να γίνουν καρφιά...
aspasiapef
Νεοφερμένο μέλος

Καλά κάνετε, αλλά αυτό δείχνει εμπάθεια.
Ύστερα από αυτό το post, θα διαβάζω περισσότερο το mycat. Τώρα πλέον και τα μη ιατρικά θέματα. Για να απαλλάξω και κάποιους από τον πειρασμό να γίνουν καρφιά...
Αγαπητέ μου, εμπάθεια είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα δικά σας σχόλια, γι΄ αυτό και αποφεύγω να τα διαβάζω!!!
Μιας και αναφέρεστε σ'εμένα, πρέπει να πω ότι δεν μπήκα απλώς στον πειρασμό. Ήταν ξεκάθαρο το καρφί. Εάν σταματήσετε να ειρωνεύεστε συγκεκριμένα μέλη του forum, τότε θα μπορώ κι εγώ να διαβάσω τα σχόλία σας τα οποία, κατά άλλους, έχουν ενδιαφέρον λόγω της ιδιότητας σας, καθώς επίσης θα σταματήσω και τα "καρφια"

isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ

Αρχική Δημοσίευση από aspasiapef:Αγαπητέ μου, εμπάθεια είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα δικά σας σχόλια, γι΄ αυτό και αποφεύγω να τα διαβάζω!!!
Μιας και αναφέρεστε σ'εμένα, πρέπει να πω ότι δεν μπήκα απλώς στον πειρασμό. Ήταν ξεκάθαρο το καρφί. Εάν σταματήσετε να ειρωνεύεστε συγκεκριμένα μέλη του forum, τότε θα μπορώ κι εγώ να διαβάσω τα σχόλία σας τα οποία, κατά άλλους, έχουν ενδιαφέρον λόγω της ιδιότητας σας, καθώς επίσης θα σταματήσω και τα "καρφια"![]()
![]()
![]()
1. Δεν αναφερόμουν σε εσάς, σε ό,τι αφορά το «κάρφωμα».
2. Δείξτε μου ΕΝΑ εμπαθές σχόλιό μου.
3. Η ειρωνεία -έχω ξαναπεί- είναι μέσα στο παιχνίδι του διαλόγου. Όταν κάποιος συστηματικά δεν συζητάει με επιχειρήματα, αλλά παραθέτει ασυναρτησίες, ε, τότε ας περιμένει ανάλογη αντίδραση. Όποιος δεν μπορεί να την ανεχτεί, ας μην συμμετέχει. Άλλωστε, μάλλον πρόκειται για «σωκρατική» ειρωνεία. Ποτέ δεν επιτέθηκα και δεν προσέβαλαν κανέναν προσωπικά.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.