Θεσσαλονίκη: Ερωτήματα μετά τον θάνατο εκπαιδευτικού από εγκεφαλικό - Καταγγελία για bullying από μαθητές

Νόμους δεν θέλεις;;;
Αυτοί είναι οι νόμοι που διέπουν το σχολικό περιβάλλον.
Πάρε νόμους τώρα.:D
Αυτοί είναι.
Τους είδες και μόνος σου.

Οι κυρώσεις δεν είναι μόνο πειθαρχικες, είναι και διοικητικές αλλά και ποινικες.

Το ΦΕΚ που έχουμε βάλει αφορά τις Πειθαρχικες κυρωσεις αλλά κανένας δεν μπορεί να απαγορευσει σε έναν καθηγητή να κανει μήνυση σε έναν μαθητή και τους γονείς του άλλο εάν στη πραξη για απλή εξύβριση είναι πιο σπάνιο. Φαντάζομαι δεν έχω και εικόνα από τέτοιες δικογραφίες.

Νόμοι είναι πολλοι ανάλογα με ποια διάταξη θέλεις να πας. Όπως και στους Ναυτικούς πχ σε έναν Πλοίαρχο οι πειθαρχικες κυρώσεις δεν έχουν σχέση με τις ποινικες.

Οι κυρώσεις δεν είναι μόνο πειθαρχικες, είναι και διοικητικές αλλά και ποινικες.

Το ΦΕΚ που έχουμε βάλει αφορά τις Πειθαρχικες κυρωσεις αλλά κανένας δεν μπορεί να απαγορευσει σε έναν καθηγητή να κανει μήνυση σε έναν μαθητή και τους γονείς του άλλο εάν στη πραξη για απλή εξύβριση είναι πιο σπάνιο. Φαντάζομαι δεν έχω και εικόνα από τέτοιες δικογραφίες.

Νόμοι είναι πολλοι ανάλογα με ποια διάταξη θέλεις να πας. Όπως και στους Ναυτικούς πχ σε έναν Πλοίαρχο οι πειθαρχικες κυρώσεις δεν έχουν σχέση με τις ποινικες.
Εγώ ως κατακλείδα έχω μόνο ένα να πω.
Το εκπαιδευτιλίκι δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα.
Για να το ασκήσεις θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε και το αντίστοιχο ταλέντο.

Αυτό είναι το πρόβλημα οτι μερικά παιδιά είναι τέρατα, τι να κάνουμε και μόλις πατήσει τα 19 ευχόμαστε να σαπίσει στη φυλακή κι αυτό το ενήλικο πλέον «τέρας».

Για το τι οδηγεί κάποιον να γίνει «τέρας» ούτε λόγος.

Αν δείτε όλα μα όλα τα πραγματικά τέρατα της ανθρωπότητας που έχουν κάνει ανεκδιήγητα εγκλήματα, τα πιο αποτρόπαια που μπορεί να φανταστεί κανείς, όλοι είχαν το ίδιο πατερν: κακοποιητικοί γονείς-σπίτι μπουρδέλο.

Πιθανότατα τα παιδιά αυτά να προέρχονται από ένα προβληματικό περιβάλλον και όχι με την έννοια της... υπερβολικής αγάπης και του gentle parenting όπως οι νοσταλγοί του παρελθόντος έσπευσαν να πουν.
Και πάλι όμως ως κοινωνία πρέπει να κάνουμε σαφές τί είναι και τί δεν είναι ανεκτό. Δυστυχώς με τα όρια δεν μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτήρα κάποιου, να τον κάνεις ουσιαστικά να καταλάβει ότι είναι λάθος και να εξελιχθεί, χωρίς αυτά όμως ο ναρκισσισμός αλωνίζει.
Πολλοί νάρκισσοι θα μπορούσαν να επικαλεστούν τραύματα, προβληματική ανατροφή και τοξικό περιβάλλον και να έχουν δίκιο αλλά ξέρεις κάτι; Να πάνε να πνιγούν. Κάποια στιγμη, (και όχι σε αυτές τις ηλικίες που δεν έχεις τόσο καταλογισμό) καλείσαι να διαλέξεις ποιό μονοπάτι θα πάρεις. Ας διαλέξεις σωστά.

Η τελική μου συμβουλή είναι να μην αφήνετε κανέναν να αρχίσει να σας απειλεί κ να σας βρίζει να φωνάζετε άμεσα την Αστυνομία για να ξεκινήσουν οι μηνυσεις.

Εκτός των μηνύσεων υπάρχουν κ άλλες επιλογές όπως η υποβολή παραπονων κ η κλήση των δραστών μετά των γονέων τους στα Αστυνομικά τμήματα η την Εισαγγελική αρχή για συστάσεις.
'Εψαξες μονος σου και τα βρήκες βλεπω. Μπραβο, αντε που τα ζητουσες ολα να στα δώσω έτοιμα.

Εγώ ως κατακλείδα έχω μόνο ένα να πω.
Το εκπαιδευτιλίκι δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα.
Για να το ασκήσεις θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε και το αντίστοιχο ταλέντο.

Ναι εμένα η ερώτηση μου είναι γιατί να χαραμισεις τελικά αυτό το ταλέντο σε ένα τομα του Δημοσίου με μισθό 1200 ευρω το μήνα και 12 χρόνια προυπηρεσια κ να έχεις κ αυτα τα ευτραπελα κάθε μερα στη δουλειά. Στη δική μας δουλειά δυσκολα βρίσκεις πλεον άνθρωπο με τέτοια προυπηρεσια ειδικά στον τομεα των Αξιωματικών κάτω από 1800-1900 ευρώ. Και παλι οριακά είναι. Των καθηγητών είναι χάλια.

Όταν το Κράτος σε πλακωνει ευθυνες πρεπει να πληρωνει κιόλας. Αλλιώς πας κ γίνεσαι modern cinderellos και αεριτζης και κάθε μήνα καθαρίζεις κανα 5 χιλιάρικα με τα ψέμματα. Και ουτε σκοτουρες και ποιου το παιδι έκανε μαλακιες η ποιος πλακωθηκε στο λιμάνι κτλ.

Η ζωή τελικά είναι πολυ μικρή κ οι έξυπνοι δεν ασχολουνται με τα προβληματα των άλλων εκτός κ αν πληρωνοντςι αδρά για αυτά. Το γεγονός ότι ένα παιδι είναι κολοπαιδι δεν είναι δικό μας προβλημα.

Άρα που καταλήγουμε... Ότι οι δραστήριοι άνθρωποι από ένα σημείο κ μετα και οι ικανοί δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με το Κράτος κ τις απαιτήσεις του.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back