Να μένουν οι ενήλικοι με τους γονείς τους;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,034 μηνύματα.
Εντάξει ΕΣΥ το θέλεις αλλα γιατι τόσο πολύ ; Αν θεωρησουμε οτι εισαι στην ηλικια των 30-40 και γνωριζεις κάποια και μένει μόνη της. Μετα τους 2-3-6 μηνες δεν θα πάς να μεινεις μαζί της ; τι σε εμποδίζει ; Μου φαινονται πολλά τα δύο χρόνια. Για αυτες τις ηλικίες.
Καταρχάς εγω είπα 1 χρόνο μαξ 2, μετά ξεχειλώνει. Ενταξει δεν ειναι Γιάννης είναι Γιαννάκης θα μου πεις, οκ, στο δίνω αυτό.

Για σένα είναι πολύς ο 1 χρόνος, για μένα είναι ότι πρέπει για να γνωρίσω την άλλη σχετικά καλά. Άνθρωποι και άνθρωποι.

Εσυ το βλέπεις ως εμπόδιο το χρόνο που με σταματάει από το "να βιαστώ, να την καπαρώσω". Εγω το βλέπω σαν ευκαιρία να την μάθω καλύτερα για να πάει καλά η σχέση και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων αργότερα, κοινώς "take it slow, make it right".

Ο χαμηλότερης αξίας κυνηγάει να καπαρώσει έναν σύντροφο όταν πιστεύει ότι ο άλλος είναι ανώτερης αξίας, ή αυτό που λέμε "πολύ καλή για μένα". Οκ αμα είχα πέσει σε τετοια φάση, πιθανότατα να είχα κι εγω τέτοιο άγχος, αλλά η εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως ακόμα κι εκείνες που είχα σε υψηλή εκτίμηση, δεν ήταν υψηλής αξίας επειδή δεν τις μέτρησα έγκαιρα ή σωστά. Όταν κερατώνεις πχ ή χειραγωγείς, ή θες να φυγεις από το σπίτι του μπαμπά και της μαμάς, περιμένεις εγω να είμαι ο σωτήρας σου; Nope.

Μα θα μου πεις "αμα καταλάβεις ότι δεν χειραγωγεί, δεν κερατώνει, δεν σε θέλει για τα λεφτά σου, δεν σε απατάει, είναι απίστευτη καταπληκτική κλπ, δεν θα την πάρεις;"

ΓΙ ΑΥΤΟ θέλω ένα χρόνο. Μέσα σε 12 μήνες ουδεν κρυπτόν υπό την Αυτοκρατορική Αρχή.

Αν η άλλη ειναι 26-28 μπορει να έχει περιθώρειο 5 ετων εσυ αν εισαι 38-40 μπορει να ΜΗΝ έχεις.
Γιατί δεν έχω; Μου τελειώνουν τα ωάρια;

Θα φανεί ξεκαθαρα αν θέλει να φυγει απο το πατρικο της κ να επενδύσει σε ενα δικό σας σπίτι πλέον. Ουτε εγω θέλω γονείς πάνω απο το κεφάλι μ συνεχώς να μπαινοβγαίνουν σπίτι χωρις προειδοποιήσεις.

36 ειμαι όχι 15-20-25... άντε και 30-32 το πολύ.

Αυτο το ΣΟΥΚΟΥ θέλω να κατσω ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ μετά απο 12 μέρες συνεχομενη εργασια χωρις ρεπο βάλε και τα πανω κάτω στη δουλεια βάλε κ τα γυμναστηρια. ΟΧΙ.

Θελω χαλάρωση πχ να μην ερθει κανείς σπίτι.

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Όταν:

Είμαι οικονομικά καλά
Έχω τις δουλειές μου και χτίζω πια το μέλλον μου επαγγελματικά
Ξέρω να μαγειρεύω, πλένω, σκουπίζω, κάνω όλα μες το σπίτι
Έχω τα χόμπι μου και περνάω καλά με τον εαυτό μου.

Τι να την κάνω την άλλη;

Για παρέα; Εντάξει ναι, θα την ήθελα. Αλλά το ίδιο κάνει και ένας φίλος ή μια φίλη.

Για αγάπη; Δεν υπάρχει πραγματική αγάπη οπότε δεν την περιμένω.

Για σεξ; Καλό θα ήταν αλλά δε με αφορά.

Για σχέση; Γιατί; Για να ρθει να τα βρει έτοιμα, να κάνουμε συναλλακτική σχέση και να πρέπει μονίμως να είμαι παγιδευμένος σε έναν ρόλο "αρσενικού παρόχου" που κάνει jump hoops και δεν ρίχνει ποτέ το επίπεδο για να φοβάμαι μη με κερατώσει ή μου δώσει διαζύγιο με την πρώτη στραβή;

Ή για να αποσπαστεί η συγκέντρωσή μου από αυτά που θέλω να κάνω στη ζωή μου, και πλέον να ασχολούμαι με το δράμα της, για το γιατί δεν μιλάμε τόσο συχνά ή άντε πότε θα κάνουμε κανα παιδάκι;

Εγω θέλω μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, να πάω ένα μήνα Δομινικανή Δημοκρατία να ρίξω τον πούτσο της ζωής μου για να στο πω και χύμα.

Τι θα πρέπει να κάνω;

Να το ακυρώσω και να πω, ε ξέρεις πρέπει να συμβιβαστώ με τη μικροαστική ζωούλα μου, δουλίτσα, γυναικούλα, εργαζόμενος οικογενειάρχης, δεν πειράζει στην επόμενη ζωή;

Να γίνω καθίκι και μαλάκας και να την αφήσω πίσω στην Ελλάδα και να της πω (χωρίς να αξίζει τετοια αντιμετώπιση καμία σοβαρή κοπέλα) ότι ξέρεις "περίμενε να πα να δω κανα πούσιο στην Καραιβική και γυρνάω να συνεχίσω το όργωμα του δικού σου;"

Αρνούμαι να πάρω στο λαιμό μου άνθρωπο που δεν φταίει επειδή εγω έχω πλάνα στη ζωή μου ξέρεις.

Ή να το κάνω σαν ένα σχεσάκια φίλο μου που έπεσε με τα μούτρα στην άλλη, έναν αιώνα συγκατοίκηση με το καλημέρα και μετά το γάμο την πήγε σε όλα τα εργένικα εξωτικά μέρη ρομαντικούλι ταξίδι και μετα μου κανε "πρέπει να σου πω τι υπάρχει εκεί";

Ξέρω τι υπάρχει εκεί. Και αλλού. Και θέλω να το δω πριν πεθάνω.

Αυτή τη στάση έχω, αυτές τις επιθυμίες. Και δεν θέλω να πληγώσω ή να στενοχωρήσω ή να αγχώσω καμία κοπέλα που θα βρεθεί στο διάβα μου και θα έχει άλλα πιο βιαστικά πλάνα. Αρνούμαι να καπαρώσω κάποια από ανασφάλεια και μετά να της βγάλω γούστα μέσης ηλικίας του άντρα. Μπορεί να ακούγομαι απότομος, αλλά θέλω να ειμαι καθαρός από την αρχή, να ξέρουν τι να περιμένουν από μένα.

Μπορεί να είχε και δίκιο. Μη νομίζεις οτι υπάρχουν και άπειρες επιλογές εκει έξω για να κάνεις κάτι σοβαρό.
Δεν το έλεγε έτσι αλλά με την έννοια, δεν μπορώ να βρω άλλη γυναίκα, θα πεθάνω μόνος, πρέπει να παντρευτώ αυτή ή θα πεθάνω μόνος. Το λιγότερο χειρότερο.

Είναι τελείως διαφορετικό απ' το να πεις "Ξέρεις; Γνώρισα 30 γυναίκες στη ζωή μου, στις 10 δεν τους έκανα εγω, οι 10 δεν μου έκαναν εμένα, οι υπόλοιπες 9 καλά περάσαμε αλλά δεν προχώρησε, ε βρήκα μια κοπέλα που ταιριάζουμε σε 8 απο τα 10 πράγματα και λέω να μείνω μαζί της"

Αυτο να το καταλάβω!

Αλλά όχι και στο πρώτο φουστάνι που μας πέφτει στα 4/10 "α να την κλειδώσω γιατί δεν μπορώ να βρω γυναίκα".

Οπότε αμα βρείς την ευκαιρια καλό θα ηταν να "βιαστεις" να τη κλειδώσεις. Μου κάνει εντυπωση που σου φαινεται περίεργο στην ηλικία των 38-40 ποσο είσαι.

Και στα 45 σε μοναστήρι με καλόγριες να με βάλεις, κάποια θα βγει τούρλα μετα από 9 μήνες, θα βρω τον τρόπο. Οπότε ξαναρωτάω, γιατί να βιαστώ; Μου τελειώνουν τα ωάρια;

Ο ανθρώπινος χαρακτήρας αλλάζει δυναμικά με τα χρόνια και με τις καταστάσεις.
Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μείνει ο ίδιος μετά από 2 χρόνια σχέση..συγκατοίκηση..γάμο..παιδιά.
Αυτές οι καταστάσεις είναι το πυρ και το σίδερο που θα την δοκιμάσουν.

Οπότε όσο και να περιμένει κάποιος για να τεστάρει τον άλλο, αν δεν γίνουν βήματα μπροστά δεν θα δοκιμαστεί πραγματικά και θα χάσεις χρόνο.
Για αυτό και βλέπεις περιπτώσεις 5 χρόνια σχέσης όλα καλά, που με το που προχώρησαν χώρισαν.

Θέλει λίγο ορμή και ρίσκο η φάση.
Αδερφέ μου, δεν διαφωνώ. Το χω πει 300 φορές στο θέμα, 1 χρόνο, ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΞΕΧΕΙΛΩΝΕΙ.

Ουδέποτε είπα ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ή ότι δεν χρειάζεται εξέλιξη και δοκιμασία και δυσκολίες η σχέση.

Στα γαμήσια καλοί είμαστε όλοι και όλες. Στα ζόρια φαίνεται ο καπετάνιος και η καπετάνισσα η καλή.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,794 μηνύματα.
Και ο ένας χρόνος ΠΟΛΥΣ ειναι για μένα. Εγω θα έμενα και μετά απο 3-4 μήνες πλέον. Αν ειχα ξεχωρισει κάποια.

Δηλαδη τι νοημα εχει να βγαινεις με κάποια και να κοιμάσαι στο πατρικό σου ή στο σπιτι σου μονος σου... αυτο θελω να σ πω οτι στις δικές μας ηλικιες τα πραγματα ειναι διαφορετικά. Ο καθενας εχει τη δουλειά του και μπορει να πηγαινοερχεται στο σπιτι του άλλου και μπορει και εντός 2 μηνών να μεινει και συνεχομενες ημέρες ξεκινώντας τυπικά μια συγκατοικηση στο αρχικό στάδιο μου κανει εντυπωση που λές οτι θές τοσο χρόνο μεσα σε αυτο το χρονο δηλαδη απλα θα βγαινετε ραντεβου σαν φοιτητες κ θα γυρναει ο καθενας σπιτι του ;

Αυτο λέμε ρε Βάλντερ οτι θα πάς να τη μάθεις μένοντας μαζί της.

Προβληματα πάντα θα υπάρχουν απλα οποιος θέλει να κανει χωριό με εναν ανθρωπο βρισκει κ λύσεις. Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι αμα τα πατε καλα ενα χρονο κ μετα συγκατοικησετε κ προκυψουν τοτε προβληματα τα οποια θα μπορουσες να ειχες δει στους 2μήνες αλλαζει κάτι προς το καλυτερο ; οχι.

Τα υπολοιπα περι ανδρων υψηλης αξιας άστα να χαρείς, εχει γινει μοδα τωρα ο καθε ενας ανοιγει ενα καναλι στο γιουτιουμπ και λέει τετοια να το παιζει γκουρου και να παιρνει χρήματα απο κάτι τυπους που δεν μπορουν να πούν ουτε καλημερα σε μια γυναικα. Εχουν πληρως πεσιμιστική διάθεση , χρονια απαισιοδοξία και ηττοπάθεια και θα πρεπει να τους αναλαβει ενας εξειδικευμενος ψυχολογος με γνωση και της πιάτσας (οχι να γμαει με τα βιβλια δηλαδη).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κατα τα λοιπα μια φορα μια φιλη μου είχε πει... αμα καθομουν να το σκεφτω τοσο δεν θα εκανα οικογενεια ποτέ και δυστυχως το βλέπω για κάποιους-κάποιες να πεφτουν σε αυτη τη παγίδα. Της υπερ αναλυσης και της σκεψης για χρόνια.

Το σίδερο στη βράση κολλάει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,034 μηνύματα.
Και ο ένας χρόνος ΠΟΛΥΣ ειναι για μένα. Εγω θα έμενα και μετά απο 3-4 μήνες πλέον. Αν ειχα ξεχωρισει κάποια.

Το σέβομαι ρε φίλε και σου εύχομαι τα καλύτερα, ίσα ίσα. Αυτός είσαι εσυ. Αυτός δεν είμαι εγω όμως.

Αυτο λέμε ρε Βάλντερ οτι θα πάς να τη μάθεις μένοντας μαζί της.

Προβληματα πάντα θα υπάρχουν απλα οποιος θέλει να κανει χωριό με εναν ανθρωπο βρισκει κ λύσεις. Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι αμα τα πατε καλα ενα χρονο κ μετα συγκατοικησετε κ προκυψουν τοτε προβληματα τα οποια θα μπορουσες να ειχες δει στους 2μήνες αλλαζει κάτι προς το καλυτερο ; οχι.

Να σου πω. Άλλα βλέπεις στους 2 μήνες που ακόμα είσαι ερωτευμένος και στο "relationship novelty" και δεν έχει ξεβάψει που λέμε λαικά, κι άλλα βλέπεις στο 6μηνο, κι άλλα στο χρόνο αφου θα χετε κάνει και μερικά "ΣΚ μαζί" ή "εβδομάδα μαζί". πρώτα.

6 μήνες είσαι ορμονικά καυλωμένος με τον άλλο ακόμα, δεν έχει ξεθυμάνει η ωραιοποίηση να δεις ποιοί είστε και πόσο ταιριάζετε ακόμα.

Κομβικά για μένα στον ένα χρόνο επάνω μετά απ όλα αυτά, έχω μια πρώτη ιδέα για το τι καπνό φουμάρει.

Δεν παω μόνιμη με το καλημέρα. Κάνετε κανα ΣΚ, πάτε κανα τριημεράκι διακοπές, μετα απο καιρό μένετε λίγες μέρες δοκιμαστικά, βουτάς το ποδαράκι σιγά σιγά.

Δεν θέλει; Γιατί δεν θέλει; Όποιος προσπαθεί να σε "βιάσει" (ένν. Βιαστικά) να κάνεις κάτι υπάρχει κίνητρο πολλές φορές. Ενα χρόνο μπορούν όλοι οι λογικοί να περιμένουν.

Τα υπολοιπα περι ανδρων υψηλης αξιας άστα να χαρείς, εχει γινει μοδα τωρα ο καθε ενας ανοιγει ενα καναλι στο γιουτιουμπ και λέει τετοια να το παιζει γκουρου και να παιρνει χρήματα απο κάτι τυπους που δεν μπορουν να πούν ουτε καλημερα σε μια γυναικα.
Δε μιλάω για το Hustle culture, ούτε γι αυτά που πουλάνε οι MOS (και καλά κάνουν και καλά τα λένε), ή ο Κέισι Ζάντερ κι άλλοι "άντρας υψηλής αξίας". Απεχθάνομαι το καπιταλιστικό Hustle culture, οδηγεί σε διχοτομία μεταξύ των φύλων και καχυποψία.

Μιλάω όμως για έναν άντρα που είναι αντικειμενικά κάποιος ένεκα των πεπραγμένων του. Είναι ντροπή να πούμε ότι έχεις υψηλή διαπραγματευτική αξία στην σεξουαλική ή σχεσιακή αγορά;

Είναι ντροπή να πουμε ότι όταν είσαι διψασμένος υπερβολικά για την άλλη και τη βάζεις στο βάθρο, ουσιαστικά είναι σα να της λες "αντλω αξία από το οτι σε έχω για γυναίκα, αξία που δεν είχα χωρίς εσένα";

Αυτό είναι ο καημός μας και η βιασύνη μας; Αυτό μας κάνει άντρες; Το να βρούμε γυναίκα;

Ή κάνει μια γυναίκα "γυναίκα", το να βρει άντρα; Για να στο πάω και φεμινιστικά κι όλας με αντιστροφή επιχειρήματος.


Εγω πίστευα στη σχέση ως συνύπαρξη, στο μαζί, στη συνεργασία. Αν βρεθεί μια στο εκατομμύριο να το κάνει, δείξτη μου και σε βάζω κουμπάρο μας.

Μια φορα μια φιλη μου είχε πει... αμα καθομουν να το σκεφτω τοσο δεν θα εκανα οικογενεια ποτέ και δυστυχως το βλέπω για κάποιους-κάποιες να πεφτουν σε αυτη τη παγίδα. Της υπερ αναλυσης και της σκεψης για χρόνια.

Το σίδερο στη βράση κολλάει.
Η γυναίκα μετα τα 40 έχει χάσει το 90% των ωαρίων και αν δεν έχει ξανακάνει παιδί ποτέ, είναι πιο δύσκολο να πιάσει. Οι άντρες δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε. Και στα 43 μπορώ να παντρευτώ.

Δεν καταλαβαίνω το έμμεσο shaming που γίνεται από κάποιους άντρες "άντε να παντρευτείς ρε μαλάκα 30+ έγινες". Σε σταματάω εσένα απ' το να ντυθείς γαμπρός; Όχι. Τότε τι σε χαλάει αν εγώ θέλω να κάνω άλλη ζωή; (εσένα όχι προσωπικά, γενικά μιλάω)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,794 μηνύματα.
Το σέβομαι ρε φίλε και σου εύχομαι τα καλύτερα, ίσα ίσα. Αυτός είσαι εσυ. Αυτός δεν είμαι εγω όμως.



Να σου πω. Άλλα βλέπεις στους 2 μήνες που ακόμα είσαι ερωτευμένος και στο "relationship novelty" και δεν έχει ξεβάψει που λέμε λαικά, κι άλλα βλέπεις στο 6μηνο, κι άλλα στο χρόνο αφου θα χετε κάνει και μερικά "ΣΚ μαζί" ή "εβδομάδα μαζί". πρώτα.

6 μήνες είσαι ορμονικά καυλωμένος με τον άλλο ακόμα, δεν έχει ξεθυμάνει η ωραιοποίηση να δεις ποιοί είστε και πόσο ταιριάζετε ακόμα.

Κομβικά για μένα στον ένα χρόνο επάνω μετά απ όλα αυτά, έχω μια πρώτη ιδέα για το τι καπνό φουμάρει.

Δεν παω μόνιμη με το καλημέρα. Κάνετε κανα ΣΚ, πάτε κανα τριημεράκι διακοπές, μετα απο καιρό μένετε λίγες μέρες δοκιμαστικά, βουτάς το ποδαράκι σιγά σιγά.

Δεν θέλει; Γιατί δεν θέλει; Όποιος προσπαθεί να σε "βιάσει" (ένν. Βιαστικά) να κάνεις κάτι υπάρχει κίνητρο πολλές φορές. Ενα χρόνο μπορούν όλοι οι λογικοί να περιμένουν.

Γιατι μετά τους 6 μηνες σταματας να εισαι καβλωμένος ορμονικα με τη πάρτη της ; ισα ισα εχετε οικειοτητα και το σέξ ειναι ακόμη καλύτερο. Εν παση περιπτώση οκ το βλέπεις αλλιώς. Δεν θα επιμείνω.


Δε μιλάω για το Hustle culture, ούτε γι αυτά που πουλάνε οι MOS (και καλά κάνουν και καλά τα λένε), ή ο Κέισι Ζάντερ κι άλλοι "άντρας υψηλής αξίας". Απεχθάνομαι το καπιταλιστικό Hustle culture, οδηγεί σε διχοτομία μεταξύ των φύλων και καχυποψία.

Οι ΜΟS ΤΟ ΈΧΟΥΝ κανει επάγγελμα και πετυχημενα απο οσο βλέπω. Αυτα που λένε βεβαια ειναι αυτονοητα και απλα τα έχουν επιτηδεύσει. Προφανως κ δεν θα ασχοληθεις ξανα με μια γυναικα που

α) Δεν σου απανταει στα μηνυματα
β) δεν ανοιγει κουβεντα ποτέ
γ) δεν σε χαιρεταει
δ) δεν δεχεται να βγειτε ενα ραντεβου κτλ

προφανως δεν κανει κεφι τη παρεα σ κ της εισαι αδιάφορος. Ποιος ο λογος να ασχολεισαι εσυ μαζι της ; αυτη τη βασικη γραμμη την έχουν κανει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Το οποιο πληρώνεις.
Μιλάω όμως για έναν άντρα που είναι αντικειμενικά κάποιος ένεκα των πεπραγμένων του. Είναι ντροπή να πούμε ότι έχεις υψηλή διαπραγματευτική αξία στην σεξουαλική ή σχεσιακή αγορά;

Αυτο τι σημαινει δηλαδη ; εγω ξέρω αρκετους που λένε παπατζιλίκια και δεν έχουν μια γυναικα δίπλα τους να τους συνοδεύσει ενα βράδυ για ενα ποτο. Κάθονται σπίτι και πλάθουν μονοι τους φανταστικά πρότυπα και φαντασιώνονται οτι ειναι οι άρχοντες και απλά επιλέγουν το ιδιο και για τις γυναικες. Βεβαια η πραγματικότητα ειναι διαφορετική. Γιατι αν εχεις τη μάνα κ τη θεια σ μονο να σ λένε γαμάτο και τα βράδια να τη περνάς μονος κάτι πάει στραβά.

Είναι ντροπή να πουμε ότι όταν είσαι διψασμένος υπερβολικά για την άλλη και τη βάζεις στο βάθρο, ουσιαστικά είναι σα να της λες "αντλω αξία από το οτι σε έχω για γυναίκα, αξία που δεν είχα χωρίς εσένα";

Φυσικά και αντλεις αξια απο εκεινη όπως και αυτή απο σένα. Και παλι δεν καταλαβαινω τι θές να πείς.
Αυτό είναι ο καημός μας και η βιασύνη μας; Αυτό μας κάνει άντρες; Το να βρούμε γυναίκα;

Τι σε κάνει άντρα το να εισαι μόνος και να λές οτι εισαι γαμάτος ας πουμε ; δεν εχεις συναισθηματικες και σωματικές ανάγκες να τις μοιραστεις με καμια γκομενα ή γκομενο ; εισαι ανοργασμικος ή περνας περιοδο που δεν εχεις ορεξη ; γενικά ρωταω !
Ή κάνει μια γυναίκα "γυναίκα", το να βρει άντρα; Για να στο πάω και φεμινιστικά κι όλας με αντιστροφή επιχειρήματος.


Εγω πίστευα στη σχέση ως συνύπαρξη, στο μαζί, στη συνεργασία. Αν βρεθεί μια στο εκατομμύριο να το κάνει, δείξτη μου και σε βάζω κουμπάρο μας.


Η γυναίκα μετα τα 40 έχει χάσει το 90% των ωαρίων και αν δεν έχει ξανακάνει παιδί ποτέ, είναι πιο δύσκολο να πιάσει. Οι άντρες δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε. Και στα 43 μπορώ να παντρευτώ.

Δεν καταλαβαίνω το έμμεσο shaming που γίνεται από κάποιους άντρες "άντε να παντρευτείς ρε μαλάκα 30+ έγινες". Σε σταματάω εσένα απ' το να ντυθείς γαμπρός; Όχι. Τότε τι σε χαλάει αν εγώ θέλω να κάνω άλλη ζωή; (εσένα όχι προσωπικά, γενικά μιλάω)

Δεν ειναι μόνο θεμα γυναικας το ζητημα φίλε.. οταν βλέπεις ανθρωπους να έχουν πατησει τα 35 και επειδη πάνε σε μια δουλεια 8ωρου καθε μερα ολη την υπολοιπη μέρα να πέφτουν κ να κοιμούνται , εσυ περιμενεις οτι αυτος ο άντρας ασχετα των ωαριων και των διαφορων ιδιοτροπιων που μπορει να κουβαλάει κ να μη θέλει να τα λύσει θα ειναι εντάξει στα 40 να κανει οικογενεια ;

πως ; :P ξερεις τι τρέξιμο εχει ενα παιδι ; θα χάσεις τον υπνο σου κ ενα καρο δουλειες ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Σ να κανεις θέλει μεγαλες ψυχικες αλλα και σωματικές αντοχες. Ποιος θα τις αναλαβει εκεινος π εχει μαθει οπως λεει και ο @Jack of Spades μπουλης μεχρι τα 35 (φυσικα δε λεω για σενα) και να του τα εχει η μανα του ολα ετοιμα κ απλα να πηγαινει σε μια δουλεια 8ωρου κ να γυριζει και καλα ψοφιος ;

Μια σοβαρη ιδιοτροπια ειναι να εισαι τσιγκουνης και να μη θες να μοιράζεσαι η αλλη ειναι να εισαι ΦΥΓΟΠΟΝΟΣ κ να μη θες να αναλαβεις ευθυνες κ να βγεις απο τη ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ ΣΟΥ. Να εξηγησω δηλαδη κ που αναφέρομαι ως ενα παράδειγμα.

Απλά τα πράγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,034 μηνύματα.
Γιατι μετά τους 6 μηνες σταματας να εισαι καβλωμένος ορμονικα με τη πάρτη της ; ισα ισα εχετε οικειοτητα και το σέξ ειναι ακόμη καλύτερο. Εν παση περιπτώση οκ το βλέπεις αλλιώς. Δεν θα επιμείνω.




Οι ΜΟS ΤΟ ΈΧΟΥΝ κανει επάγγελμα και πετυχημενα απο οσο βλέπω. Αυτα που λένε βεβαια ειναι αυτονοητα και απλα τα έχουν επιτηδεύσει. Προφανως κ δεν θα ασχοληθεις ξανα με μια γυναικα που

α) Δεν σου απανταει στα μηνυματα
β) δεν ανοιγει κουβεντα ποτέ
γ) δεν σε χαιρεταει
δ) δεν δεχεται να βγειτε ενα ραντεβου κτλ

προφανως δεν κανει κεφι τη παρεα σ κ της εισαι αδιάφορος. Ποιος ο λογος να ασχολεισαι εσυ μαζι της ; αυτη τη βασικη γραμμη την έχουν κανει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Το οποιο πληρώνεις.


Αυτο τι σημαινει δηλαδη ; εγω ξέρω αρκετους που λένε παπατζιλίκια και δεν έχουν μια γυναικα δίπλα τους να τους συνοδεύσει ενα βράδυ για ενα ποτο. Κάθονται σπίτι και πλάθουν μονοι τους φανταστικά πρότυπα και φαντασιώνονται οτι ειναι οι άρχοντες και απλά επιλέγουν το ιδιο και για τις γυναικες. Βεβαια η πραγματικότητα ειναι διαφορετική. Γιατι αν εχεις τη μάνα κ τη θεια σ μονο να σ λένε γαμάτο και τα βράδια να τη περνάς μονος κάτι πάει στραβά.



Φυσικά και αντλεις αξια απο εκεινη όπως και αυτή απο σένα. Και παλι δεν καταλαβαινω τι θές να πείς.


Τι σε κάνει άντρα το να εισαι μόνος και να λές οτι εισαι γαμάτος ας πουμε ; δεν εχεις συναισθηματικες και σωματικές ανάγκες να τις μοιραστεις με καμια γκομενα ή γκομενο ; εισαι ανοργασμικος ή περνας περιοδο που δεν εχεις ορεξη ; γενικά ρωταω !


Δεν ειναι μόνο θεμα γυναικας το ζητημα φίλε.. οταν βλέπεις ανθρωπους να έχουν πατησει τα 35 και επειδη πάνε σε μια δουλεια 8ωρου καθε μερα ολη την υπολοιπη μέρα να πέφτουν κ να κοιμούνται , εσυ περιμενεις οτι αυτος ο άντρας ασχετα των ωαριων και των διαφορων ιδιοτροπιων που μπορει να κουβαλάει κ να μη θέλει να τα λύσει θα ειναι εντάξει στα 40 να κανει οικογενεια ;

πως ; :P ξερεις τι τρέξιμο εχει ενα παιδι ; θα χάσεις τον υπνο σου κ ενα καρο δουλειες ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Σ να κανεις θέλει μεγαλες ψυχικες αλλα και σωματικές αντοχες. Ποιος θα τις αναλαβει εκεινος π εχει μαθει οπως λεει και ο @Jack of Spades μπουλης μεχρι τα 35 (φυσικα δε λεω για σενα) και να του τα εχει η μανα του ολα ετοιμα κ απλα να πηγαινει σε μια δουλεια 8ωρου κ να γυριζει και καλα ψοφιος ;

Μια σοβαρη ιδιοτροπια ειναι να εισαι τσιγκουνης και να μη θες να μοιράζεσαι η αλλη ειναι να εισαι ΦΥΓΟΠΟΝΟΣ κ να μη θες να αναλαβεις ευθυνες κ να βγεις απο τη ΖΩΝΗ ΑΝΕΣΗΣ ΣΟΥ. Να εξηγησω δηλαδη κ που αναφέρομαι ως ενα παράδειγμα.

Απλά τα πράγματα.

Κοίτα, θα σου πω μια κουβέντα και θα το κλείσω εδω.

Ξέρω ότι είσαι εντάξει παιδί και έχουν δει μαλακίες τα μάτια σου, έχω αυτιά και στον τοίχο πίστεψέ με. Δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση προσπαθώντας να κερδίσω τη μεταξύ μας διαφορά απόψεων, ενω θα μπορούσα. Εντούτοις σέβομαι τη ζωή σου, εσυ έχεις τις δικές σου πετριές, εγω τις δικές μου και πάει λέγοντας. Εγω πιστεύω ότι έχεις έρθει σε αυτη την αλλαγη στάσης στη ζωή σου, προφανώς βρήκες και μια καλή κοπέλα και σε έχει μαλακώσει, περνάτε καλά.

Και ξέρεις κάτι; Μπορεί να κάνω και λάθος ρε φίλε. Θα χαρω να αποδειχτείς σωστός και να έχεις μελλοντικά μια καλή οικογένεια.

Αλλά για τώρα σκεφτόμαστε αλλιώς.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα, και πιστός ήμουν και ερωτευμένος ήμουν και γάμο πρότεινα και "ναι" πήρα ως απάντηση και με κέρατο τελείωσε χωρίς να το χρωστάω σε κανέναν. Έχω καεί. Θα περιμένω την πραγματικά σωστή στο χαρακτήρα πριν δεσμευτώ. Είναι ρίσκο; Είναι. Μπορεί να χάσω; Μπορεί. Είμαι καλά τώρα, ήρεμος, αυτό μου αρκεί.

Δε θέλω να την ανοιξω άλλο τη συζήτηση εδω δημόσια. Να πάμε για καφέ όποτε θες να κάνουμε όση ανάλυση θες και ίσως εκεί με καταλάβεις.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,794 μηνύματα.
Κοίτα, θα σου πω μια κουβέντα και θα το κλείσω εδω.

Ξέρω ότι είσαι εντάξει παιδί και έχουν δει μαλακίες τα μάτια σου, έχω αυτιά και στον τοίχο πίστεψέ με. Δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση προσπαθώντας να κερδίσω τη μεταξύ μας διαφορά απόψεων, ενω θα μπορούσα. Εντούτοις σέβομαι τη ζωή σου, εσυ έχεις τις δικές σου πετριές, εγω τις δικές μου και πάει λέγοντας. Εγω πιστεύω ότι έχεις έρθει σε αυτη την αλλαγη στάσης στη ζωή σου, προφανώς βρήκες και μια καλή κοπέλα και σε έχει μαλακώσει, περνάτε καλά.

Και ξέρεις κάτι; Μπορεί να κάνω και λάθος ρε φίλε. Θα χαρω να αποδειχτείς σωστός και να έχεις μελλοντικά μια καλή οικογένεια.

Αλλά για τώρα σκεφτόμαστε αλλιώς.

Και να σου πω και κάτι άλλο; Κάποτε νόμιζα ότι είχα τα πάντα, και πιστός ήμουν και ερωτευμένος ήμουν και γάμο πρότεινα και "ναι" πήρα ως απάντηση και με κέρατο τελείωσε χωρίς να το χρωστάω σε κανέναν. Έχω καεί. Θα περιμένω την πραγματικά σωστή στο χαρακτήρα πριν δεσμευτώ. Είναι ρίσκο; Είναι. Μπορεί να χάσω; Μπορεί. Είμαι καλά τώρα, ήρεμος, αυτό μου αρκεί.

Δε θέλω να την ανοιξω άλλο τη συζήτηση εδω δημόσια. Να πάμε για καφέ όποτε θες να κάνουμε όση ανάλυση θες και ίσως εκεί με καταλάβεις.


Γενικά μιλάμε τουλάχιστον εγώ. Δεν είναι σκοπός μου να σου αλλάξω άποψη απλά μια κ θίχτηκε το θέμα γράφουμε πραγματα γενικά για όλους.

Δε μπορω να ξέρω στη δική σου σχέση η σε οποιαδήποτε άλλη τι παιχτηκε και υπήρξε κέρατο. Ουτε και θα παρω θέση καθώς δεν με αφορά.

Για μένα παντως το να μένεις μαζί με κάποια είναι το καλυτερο σε αυτές τις ηλικίες κ δεν χρειάζεται να το αργείς καθώς αν έχεις σκοπό τη ζωή σ να μη τη περασεις μόνος σου θα πρεπει να δεις τι ζητήματα έχεις σαν χαρακτήρας κ χαλάνε οι σχέσεις.

Ήδη φέρνω στο μυαλό μου 3 γνωστους όλοι τους τα ρίχνουν στις άλλες αλλά έχουν πολυ βασικά μειονεκτήματα :

1. Εγωισμός
2. Τσιγκουνια - μιζέρια - γκρίνια
3. Αδιάφοροι τελείως χαρακτήρες

Ειδικά τη 3η κατηγορία μπορεί να την ρωτάς για μήνες τι γίνεται και να σ λέει " Τα ίδια δεν έχει αλλάξει κάτι "

Και ουτε θα αλλάξει.... Αν δεν το κυνηγήσεις.

Αν δεν κανεις διαφορετικά πραγματα από αυτά π μέχρι σήμερα έκανες κ περιμενεις εις μάτην διαφορετικά αποτελέσματα.

Αλλά εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλυω πλεον τι θα κάνει ο καθένας στη ζωή του ας κάνει ότι νομίζει. Τα βασικά τα χουμε πει.
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,886 μηνύματα.
εντάξει, εγώ πιστεύω ότι δεν παλεύεται να είσαι πάνω από 18-20 και να μένεις με τους γονείς σου.. εγώ που είμαι σχεδόν 21 και μένω ακόμα μαζί τους υποφέρω, δεν έχω καμία ελευθερία.
Αλλά και τι να κάνω;😶 πλέον στα 20 σου δεν μπορείς να ζεις μόνος σου και να συντηρείς τον εαυτό σου.. και πραγματικά ΖΗΛΕΥΩ και ΘΑΥΜΆΖΩ τα παιδιά που το καταφέρνουν
 

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Αν είχα παππούδες κ ήταν κουλ θα εμένα μαζί τους αμέ, στο δίπλα σπίτι πχ η πάνω κάτω..ξεχωριστά...

Γενικότερα αν η οικογένεια ήταν ενωμένη ζέστη κ θετική, με υγιή καλοπροαιρετα ορια !!!!! Θα εμένα κοντά με την οικογένεια...
 

V@Per

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο V@Per αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Μακριά κι αγαπημένοι! Η οικογένεια (ειδικά εδώ στην Ελλάδα) είναι άκρως ελεγκτικός θεσμός και μπορεί εύκολα να επηρεάσει και να καθορίσει (χωρίς να το κάνει κακοπροαίρετα) τις επιλογές ενός ατόμου.. Προσωπικά θεωρώ ότι με ένα καλό πρόγραμμα συνδυάζονται σπουδές και δουλειά έτσι ώστε ακόμα και αν δεν υπάρχει οικονομική στήριξη από τους γονείς, να μπορεί ένα άτομο με προσπάθεια να τα βγάλει πέρα..
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Ναι γιατί ποιος θα πληρώσει το κόστης ζωής εν καιρώ καταλήψεων για τα Μη Ιδιωτικά και Μη Κρατικά Πανεπιστήμια;
 

V@Per

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο V@Per αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Ναι γιατί ποιος θα πληρώσει το κόστης ζωής εν καιρώ καταλήψεων για τα Μη Ιδιωτικά και Μη Κρατικά Πανεπιστήμια;
Ο αγώνας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης (η οποία είναι δημόσιο αγαθό - απόκτημα αιώνων του πολιτισμού μας) έχει θυσίες! Τίποτα δεν μας χαρίζεται σε αυτή τη ζωή!
 

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
εντάξει, εγώ πιστεύω ότι δεν παλεύεται να είσαι πάνω από 18-20 και να μένεις με τους γονείς σου.. εγώ που είμαι σχεδόν 21 και μένω ακόμα μαζί τους υποφέρω, δεν έχω καμία ελευθερία.
Αλλά και τι να κάνω;😶 πλέον στα 20 σου δεν μπορείς να ζεις μόνος σου και να συντηρείς τον εαυτό σου.. και πραγματικά ΖΗΛΕΥΩ και ΘΑΥΜΆΖΩ τα παιδιά που το καταφέρνουν
Εγώ στα 20 το έκανα, αλλά με συγκάτοικο που μοιραζόμασταν τα έξοδα και μάλιστα δεν ειμασταν φίλοι στην πορεία γίναμε λόγω της συγκατοίκησης. Η ζωή θέλει να ρισκάρεις κάποιες φορές για να κερδίσεις την ελευθερία σου.

Εννοείται είχα δουλειά σε μια εταιρεία, έκανα τα στατιστικά . Γνώριζα καλά το lotus123 (το σημερινό excel) από την σχολή και με βοήθησε πολύ να βρω τη δουλεια αυτη.

Το θεωρώ πολύ σημαντικό
να μπορεί ένα άτομο από 20 ετών να μένει μόνο του.

Ανοίγει το μυαλό σου, κοινωνικοποιεισαι αναγκαστικά πιο εύκολα, εκτιμάς περισσότερο την οικογένεια σου και όσα σου πρόσφερε και το σημαντικότερο είσαι ο απόλυτος κυρίαρχος της ζωής σου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 849 μηνύματα.
Αν είχα παππούδες κ ήταν κουλ θα εμένα μαζί τους αμέ, στο δίπλα σπίτι πχ η πάνω κάτω..ξεχωριστά...

Γενικότερα αν η οικογένεια ήταν ενωμένη ζέστη κ θετική, με υγιή καλοπροαιρετα ορια !!!!! Θα εμένα κοντά με την οικογένεια...
Μετά τα 30 εννοούσα.. ναι μέχρι τότε οι άνθρωποι είναι καλό να ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους από μια απόσταση.. αλλά με επαφές με την οικογένεια αν τα πάνε καλά.μαζι τους :)
 

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,830 μηνύματα.
Για εμένα ένα παιδί από τα 22 και μετά καλό είναι να κοιτάει να ανεξαρτητοποιηθει. Με συγκάτοικο; με σχέση; μονος; Με ο,τι μπορεί. Φτιάχνεις χαρακτήρα όταν παίρνεις πραγματικές ευθύνες στη ζωή, και προσαρμοζεσαι πολύ πιο εύκολα από το να φύγεις στα 30+

Από την άλλη αν δεν υπάρχει δυνατότητα, γιατί δεν είναι και αυτό παράλογο στη χώρας μας, τουλάχιστον να δουλεύουν και να προσφέρουν στο σπίτι των γονιών.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι υποχρεωμένοι μετά από μια ηλικία οι γονεις να πλένουν, να μαγειρεύουν και το παιδί να ξύνεται.. προσφέρεις στο σπίτι, έστω τα σούπερ μάρκετ.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,136 μηνύματα.
Εγώ στα 20 το έκανα, αλλά με συγκάτοικο που μοιραζόμασταν τα έξοδα και μάλιστα δεν ειμασταν φίλοι στην πορεία γίναμε λόγω της συγκατοίκησης. Η ζωή θέλει να ρισκάρεις κάποιες φορές για να κερδίσεις την ελευθερία σου.

Εννοείται είχα δουλειά σε μια εταιρεία, έκανα τα στατιστικά . Γνώριζα καλά το lotus123 (το σημερινό excel) από την σχολή και με βοήθησε πολύ να βρω τη δουλεια αυτη.

Το θεωρώ πολύ σημαντικό
να μπορεί ένα άτομο από 20 ετών να μένει μόνο του.

Ανοίγει το μυαλό σου, κοινωνικοποιεισαι αναγκαστικά πιο εύκολα, εκτιμάς περισσότερο την οικογένεια σου και όσα σου πρόσφερε και το σημαντικότερο είσαι ο απόλυτος κυρίαρχος της ζωής σου.
Φίλε/η, για να μιλάς για Lotus123 σημαίνει ότι όταν εσύ έμενες μόνος/η σου η Ελλάδα είχε ακόμη δραχμές και οι υπολογιστές είχαν ακόμη καθοδικούς σωλήνες.

Δεν είχε μπει στην Ευρώπη.

Δεν είχαμε νόμισμα με πληθωριστική πίεση από μια αγορά 600εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι boomerίστικες συμβουλές σου ΔΕΝ πιάνουν σε μια χώρα με βασικό μισθό 762€ και μέσο ενοίκιο στα 370€.

Φιλικά πάντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εντάξει είπαμε, να πούμε δυο μαλακιούλες να περάσει η ώρα αλλά οκ.

Πιο πολύ "άντρες" και "κυρίαρχοι" γίναμε στο στρατό που κοιμόμασταν με κουβέρτες spiderman (true story) και τρώγαμε χημικά απόβλητα παρά μένοντας "μόνοι" δουλεύοντας μια corporate job που σου ρουφάει τη ψυχή από τη μύτη.

Δεν είναι όλες οι λύσεις για όλους.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
Φίλε/η, για να μιλάς για Lotus123 σημαίνει ότι όταν εσύ έμενες μόνος/η σου η Ελλάδα είχε ακόμη δραχμές και οι υπολογιστές είχαν ακόμη καθοδικούς σωλήνες.

Δεν είχε μπει στην Ευρώπη.

Δεν είχαμε νόμισμα με πληθωριστική πίεση από μια αγορά 600εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι boomerίστικες συμβουλές σου ΔΕΝ πιάνουν σε μια χώρα με βασικό μισθό 762€ και μέσο ενοίκιο στα 370€.

Φιλικά πάντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εντάξει είπαμε, να πούμε δυο μαλακιούλες να περάσει η ώρα αλλά οκ.

Πιο πολύ "άντρες" και "κυρίαρχοι" γίναμε στο στρατό που κοιμόμασταν με κουβέρτες spiderman (true story) και τρώγαμε χημικά απόβλητα παρά μένοντας "μόνοι" δουλεύοντας μια corporate job που σου ρουφάει τη ψυχή από τη μύτη.

Δεν είναι όλες οι λύσεις για όλους.
Και εκείνη την εποχή δεν μπορούσες να ζήσεις μόνος σου, δεν έφτανε ο μισθός σου να καλύψεις όλα τα έξοδα γι'αυτό ανέφερα ότι είχα συγκάτοικο. Σημειωτέον ζούσα σε σπίτι χωρίς θέρμανση ρετιρέ που το χτυπούσε ο ήλιος και κάποιες μέρες το μήνα έκανα και δεύτερη δουλειά. Μάζεψα χρήματα, παρόλο που τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας έβγαινα έξω για καφέ, ποτό, φαγητό με φίλους φοιτητές κυρίως της περιοχής και περνούσαμε εξαιρετικά χωρίς να ξοδεύουμε πολλα χρήματα. Έφτανε η καλή παρέα !
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,136 μηνύματα.
Και εκείνη την εποχή δεν μπορούσες να ζήσεις μόνος σου, δεν έφτανε ο μισθός σου να καλύψεις όλα τα έξοδα γι'αυτό ανέφερα ότι είχα συγκάτοικο. Σημειωτέον ζούσα σε σπίτι χωρίς θέρμανση ρετιρέ που το χτυπούσε ο ήλιος και κάποιες μέρες το μήνα έκανα και δεύτερη δουλειά. Μάζεψα χρήματα, παρόλο που τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας έβγαινα έξω για καφέ, ποτό, φαγητό με φίλους φοιτητές κυρίως της περιοχής και περνούσαμε εξαιρετικά χωρίς να ξοδεύουμε πολλα χρήματα. Έφτανε η καλή παρέα !
Ναι και πάλι, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Αν βγήκε για εσένα, δε σημαίνει ότι μπορεί να βγει και για όλους.

Να πάω τώρα να νοικιάσω μια τρύπα με 150€ (γιατί τόσα μπορώ να διαθέτω από τον μισθό μου), να αφήσω τις σπουδές μου, να εργάζομαι σαν σκλάβος για μια δουλειά που δεν μου αρέσει επ' ουδενί, να μην μπορώ να βλέπω τους φίλους μου για να δουλεύω και όλα αυτά για να με θεωρούν μπουμερ σαν εσένα "ανεξάρτητο" το έκανα μιαμισυ φορά στη ζωή μου (όταν σπούδαζα και στο στρατό όταν υπηρετούσα έφεδρος αξιωματικός) και έκτοτε έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα το ξαναεπαναλάβω.
 

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
Ναι και πάλι, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Αν βγήκε για εσένα, δε σημαίνει ότι μπορεί να βγει και για όλους.

Να πάω τώρα να νοικιάσω μια τρύπα με 150€ (γιατί τόσα μπορώ να διαθέτω από τον μισθό μου), να αφήσω τις σπουδές μου, να εργάζομαι σαν σκλάβος για μια δουλειά που δεν μου αρέσει επ' ουδενί, να μην μπορώ να βλέπω τους φίλους μου για να δουλεύω και όλα αυτά για να με θεωρούν μπουμερ σαν εσένα "ανεξάρτητο" το έκανα μιαμισυ φορά στη ζωή μου (όταν σπούδαζα και στο στρατό όταν υπηρετούσα έφεδρος αξιωματικός) και έκτοτε έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα το ξαναεπαναλάβω.
Ο αδελφός μου έκανε ακριβώς το ίδιο και σπούδαζε παράλληλα. Πρωί σχολή βράδυ μεροκάματο. Οι ανθρώποι τότε είχαν μεγαλύτερες ψυχικές δυναμεις και όλα αυτά που περιγράφεις δεν ήταν εμπόδιο.

Μιλώντας πάντα για τον εαυτό μου, προτιμώ να μένω μόνη μου και δεν με νοιάζουν οι συνθήκες, θα τις φτιάξω.. πάρα να χειραγωγουμε από άλλους έστω και αν μου προσφέρουν παλάτια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

. Μια χαρά λύσεις είναι για όλους, απλά ορισμένοι είστε καλομαθημένα.
Πολύ καλομαθημένα, δυστυχώς!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

V@Per

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο V@Per αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Να πάω τώρα να νοικιάσω μια τρύπα με 150€ (γιατί τόσα μπορώ να διαθέτω από τον μισθό μου), να αφήσω τις σπουδές μου, να εργάζομαι σαν σκλάβος για μια δουλειά που δεν μου αρέσει επ' ουδενί, να μην μπορώ να βλέπω τους φίλους μου για να δουλεύω και όλα αυτά για να με θεωρούν μπουμερ σαν εσένα "ανεξάρτητο" το έκανα μιαμισυ φορά στη ζωή μου (όταν σπούδαζα και στο στρατό όταν υπηρετούσα έφεδρος αξιωματικός) και έκτοτε έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα το ξαναεπαναλάβω.
Ρε φίλε πες μου αλήθεια τώρα, οι γονείς του κάθε παιδιού του χρωστάνε να το θρέφουν επ' άπειρον επειδή δεν ψήθηκε για το 1ο πτυχίο που σπούδασε και θέλει να κάνει 2ο ή για οτιδήποτε άλλο? Δικά του φράγκα είναι ας τα φάει όπως γουστάρει, μια ζωή την έχουν στην τελική δεν ζουν για να πληρώνουν για πάντα τα έξοδα μας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πολύ καλομαθημένα, δυστυχώς!!!
Είναι ειρωνικό γιατί δεν υπάρχει το οικονομικό περιθώριο πλέον να είναι κάποιος έτσι..
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,136 μηνύματα.
Ρε φίλε πες μου αλήθεια τώρα, οι γονείς του κάθε παιδιού του χρωστάνε να το θρέφουν επ' άπειρον επειδή δεν ψήθηκε για το 1ο πτυχίο που σπούδασε και θέλει να κάνει 2ο ή για οτιδήποτε άλλο? Δικά του φράγκα είναι ας τα φάει όπως γουστάρει, μια ζωή την έχουν στην τελική δεν ζουν για να πληρώνουν για πάντα τα έξοδα μας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Είναι ειρωνικό γιατί δεν υπάρχει το οικονομικό περιθώριο πλέον να είναι κάποιος έτσι..
Καταρχάς δεν είμαστε φίλοι και ούτε θα ήθελα ποτέ να είμαι φίλος με ανθρώπους που ασπάζονται τέτοιες απόψεις, μην με αποκαλείς έτσι.

Επίσης, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όταν προσπαθείς να στήσεις σπίτι με 768€/μήνα, αναγκαστικά θα προσφύγεις σε εξωτερική βοήθεια (γονείς, συγκατοίκηση, κλπ.) γιατί απλά δεν βγαίνεις.

Τα μαθηματικά δε μπορείτε να τα βγάλετε ψεύτες, όσο και να προσπαθείτε.

Και όχι, το να δουλεύω μεροδούλι-μεροφάι + full time πτυχίο απλά δεν το κάνω γιατί κοστολογώ μια καλή κοινωνικοποίηση, ξεκούραση και διάβασμα πολύ παραπάνω από το να έχω τον τίτλο του "ανεξάρτητου". Πολύ απλά.

Συν ότι για την σχολή που επέλεξα, κάτι τέτοιο σχεδόν θα εγγυόταν ότι δεν θα είχα καμία απολύτως μοίρα στον στίβο των επαγγελματιών νομικών.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οι ανθρώποι τότε είχαν μεγαλύτερες ψυχικές δυναμεις και όλα αυτά που περιγράφεις δεν ήταν εμπόδιο.
Boomer επιχείρημα νο1 που δεν θεμελιώνεται σε καμία αιτιολογική λογική.

Πολύ καλομαθημένα, δυστυχώς!!!
Boomer επιχείρημα νο2 που δεν θεμελιώνεται σε καμία αιτιολογική λογική.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top