Με φώναξε κανείς; Εδώ είμαι! Για να μη λέτε ότι διαβάζω μόνο τα ιατρικά θέματα...
Η θέση μου: Συμμετέχω σε αυτό το site γιατί θεωρώ ότι έχει κάποια ποιότητα. Αν δεν είχε επίπεδο, δεν θα είχα μπει στον κόπο ούτε να το διαβάζω. Παρά τις υπερβολές, παρά τα ξεστρατίσματα, κρατάει «χαρακτήρα» και αυτό μού αρέσει.
Ο διάλογος μέσα από ένα forum έχει πολλά καλά. Πρώτα-πρώτα μπορείς να πεις τη γνώμη σου, άνετα, σε ό,τι έκταση θέλεις και όσο συχνά θέλεις (δείτε τι γίνετε στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου μιλάνε όλοι μαζί και κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα). Από την άλλη, η έλλειψη προσωπικής επαφής δυσκολεύει λίγο τα πράγματα, γιατί από τη στιγμή που δεν βλέπεις το πρόσωπο του άλλου, εύκολα παρεξηγείς τα γραφόμενα και τις προθέσεις του. Γι' αυτό καταρχήν ψυχραιμία. Όλοι μπαίνουμε στο site καλοπροαίρετα και δεν έχουμε καμία όρεξη να χαλάμε τις καρδιές μας. Κανένας δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν.
Μερικά σχόλια:
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
Εγω εξακολουθω παντως να τα βλεπω μοιρασμενα τα πραγματα αλλο αν μου ταιριαζει καποιος σαν ανθρωπος, αλλο αν θεωρω καλο καποιον καλο στο επαγγελμα του κι αλλο σαν επιστημονα. Μπορει να εκτιμω το ενα αλλα να μην μ'αρεσει το αλλο και σιγουρα κι εγω μπορει να μην αρεσω σαν ανθρωπος σε μερικους με τις αποψεις μου αλλα καλο ειναι να υπαρχει διαχωρισμος στη χρησιμοτητα του καθενος σ'αυτο το σαιτ βασει εμπειριας και επαγγελματος.
Συμφωνώ
Αρχική Δημοσίευση από aspasiapef:
...όταν βλεπω κειμενο δικό του το προσπερναώ και δεν το διαβάζω...
Καλά κάνετε, αλλά αυτό δείχνει εμπάθεια.
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
εστω κι αν καποιοι δεν συμφωνουν προσωπικα με το επαγγελμα μου η με τις αποψεις μου...
Αγαπητή yasmin1gr, δεν έχω κάτι με τα επαγγελματικά σας δικαιώματα. Εγώ σχολίασα την επιστημονικότητα της ψυχανάλυσης. Γιατί μπερδεύετε τα πράγματα. Δεν σας έθιξα προσωπικά. Εγώ εδώ και χρόνια δέχομαι πολλές επικρίσεις και χλευασμούς (από τότε που ήμουν στο πρώτο έτος φοιτητής) για την κοινωνική προσφορά του επαγγέλματός μου. Πρέπει κάθε φορά να θίγομαι; Θα τα είχα παρατήσει προ πολλού. Όταν κάποιος μού λέει «σιγά το επάγγελμα, να ξεγεννάς αγελάδες!» με θίγει προσωπικά; Προσωπική μομφή θα ήταν: «είσαι κακός μαιευτήρας αγελάδων». Καταλαβαίνετε τη διαφορά;
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ισως εδω καποιος πρεπει να κανει το "καρφι".
Πράγματι, κάποιος το έκανε.
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
Και πιστεύω σε αυτό που έλεγε η γιαγιά μου "δεν έχει τόσο σημασία αυτό που λες, αλλά πως το λες".
Σοφή η γιαγιά σας, αλλά διαφωνώ. Έτσι, δίνει έμφαση στην επιφάνεια, στο «περιτύλιγμα». Υπάρχουν πολιτικοί που λένε ανούσια πράγματα, με τόσο στόμφο που σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι πολύ σημαντικά. Και άλλοι, υποβαθμίζουν σπουδαία πράγματα (συνειδητά ή ασυναίσθητα, λόγω ανικανότητας) και τα προσπερνάμε όλοι. Ας δίνουμε περισσότερη σημασία στην ουσία, στο βαθύτερο νόημα, και όχι στην κάθε λέξη χωριστά.
Ύστερα από αυτό το post, θα διαβάζω περισσότερο το mycat. Τώρα πλέον και τα μη ιατρικά θέματα. Για να απαλλάξω και κάποιους από τον πειρασμό να γίνουν καρφιά...