Θεσσαλονίκη: Ερωτήματα μετά τον θάνατο εκπαιδευτικού από εγκεφαλικό - Καταγγελία για bullying από μαθητές

Ο Νομος δεν καλυπτει τους εκπαιδευτικους. Το ξερεις οτι για το ίδιο ζητημα, ο γονεας εχει δικαιωμα, με το νομο, να μιλήσει στον καθηγητή οσες φορές θέλει; Και ο εκπαιδευτικος πρεπει να καθεται να τον ακούει; Αδιακριτως αν το αιτημα του δεν γινεται;

Που προβλέπεται αυτό ;

Να μας πεις ΦΕΚ και άρθρο σε παρακαλώ.

Εχω νευριασει πάρα πολυ απο χθες με ολα αυτα που εχω ακουσει οτι γινονται στα σχολεια... μιλάμε ετσι και ημουν Διευθυντης ΠΩΠΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ.
Σάυτο εχει απολυτο δικιο ο φιλος. Δεν θα ειχαν κανει τιποτα. Ο Νομος αφήνει εκτεθειμενους και τους εκπαιδευτικους και τους διευθυντες τους.

Μάλλον επειδή εχει να κανει και με το δικο σου κομμάτι και το καταλαβαίνω οτι στη δικη σου δουλειά απαγορεύεται να αφήνεις το παραμικρό στο αερα γιατι υπάρχει ο φόβος της έκθεσης .

Αλλα εδώ ειναι άλλο ! :air_kiss:

Στηδική μας τη δουλειά έχει και τον ΣΠΚ.

Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας.... εξυβριση ανωτερου ή κατωτερου... ειναι εγκλημα απευθειας ενημερωνεις εισαγγελεα ναυτοδικείου + αντιστρατιωτική συμπεριφορά.

αλλα άσχετα και απο τη δική μας δουλεια εδω ρε συ ολα αυτα που διαβαζω ειναι ακραια πράγματα .... ειναι για εισαγγελέα ολα... αν ειναι δυνατον. Καλα τοσο αγνοια κινδυνου έχουν ορισμένοι ;

Δηλαδη αν σε καλέσει ο εισαγγελέας για εξηγησεις... τι ενέργειες θα πείς οτι έκανες ; εστω να φωναξεις τους γονεις να τους πεις και να το καταγράψεις κάπου οτι τους κάλεσες.

Δεν υπάρχουν αυτα εντάξει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σάυτο εχει απολυτο δικιο ο φιλος. Δεν θα ειχαν κανει τιποτα. Ο Νομος αφήνει εκτεθειμενους και τους εκπαιδευτικους και τους διευθυντες τους.

Εντάξει. Θα μας πείς το ΦΕΚ και το άρθρο που αναφέρει αυτο που έγραψες ;

Ο Νομος δεν καλυπτει τους εκπαιδευτικους. Το ξερεις οτι για το ίδιο ζητημα, ο γονεας εχει δικαιωμα, με το νομο, να μιλήσει στον καθηγητή οσες φορές θέλει; Και ο εκπαιδευτικος πρεπει να καθεται να τον ακούει; Αδιακριτως αν το αιτημα του δεν γινεται;
Φυσικά, αυτό το γνωρίζει ένας εκπαιδευτικός.
Και εκεί υπάρχει το θέμα…
Αν ο καθένας γίνεται εκπαιδευτικός μόνο για να ξέρει ότι θα πάει, π.χ. τρεις ώρες την ημέρα να δουλέψει ή για να έχει ένα σταθερό μισθό στο δημόσιο (παλιά ήταν αλλιώς) και τα γνωστά, καταλαβαίνεις ότι κάποιος πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι του για να του λέει τα καθήκοντά του.

Μην μπερδεύουμε τους άξιους εκπαιδευτικούς, που αγαπούν τα παιδιά και κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους, με τους δημόσιους.
Αυτό λέμε τόση ώρα!

καταλαβαίνεις ότι κάποιος πρέπει να είναι πάνω από το κεφάλι του για να του λέει τα καθήκοντά του.
Καθήκον ειναι να ασχοληθει, να δει αν και ποια λυση γινεται, και αφου γινει οτι μπορει να γινει τελος. οχι εκει μεχρι να γινουν ολα με το ΄ζόρι.

.π ριν σιγουρευτεις δεν το διάβασες ;
Παντως δεν περιμενα εσένα για να σιγουρευτω που δειχνεις ολοτελα ασχετος.

Στηδική μας τη δουλειά έχει και τον ΣΠΚ.

Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας.... εξυβριση ανωτερου ή κατωτερου... ειναι εγκλημα απευθειας ενημερωνεις εισαγγελεα ναυτοδικείου + αντιστρατιωτική συμπεριφορά.

αλλα άσχετα και απο τη δική μας δουλεια εδω ρε συ ολα αυτα που διαβαζω ειναι ακραια πράγματα .... ειναι για εισαγγελέα ολα...
Για πνιγμό είναι μερικοί, αν αφήσω να μου βγει η μαμά από μέσα μου…σε καταλαβαίνω !
Σκέψου, όταν ήμουν μέσα σε αυτά και είχα το παιδί, να βλέπω να γίνονται μπροστά στα μάτια μου…
Σοβάδες έπεφταν από τις οροφές, θαύμα ήταν που δεν είχαμε κάποιο παιδί με σπασμένο κεφάλι, και τους παρακαλούσαμε σαν σύλλογος να κάνουν ένα έγγραφο στο δήμο. Ο διευθυντής έλεγε δεν εχω χρονο ...

Κι εγώ έπρεπε την επόμενη μέρα να στείλω το παιδί μέσα σε αυτή την τάξη…Αφού δεν έγινα δολοφόνος τότε και κρατούσα την ψυχραιμία μου, δεν θα γίνω ποτέ. :P

Για πνιγμό είναι μερικοί, αν αφήσω να μου βγει η μαμά από μέσα μου…σε καταλαβαίνω !
Σκέψου, όταν ήμουν μέσα σε αυτά και είχα το παιδί, να βλέπω να γίνονται μπροστά στα μάτια μου…
Σοβάδες έπεφταν από τις οροφές, θαύμα ήταν που δεν είχαμε κάποιο παιδί με σπασμένο κεφάλι, και τους παρακαλούσαμε σαν σύλλογος να κάνουν ένα έγγραφο στο δήμο. Ο διευθυντής έλεγε δεν εχω χρονο ...

Κι εγώ έπρεπε την επόμενη μέρα να στείλω το παιδί μέσα σε αυτή την τάξη…Αφού δεν έγινα δολοφόνος τότε και κρατούσα την ψυχραιμία μου, δεν θα γίνω ποτέ. :P

Μέσα σε ενα 5λεπτό θα τους ειχα κάνει ένα εγγραφο.... και θα τους έλεγα να με ειδοποιήσουν εντος 3 ημερών απο λήψης της παρούσης για τις ενέργειες που έχουν κανει καθως και για τον αριθμό εισερχομένου πρωτοκολλου που θα λάβει το έγγραφο.

Κοινοποιηση στην προϊσταμενη αρχη δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης.

Να σας το δωσει γραπτα ο διευθυντης οτι δεν έχει χρονο.

Καλα οι πιο πολλοι απο αυτους ρετάλια ειναι.... αστρατευτοι και απαίδευτοι. Μπορει να ειναι και τίποτα γιωτάδες.

Γιωτα γιωτα ζωη και κότα.

Εγω παλι εχω την αντιθετη εμπειρία. Αγριο μπουλιγκ σε παιδιά σε ένα σχολείο διαμαρτυρήθηκαν οι γονεις στη διευθυνση όμως επειδή το μπουλιγκ το καλυπτε ο σύλλογος γονεων τελικά το σχολειο δε εκανε τιποτα και τα παιδιά αναγκάστηκαν να το λύσουν μονα τους.

Παντως δεν περιμενα εσένα για να σιγουρευτω που δειχνεις ολοτελα ασχετος.

Ζορίστηκες που ανέδειξα οτι έρχεσαι εδω μέσα και μας γράφεις πράγματα που δεν έχεις ψάξει πρώτα αν ισχυουνε ε.....

γράψε αμπελιφιλοσοφιες. Εμενα δεν με πειράζει. Απλα αν ησουν διευθυντης θα τις έτρωγες τις αναφορες κ τοτε θα αναγκαζοσουν να απαντησεις γραπτά.

Ζορίστηκες που ανέδειξα οτι έρχεσαι εδω μέσα και μας γράφεις πράγματα που δεν έχεις ψάξει πρώτα αν ισχυουνε ε.....
οχι, απλα δεν ειμαι γραμματέας σου. αν θες να βρεις κατι που λεω ψάξτο μονος σου.

Μέσα σε ενα 5λεπτό θα τους ειχα κάνει ένα εγγραφο....
Ωπα, να τος και ο διευθυντής. Ακριβώς αυτό που ελεγε πριν 5 λεπτα οτι σιχάθηκε απο χθες να βλέπει να κανουν οι άλλοι! :clapup:

Μέσα σε ενα 5λεπτό θα τους ειχα κάνει ένα εγγραφο.... και θα τους έλεγα να με ειδοποιήσουν εντος 3 ημερών απο λήψης της παρούσης για τις ενέργειες που έχουν κανει καθως και για τον αριθμό εισερχομένου πρωτοκολλου που θα λάβει το έγγραφο.

Να σας το δωσει γραπτα ο διευθυντης οτι δεν έχει χρονο.
Να σου πω τι έγινε;
Επειδή ούτε μια μέρα δεν αντέχαμε όλοι να στέλνουμε τα παιδιά εκεί, πήγαμε στην πρωτοβάθμια. Και τι μας είπε;
Αποφασίστε ή θα μπει πετρέλαιο στο σχολείο σας ή θα φτιαχτεί το κτίριο.

Δηλαδή ή άρρωστο το παιδί σου ή τραυματισμένο θα το παίρνεις ...

Νομίζεις ότι θα βγάλεις άκρη κι από εκεί; Δημόσιο ειναι και εκει !
ή μάλλον δήμος ...χειροτερος βόθρος

Την επόμενη, καθίσαμε με τον σύλλογο συντάξαμε ένα κείμενο μοιράσαμε φακελάκια σε όλα τα παιδιά και καλέσαμε όλους τους γονείς να συνεισφέρουν από 0,10 € μέχρι οποιοδήποτε ποσό ήθελε ο καθένας, ώστε να μαζευτούν τα χρήματα. Φυσικά και γι αυτο πηραμε αδεια !

Το Σαββατοκύριακο εκείνης της εβδομάδας μπήκε συνεργείο στο σχολείο.
Οταν ειναι θεμα ασφάλειας του παιδιου σου ουτε λεπτο δεν θες να ασχοληθείς με ολους αυτούς ,γι αυτό απο τοτε που τελείωσε το σχολείο ουτε καθηγητές θελω να ακουω ουτε κανέναν ..Παρτακιδες !Οι αξιόλογοι χάνονται μεσα σε αυτο το σύστημα .

Νομιζεις οτι τους δινουν περισσότερες επιλογές (και χρήματα να τις πραγματοποιήσουν) απο το Υπουργείο;

Τωρα αρχιζεις να πλησιαζεις την αιτία.

.Παρτακιδες !Οι αξιόλογοι χάνονται μεσα σε αυτο το σύστημα .
Όταν το επισήμανα, πριν αρκετά ποστ, ο Πανθηρας με ειπε συνομωσιολόγο.

Νομιζεις οτι τους δινουν περισσότερες επιλογές (και χρήματα να τις πραγματοποιήσουν) απο το Υπουργείο;

Άντε πάλι με τα νομίσματα.... ρε άνθρωπε. Ας δειξουν έγγραφα που έχουν κάνει - ενέργειες και να δουμε ποιος έδωσε την αρνητική απάντηση. Κάποιος θα πρέπει να φταίει. Έτσι ειχε πεί ενας δικηγορος που ειχε αναλάβει την υποθεση της αγωγής που ειχαμε κάνει για το τραυματισμο ενος συγγενικου προσώπου του απο έργα που ειχαν αφησει χαλίκια και ειχε πέσει τοτε ο άνθρωπος και ειχε σπάσει το ισχίο του.

Κάποιος πρέπει να φταίει... κάποιος εχει την ευθύνη.

Στο Δημοσιο αυτές ειναι οι ενέργειες τα έγγραφα... καλως ή κακως.

Αν θελησει κάποιος να κάνει δηλαδη αγωγή για αυτη τη κατασταση σε ποιον θα τη κάνει ; δώστε μας τον υπεύθυνο.

Αυτα λέμε.

Να σου πω τι έγινε;
Επειδή ούτε μια μέρα δεν αντέχαμε όλοι να στέλνουμε τα παιδιά εκεί, πήγαμε στην πρωτοβάθμια. Και τι μας είπε;

Την επόμενη, καθίσαμε με τον σύλλογο συντάξαμε ένα κείμενο μοιράσαμε φακελάκια σε όλα τα παιδιά και καλέσαμε όλους τους γονείς να συνεισφέρουν από 0,10 € μέχρι οποιοδήποτε ποσό ήθελε ο καθένας, ώστε να μαζευτούν τα χρήματα. Φυσικά και γι αυτο πηραμε αδεια !

Το Σαββατοκύριακο εκείνης της εβδομάδας μπήκε συνεργείο στο σχολείο.
Οταν ειναι θεμα ασφάλειας του παιδιου σου ουτε λεπτο δεν θες να ασχοληθείς με ολους αυτούς ,γι αυτό απο τοτε που τελείωσε το σχολείο ουτε καθηγητές θελω να ακουω ουτε κανέναν ..Παρτακιδες !Οι αξιόλογοι χάνονται μεσα σε αυτο το σύστημα .

Άδικο δεν έχεις αλλά πέραν αυτού εγω θα ήθελα να μάθω ποιος ειναι ο υπεύθυνος για όλο αυτο και ποιος αναφέρει οτι δεν υπάρχουν λεφτά για να φτιαχτεί το σχολείο.

Και μετά θα το συζητουσα με εναν δικηγορο για να δουμε τι μπορουμε να κάνουμε.

Και αν θα γινόταν κάποια κινηση σε συνενοηση και με άλλους γονείς. Ας πάρω την απαντηση και βλέπουμε

α) Ποιος ειναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση του κτιρίου
β) Γιατί δεν μπορεί να το φτιάξει.

Κάποιος θα πρέπει να φταίει.
Σου λενε ποιος φταιει, το συστημα φταιει, οι νομοι που τους αφήνουν ακάλυπτους φταίνε, τα χρήματα για υποδομες και ελλείψεις που δεν δινονται φταίνε... Ομως εσυ δεν θες να ακουσεις.

Άλλο αυτό… Γελάω τώρα που τα σκέφτομαι, αλλά τότε φούντωνα.
Κάναμε ως σύλλογος δράσεις με ζωγραφική, πηλό, γυμναστική, μπαζάρ και άλλα —για να μπορούμε να συνεισφέρουμε σε εκδρομές για τα παιδάκια που ξέραμε ότι οι γονείς τους αδυνατούσαν οικονομικά να τα στείλουν ή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να αγοράσουμε τρόφιμα .

Ξέρεις τι έκαναν;
Έρχονταν και ζητούσαν από τον σύλλογο, με αυτά τα χρήματα, να τους πάρουμε χαρτί, καφετιέρες, πράγματα για το γραφείο των καθηγητών ή για τις τάξεις τους.
Για συνεισφορά δεν το συζητούσα ,ούτε ευρώ δεν εδιναν .

Χρήματα που τα είχαμε για τα παιδιά, αυτοί τα ήθελαν γιατί οι καλμηριδες στην ψυχή(για εμενα η τσιγγουνιά ξεκινά απο την ψυχή ) δεν έβαζαν από την τσέπη τους ούτε για να πάρουν μια καφετιέρα για τα γραφεία τους ή κάτι που ήθελαν για την τάξη τους.

Τι συζητάμε τώρα;Άστο να μην βάλουμε το προσωπικο βίωμα ας το δουμε απο απόσταση γιατί θα γινω σαν τον Πάνθηρα και εγω

Σου λενε ποιος φταιει, το συστημα φταιει, οι νομοι που τους αφήνουν ακάλυπτους φταίνε, τα χρήματα για υποδομες και ελλείψεις που δεν δινονται φταίνε... Ομως εσυ δεν θες να ακουσεις.

Το συστημα δεν ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ απορρέοντων ευθυνών.

Νομοι υπάρχουν αλλα δεν διαβάζετε πάμε παρακάτω....

Όταν στέλνεις έγγραφο και ζητάς να σου πουν ποιος ειναι ο Υπεύθυνος... ο Διευθυντης ο οποιος δεν ειναι ο Υπεύθυνος θα διαβιβάσει το εγγραφο σου στους υπεύθυνους για να απαντήσουν εάν ομως ειναι και δεν το λέει μάντεψε.... θα εκτεθεί και θα αρχισει να μαζευεται και άρα ισως φτιαχτεί και το κτίριο ή έχουμε καμια υποθεση που έχουν φάει λεφτά οπότε θα αναλάβει ο Εισαγγελέας μπας και φυγει εντελως ο κάθε ακατάλληλος που βρισκεται σε μια θέση την οποια δεν αξίζει.

Εσυ/εσεις με το τρόπο που αναφέρεστε στα προβλήματα αυτά... ουσιαστικά απλα τα διαιωνίζετε... δεν σας φταινε ουτε οι νομοι που (υπάρχουν αλλα δεν εφαρμόζονται) ούτε κανενας άλλος. Για αυτο εγραψα οτι μας λές αρες μάρες κουκουνάρες.

Κάναμε ως σύλλογος δράσεις με ζωγραφική, πηλό, γυμναστική, μπαζάρ και άλλα —για να μπορούμε να συνεισφέρουμε σε εκδρομές για τα παιδάκια που ξέραμε ότι οι γονείς τους αδυνατούσαν οικονομικά να τα στείλουν ή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα να αγοράσουμε τρόφιμα .

Ξέρεις τι έκαναν;
Έρχονταν και ζητούσαν από τον σύλλογο, με αυτά τα χρήματα, να τους πάρουμε χαρτί, καφετιέρες, πράγματα για το γραφείο των καθηγητών ή για τις τάξεις τους.
Για συνεισφορά δεν το συζητούσα ,ούτε ευρώ δεν εδιναν .
Που ει ναι το περιεργο; Εσεις μαζευατε χρήματα γι ελεημοσύνες οταν οι εκπαιδευτικοι ήθελαν να καλύψετε με αυτά εκπαιδευτικό υλικο που το Υπουργείο δεν τους δινει (εκτος της καφετιέρας)

Νομοι υπάρχουν αλλα δεν διαβάζετε πάμε παρακάτω....
Με λαθος Νόμους δεν πήγε κανένα κράτος παρακάτω. Ή μήπως αμφισβητείς τη δυναμη του Νόμου τόσο να φτιαξει οσο και να χαλάσει τα πάντα; Γι'αυτο λεω μήπως ειναι αυτος ο στόχος;

Έτσι ειχε πεί ενας δικηγορος που ειχε αναλάβει την υποθεση της αγωγής που ειχαμε κάνει για το τραυματισμο ενος συγγενικου προσώπου του απο έργα που ειχαν αφησει χαλίκια και ειχε πέσει τοτε ο άνθρωπος και ειχε σπάσει το ισχίο του.
Αδικοπρακτικη ευθυνη λογω παραλειψης τηρησης του οφειλομενου καθηκοντος επιμελειας. Ορθως κινηθηκατε.

Back