Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Χωρις λαδάκι καλέ εννοεί η συνταγή, σε λίγο νερό αλατισμένο απλά.. αν και θα σου πρότεινα να πάρεις φιλέτο κοτόπουλο και να το ψήσεις σε αντικολλητικό τηγανι αφού το πασπαλίσεις με αλατοπίπερο και ρίγανη ή στον φούρνο και μετά να το κόψεις κομμάτια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος


μιαμ μιαμ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The Stand
Πολύ δραστήριο μέλος



Θα δοκιμάσω και σε νερό αλλά και ψήσιμο σε τηγάνι ώστε να δω τι με βολεύει περισσότερο.Είμαι διαθέσιμος να στρωθώ τρελά στην μαγειρική ώστε να την πετύχω
@zanin Είναι όντως απίθανη σαλάτα
Μιαμ Μιαμ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Γριβάδι (Κυπρίνος) Πλακί!
Το χαρακτηριστικό ψάρι της Λίμνης Κερκίνης είναι το Γριβάδι. Ψάρι της λίμνης είναι γλυκό σχετικά σε γεύση, με κοκκινωπό κρέας, κόβεται και μαγειρεύεται σε φέτες! Έχει πολλά και λεπτά κόκκαλα, γι αυτό συνήθως γίνεται τηγανητό, ώστε να ψηθούν τα κοκκαλάκια αυτά και να μπορούν να φαγωθούν πιο άνετα. Όμως, άλλη μια καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγή είναι πλακί, δηλαδή μαγειρεμένο στο φούρνο σε ταψί. Σας φέραμε τη συνταγή, σας λέμε κιόλας ότι το φάγαμε και είναι όντως τέλειο...
Υλικά

1 κιλό Γριβάδι κομμένο σε φέτες
2 κιλά κρεμμύδια φέτες
1/2 κιλό πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι σέληνο
2 κιλά ντομάτες τριμένες
2 κούπες ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. λευκό κρασί
αρκετό αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ταψί. Τις μαρινάρουμε με πολύ αλάτι και πάπρικα. Στρώνουμε από πάνω όλα τα υλικά, με τελευταία στρώση το δύοσμο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1-1,5 ώρες.
Υποθέτω μπορείς να το κάνεις με ό,τι ψάρι θες

Πηγή
Επίσης:
Τσιπούρα με σέλινο και αυγολέμονο
2-3 τσιπούρες
2 κιλά σέλινο
2-3 αυγάχυμός
2 λεμονιών
αλάτι, κατʼ επιλογή
[SIZE=+1]Οδηγίες:[/SIZE]
Θα χρειαστείτε 2-3 μεγάλες τσιπούρες (αναλόγως με τις μερίδες) και 2 κιλά σέλινο. Κόβετε και βράζετε το σέλινο και προσθέτετε το ψάρι. Μαγειρεύετε το ψάρι μέχρι να ψηθεί. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο, χτυπώντας 2 ή 3 αυγά με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, το χτυπάτε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά. Το ζουμί στην κατσαρόλα θα έχει ήδη ελαττωθεί και με την προσθήκη του αυγολέμονου θα έχει χυλώσει. Αν και είθισται το ρύζι συνοδεύει παρόμοια πιάτα, στο συγκεκριμένο δεν το χρησιμοποιούμε. Επίσης, μην προσθέσετε φύλλα δάφνης, καρότα ή ντομάτες. Πηγή
Η άλλη λύση είναι ψαρόσουπα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



1-1.5 ώρα;;; Τόσο πολύ;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Γιδακι, μου χρωστας μια συνταγη... εκεινο το κοτοπουλο με μπαλσαμικο και μελι.....![]()
Ααχ ναι, το είχα ξεχάσει τελείως!!!!
Θα ρωτήσω τη μαμά και θα επανέλθω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Αυτό πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!!!!Γιδακι, μου χρωστας μια συνταγη... εκεινο το κοτοπουλο με μπαλσαμικο και μελι.....![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giovanna
Επιφανές μέλος


μαλλον θα μυριζει τελεια κιολας...!!!!!!! μιαμ ανυπομονω!!
να σας πω μια ευκολη και ΤΕΛΕΙΑ σαλατα??
1.μαρουλι, χοντροκομμενο (οχι στα 4, λιγο πιο λεπτο τεσπα

2.μικρα κομματακια ανανα
3.ελαχιστο λαδι και αλατι
4.μπαλσαμικο
5.λιγα, μικρα κομματακια τοματας
ολα αυτα μαζι, και πανω πανω γαρνιτουρα μια μικρη αγκιναρα(οκ, αν δε σας ειναι προχειρη/αρεστη μπορειτε και να την παραλειψετε, No big deal!) και ετοιμη!
ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Ξέρετε κανένα κρέας με... κανέλα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ξέρετε κανένα κρέας με... κανέλα?![]()
Ναι την παστιτσάδα που είναι καταπληκτική! Με ένα search θα βρεις άπειρες συνταγές - παραλλαγές της, π.χ. αυτή https://www.gourmed.gr/greek/greek-recipes/1/17/1324/Παστιτσάδα.htm
που είναι αρκετά κλασσική. Γίνεται τόσο με μοσχάρι όσο και με κοτόπουλο. Αν έχεις χύτρα ακόμα καλύτερα. Εγώ την κάνω πολύ παρόμοια με το λινκ που παραθέτω, αλλά χρησιμοποιώ για μπαχαρικά εκτός από αλάτι, 1 ξυλάκι κανέλα, 5 κόκκους μπαχάρι και 5 γαρύφαλλα για 1 κιλό κρέας. Έχει αρκετά έντονη γεύση, εσύ μπορείς να βάλεις από 3 για πιο light. Αν θέλεις την ακριβή συνταγή θα στην στείλω σε λίγες μέρες γιατί τώρα είμαι ταξίδι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evouli
Διάσημο μέλος


σημερις θα κανω περκα.. ένι αϊντίας για το πώς να την κανω; πλιιιιιιιιιιιιιιιιιζ, να μην περιεχουν τηγανι οι συνταγες..


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


αν τη θες φούρνου... έχω δώσει παλιότερα συνταγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.