Φιλε, δικό σου είναι το επώνυμο, αν αισθάνεσαι κτήμα, πήγαινε κι άλλαξέ το.
Μην το πολυκάνεις θέμα ότι εσυ έχεις τη γνώση και όλοι οι άλλοι ειναι οι κονφορμισμένοι με το στανιό που δεν καταλαβαίνουν και είναι αδύναμοι που πρέπει να τους διδάξουμε την ιδεολογική σοσιαλθολούρα και αφύπνιση.
Αν δεν ήμασταν του πατέρα μας (παράδειγμα Παπαμιχαήλ), θα ήμασταν της μάνας μας (Βουγιουκλάκης), ακόμα και το -άκης, παιδί της βουγιούκλως, Παπαδόπουλος, παιδί του παπά και πάει λέγοντας, πέρα απο τις πτώσεις υπάρχει και η κυριολεκτική ερμηνεία των επωνύμων. Ετυμολογικά.
Κάποιοι γουστάρουμε και να ειμαστε παιδιά των πατεράδων μας και η γυναίκα να ειναι κατω απο τη φτερούγα μας ως καμάρι και τιμή μας ότι αυτή η γυναικάρα ναι εμου του Μητσου Παπαδόπουλου, θα λέγεται κυρία Παπαδοπούλου, και τα παιδιά μου παπαδόπουλοι και όχι "Μάκης και Μαιρούλα Προβολόνε".
Φαντάσου δε, πόσο πολύ έχετε αντιληφθεί κάποιοι απο τη δική σας πλευρά του ιδεολογικού φάσματος την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, που εξαντλήσατε όλες τις άλλες σοβαρότερες διορθώσεις εις βάρος των γυναικών ή και των αντρών ακόμα, που αποφασίσατε να αποδομήσετε -όλως περιέργως κάτι που σχετίζεται με την οικογένεια- το γραμματικό έγκλημα των επωνύμων, το οποίο από κτίσεως Ρώμης καταπιέζει τους πάντες.
Το λες και λίγο υποκρισία, λίγο καλόπιασμα σε τίποτα φεμινίστριες, δεν ξέρω διάλεξε εσυ το λόγο, εγω θα πάρω και τους δυο.