Γυμναστική, χορός και σωστή διατροφή

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, επαγγέλλεται Fashion designer και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12.081 μηνύματα.
Έχω ξεκινήσει πιλάτες εδώ και ένα μήνα. Νιώθω κάποια αλλαγή στα σημεία του σώματος και έχω αποκτήσει ευλυγισία και ισορριπιία που δεν είχα, αλλά παιδιά δε μπορώ να σταματήσω να τρώω σαν βόδι, και ο χειμώνας δεν έρχεται να κρυφτούμε λίγο στα ρούχα μας. αμαν.:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_Σταύρος_

Δραστήριο μέλος

Ο Σταύρος, χωρίς _ _ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 693 μηνύματα.
δε μπορώ να σταματήσω να τρώω
Για να τρως έτσι σημαίνει ότι το έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, μην αντιστέκεσαι :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.632 μηνύματα.
Αν ο κόσμος πρόσεχε την διατροφή του, τα σουπερ μάρκετ θα είχαν 5 ράφια. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποιος τρώει το 95% των προϊόντων τα οποία υπάρχουν σε ένα σούπερ μάρκετ και περιέχουν μεγάλα ποσοστά τεχνητής ζάχαρης και άλλων καρκινογόνων στοιχείων; Μετά μας φταίει η βυζούμπα και το κυτταριστάν που έχει φρακάρει στο πόδι και δεν χωράει στο τζιν της περασμένης χρονιάς. Αν βλέπατε πως φτιάχνουν όλα τα «νόστιμα» φαγητά που έχουν μάτι, ωραία συσκευασία και χορταστική γεύση θα κάνατε εμετό. Αλλά καλά κάνει ο κόσμος γιατί δίπλα στην κακή διατροφή και την παχυσαρκία, ζει μια σειρά άλλων επαγγελμάτων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Υπάρχει ένα είδος κυκλικής οικονομίας.​

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.632 μηνύματα.
Τι σχεση εχει αυτο καλο μου με την γονεικοτητα ;;; :)

Είδα το βίντεο. Απλά ήθελα να πω την ευθύνη των γονιών και ειδικά των ελληνίδων μανάδων που γενικά δεν προσέχουν την διατροφή τους αλλά και των παιδιών τους. :)

nPb

Επιφανές μέλος

Αν από ολο το βίντεο εσύ πιστεύεις ότι η κυτταρίτιδα κάνει μια μητέρα ακατάλληλη δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά δεν υπάρχει γυναίκα που να ειναι έγκυος και να μην έχει κυτταρίτιδα ή παραπάνω κιλά η βυζ@ όπως λες ,εφοσο αν γνωρίζεις το στήθος θρέφει το μωρό ειδικά τον πρώτο χρόνο και πριζεται.

Έλα βρε καλό μου!

Αναφέρομαι στην παχυσαρκία. Απλά στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα με την παχυσαρκία. Την βαφτίζουμε ως «φυσιολογική κυτταρίτιδα». Πιστεύω ότι η λάθος διατροφική συνήθεια επιδρά στα παιδιά και αυτό διαιωνίζεται. Είναι ευθύνη των γονιών η υγεία των μελλοντικών γενεών. Βέβαια ζει μια κοινότητα από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής: φασφουντάδικα, σουπερ μάρκετ (με έμφαση σε συσκευασμένα τρόφιμα), γιατροί, φάρμακα αδυνατίσματος, ψυχοθεραπευτές, κτλ.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Αναφέρομαι στην παχυσαρκία. Απλά στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα με την παχυσαρκία. Την βαφτίζουμε ως «φυσιολογική κυτταρίτιδα». Πιστεύω ότι η λάθος διατροφική συνήθεια επιδρά στα παιδιά και αυτό διαιωνίζεται. Βέβαια ζει μια κοινότητα από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής: φασφουντάδικα, σουπερ μάρκετ (με έμφαση σε συσκευασμένα τρόφιμα), γιατροί, φάρμακα αδυνατίσματος κτλ.
Άσχετο με το θέμα αλλά η παχυσαρκία πλέον μελετάται να συμπεριληφθεί στο νέο DSM που σημαίνει ότι δεν είναι κάτι απλό και φυσικά αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να πλαισιώνονται σε διαφορετικό υποστηρικτικο επίπεδο.

Σε καμία των περιπτώσεων όμως η μητρότητα δεν ταυτίζεται με την παχυσαρκία ...

Μια χαρα είναι και η λίγη κυταρίτιδα και το τζουσι ...αλλιώς να πούμε και στους άνδρες να είναι χωρίς τρίχα και κοιλίτσα...

nPb

Επιφανές μέλος

Στην Ελλάδα μου κάνει εντύπωση (σε σχέση με άλλους λαούς) ότι ψάχνουν συχνά λόγους υγείας δίνοντας μια εικόνα ότι ο μισός πληθυσμός έχει πρόβλημα υγείας. Δεν λέμε τίμια και ειλικρινά ότι ο μισός πληθυσμός λατρεύει όσο τίποτα άλλο, την καθιστική ζωή, να τρώει πράγματα που τινάζουν την χοληστερίνη στα ύψη, να κατεβάζει σε τακτική βάση κουτιά με μπισκότα, νουτέλες κτλ. Τα γαριδακοπακοτίνια ποιος τα τρώει; Όλα αυτά παχαίνουν έστω και σε τοπικά σημεία. Τι να σου κάνουν μετά τα παιδάκια όταν πολλές νεομαμάδες ή νεομπαμπάδες για να κερδίσουν την αγάπη των παιδιών τους έχουν κρυμμένα στα ντουλάπια σακούλες με τσιπς;

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Τα γαριδακοπακοτίνια ποιος τα τρώει;
Εγώ!
Κάτω τα χέρια από τις αναμνήσεις τις παιδικής μας ηλικίας...
Έχεις φάει ποτέ πακοτινι με μερεντα;

Τι ρωτάω βέβαια δεν έχεις υπάρξει γυναικα που περιμένει περίοδο :redface:

Η γυναικα έχει και το ορμονικα της ...ειδικά στην εγκυμοσύνη..

nPb

Επιφανές μέλος

Η ξαδέρφη μου καλοπιάνει τα παιδιά της για να πηγαίνουν να διαβάζουν το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο ή να ετοιμάζουν τα πράγματά τους για το σχολείο με ένα μπωλ από γαριδάκια και αλμυρά αμυλούχα (από αυτά που τρως ένα και θες να φας όλη τη σακουλα).

Εγώ!
Κάτω τα χέρια από τις αναμνήσεις τις παιδικής μας ηλικίας...
Έχεις φάει ποτέ πακοτινι με μερεντα;

Τι ρωτάω βέβαια δεν έχεις υπάρξει γυναικα που περιμένει περίοδο :redface:

γιατί δεν τρως μια ωραία φρουτοσαλάτα με ψιλοκομμένο πεπόνι, μπανάνα και μήλο; :hmm: :P

adams33

Δραστήριο μέλος

Κλασική εικόνα παντρεμένων με παιδιά...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η ξαδέρφη μου καλοπιάνει τα παιδιά της για να πηγαίνουν να διαβάζουν το βράδυ πριν πέσουν για ύπνο ή να ετοιμάζουν τα πράγματά τους για το σχολείο με ένα μπωλ από γαριδάκια και αλμυρά αμυλούχα (από αυτά που τρως ένα και θες να φας όλη τη σακουλα).

γιατί δεν τρως μια ωραία φρουτοσαλάτα με ψιλοκομμένο πεπόνι, μπανάνα και μήλο; :hmm: :P
Αλμυρό και σοκολάτα....
Μόνο έτσι περνάει η περίοδος μιας γυναίκας χωρίς νεύρα..

Μην τα θέλετε όλα δικά σας ...και κορμαρα και χωρίς νεύρα :D

Εγώ προσωπικά δεν έχω θέμα και ολόκληρη μερεντα να φάω(μονο το σάκχαρο σε λιγο πρεπει να σκεφτομαι :redface: ) γενικά μιλάω για ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.360 μηνύματα.
Τα γαριδακοπακοτίνια ποιος τα τρώει;
εγώ, γαμάνε.

γιατί δεν τρως μια ωραία φρουτοσαλάτα με ψιλοκομμένο πεπόνι, μπανάνα και μήλο;
Judging Big Brother GIF by Big Brother Australia

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Αναφέρομαι στην παχυσαρκία. Απλά στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα με την παχυσαρκία. Την βαφτίζουμε ως «φυσιολογική κυτταρίτιδα». Πιστεύω ότι η λάθος διατροφική συνήθεια επιδρά στα παιδιά και αυτό διαιωνίζεται. Είναι ευθύνη των γονιών η υγεία των μελλοντικών γενεών. Βέβαια ζει μια κοινότητα από τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής: φασφουντάδικα, σουπερ μάρκετ (με έμφαση σε συσκευασμένα τρόφιμα), γιατροί, φάρμακα αδυνατίσματος, ψυχοθεραπευτές, κτλ.
Κυτταρίτιδα έχουν όλοι..αδύνατοι, χοντροι, άνδρες, γυναίκες.
2025 και ακόμα δεν είναι αποδεκτό.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.441 μηνύματα.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
εγω δεν εχω.

Στελνω και φωτο αμα δεν με πιστευεις.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
εγω δεν εχω.

Στελνω και φωτο αμα δεν με πιστευεις.
Ναι θέλω να πω ότι δεν έχουν κυτταρίτιδα ΜΌΝΟ παχουλες γυναίκες. Αυτό ήταν το point.
Οι περισσότεροι άνδρες Ναι, δεν έχουν.

nPb

Επιφανές μέλος

Aμα δεν εχει η γυναικα και λιγα πιασιματα τι να την κανεις ρε συ @nPb

Δεν αναφέρομαι στην φυσιολογική καμπυλότητα της γυναίκας αλλά στο όριο παχυσαρκίας +-75 κιλά που για κάποιο λόγο έχει κολλήσει στα 85 κιλά. :P

εγώ, γαμάνε.
Judging Big Brother GIF by Big Brother Australia

Θα μπορούσα να τρώω πεπόνι όλη μέρα. Είναι το πιο δροσερό φρούτο που υπάρχει.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Την κακία μου θα την πω (αν και τις Κυριακές τις αποφεύγω...). Ο npb λέει κάποια πράγματα σωστά, στο θέμα διατροφή - παχυσαρκία. Κάπως έτσι είναι, σε κάποιες περιπτώσεις. Και πολλές φορές έχουν ειπωθεί.

Είναι άλλο αυτό, όμως, και άλλο βυζάρες (ή ό,τι ειπώθηκε, τέλος πάντων...), κ.λπ. Υπάρχουν και άνθρωποι που αισθάνονται πραγματικά άσχημα με όλο αυτό. Και το παλεύουν. Και ξέρουν και οι ίδιοι ότι τρώνε λάθος. Δεν πάνε να "περάσουν" ως υγιές/φυσιολογικό, κάτι που δεν είναι. Τουλάχιστον, οι περισσότεροι αυτής της λογικής είναι. Άλλωστε δεν τρώνε αέρα κοπανιστό και παχαίνουν. Μπορεί να κρύβονται πολλοί λόγοι πίσω από τέτοιες διαταραχές...Κι αν δε σας αρέσει εσάς μια φορά (και σας "χτυπάει στο μάτι"...), φανταστείτε πόσο μπορεί να μην αρέσει σε αυτούς...
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί, κακά τα ψέματα, είναι άλλο πράγμα η - λίγη - κυτταρίτιδα σ' ένα ωραίο σώμα (γυναικείο...) κι άλλο σ' ένα "προβληματικό" σώμα. Μπορώ να το καταλάβω, ως ένα σημείο. Έτσι είναι.

Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να λέμε τί γίνεται και τί δε γίνεται στην Ελλάδα, ξανά και ξανά, όταν εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων συμπεριφορών, οι παχύσαρκοι/υπέρβαροι ψάχνουν ιδιωτική παραλία για να κάνουν ένα μπάνιο...Δηλαδή φαίνεται, την βλέπουν την απαξίωση/αποτροπιασμό στα μάτια κάποιων...

Και επειδή αυτό έχει ξεφύγει, σου λέει "αγαπάω τον εαυτό μου/το σώμα μου, όπως είναι και άντε και γα...ρύφαλλο στ' αυτί"...

Γι' αυτό φαίνεται, ίσως, και αυτή η ανετίλα με το υπέρβαρο/παχύσαρκο. Γιατί σου λέει "έχει γα@ηθεί που έχει η ψυχολογία μου, μη με γα@άς κι εσύ" (ο κάθε...εσύ, έτσι ; γενικά μιλάω...)...

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Δραστήριο μέλος

Θα μπορούσα να τρώω πεπόνι όλη μέρα. Είναι το πιο δροσερό φρούτο που υπάρχει.
Μαζι με το καρπουζι αλλα μονο το καλοκαιρι αλλιως τρως πολυ φαρμακο ...χειροτερο αν ξερεις !!!

nPb

Επιφανές μέλος

Προσωπικά δεν έχω θέμα με την παχυσαρκία ως αισθητικό κομμάτι.

Με ενοχλεί ως θέμα υγείας επειδή ο σημερινός νέος "χοντρός" άνθρωπος με τον τρόπο ζωής του είναι σαν να αυτοκτονεί τη ζωή του. Αυτό με στενοχωρεί επειδή η ζωή είναι μοναδική. Έχουμε τέτοια αβεβαιότητα ζωής με τόσες παθογένειες καθημερινά, όπου η κακή διατροφή θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα πολιτικής δράσης με στόχο την καταπολέμησή της μπροστά στο τυφλό κέρδος των πολυεθνικών βιομηχανιών πλαστικής διατροφής. Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι ένας παχύσαρκος άνθρωπος θα αναπτύξει διαβήτη, καρδιοπάθειες και προβλήματα που συνδέονται με την παχυσαρκία (δυσκολίες στην κίνηση, άνοιγμα δέρματος σε δύσκολα σημεία) αλλά και με συνέπειες που προκαλούν τα συσκευασμένα τρόφιμα με τις υψηλές περιεκτικότητες σε γλυκαντικές ύλες και αλάτι (που φτιάχνουν τη γεύση) όπως καρκίνος.

Εκτός από παθολογικά αίτια (π.χ. θυρεοειδή) η κυριότερη αιτία παχυσαρκίας είναι η κακή διατροφή που δυστυχώς αποτελεί λύση στο πιεστικό πρόγραμμα ή στην φιλοσοφία ζωής πολλών οικογενειών. Τα παιδάκια κάνουν ότι τους λένε οι γονείς τους ή βλέπουν στο σπίτι. Αν στο σπίτι οι γονείς πλησιάζουν τα παιδιά τους με ανταλλάγματα γκοφρετοπακοτίνια τότε τα 62 κιλά γίνονται εύκολα 75 κιλά. Τα 75 κιλά γίνονται εύκολα 80 κιλά με αλλαγή του μεταβολισμού, το σωματικό λίπος συσσωρεύεται στα μπούτια και στη μέση (με τη σαμπρέλα λίπους που δημιουργείται).

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 848 μηνύματα.
Οι περισσότεροι δεν εγκαταλείπουν ούτε το αυτοκίνητο για να πάνε μέχρι το περίπτερο (πόσο μάλλον να γυμναστούν διεξοδικά). Έτσι, κανείς δεν θα προτιμήσει τα φρουτάκια και λοιπά υγιεινά αντί των γλυκών, των τηγανητών, των ποτών κτλ. Αφενός επειδή είναι στις απολαύσεις, αφετέρου νομίζουμε ότι δεν θα πάθουμε τίποτα. Μέχρι να το πάθουμε. Και πολλοί, ακόμη και τότε, σου λένε "εγώ δεν μπορώ να στερηθώ, θέλω να ζήσω". Κι επειδή, αν πεις κάτι, γίνεσαι κακός, ε, απλά προσπερνάς. Όλοι γνωρίζουν. Ο καθένας με τις επιλογές του, λοιπόν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια