Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

KLELIA

Νεοφερμένος

Η KLELIA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 60 ετών και επαγγέλεται Σεφ. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
αν θελεται να δοκιμασεται κατι διαφορετικο με τα οσπρια μην βαζετε ντοματα,αλλιωνει την γευση τους σε καποια απο αυτα{φακες,φαβα,ρεβυθια]βραστε τις φακες πεταξτε το πρωτο νερο προσθεστε αλλο και ταυτοχρονα ριξτε 2 σκελιδες σκορδοεται το πρωτο νερο ακαθαριστο,ενα κουταλακι γλυκου ριγανι ελαιολαδο πιπερι και αφου βρασουν οσο αλατι θελεται.Στην φαβα τσιγαριστε το κρεμμυδι,και βραστε το μαζι με την μουσκεμενη απο βραδυς φαβα αλατι πιπερι στο τελος.Στα μουσκεμενα απο το βραδυ ρεβυθια αφου ριξεται το πρωτο νερο,βαζεται ψιλλοκομμενο ομω κρεμμυδι,λαδι πιπερι,μια κουταλια σουπας δενδρολιβανο και στο ΤΕΛΟΣ το αλατι
καλη ορεξη;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Πέρα από το σοτάρισμα που παρέλειψα δεν κάνω κάτι διαφορετικό νομίζω. Οπωσδήποτε στο πρόγραμμα.

Και τώρα θα μου πεις γιατί δε βγαίνουν οι πατάτες στο φούρνο; :mad: Ψιλοκομμένα μπαστουνάκια ομοιόμορφα αλειμμένα με λάδι σε ταψί επίσης αλειμμένο με λάδι (όχι υπερβολές στο λάδι βέβαια) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Περιμένω, περιμένω και βγαίνουν άλλες καμένες και άλλες καλές που χρειάζεται όμως να τις ξεκολλήσω με ένα πηρούνι...

Ελάχιστο λάδι, μόνο στο ταψί, και απλά ανακατεύουμε με το χέρι τις πατάτες. υψηλή θερμοκρασία ώστε να γίνει κρούστα κατευθείαν απ έξω και μέσα να είναι μαλακές. Επίσης, καλύτερα πετυχαίνει με ισόπαχες ροδελίτσες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Ελάχιστο λάδι, μόνο στο ταψί, και απλά ανακατεύουμε με το χέρι τις πατάτες. υψηλή θερμοκρασία ώστε να γίνει κρούστα κατευθείαν απ έξω και μέσα να είναι μαλακές. Επίσης, καλύτερα πετυχαίνει με ισόπαχες ροδελίτσες.

Τουλάχιστον με τόσο αγώνα έμαθα να καθαρίζω πατάτες :P Feedback εντός των επόμενων ημερών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
Το κρεμμύδι είναι ο καλύτερος φίλος κάθε καλής μαγείρισσας και κάθε καλού μάγειρα :D
...αρκεί να είναι σινγκλς :P:P:P



μην αναρωτηθείτε μετά αν βροντάει όξω.... η κακοκαιρία είναι indoors:P:P:hehe:

άντε βρε, αστειεύομαι. Ωραίο είναι το κρεμμυδάκι, βάλτε βάλτε :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Για εντελως λαιτ καταστασεις, προτεινω μπισκοτακι digestive χωρις ζαχαρη, γιαουρτι 0%, ε τη μαρμελαδα δε τη γλιτωνετε :P

Καλέ υπάρχει και μαρμελάδα διαίτης!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διακεκριμένο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,595 μηνύματα.
..Ω παναγιααα μουυυ..μου χει διαλυσει το στομαχι η bonne maman!! Την επομενη φορα σοπωδηποτε διαιτης (εννοεις διαιτης-διαιιιτης η αυτες με τη γλυκοζη; )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Σήμερα τρώω για dinner φασολάκια καμμένα. Μαντέψτε τι; Αφού τα τσιγάρισα (παρόλο που έβγαζα μαύρη κρούστα στο τέλος ομολογώ ότι είναι εξαιρετικά έστω και έτσι) και έριξα την ντομάτα, ξέχασα να βάλω νερό. Και μάλιστα όχι "ξέχασα", φθηνές δικαιολογίες. Η συνταγή δεν έγραφε τίποτα για νερό (αυτονόητο δη). Κι έτσι κάπως φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της η πρώτη εβδομάδα μαγειρικής δημιουργίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Obscura θα μας τρελάνεις. :P

Λοιπόν άκου τι θα κάνεις. Αγοράζεις τα υλικά για το φαγητο που θέλεις να κάνεις, φωνάζεις μια φίλη σου να το μαγειρέψει, τρως ωραίο φαγάκι και την επόμενη φορά απλά επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Obscura θα μας τρελάνεις. :P

Λοιπόν άκου τι θα κάνεις. Αγοράζεις τα υλικά για το φαγητο που θέλεις να κάνεις, φωνάζεις μια φίλη σου να το μαγειρέψει, τρως ωραίο φαγάκι και την επόμενη φορά απλά επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

Χαχά, δεν πτοούμαι έτσι εύκολα αγαπητή Ηρώ! Στην πραγματικότητα, παρόλες τις αποτυχίες (με τις πατάτες και εχθές με τα φασολάκια στα κάρβουνα) βρίσκομαι σε καλό δρόμο (έκανα στραπατσάδα, μακαρονια με σάλτσα, φακές, μπιφτέκια και σπανάκι). Και όλα αυτά μέσα σε μία βδομάδα μονάχα ενώ μέχρι πρότινος δεν έμπαινα καν στην κουζίνα! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Τι στην ευχή είναι μία πρέζα αλάτι; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Πολύ λίγο, κάνεις ένα κλικ κι όσο πέσει. Τι φτιάχνεις; :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Αυτό θα πει ταχεία εξυπηρέτηση! Μείγμα για κρέπα. Σηκώθηκα από έναν α π α ί σ ι ο ύπνο και μου καρφώθηκε αυτή η ιδέα. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Οκ, δεν θέλει πολύ αλάτι :) Ίσα, ίσα :)
Άντε να χαλαρώσεις τώρα, αλλά να ξέρεις η κουζίνα θα είναι σαν πυρπολημένη μετά :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Οκ, δεν θέλει πολύ αλάτι :) Ίσα, ίσα :)
Άντε να χαλαρώσεις τώρα, αλλά να ξέρεις η κουζίνα θα είναι σαν πυρπολημένη μετά :P

Μπα, χειρότερα από ότι ήταν δεν έγινε :P

Στο θέμα μας όμως, καλέ λειτουργεί, κοιτάξτε τες τις μικρές μου κρεπούλες (δεν έχω τι να τις γεμίσω βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) :D
https://img155.imageshack.us/my.php?image=p8100038ph8.jpg
https://img213.imageshack.us/my.php?image=p8100040pj1.jpg

Συνταγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
"πρέζα αλάτι" είναι όσο αλάτι πιάνουν τα τρία δάχτυλα αντίχειρας, δείκτης και μέσος ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
1. Πήρα τόνο, καλαμπόκι και κρουτόν για να τιμήσω την Αναστασία. Τα συνόδευσα με αγγούρο-καρότα και κρέπες με νουτέλα και μιράντα. Πάνε οι φακές που θα 'φτιαχνα :P

2. Έβαλα μπρόκολο σε τάπερ στο ψυγείο και έκτοτε δε λέει να ξεμυρίσει. Δοκίμασα να αφήσω μισοκομμένο ένα λεμόνι, να βάλω μαγειρική σόδα και χαρτοπετσέτες με ξύδι. Και τώρα μυρίζει ξύδι με μπρόκολο, τι στην κόλαση κάνουν;! :mad:

3. Αγόρασα έναν μύλο. Πώς φτιάχνουμε πουρέ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Αχ να 'σαι καλά Obscura μου, μου φτιάχνεις το κέφι με τις αναζητήσεις σου!!! :D
(Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω... :redface: )

Σμακ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
1. Πήρα τόνο, καλαμπόκι και κρουτόν για να τιμήσω την Αναστασία. Τα συνόδευσα με αγγούρο-καρότα και κρέπες με νουτέλα και μιράντα. Πάνε οι φακές που θα 'φτιαχνα :P
:D ευχαριστώ! ικανοποιήθηκες φαντάζομαι ε? :P

2. Έβαλα μπρόκολο σε τάπερ στο ψυγείο και έκτοτε δε λέει να ξεμυρίσει. Δοκίμασα να αφήσω μισοκομμένο ένα λεμόνι, να βάλω μαγειρική σόδα και χαρτοπετσέτες με ξύδι. Και τώρα μυρίζει ξύδι με μπρόκολο, τι στην κόλαση κάνουν;! :mad:
2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό καφέ μέσα σε αλουμινόχαρτο (ανοιχτό, όχι κλειστό :P) ή σε ένα πιατάκι του καφέ
σε μία μέρα θα φύγει κάθε μυρωδιά

3. Αγόρασα έναν μύλο. Πώς φτιάχνουμε πουρέ;
εγώ παίρνω τον έτοιμο :P
απ ότι θυμάμαι πάντως απ τη μαμά μου που την έβλεπα όταν ήμουν μικρή, αλέθεις τις πατάτες με το μύλο (αφού πρώτα εννοείται τις έχεις βράσει και τις έχεις ξεφλουδίσει, κι όχι μην τις βράσεις χωρίς τη φλούδα, γίνονται απαίσιες) και προσθέτεις λίγο γάλα (τόσο όσο να έχει ο πουρές την πυκνότητα που θες) αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο βούτηρο :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Τελικά, Αναστασία, το ψυγείο μου δε μύριζε έτσι εξαιτίας του μπρόκολου αλλά εξαιτίας ενός σάπιου αγγουριού... (:P) Θυμήθηκα επιτέλους να κλέψω λίγο ελληνικό καφέ και έβαλα τώρα να δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα.

Και η ερώτηση κρίσης τώρα. Βαρέθηκα να τρώω σούπα-νερόζουμο φακές. Πώς μπορώ να τις κάνω πιο πηχες; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Nα βάλεις λιγότερο νερό στο βράσιμο; :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top