Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 236)
  • Ναι

    Ψήφοι: 191 80,9%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 18,2%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 0,8%

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.
Οχι φίλε μου. Εννοείται πως δεν απαγορεύετε. Όμως ρε μεγάλε, πάρα πολύ αρνητικός και ειρωνικός. Είναι πολύ άσχημο.

Απλά δεν μου αρέσει να γλείφω τις ξένες χώρες για να δείξω ανώτερος ή πετυχημένος. :)
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.300 μηνύματα.
Αυτο ειναι ετσι κ αλλιως προβλημα της ανταγωνιστικοτητας του πρωταθληματος. Αλλα να σκεφτουμε και αντιστροφα : Οταν η Σίτυ ήταν μεταξύ Β' Εθνικης και ζωνης του υποβιβασμου πιστευεις ότι οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγει από αυτη τη κατασταση η ομάδα και να γίνει απο τις ομάδες της ελίτ της Ευρώπης; Ήθελαν. Έγιναν επενδύσεις από τους άραβες στην ομάδα για να φτάσει σιγα σιγα να λογίζεται σαν μεγαθύριο ; Έγιναν

Το ίδιο πρέπει να γίνει κ δω-δεν καθοταν να λένε...τι ειμαστε εμεις ; Μαντσεστερ Γιουναιτεντ; με 2 ΤΣΛ και τον καλυτερο παικτη στον κοσμο στο ροστερ μας ; (Κριστιανο τοτε εβγαζε ματια 2007-2008) Όχι,επενδυσαν χρήμα και ακομα κ φετος που ειναι κακη σεζον για τη Σιτυ ειναι στις θεσεις που οδηγουν ΤΣΛ και διεκδικει FA Cup. Αν γινοταν κατι παρομοιο με την απελευθερωση της οικονομίας,το άνοιγμα νέων αγορών,την εστίαση σε ερευνα και ανάπτυξη και πολλά άλλα (πανω από όλα ειναι θεμα νοοτροπίας) η Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να συναγωνιστεί χώρες όπως η Ολλανδία και η Αυστρια πχ . Εδω όμως σε κάθε μα κάθε δείκτη οικονομικής ευημερίας για τους καταναλωτές είμαστε τελευταίοι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Και τι να πουμε; Αχ τι ωραια που ειναι εδω! Που εχουμε τη ασθενεστερη μεσαια ταξη στην ευρωπη! Τι ωραια ειναι που εχουμε υπογεννητικοτητα-τι ωραια ειναι που το ΕΣΥ παει απο το κακο στο χειροτερο! Τι ωραια που μπαινουν κουκουλοφοροι στα πανεπιστημια και τα κανουν λαμπογιαλο! Τι ωραια που πληρωνουμε φορους για τα παντα! Τι ωραια που οι μισθοι μας ειναι της πλακας! Τι ωραια που ο βασικος δεν φτανει ουτε για τα βασικα και πρεπει να μενεις μαζι με αλλους 5 (στην ιδια σου τη χωρα). Τι ωραια που εκτος απο Αθηνα κ Θεσσαλονικη δεν γινεται να βρεις σοβαρη δουλεια! Ο μόνος λόγος κάποιος να γυρίσει εδώ είναι να βρει remote εκεί που είναι. Η ελληνική κουλτούρα πλέον είναι το χαλί της το μαύρο ειδικά στα εργασιακά-εκτός αν είσαι βύσμα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Τα χριστουγεννα ειχα την ευκαιρια να μιλησω με ελληνα που κατοικει στο Χρονιγκεν (βορεια Ολλανδια) και ετυχε να παει στο rebrain greece του Αμστερνταμ.

Αυτα που ακουσε απο ελληνικες εταιρειες-δεν λέγονται σε ανθρώπους


Εκπρόσωπος Alpha Bank:
  • Αν σκέφτεστε να επιστρέψετε στην Ελλάδα ετοιμαστείτε για αποστολή στο Αφγανιστάν. (αυτό ειπώθηκε αυτολεξεί)
  • Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που θα είστε σίγουροι ότι δεν θα δουλέψετε.
  • Δεν υπάρχει work-life balance.
  • Εγώ σχεδόν ποτέ δεν έχω δει την οικογένειά μου πριν τις 7
  • Όμως, έχουμε όραμα, οπότε ελάτε σε εμάς για το όραμα.
Εκπρόσωπος DEMO:

  • Όταν κλείνει η εταιρεία τον Αύγουστο, θα παίρνετε αναγκαστικές άδειες, έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, μην περιμένετε να διαλέγετε εσείς πότε θα παίρνετε άδειες όπως στην Ολλανδία.

Υ.Γ Έχω μάθει ότι πολλοί, τους βάζουν να κάνουν checkout με την ψηφιακή κάρτα εργασίας στις 17.00 και μετά συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι το βράδυ χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες (Πακισταν)

Και τωρα θα σου πω τη δικη μου εμπειρια με εκπροσωπο big 4 που μιλησα τον Νοεμβρη και η συζητηση πηγε στο εξωτερικο.

Big4 : Δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη να γυρίσoυν οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ελλάδα. Λαμβάνουμε 40.000 βιογραφικά το χρόνο και του εξωτερικού δεν είναι κατά κανόνα καλύτεροι από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η σκληρη πραγματικοτητα : λαμβάνουν τόσα βιογραφικά γιατί οι απόφοιτοι κυρίως οικονομικών σχολών έχουν κυρίως 2 επιλογές στην Ελλάδα: ή να δουλέψουν για 800 ευρώ 12ωρα σε μικρά γραφεία και σε μικρές εταιρείες, ή να δουλέψουν για 1000+ ευρώ 12ωρα στις Big4. Και προφανώς διαλέγουν το δεύτερο, και για τα περισσότερα χρήματα, και για την όποια ελπίδα ότι βάζοντας στο βιογραφικό τους Big4 θα βρουν αργότερα καλύτερη δουλειά.

@nPb @Jack of Spades λογικα το τοξικοτατο κλιμα και οι πηδουλοι μεταξυ υπαλληλων συμβαινει στις ξενες χωρες-εδω ειμαστε βασιλειαδες γιατι ειμαστε Έλληνες και όχι ξένοι
Το ότι υπάρχει τόση κάψα να δουλέψει κανείς σε πολυεθνικές με τρελαίνει πραγματικά.
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
Πιο σταθερά είσαι αν δουλεύεις στο μαγαζί ενός τύπου και του κάνεις ξερω γω το eshop και είστε 3 άτομα και φοβάται μη σε χάσει.
Ένα παράδειγμα δίνω με αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατι να πάει κανείς να γίνει πάμφτωχος χαρτογιακάς.
Κλόουν με περικεφαλαία.
Καλύτερα να πάει σεζόν.
Το εννοώ 100% τουλάχιστον έτσι θα εξασφαλίσει και την ελευθερία του για κανένα εξάμηνο.

Αλλά οχι ο κανακάρης μας θα δουλεύει σε γραφείο, σωστός και καλοντυμένος.

Κι ας του τσοντάρουμε το ιντερνετ και το νοίκι γιατι δε βγαινει

Και καταλαβαίνω πως πολλά επαγγέλματα έχουν απορρόφηση σχεδόν αποκλειστικά από τέτοια κάτεργα, μαζί με αυτά και το δικό μου αλλά ειλικρινά προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα.
Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναγύριζαν σε αυτά αν άρχισαν να σκέφτονται έτσι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.
Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος θέλει να πάει ή να μην πάει στο εξωτερικό. Είναι δικαίωμά του αλλά εκεί που δεν σηκώνω κουβέντα είναι να χαρακτηρίζεται κάποιος "αποτυχημένος" επειδή ζει στην Ελλάδα. Το τραβάνε περισσότερο λέγοντας ότι κάποιος που απολαμβάνει να μένει στην Ελλάδα είναι βολεμένος, κομματόσκυλο, διορισμένος τενεκές, ψεύτης, κλπ. Αυτό είναι κάπως μειωτικό ειδικά αν δεν ξέρουμε για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να μην του αρέσει απαραίτητα να φύγει από τη χώρα του. Η οικονομική επιτυχία και η επαγγελματική καταξίωση δεν επιτυγχάνεται απαραίτητα με τη φυγή στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Γνωρίζω νέους οι οποίοι για πολλούς λόγους (και όχι οικονομικούς ή επαγγελματικούς) δεν πιέζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Έχουν καθαρή άποψη γιατί δεν θέλουν.

Μάλιστα λόγω του διαδικτύου έχουν φτιάξει και βίντεο προπαγάνδας ορισμένοι επιτήδειοι που εξηγούν πόσο χάλια είναι η ζωή στην Ελλάδα δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα ότι στο εξωτερικό η ζωή είναι σχεδόν τέλεια. Παρουσιάζουν μια πραγματικότητα σε εικόνες και είναι λογικό κάποιος που δεν έχει ζήσει ως φορολογούμενος πολίτης σε μια ξένη χώρα να σκέφτεται διάφορα, να εντυπωσιάζεται ή να επηρεάζεται μεροληπτικά από κόσμο που πηγαίνει και λέει θετικές εντυπώσεις. Είναι τελείως φυσιολογικό κάποιος να δίνει μεγάλη βάση στο μισθολογικό αφού στην Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές ή δεν έχει καλό μισθό αλλά οι περισσότεροι κάνουν το λάθος ότι αναφέρονται στον μεικτό μισθό και όχι στις πάγιες κρατήσεις του μήνα αλλά και στην ποιότητα ζωής όπως αυτή ορίζεται με τους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης. Όταν για παράδειγμα, λέμε ότι η Αγγλία είναι οικονομική και βιομηχανική δύναμη δεν εξηγούμε ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι για μια ελίτ ανθρώπων και όχι για τον μέσο Βρετανό που ζει σε ένα διαμέρισμα με μούχλα στον τοίχο και βάζει το πιστολάκι για τα μαλλιά να στεγνώσει την υγρασία του τοίχου. Τα 60 εκατομμύρια των Άγγλων πολιτών βιώνουν ισότιμα την ανάπτυξη της χώρας τους; Συνεπώς αυτές οι χώρες που διαφημίζουν το οικονομικό θαύμα με δουλειές και καριέρες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κοινωνικής ευημερίας των λαών τους πρώτα... για να λύσουν το πρόβλημα των ανέργων Ελλήνων με 2 μεταπτυχιακά.

Ειδικά τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό προσωπικά δεν τους πιστεύω. Όσους Έλληνες έτυχε να γνωρίσω όσο ήμουν στο εξωτερικό είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, συνεχώς έβριζαν τη χώρα μας, ή μάλλον μιλούσαν περισσότερο για ποια πράγματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και φυσικά κατηγορούσαν ότι οι συνάδελφοι είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στη δουλειά δεν τους έδιναν και μεγάλη σημασία. Γιατί θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι η Γερμανία ή Γαλλία; Εκεί λίγο τα έχασα, γιατί την ίδια στιγμή, οι ίδιοι μετέδιδαν πολύ θετικά πράγματα σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα για την παραμονή τους στην ξένη χώρα.

Το ότι υπάρχει τόση κάψα να δουλέψει κανείς σε πολυεθνικές με τρελαίνει πραγματικά.
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
Πιο σταθερά είσαι αν δουλεύεις στο μαγαζί ενός τύπου και του κάνεις ξερω γω το eshop και είστε 3 άτομα και φοβάται μη σε χάσει.
Ένα παράδειγμα δίνω με αυτό.

Δεν καταλαβαίνω γιατι να πάει κανείς να γίνει πάμφτωχος χαρτογιακάς.
Κλόουν με περικεφαλαία.
Καλύτερα να πάει σεζόν.
Το εννοώ 100% τουλάχιστον έτσι θα εξασφαλίσει και την ελευθερία του για κανένα εξάμηνο.

Έχει φτιαχτεί μια πραγματικότητα από δεξιοπασοκικά τρολλ από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση που υπερδιαφήμιζαν ότι οι «πετυχημένοι» νέοι σηκώθηκαν και έφυγαν για μια καλύτερη ζωή. Δεν έλεγαν όμως πόσοι από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους, έφτιαξαν μια καλύτερη ζωή ή πόσοι επέστρεψαν. Για την κατευθυνόμενη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης του Τσίπρα έπρεπε να φτιαχτεί με ένα άλλοθι και στην ανεργία των νέων ως αποτέλεσμα των μνημονιακών μέτρων. Δεν εξηγούσαν ότι πολλές χώρες σαν την Ελλάδα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Κάπου 800.000 Ιταλοί νέοι είναι άνεργοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Κάπου 700.000 Πολωνοί επίσης. Κόσμος πάει και έρχεται στα αεροδρόμια αλλά δεν είναι κανόνας ότι η μετανάστευση σε μια άλλη χώρα λύνει το πρόβλημα. Τα ΜΜΕ παρουσίαζαν ιστορίες «αρίστων» που αποφάσισαν να πάνε στο εξωτερικό, μέσω γνωστών, μέσω υποτροφίας, μέσω συστατικών επιστολών, μέσω πρόσκλησης από πρώην φίλο γκόμενας της ξαδέρφης κτλ. Δεν ρώτησαν ποτέ έναν ντόπιο Βέλγο, Ολλανδό, ... να πει τη γνώμη του αν συμφωνεί που έρχονται τόσοι μετανάστες και ειδικά Έλληνες από το νότιο κομμάτι της Ευρώπης για δουλειά στη χώρα τους. Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και αυτή η άποψη στην Ελληνική κοινωνία.

Η καριέρα σε μια μεγάλη εταιρία επίσης έχει διαφημιστεί με λάθος τρόπο και φυσικά στην Ελλάδα επιμένουν ότι προσλαμβάνουν έξω και την ίδια ώρα βλέπεις κάτι εταιρίες τύπου Deutsche Bank να απολύει 15.000 κόσμο με ένα sms. Αυτό γιατί ποτέ δεν παίζει στα Ελληνικά ΜΜΕ; Αυτές οι χιλιάδες των στελεχών που απολύονται είναι ανίκανοι υπάλληλοι; :ermm:

Αλλά οχι ο κανακάρης μας θα δουλεύει σε γραφείο, σωστός και καλοντυμένος.

Κι ας του τσοντάρουμε το ιντερνετ και το νοίκι γιατι δε βγαινει

Και καταλαβαίνω πως πολλά επαγγέλματα έχουν απορρόφηση σχεδόν αποκλειστικά από τέτοια κάτεργα, μαζί με αυτά και το δικό μου αλλά ειλικρινά προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα.
Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναγύριζαν σε αυτά αν άρχισαν να σκέφτονται έτσι.

Αυτό το είναι το untold μήνυμα. Κανείς δεν θα σου πει τι βρακί φοράει. Ή αν το βράδυ τρώει μόνο τοστ και λιώνει στο ίντερνετ για να χαλαρώσει από την ημερήσια πίεση στο γραφείο. Ναι ο μισθός μπορεί να είναι 6000 ευρώ. Και 8000 ευρώ το μήνα ...
 
Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.300 μηνύματα.
η ουσία είναι πως ο υπάλληλος είναι υπάλληλος και αναλώσιμος, είτε μέσα είτε έξω
Καλύτερα να επενδύσεις στις ανθρώπινες σχέσεις παρά στο να κυνηγάς τέτοιες δουλειές σε cubicles που είσαι ένα απολύτως τίποτα.
Και αρκετές φορές η νοοτροπία αυτή του τίποτα σε ακολουθεί και στο σπίτι ή στην έξω ζωή γενικά είτε θα νιώθεις τίποτα είτε θα νιώθεις τους άλλους ως τίποτα.
Δεν ξέρω ποια είναι η λύση είναι προσωπική επιλογή του καθενός και η αλήθεια είναι πως αν δε δοκιμάσεις και δεν δοκιμαστείς δεν θα ξέρεις τι είναι για σενα και τι οχι
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.
Ναι. Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις παντού είναι κάπως χαλαρές και ειδικά στις βόρειες χώρες υπάρχει η εύκολη απόλυση. :) Αυτό είναι μια άγνωστη πραγματικότητα για τους Έλληνες. Δηλαδή, συγκρίνουν μια άλλη πραγματικότητα χώρας με αυτό που έχουν μάθει στην Ελλάδα.
 

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.506 μηνύματα.
Οταν το 80’ εισέρρεαν δισεκατομμύρια στην πασοκική ελλαδα σαν πακέτα , τα προαναφερθέντα κράτη (ειδικά η προηγμένη Φινλανδία) ήταν από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης.

Όποιος θέλει να νοικοκυρέψει το κράτος του αυτό αποτελεί θέμα μηνών και γίνεται σχετικά εύκολα . Δεν φταίει ούτε η τουρκοκρατία ούτε του τι γινότανε στην χώρα αυτή τον 19ο αιώνα. Περάσανε προ πολλού αυτά.
Η Τουρκοκρατία (και όχι μόνο) φταίει, μεταξύ πολλών άλλων, για τη νοοτροπία ραγιά του μέσου Έλληνα, ο οποίος λόγω της νοοτροπίας αυτής (μεταξύ πολλών άλλων παθογενειών που βιώνουμε μέχρι και σήμερα) έγλυφε πολιτικούς για να του κάνουν ρουσφέτια κι όλο αυτό το αλισβερίσι οδήγησε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στην κατανάλωση κι όχι σε παραγωγικές επενδύσεις κι έτσι, αντί να γίνουμε σοβαρό παραγωγικό κ.λπ. κράτος γίναμε τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων των Αμερικανών των Κινέζων κ.ο.κ.
Δεν μας λες κατι καινουργιο το ξεραμε αυτο. Το προβλημα ειναι στο γιατι να μην παμε να τους μιμιθουμε οσο καλυτερα γινεται; Η σιγκαπουρη και το Ντουμπαι μεχρι τη δεκαετια του 90 ηταν ψαροχωρια και μεσα σε 10-15 χρονια καταφεραν να ειναι απο τους τοπ προορισμους οχι μονο για τουρισμο αλλα και για εργασια σε αλλους τομεις(real estate & finance). Εμεις δεν κανουμε καμια προσπαθεια να φτασουμε το επιπεδο τους ουτε στο ελαχιστο. Καθε χρονο μετραμε τις αρνητικες πρωτιες και συνεχιζουμε και εχουμε εναν σοσιαλισμο με τον μανδια του καπιταλισμου.
Γιατί απλά δεν μπορούμε (κι αν μπορούσαμε, θα το 'χαμε κάνει ήδη)...

Κι είναι τουλάχιστον αφελές εκ μέρους του οποιουδήποτε Έλληνα να πιστεύει ότι μπορεί π.χ. η Ελλάδα που την έχουν δέσει χειροπόδαρα από 100 μεριές να υψώσει ανάστημα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και να φάει επενδύσεις, εργοστάσια κ.λπ. από τους νταβατζήδες της!

Εδώ δεν κάνουμε συγκρίσεις π.χ. μεταξύ ανθρώπων για να πούμε ότι «αφού ο Μπάμπης σπούδασε γιατρός και πήρε πτυχίο τότε μπορεί να κάνει το ίδιο κι ο Τάκης», συγκρίνουμε διαφορετικά κράτη με διαφορετικές οικονομικές κ.λπ. δυνατότητες, διαφορετικό ανθρώπινο δυναμικό, διαφορετικές «εξαρτήσεις» κ.ο.κ.
Και τι να πουμε; Αχ τι ωραια που ειναι εδω! Που εχουμε τη ασθενεστερη μεσαια ταξη στην ευρωπη! Τι ωραια ειναι που εχουμε υπογεννητικοτητα-τι ωραια ειναι που το ΕΣΥ παει απο το κακο στο χειροτερο! Τι ωραια που μπαινουν κουκουλοφοροι στα πανεπιστημια και τα κανουν λαμπογιαλο! Τι ωραια που πληρωνουμε φορους για τα παντα! Τι ωραια που οι μισθοι μας ειναι της πλακας! Τι ωραια που ο βασικος δεν φτανει ουτε για τα βασικα και πρεπει να μενεις μαζι με αλλους 5 (στην ιδια σου τη χωρα). Τι ωραια που εκτος απο Αθηνα κ Θεσσαλονικη δεν γινεται να βρεις σοβαρη δουλεια! Ο μόνος λόγος κάποιος να γυρίσει εδώ είναι να βρει remote εκεί που είναι. Η ελληνική κουλτούρα πλέον είναι το χαλί της το μαύρο ειδικά στα εργασιακά-εκτός αν είσαι βύσμα
Εσύ να φανταστώ αν π.χ. αύριο μεθαύριο κάνεις κάνα παιδί και σου βγει στραβομούτσουνο ή ανάπηρο, όλη μέρα θα μιλάς για την ασχήμια/αναπηρία του;:rolleyes:
Ή μήπως θα το πετάξεις στον Καιάδα για να μην το βλέπεις;:lol:
 
Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.876 μηνύματα.
Οταν το 80’ εισέρρεαν δισεκατομμύρια στην πασοκική ελλαδα σαν πακέτα , τα προαναφερθέντα κράτη (ειδικά η προηγμένη Φινλανδία) ήταν από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης.

Όποιος θέλει να νοικοκυρέψει το κράτος του αυτό αποτελεί θέμα μηνών και γίνεται σχετικά εύκολα . Δεν φταίει ούτε η τουρκοκρατία ούτε του τι γινότανε στην χώρα αυτή τον 19ο αιώνα. Περάσανε προ πολλού αυτά.

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.
 

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.

Ευτυχώς που τώρα στα χουμε λυσει όλα και δε γίνονται αυτά...

Χαρακτηριστικό παραδειγμα το συμβάν στην Αλόνησο με το πλοιο. Αν δεν επιτρέψεις τον κατάπλου του πλοιου θα χεις καταγγελίες από τη τοπική κοινωνία και θα σου κάνουν ΕΔε... Αν παλι το επιτρέψεις θα γίνει αυτό που είδαμε... Θα βγει ο Κικίλιας και θα σου κανει ΕΔΕ.

Οδηγίες σαφείς δεν υπάρχουν και παντου μπάχαλο και πανδαιμονιο.

Τρένα... Λιμάνια... Δρόμοι ... Πολεοδομιες όλα στον αυτόματο.

Οι ξένοι μας μάραναν.

Δυσκολα βρίσκεις σοβαρό άνθρωπο σε θέση ευθυνης που θα παει κόντρα στο συστημα.

Όλα δουλευουν όπως παλια κ ετσι θα συνεχίζουν. Η ίδια νοοτροπία.

Ετσι ειναι ο Έλληνας γενικά.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι πλέον επιλογή επιστροφής -Γύρισαν 400.000 από τους 600.000 της γενιάς brain drain

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.

Το Πασοκ ήρθε συντεταγμένα να διαλύσει τη χώρα γιατί έπρεπε η Ελλάδα να αποτελέσει την αγορά της ανθίζουσας Κινεζο-αμερικάνικης αγοράς. Η δυτική Ευρώπη μετά το Β' ΠΠ ξαναχτίστηκε ενώ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 πολεμούσαμε το κεφάλαιο από τα μέσα ενώ αγοράζαμε πολεμικά αεροπλάνα από τις ΗΠΑ με Πρωθυπουργό τον Οικονομολόγο από τις ΗΠΑ. :happy: Όσοι έφτιαξαν το Πασοκ απλά πέτυχαν πάνω στην διαλυμμένη συναισθηματική νοημοσύνη ενός λαού με πολύ χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και βιοτικού επιπέδου. Αυτό έπαιξε ρόλο ότι για μια ψήφο με ανταπόδοση λεφτά και διαμέρισμα (αστικοποίηση), εξαγόραζαν μια καρέκλα στο δημόσιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.300 μηνύματα.
Καλά η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή επιστροφής.
αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει είναι πως οι περισσότεροι γυρνάνε αναγκαστικά επειδή γίνονται μαζικά lay offs, η αγορά και η οικονομία είναι κατα διαόλου και πιθανότατα να γυρνάνε να μένουν με γονείς.
Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις
 

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.506 μηνύματα.
Καλά η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή επιστροφής.
αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει είναι πως οι περισσότεροι γυρνάνε αναγκαστικά επειδή γίνονται μαζικά lay offs, η αγορά και η οικονομία είναι κατα διαόλου και πιθανότατα να γυρνάνε να μένουν με γονείς.
Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις
Η περίοδος 2008-2018 που έφυγαν οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν μια περίοδος όπου στην Ελλάδα είχαμε πιάσει τον απόλυτο πάτο και δεν υπήρχαν καν δουλειές (έστω και με τον τότε ευτελή βασικό μισθό) ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπήρχε ανάπτυξη, μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τα σχετικά...τώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλές και (σε κάποιες περιπτώσεις) καλές δουλειές και στην Ευρώπη η ζήτηση έχει μειωθεί λογικό είναι οι περισσότεροι (που έτσι κι αλλιώς έφυγαν για δουλειές που απλώς τους εξασφάλιζαν την επιβίωση) να επιστρέφουν!
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.442 μηνύματα.
Η περίοδος 2008-2018 που έφυγαν οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν μια περίοδος όπου στην Ελλάδα είχαμε πιάσει τον απόλυτο πάτο και δεν υπήρχαν καν δουλειές (έστω και με τον τότε ευτελή βασικό μισθό) ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπήρχε ανάπτυξη, μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τα σχετικά...τώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλές και (σε κάποιες περιπτώσεις) καλές δουλειές και στην Ευρώπη η ζήτηση έχει μειωθεί λογικό είναι οι περισσότεροι (που έτσι κι αλλιώς έφυγαν για δουλειές που απλώς τους εξασφάλιζαν την επιβίωση) να επιστρέφουν!
Που είναι οι καλές δουλειές στην Ελλάδα ;
Εγώ απο όσα έχω δει μέχρι στιγμής μεταξύ των νέων υπάρχει απογοήτευση κυρίως. Οι περισσότεροι είτε ασχολούνται με κάτι συναφές αλλά όχι ακριβώς αυτό που σπούδασαν(στην καλύτερη) ή ακόμα και άσχετο με αυτό που σπούδασαν(στην χειρότερη), και ακόμα και όσοι έχουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν κάνουν ένα απο τα παρακάτω :

1. Δουλειά στο τεχνικό γραφείο του μπαμπά/θείου.
2. Στις πωλήσεις.
3. Μηχανικοί λογισμικού.
 

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.506 μηνύματα.
Που είναι οι καλές δουλειές στην Ελλάδα ;
Εγώ απο όσα έχω δει μέχρι στιγμής μεταξύ των νέων υπάρχει απογοήτευση κυρίως. Οι περισσότεροι είτε ασχολούνται με κάτι συναφές αλλά όχι ακριβώς αυτό που σπούδασαν(στην καλύτερη) ή ακόμα και άσχετο με αυτό που σπούδασαν(στην χειρότερη), και ακόμα και όσοι έχουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν κάνουν ένα απο τα παρακάτω :

1. Δουλειά στο τεχνικό γραφείο του μπαμπά/θείου.
2. Στις πωλήσεις.
3. Μηχανικοί λογισμικού.
Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν...κι αν αναλογιστούμε ότι π.χ. πριν 10 χρόνια περισσότεροι από 1 στους 2 νέους ήταν άνεργοι κι όσοι εργάζονταν το έκαναν συνήθως για 200€-600€ ακόμη κι οι δουλειές που βλέπεις εσύ σήμερα «βελτίωση» αποτελούν σε σχέση με το «τότε»!
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.442 μηνύματα.
Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν...κι αν αναλογιστούμε ότι π.χ. πριν 10 χρόνια περισσότεροι από 1 στους 2 νέους ήταν άνεργοι κι όσοι εργάζονταν το έκαναν συνήθως για 200€-600€ ακόμη κι οι δουλειές που βλέπεις εσύ σήμερα «βελτίωση» αποτελούν σε σχέση με το «τότε»!
Ακόμα και για τους έμπειρους δεν είναι τόσο ευνοϊκά ώστε να πουν οκει γυρνάω διότι ξέρουν πως δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν πίσω την αξία τους. Και όχι μόνο αυτό, κάποιοι θα έλεγαν : "ξέρεις τι ; Γυρνάω και με χαμηλότερο μισθό γιατί αγαπώ την χώρα μου και θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της". Αλλά αυτό δεν παίζει γιατί πέραν όλων των άλλων είμαστε και βαλτότοπος σε θέματα κοινωνικά, δικαιοσύνης κτλπ. Ποιος θα ήθελε να γυρίσει σε μια χώρα που το 80% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη και σκοράρει σε ελευθερία τύπου πιο κάτω και απο την Ζάμπια ; Ή τρελός πρέπει να είναι ή λαμόγιο( ή και τα δύο ).

Τώρα σχετικά με το άλλο, δεν μου λέει προσωπικά κάτι. Τα απόλυτα νούμερα είναι αδιάφορα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική σου δύναμη. Λόγου χάρη με τον κατώτατο της Ελλάδας σε καμιά Ταΐλάνδη είσαι άρχοντας. Οπότε ναι μεν μιλάμε για υψηλότερους μισθούς αλλά με ακρίβεια και ενοίκια στον Θεό μιλάμε επίσης για μια τρύπα στο νερό ουσιαστικά.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.
Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος θέλει να πάει ή να μην πάει στο εξωτερικό.


Οντας σ ένα φόρουμ , σχολιαζοντας 24/7 πρακτικά το ίδιο , κάνοντας το άσπρο μαύρο, σου καίγεται και σου παρακαιγεται , και μάλιστα πάρα πολύ, απ ότι φαίνεται.


Ειδικά όταν χρησιμοποιείς γελοία επιχειρήματα ότι όλοι όσοι φύγαμε ή ζούμε έξω είμαστε ψεύτες οι παπατζηδες( ενώ εσένα δεν σου αρέσουν προφανώς οι γενικεύσεις) ή ότι πληρωνόμαστε (λολ) για να κάνουμε «προπαγάνδα περί μετανάστευσης».


Η παράνοια σου και η εμμονή σου έχει χτυπήσει κόκκινο πραγματικά και φαίνεται να σε πειράζει ότι κάποιοι πέτυχαν/ πετύχουν εκεί που εσύ είχες φάει τα μούτρα σου .
 
Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.
Το ότι υπάρχει τόση κάψα να δουλέψει κανείς σε πολυεθνικές με τρελαίνει πραγματικά.
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα.
Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναγύριζαν σε αυτά αν άρχισαν να σκέφτονται έτσι.
Όπως είπα και εδω :
Η σκληρη πραγματικοτητα : λαμβάνουν τόσα βιογραφικά γιατί οι απόφοιτοι κυρίως οικονομικών σχολών έχουν κυρίως 2 επιλογές στην Ελλάδα: ή να δουλέψουν για 800 ευρώ 12ωρα σε μικρά γραφεία και σε μικρές εταιρείες, ή να δουλέψουν για 1000+ ευρώ 12ωρα στις Big4. Και προφανώς διαλέγουν το δεύτερο, και για τα περισσότερα χρήματα, και για την όποια ελπίδα ότι βάζοντας στο βιογραφικό τους Big4 θα βρουν αργότερα καλύτερη δουλειά.
Δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσεις ικανότητες. Κανένας δεν πρόκειται να εμπειστευτει έναν 22χρονο χωρις εμπειρία για φορολογικά,λογιστικά ζητήματα σε επίπεδο συμβουλευτικής αν αυτός ανοίξει μια μικρή consulting εταιρια για φορολογικές υπηρεσίες ή ακομα και αν ανοιξει καποιο real estate γραφειο να κανει εκτιμησεις ακινητων. Θελει και γνωριμίες και καλό όνομα στην αγορά. Δυστυχώς αυτό μόνος δεν μπορείς να το αποκτήσεις. Εκτός και αν έχεις έτοιμη πελατεία
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
Μαζί σου όντως τα λεφτά που δίνουν είναι της πλάκας καλύτερα να πας σεζόν. Για πόσα χρόνια θα πηγαίνεις σεζον όμως ; Θα κάνεις επαγγελμά σου τι ; Τη λάτζα και τον σερβιτόρο μόνιμα; Αυτο ειναι και το βασικό πρόβλημα της χώρας που το έχουμε επισημάνει και εγω και ο Φώτης πολλές φορές. Η Ελλάδα υπερεξαρτάται από τον τουρισμό και δεν υπάρχουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης σε κανέναν κλάδο παρα μόνο ελάχιστες κυρίως για senior-managers (προφανως σε αυτες δεν παιρνεις βασικο και χρειαζεται και ισχυρό networking). ει
ειλικρινά προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Για να το κάνεις αυτό θες χρήματα-αν είναι να μείνεις άνεργος και χωρις ικανότητες γιατι δεν σου αρέσει το σύστημα των πολυεθνικών και της εκμετάλευσης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα δυστυχώς πρέπει απο πίσω να έχεις πολύ δυνατή στήριξη από γονείς και παθητικά εισοδήματα απο ενοίκια πχ. Δική σου δουλειά (που δεν απαιτεί ισχυρό κεφάλαιο ) στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε κάτι συγκεκριμένο κ σχετικά επιστημονικό θα είσαι πάρα πολυ δυσκολα και δεν προκειται να σε εμπιστευτει κανένας. Εδω κουρείς που βγάζουν πολύ καλά χρήματα και καλύτερα από αυτούς στις πολυεθνικές είναι μέσα στη διαδικασία να περάσουν από τη φάση που είναι βοηθοί σε κάποιο άλλο κουρείο για πενιχρό μισθό (ή και καθόλου πολλές φορές) έτσι ώστε να ανοίξουν δικό τους αργότερα και να έχουν πελατεία.
Όταν για παράδειγμα, λέμε ότι η Αγγλία είναι οικονομική και βιομηχανική δύναμη δεν εξηγούμε ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι για μια ελίτ ανθρώπων και όχι για τον μέσο Βρετανό που ζει σε ένα διαμέρισμα με μούχλα στον τοίχο και βάζει το πιστολάκι για τα μαλλιά να στεγνώσει την υγρασία του τοίχου. Τα 60 εκατομμύρια των Άγγλων πολιτών βιώνουν ισότιμα την ανάπτυξη της χώρας τους;
Είχα μια κουβέντα με μια συνάδελφο στη δουλειά που η αδελφή της δουλευεί Αγγλία και μου είπε ότι η μητέρα της τον Νοέμβριο την πήρε τηλέφωνο ανήσυχη από την Ελλάδα γιατί στις ειδήσεις είπανε ότι στην Αγγλία δεν έχουν να φάνε. Το ίδιο γινόταν εν μέσω Covid, οι δικοί μας ανησυχούσαν γιατί στα ελληνικά ειδησεογραφικά λέγανε ότι στην Αγγλία πεινάνε.

Είναι όλα τέλεια; Όχι.

Αλλά όταν ήρθε το 18’ ανειδίκευτη πληρωνωνόταν με 7,5£/ ώρα και πλέον ο ανειδίκευτος είναι στα 11,5£. Πριν 20 χρόνια ακριβώς έπαιρνε 25ε μεροκάματο ως σερβιτόρα στην Ελλάδα. Τα ίδια ακριβώς έπαιρνα εγώ ως σερβιτόρος το καλοκαίρι του 22' (2005 με 2022 το κοστος εχει διπλασιαστει)

Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Αγγλία έχουν πέσει και πάλι είναι πιο γρήγοροι από Ελλάδα.

Συνεχίζουν να υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας παντού (φυσικά εξαρτάται και από το αντικείμενο) και υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσεις το εισόδημά σου αν ψαχνεσαι και να προχωρήσεις την καριέρα σου και με πολύ καλά χρήματα σε κάποιους κλάδους. Και ξανά, στην Αγγλία σε όλες της θέσης υψηλής εξειδίκευσης δουλεύουν μετανάστες.
Αυτό το είναι το untold μήνυμα. Κανείς δεν θα σου πει τι βρακί φοράει. Ή αν το βράδυ τρώει μόνο τοστ και λιώνει στο ίντερνετ για να χαλαρώσει από την ημερήσια πίεση στο γραφείο. Ναι ο μισθός μπορεί να είναι 6000 ευρώ. Και 8000 ευρώ το μήνα ...
Γιατι στην Ελλάδα δεν κάθονται το βράδυ να τρώνε τοστ και να λιώνουν στο ιντερνετ για να χαλαρώσουν από το γραφείο; Δλδ ο μέσος έλληνας τι κάνει πιστευετε στο σπίτι του μετά τη δουλειά; Γυρναει και ντυνεται να πάει στον Βέρτη;
Εγω γιατί δεν τον πιστεύω; Γιατι να γυρίσει κάποιος; Για να του λένε έλα πάμε τωρα στο άλλο γραφείο το κρυφό να συνεχίσεις για να μην μας πιασει η επιθεωρηση εργασίας;
τώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλές και (σε κάποιες περιπτώσεις) καλές δουλειές και στην Ευρώπη η ζήτηση έχει μειωθεί λογικό είναι οι περισσότεροι (που έτσι κι αλλιώς έφυγαν για δουλειές που απλώς τους εξασφάλιζαν την επιβίωση) να επιστρέφουν!
Οι δουλειές είναι σαν τις τουαλέτες... οι καλές είναι πιασμένες και οι λεύτερες χεσμένες...

Επίσης πάντα υπήρχαν καλές δουλειές ακόμα και στη βαθιά κρίση αλλά οι καλές δουλειές δεν βγαίνουν σε αγγελίες-καλύπτονται εσωτερικά ή η αγγελία πηγαίνει απο στόμα σε στόμα και όχι δεν βγαίνει στο Linkedin. Τη πρόσβαση αυτή την έχουν πολλοί λίγοι εως και ελάχιστοι. Οι περισσότερες δουλειές αφορούν την εστίαση/τουρισμό είναι εξαντλητικότατες και πολλές φορές δεν πληρώνουν και καλά.
Αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική σου δύναμη.
Όταν ο άλλος στην Ολλανδία παίρνει 4,5Κ και 18.00 παιζει με τα παιδια του στο σπιτι και στην Ελλάδα παίρνει 1,5Κ μαξ και 23.45 ειναι το πικ της εταιρείας γιατί να γυρίσει;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν
Υποψην ότι κάποιος που ειναι τωρα 45 βγηκε στην αγορα περιπου το 2005 οπου δεν υπηρχε οικονομικη κριση,μνημονια κλπ και ψαρακας ξεκινούσες με 980 καθαρά με τις ΣΣΕ-ασε που τα πραγματα ηταν πολυ λιγοτερο ανταγωνιστικα τοτε
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.
Η Τουρκοκρατία (και όχι μόνο) φταίει, μεταξύ πολλών άλλων, για τη νοοτροπία ραγιά του μέσου Έλληνα, ο οποίος λόγω της νοοτροπίας αυτής (μεταξύ πολλών άλλων παθογενειών που βιώνουμε μέχρι και σήμερα) έγλυφε πολιτικούς για να του κάνουν ρουσφέτια κι όλο αυτό το αλισβερίσι οδήγησε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στην κατανάλωση κι όχι σε παραγωγικές επενδύσεις κι έτσι, αντί να γίνουμε σοβαρό παραγωγικό κ.λπ. κράτος γίναμε τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων των Αμερικανών των Κινέζων κ.ο.κ.
Και άλλες χώρες πέρασαν κατοχή απο άλλες δυνάμεις δεν είναι όμως σαν εμάς. Και η αυστραλία ήταν υπο βρετανική μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα αλλά δεν είναι στο χάλι που είμαστε εμείς.
Ελάχιστη σχέση έχει το τι γινόταν στη τουρκοκρατία με το τι γίνεται σήμερα 0 ούτε φταίει αυτό που είμαστε στον πάτο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιατί απλά δεν μπορούμε (κι αν μπορούσαμε, θα το 'χαμε κάνει ήδη)...

Κι είναι τουλάχιστον αφελές εκ μέρους του οποιουδήποτε Έλληνα να πιστεύει ότι μπορεί π.χ. η Ελλάδα που την έχουν δέσει χειροπόδαρα από 100 μεριές να υψώσει ανάστημα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και να φάει επενδύσεις, εργοστάσια κ.λπ. από τους νταβατζήδες της!
Εδω δεν συζηταμε όμως να γίνεις αμερικη-εδω συζητάμε ότι μας πέρασαν χώρες στην αγοραστική δύναμη που μέχρι πριν απο 10-15 χρόνια τις κοροιδευαμε πχ Βουλγαρία.


Άρα εφόσον δεν μπορούμε γιατί να μείνει κάποιος Ελλάδα; Γιατι να τρωει όλο το σκατό και να μην μπορεί να ζήσει βιώσιμα; Γιατί έχει καλο καιρό; Άμα θέλαμε καλό καιρό δεν θα μέναμε καν Ελλάδα-θα πηγαίναμε όλοι σε χώρες όπως η Κούβα,η Αργεντινή,ο Αγ.Δομινικος! Τρομερές παραλίες...κρυσταλλινα νερά...μπορεί να είναι και καλύτερα απο τη Νάξο πχ σαν τοπίο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.
Γιώργο όμως να πεις και το άλλο.

Αρκετοί Έλληνες που μπορεί να έχουν σπουδάσει ή και να εργαστεί στο εξωτερικό όταν γύρισαν στην Ελλάδα και έπιασαν μόνιμη θέση ευθύνης σε κάποιο Πανεπιστήμιο, Δικαστήριο, εταιρία, κτλ, έγιναν χειρότεροι από αυτούς που βρίζουν κάνοντας χειρότερα πράγματα που σχετίζονται με την διαχρονική παθογένεια που πάσχει η χώρα μας. Γνωρίζω άπειρα τέτοια παραδείγματα συμπατριωτών μας οι οποίοι δυστυχώς περιμένουν τον «κάποιον άλλο» για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Για παράδειγμα αρκετοί Γερμανοί που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα (γι' αυτό και αρκετά επώνυμα οικονομικά ισχυρών αμερικάνων είναι γερμανικά) συνεχώς βοηθούσαν την χώρα τους, στέλνοντας χρήματα ή πηγαίνοντας και οι ίδιοι προσπαθώντας είτε με αγορές ακινήτων και επενδύσεις είτε με προγράμματα πολιτικής ανάπτυξης με σκοπό οι ντόπιοι Γερμανοί να μπορούν να αναπτυχθούν μέσω θέσεων εργασίας.

Πόσους (δισ)εκατομμυρίουχους ή και χιλιαδοευρούχους Έλληνες ξέρεις από την ομογένεια που θα ήθελαν να βοηθήσουν τη χώρα μας ανιδιοτελώς και δυστυχώς δεν θέλουν κυρίως για να μην χαλάσουν τις οικογενειακές σχέσεις με την ντόπια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ; Φυσικά συνεχώς θα ακούς ότι δεν μπορούν ή ότι η γραφειοκρατία της χώρας μας δεν τους ευνοεί. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις για πλούσιους βλέπεις οικονομικά ισχυρά ομογενείς να βγάζουν φωτογραφίες ή να έχουν άριστες οικογενειακές σχέσεις με την εγχώρια οικονομική και πολιτική της χώρας μας. Η γραφειοκρατία της Ολλανδίας για επενδυτικό κεφάλαιο από το εξωτερικό είναι αρκετά χειρότερη και δύσπιστη σε σχέση με την Ελληνική.

Στο χωριό μου λένε μια παροιμία: όποιος θέλει, απλά κάνει και όποιος δεν θέλει, κατηγορεί μόνιμα. Άνθρωποι που απλά πατάνε στο "πτώμα" της Ελλάδας για να κάνουν καριέρα και βρίζουν μόνιμα γιατί η κατάσταση δεν αλλάζει και μένουν απλά στις διαπιστώσεις, ενώ οι ίδιοι απλά αδιαφορούν λόγω συμφερόντων, δεν είναι να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Με κούρασαν οι διαπιστώσεις ότι έξω πάνε καλά και εδώ δεν πάμε καλά. Ποιος φταίει;
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.
Πόσους (δισ)εκατομμυρίουχους ή και χιλιαδοευρούχους Έλληνες ξέρεις από την ομογένεια που θα ήθελαν να βοηθήσουν τη χώρα
Ξέρω έλληνες του εξωτερικού που αγοράζουν διαμερίσματα Ελλάδα πάντως. Στο εξωτερικό δυσκολο να παρεις σπιτι με 100.000, στην Ελλάδα μπορεις να παρεις ενα διαμερισμα κ ας βγαζεις ενα 500ρικο νοικι (που θα ανεβαινει με τον πληθωρισμο) αντι να χανεις τα λεφτα σου στην τραπεζα. Και οταν/αν αποφασισεις ποτέ να γυρίσεις ειτε μενεις εκει ή το πουλας. Είναι πολλοί που το κανουν αυτό το ακουω συνεχεια-είναι κ ενας καλος τροπος να βοηθησεις πχ οικογενεια που εχει μεινει πισω


Υ.Γ Με 70-80 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή παίρνεις δυάρι στα κάτω Πατήσια στα 50-60τμ, +10-15 χιλιάρικα φτιάξιμο, το νοικιάζεις 500 κ θα έχεις ουρά κόσμο να το ζητάει, θα μπορούσες κ παραπάνω. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις τέτοια ακόμη.
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.300 μηνύματα.
Μαζί σου όντως τα λεφτά που δίνουν είναι της πλάκας καλύτερα να πας σεζόν. Για πόσα χρόνια θα πηγαίνεις σεζον όμως ; Θα κάνεις επαγγελμά σου τι ; Τη λάτζα και τον σερβιτόρο μόνιμα; Αυτο ειναι και το βασικό πρόβλημα της χώρας που το έχουμε επισημάνει και εγω και ο Φώτης πολλές φορές. Η Ελλάδα υπερεξαρτάται από τον τουρισμό και δεν υπάρχουν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης σε κανέναν κλάδο παρα μόνο ελάχιστες κυρίως για senior-managers (προφανως σε αυτες δεν παιρνεις βασικο και χρειαζεται και ισχυρό networking).

Φυσικά για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις και ενα πλάνο οτι πχ μαζεύω λεφτά για εναν σκοπό να κανω κάτι δικό μου, να μάθω μια τέχνη, να ξανασπουδάσω αυτό που με γεμίζει πραγματικά και το θέλω και γενικά όποιον σκοπό έχει ο καθένας. Η σεζόν είναι μια πατερίτσα που σου δίνει ας πουμε μια ευελιξία μέσα στο χειμώνα.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι το μόνο πλάνο αυτά τα κάτεργα είναι για κάψιμο συθέμελα.
Για να το κάνεις αυτό θες χρήματα-αν είναι να μείνεις άνεργος και χωρις ικανότητες γιατι δεν σου αρέσει το σύστημα των πολυεθνικών και της εκμετάλευσης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα δυστυχώς πρέπει απο πίσω να έχεις πολύ δυνατή στήριξη από γονείς και παθητικά εισοδήματα απο ενοίκια πχ. Δική σου δουλειά (που δεν απαιτεί ισχυρό κεφάλαιο ) στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε κάτι συγκεκριμένο κ σχετικά επιστημονικό θα είσαι πάρα πολυ δυσκολα και δεν προκειται να σε εμπιστευτει κανένας. Εδω κουρείς που βγάζουν πολύ καλά χρήματα και καλύτερα από αυτούς στις πολυεθνικές είναι μέσα στη διαδικασία να περάσουν από τη φάση που είναι βοηθοί σε κάποιο άλλο κουρείο για πενιχρό μισθό (ή και καθόλου πολλές φορές) έτσι ώστε να ανοίξουν δικό τους αργότερα και να έχουν πελατεία.
Τι πάει να πεί δεν έχεις ικανότητες; Πιστεύω πως ο κάθε ενας εχει ικανότητες και κάτι που το γουστάρει ή αν δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να γουστάρει είναι καλός σε κάποια πράγματα.
Αυτά μπορεί να μην είναι γράφω πολυ καλό κώδικα ή κρατάω τα βιβλία μιας εταιρειάρας αλλά πολύ πιο απλά έχω επικοινωνιακές δεξιότητες, είμαι δημιουργικός, έχω οργανωτικές δεξιότητες κτλ κτλ.
Αντι ο κάθε ενας να βρεί το δικό του κέντρο πάνε ολοι και μπαίνουν σε χωράφια που «εχουν λεφτα» και «προοπτικές» ή «είναι σίγουρα».
Και ας σιχαίνονται το επάγγελμα ή την επιλογή τους.
Εμ ετσι δε θα αντέξεις στα δύσκολα, δε θα σε κρατάει στις αναποδιές και φυσικά δεν θα είσαι ανταγωνιστικός γιατι απλά δεν το θέλεις.
Πόσοι νομίζεις είναι ετσι; «πάρε ενα πτυχίο και βλέπεις μετά».

Πάρα πολλοί και ειδικά στην Ελλάδα. Γιατι είναι ντροπή να μην εχεις πτυχιο, να κάνεις κατι τεχνικο ή καλλιτεχνικό ή να θες να ακολουθήσεις κάτι τετοιο.
Είναι ταμπού να είσαι 40 και να πεις αι σιχτιρ το βαρέθηκα το λογιστιληκι θα κοψω τον κωλο μου να βγω απο αυτό.


Με δημοσιους υπαλληλους μεγαλώσαμε, αυτές τις αξίες θα πήραμε.
Για να συνοψίσω λοιπόν, δεν υπάρχει πιο ισχυρό πράγμα απο άνθρωπο που δουλεύει πάνω στο στοιχείο του και η γνώμη μου είναι να το βρεί ο κάθε ενας και να χτίσει τις ικανότητες που έχει εκ φύσεως και τον γεμίζουν και οχι τι ζητάνε οι πολυεθνικές για ταχα ασφάλεια και σταθερότητα.

Και στήριξη που λες δεν παρέχουν μόνο οι φουσκωμένες τσέπες και τα ακίνητα. Παρέχει και η συγκατοίκηση και μια δουλειά παρτ ταιμ οτι ναναι μέχρι να βρω αυτο που θέλω και πολλά άλλα.

Αλλά ποιος θέλει να κάνει οντως αυτές τις θυσιες και το σκατό του παξιμάδι για να πετύχει το σκοπό του;
Αυτός που πραγματικά το θέλει και το αγαπάει.


Μπορεί να σου φαίνονται ουτοπικά αυτά που λέω τώρα αλλά σε λίγα χρόνια ισως αντιληφθείς τι σημαίνουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top