Κανείς δεν εγκληματεί επειδή θέλει να γελάσει. Και κανείς δεν έγραψε τίποτα τέτοιο.
Το πρόβλημα με το χιούμορ του Σεφερλή είναι πως είναι κακόγουστο, εύκολο χωρίς πολλή προσπάθεια από πίσω και τρομερά παρωχημένο. Ανήκει σε άλλες δεκαετίες, σε χρόνια που δεν υπήρχε τόση ενσυναίσθηση και ευαισθητοποίηση όση τώρα.
Επίσης, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Πράγματι, ο Σεφερλής θέλει να προκαλέσει γέλιο. Το πετυχαίνει με όλα τα παραπάνω που έγραψα και το κάνει επί πολλά χρόνια. Δηλαδή θα συγχωρήσουμε τον κακοποιητικό του λόγο απλά επειδή αποσκοπεί στην διασκέδαση;
Τα ιδεολογικά στοιχεία, όπως λες, πως γίνεται να τ' αφήσουμε απέξω; Δηλαδή κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται πχ ως συντηρητικός δεξιός θα βάλει παύση στα πιστεύω του για να κρίνει το χιούμορ του Σεφερλή; Γιατί εγώ είχα την εντύπωση πως οι πεποιθήσεις μας μας συνοδεύουν γενικά στην καθημερινότητά μας, όχι κατά παραγγελία.
Στην ζωή μας πρεπει να βάλουμε όρια..
Να μάθεις-μάθουμε να διαχωρίσουμε καταστάσεις.
Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, αυτό τότε αυτόματα δεν σου δίνει και το δικαίωμα να κρίνεις ένα άλλον άνθρωπο που το έχει καταφέρει..
Ο Σεφερλης έχει και άλλα στοιχεία μέσα στις παραστάσεις του, η αλήθεια είναι δεν παρακολούθησα ποτε από κοντά μόνο αποσπασματικα από την τηλεόραση..
Ο λόγος?
Ότι μπορεί να γελάω με το 40 % μιας παράστασης αλλά με το υπόλοιπο 60 % δεν μπορώ...
Με κλωτσάνε πολλά θέματα όχι μόνο στο Σεφερλη αλλά και στη Μουτιδου και στο Λαζόπουλο και γενικά σε όλους όσους λένε ότι κάνουν σάτιρα ή κωμωδία..
Οποτε επιλέγω την τηλεόραση οταν πραγμαρικα μου βγαζει γέλιο και περνάω καλά και οταν κάπου το χάνει αλλάζω κανάλι..
Αυτό είπα και πριν..
Δηλαδή θα περιμένω εγώ από την ζωή μου τον Σεφερλη και τον κάθε Σεφερλη να μου υποδείξει τόσο σοβαρά θέματα ή ότι θα με επηρεάσει?
Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο μάλλον υποτιμά τους άλλους ανθρώπους..
Οτι δεν αρέσει σ εμάς έχουμε τη επιλογή να μην το παρακολουθησουμε ..
Το ότι αρέσει σε κάποιον άλλον αυτό αυτόματα δεν τον κάνει χαμηλότερο νοητικό επιπέδου όπως αναφέρθηκε και αυτό εδώ μέσα..
Εκεί θα δείξουμε το επίπεδο μας άλλωστε?
Σιγά μην σκίσουμε κάνα καλσόν, σορυ για την έκφραση αλλά έλεος πραγματικά..
Είπαν κάποιοι οτι γελάνε με αυτό και αυτόματα να βγάλουμε θεματακια και για τον τρόπο που διαλέγει κάποιος απλά για να γελάσει και να χαλαρώσει κρατώντας έξω τις οποίες ιδεολογίες του..
Όρια παιδια ...μαθαίνεις που πρεπει και πως να εκφράζεις τις ιδεολογίες σου,οποίες είναι αυτές.
Δεν κλείνεις τα μάτια, απλά έχεις την επιλογή να μην τον δεις ..
Αν δεν το δεις τότε θα πάψει να υπάρχει απλά τα πράγματα.
Σκέψου τι έγινε με τους αρβύλα..
Και πάλι οι αρβύλα όμως μια χαρα παίζουν..τι πάει να πει όσοι τους βλέπουν αποδεχτηκαν την ολη ιστορία?
Μην τα ισοπεδώνουμε και τα τσουβαλοποιουμε πάλι όλα..
Άλλωστε όλοι στην πλάτη μας παίζουν..
Αυτοί πετάνε το σανο και εμείς το μασάμε..
Έγινε τόσος ντόρος..
Γιατί άλλωστε?
Τι καλύτερο marketing από κάτι τέτοιο, ανέξοδο