evouli
Διάσημο μέλος

πέρκα στο φούρνο σου κάνει? ή μήπως θες να την κάνεις ψαρόσουπα?
αν τη θες φούρνου... έχω δώσει παλιότερα συνταγή![]()
Κουε μου τελεια ειναι!!! Αυτην θα κανω!!!

Ευχαριστω πολύ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
soydelsur
Δραστήριο μέλος

(είχα μια διαφωνία με μία συνάδελφο..

Πώς καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια;;;;
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πρώτη φορά ακούω οτι καθαρίζονται! Εγώ ξέρω οτι είναι σαν τις ντοματες που απλώς τις πλένεις πολύ καλά.Γιαααα να μου λύσετε μία απορία, τώρα που το θυμήθηκα!
(είχα μια διαφωνία με μία συνάδελφο..)
Πώς καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια;;;;
Για πείτε μου κι εμένα, έχω κάτι κατεψυγμένες καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες. Πως μπορώ να τις μαγειρέψω;
io-io
Διάσημο μέλος

Πρώτη φορά ακούω οτι καθαρίζονται! Εγώ ξέρω οτι είναι σαν τις ντοματες που απλώς τις πλένεις πολύ καλά.
Για πείτε μου κι εμένα, έχω κάτι κατεψυγμένες καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες. Πως μπορώ να τις μαγειρέψω;
Χμμ, μακαροναδα με κοκκινη σαλτσα? θες συνταγη?
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Πρώτη φορά ακούω οτι καθαρίζονται! Εγώ ξέρω οτι είναι σαν τις ντοματες που απλώς τις πλένεις πολύ καλά.
Κάνε τις ρυζότο!
https://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=4843
(Αν δεν έχεις ζωμό κότας, βάλε νερό, στην ίδια ποσότητα. Το έκανε η μαμά μου και ήταν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!)
soydelsur
Δραστήριο μέλος

Μάλλον (για να ρωτάς) δεν θα είναι αυτό η πρώτη σου επιλογή...

Subject to change
e-steki.gr Founder

Πχ καταρχάς, πως μπορώ να μαγειρέψω τις ίδιες τις γαρίδες, δλδ πως γίνονται; Ψητές; Βραστές; Τηγανητές (σε τηγάνι);

Αν τις αλευρώσεις γίνονται πολύ ωραίες τηγανιτές (σε τηγάνι με λάδι, για λίγο μέχρι να γίνουν κόκκινες, γύρω στα 5-6 λεπτά).Βασικά εννοούσα κάτι που να μην απαιτεί να πάω για ψώνια, δλδ να μην χρειάζεται πολλά επιπλέον υλικά, βασικά πράγματα
Πχ καταρχάς, πως μπορώ να μαγειρέψω τις ίδιες τις γαρίδες, δλδ πως γίνονται; Ψητές; Βραστές; Τηγανητές (σε τηγάνι);
Και χωρίς αλεύρι γίνονται ωραίες, μπορείς πάλι να τις τηγανίσεις για 5 λεπτά, να τις σβήσεις με μισό ποτηράκι κρασί λευκό, ρίχνεις αλάτι-πιπέρι-δυόσμο, και pummaro και γίνονται πολύ ωραία σάλτσα για μακαρόνια
fandago
Διακεκριμένο μέλος

io-io
Διάσημο μέλος

Βασικά εννοούσα κάτι που να μην απαιτεί να πάω για ψώνια, δλδ να μην χρειάζεται πολλά επιπλέον υλικά, βασικά πράγματα
Λοιπον, γαριδες μακαροναδα!
Ψιλοκοβεις κρεμμυδακι, σκορδο και πρασινη πιπερια και τα σωταρεις. Προσθετεις τις γαριδες, και ανακατευεις μεχρι να μαγειρευτουν (να γινουν ροζ). Τις σβηνεις με μπαλσαμικο (η λευκο κρασι αν προτιμας) και προσθετεις ντοματα (φρεσκια κατα προτιμηση αλλα δεν πειραζει και πελτε) και αφηνεις να βρασει η σαλτσα. Για να μην παραμαγειρευτουν οι γαριδες μπορεις να τις βγαλεις στην ακρη σε ενα πιατο και να τις ξαναπροσθεσεις οταν η σαλτσα θα εχει δεσει, 2 λεπτα πριν κλεισεις τη φωτια.
Σερβιρουμε με μακαρονια (σπαγγετι κατα προτιμηση) και τριμμενη φετα!

DiaVolita69
Νεοφερμένο μέλος

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Χελπ! Καλημέρα σας. Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό σημείο να ρωτήσω κάτι για τα μανιτάρια. Είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Πριν μια εβδομάδα ειχα παρει πλευρώτους και έκανα στο φούρνο τα μισά απο το πακέτο. Τα αλλα μισά τα έβαλα στη συτήρηση. Σήμερα θελω να τα μαγειρέψω αλλά φοβάμαι. Μήπως θα δηλητηριαστώ; Να τα πετάξω καλυτερα; Αν γίνεται απαντήστεμε γιατί πεινάωωωωωωωωωωωω!
αν και δεν χρησιμοποιω τετοια μανιταρια παρα μονο κονσερβας καλυτερα μη τα κανεις αφου περασε ηδη μια βδομαδα.

DiaVolita69
Νεοφερμένο μέλος

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Την συσκευασία την πέταξα. Σε σακουλάκι τα εβαλα. Δεν φαίνονται αλλιωμενα αλλα μάλλον θα τα πετάξω.
ε ναι καλυτερα...μη μας παθεις και τπτ

io-io
Διάσημο μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

(οποιος θελει μεταφραση ας πει)
me me!! moi moi!! ιγώ ιγώ κυρία! πλιαζ!!!

(στειλτη μου με πμ να την κάνω αντικατάσταση στην αγγλική έκδοση που έχεις βάλει, κι αυτο το ποστ θα το διαγράψω

panagiota
Νεοφερμένο μέλος

kalypso
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.