Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

29-08-24

19:25
Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο...Και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις το νόημα. Δεν ήταν τυχαία η ερώτηση που έθεσα...Μια χαρα σου μιλαω.Ουτε σε εβρισα ουτε σε προσβαλα.Οταν λες ομως οτι βαριεσαι να διαβασεις..οκ παγαινε καλια σου και μην εκφραζεις αποψη σ εκατι που δεν ξερεις και βατιεσαι να διαβασεις Απλα πραγματα.
Θα εκφράζω ό,τι θέλω και όποτε θέλω. Δηλαδή...υποχρεούμαι να διαβάσω το άρθρο που επισύναψες, διαφορετικά δεν μπορώ να μιλήσω ;
Άσε μας, βρε...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

29-08-24

Δεν ειναι φεμινιστρια η κυρια..αλλα τοση ωρα με αγνοεις ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ... οταν σου βαζω τοσα αρθρα και σου λεω ΟΤΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ.Γιατι δεν μου απαντας;Οι φεμινίστριες είναι αόριστη έννοια συγκριτικά με ένα πρόσωπο που αναφερόμαστε. Αν θεωρείς ότι ο τίτλος αναφέρεται αποκλειστικά σε σένα γιατί ταυτίζεσαι (και εγώ ταυτίζομαι με διάφορες έννοιες όταν θα δω ένα τίτλο, ανθρώπινο είναι) δεν θέλω τέτοια απάντηση. προσωπική εννοώ.
Έθεσα ένα θέμα χωρίς να το προσωποποιώ. Και φτάνουμε στο γιατί. Επειδή θέλω μία υγιή κοινωνία και έχω και τα κριτήριά μου γι αυτό. Ένα βασικό είναι η σημειολογία.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

29-08-24

Μα τα εξηγω και σε μια μικρη παραγραφο.Συνεχιζεις τον χαβα σου και παρεπιτοντως..ΕΣΥ μιλας απαξιωτικα.Γαιτι βλεπεις οτι αυτα που λες ειναι ατοπα.Γειααααααααααα.Σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο...Και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις το νόημα. Δεν ήταν τυχαία η ερώτηση που έθεσα...
Θα εκφράζω ό,τι θέλω και όποτε θέλω. Δηλαδή...υποχρεούμαι να διαβάσω το άρθρο που επισύναψες, διαφορετικά δεν μπορώ να μιλήσω ;
Άσε μας, βρε...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

29-08-24

19:26
Φιλάκια...Μα τα εξηγω και σε μια μικρη παραγραφο.Συνεχιζρις τον χαβα σου και παρεπιτοντως..ΕΣΥ μιλας απαξιωτικα.Γειααααααααααα.
Και καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο σας...
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

29-08-24

19:37
Γιατί δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά;Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να κοιτάξουμε τοπολογικα πως πάει γιατί έχω ακούσει και πολλούς άνδρες να έχουν "Παπαδοπούλου" (να τελειώνουν με ου) τα επίθετα τους και να έχουν ίδιο με των γυναικών.
Μάριος γιος του Παπαδόπουλου→ Μάριος Παπαδοπούλου
Μαρία κόρη του Παπαδόπουλου → Μαρία Παπαδοπούλου.
Θα εξυπηρετούσε και τον σκοπό της οικογενειακής καταγραφής και της ισότητας που θέσατε θεωρώ έτσι.
1). Στους άντρες είναι ονομαστική. Στις γυναίκες γενική. (Έστω κι αν είναι της μητέρας όπως λες, που δεν ισχύει. Αλλά είναι άλλο θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε
2) η διαφορά αυτή, της πτώσης (ονομαστική και γενική) εμπεριέχει σημειολογία. κι αυτή η Σημειολογία λέει ότι οι άντρες είναι κύριοι εξορισμού. Είναι Τσάκωνας, ο Μουστάκας, Παπάς. Κάτι συγκεκριμένο και υπολογίσιμο. Ενώ οι γυναίκες δεν είναι κάτι από μόνες τους. Είναι του τάδε.
Ακόμα και επώνυμο μητέρας να πάρεις πάλι υπάρχει αυτή η σημειολογία.
Γιατί αν είσαι άντρας το επίθετό σου θα είναι αυτόματα στην ονομαστική. Η γυναίκα πάλι κάποιου ή κάποιας θα είναι).
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

29-08-24

19:39
Και συνεχιζεις απτοητος να αγνοεις το γεγονος οτι ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ και να ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣΣ Ε ΤΟΣΕςΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ....απλα για να τρολαρεις και να παραπληροφορησεις.Γιατί δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά;
1). Στους άντρες είναι ονομαστική. Στις γυναίκες γενική. (Έστω κι αν είναι της μητέρας όπως λες, που δεν ισχύει. Αλλά είναι άλλο θέμα που μπορούμε να συζητήσουμε
2) η διαφορά αυτή, της πτώσης (ονομαστική και γενική) εμπεριέχει σημειολογία. κι αυτή η Σημειολογία λέει ότι οι άντρες είναι κύριοι εξορισμού. Είναι Τσάκωνας, ο Μουστάκας, Παπάς. Κάτι συγκεκριμένο και υπολογίσιμο. Ενώ οι γυναίκες δεν είναι κάτι από μόνες τους. Είναι του τάδε.
Ακόμα και επώνυμο μητέρας να πάρεις πάλι υπάρχει αυτή η σημειολογία.
Γιατί αν είσαι άντρας το επίθετό σου θα είναι αυτόματα στην ονομαστική. Η γυναίκα πάλι κάποιου ή κάποιας θα είναι).
Το θετικο ειναι οτι σε πιασαμε.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο linuxman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 167 μηνύματα.

29-08-24

19:52
Δεν ειναι φεμινιστρια η κυρια..αλλα τοση ωρα με αγνοεις ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ... οταν σου βαζω τοσα αρθρα και σου λεω ΟΤΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ.Γιατι δεν μου απαντας;
Δεν τις είδα. Σε είχα στο ιγκνόρ. λυπάμαι που δεν τις είδα. Είδα όμως πολλές παραθέσδεις με σένα και το άνοιξα για να δβ τι λέτε που δεν καταλάβαινα. Ο λόγος για το ιγκνόρ είναι η επιθετικότητα που μου μίολησες κάποτε καθώς και αντχομινιές. δεν με ικανοποιεί τέτοια αλληλεπίδραση και επιλέγω ήσυχα να βλέπω τα θέματα. Δεν το παίζω ανώτερος γιατί ξέρω ότι έχω υπάρξει χειρότερος σε επιθετικότητα και καταλαβαίνω τι είναι και τι ικανοποιεί η κάθε στάση. Μία από αυτές είναι να εξαπολύω μύδρους γιατί νιώθω μια κατάσταση γενικού αφορισμού προς εμένα και από εμένα προς στοχευμένες ομάδες. Οπότε δεν κρίνω. Απ[λά αποφεύγω για τη δική μου ηρεμία. Σε τε´τοια φάση είμαι τώρα και αυτό αποζητάω.
Ακόμα δεν είδα τι παρέθεσες και θα πάω να το δω. Εκ των προταίρων όμως λέω μπράβο τους αφού όπως λες είναι κάτι που το έχουν δει.
Ασφαλώς και τα έχω με διάφορα κινήματα καθώς ελιμαι απογοητευμένος για διάφορα. Αλλά δεν είναι της παρούσης. καθόλου δεν θ´'ελω να την πω στις φεμινίστριες. Αλλά και να ήθελα θεωρώ ότι είναι μαλακάι αυτό που έκανες και η άλληγ συνομιλίτρια να θέσει θέμα για το ποια είναι τα κίνητρά μου. Γενικά δηλαδή το τι είμαι ή τι κάνω εγώ. Ε άσε με, δεν είναι συζήτηση αυτό.
Η έκπληξή μου και μάλιστα ευχάριστη είναι ότι εσένα που είχα στο ιγκνόρ, είσαι η μόνη που έπιασε το νόημα αυτού που λέω. Οι άλλοι απογοήτεση. και η Γλάυκη ακόμα που ενώ τη βλέπω ότι κάπου δεν διαφωνεί με αυτό που επισημαίνω και την ουσία του, από βαριεστημάρα προσπαθεί να μειώσει το θέμα της σημειολογίας και πιάνει την πραγματολογία. Στην ουσία όμως καταλήγει στο δεν βαριέσαι νρε αδερφέ!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

29-08-24

19:53
Αφού επιβεβαιώθηκες, όπως λες, και ανέτρεξες και στο άλλο θέμα, δεν είδες ότι δεν ήθελε κουβέντες μαζί σου ; Τί τον παραθέτεις, εφόσον δε θα απαντήσει. Στο είχε κάνει σαφές. Το θυμήθηκα.Και συνεχιζεις απτοητος να αγνοεις το γεγονος οτι ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ και να ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣΣ Ε ΤΟΣΕςΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ....απλα για να τρολαρεις και να παραπληροφορησεις.
Το θετικο ειναι οτι σε πιασαμε.
Άσχετο, αλλά θα το πω. Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις τα όσα λες (γενικά...), πωρώνεσαι. Και αυτό αποτρέπει την οποιαδήποτε συζήτηση. Και δίκιο να 'χεις, το χάνεις...
Καλή συνέχεια
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

29-08-24

19:55
Εσυ πριν εγραψες οτι οτι θες θα λες και θα απαντας.Καθρεφτακι καμαρι μου.Αφού επιβεβαιώθηκες, όπως λες, και ανέτρεξες και στο άλλο θέμα, δεν είδες ότι δεν ήθελε κουβέντες μαζί σου ; Τί τον παραθέτεις, εφόσον δε θα απαντήσει. Στο είχε κάνει σαφές. Το θυμήθηκα.
Άσχετο, αλλά θα το πω. Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις τα όσα λες (γενικά...), πωρώνεσαι. Και αυτό αποτρέπει την οποιαδήποτε συζήτηση. Και δίκιο να 'χεις, το χάνεις...
Καλή συνέχεια
Σοβαρα τωρα;
Κατα τα αλλα μια χαρα τα λεω..απλα δεν σε συμφερει να συζητησεις μια χαμενη συζητηση.Ασχολησου λοιπον με τ σοβαροτερα θεματα που λες και ασε με εμενα εδω να τα βαζω με τα τρολ.Που εχω μια μανια να τα ξεσκεπαζω.Παλαιο χουι μου τι να πεις;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

29-08-24

19:59
Χμ...τωρα ειδα αυτο που εγραψες.ΟΚ..αφου το θετεις ετσι...ολα καλα.Δεν τις είδα. Σε είχα στο ιγκνόρ. λυπάμαι που δεν τις είδα. Είδα όμως πολλές παραθέσδεις με σένα και το άνοιξα για να δβ τι λέτε που δεν καταλάβαινα. Ο λόγος για το ιγκνόρ είναι η επιθετικότητα που μου μίολησες κάποτε καθώς και αντχομινιές. δεν με ικανοποιεί τέτοια αλληλεπίδραση και επιλέγω ήσυχα να βλέπω τα θέματα. Δεν το παίζω ανώτερος γιατί ξέρω ότι έχω υπάρξει χειρότερος σε επιθετικότητα και καταλαβαίνω τι είναι και τι ικανοποιεί η κάθε στάση. Μία από αυτές είναι να εξαπολύω μύδρους γιατί νιώθω μια κατάσταση γενικού αφορισμού προς εμένα και από εμένα προς στοχευμένες ομάδες. Οπότε δεν κρίνω. Απ[λά αποφεύγω για τη δική μου ηρεμία. Σε τε´τοια φάση είμαι τώρα και αυτό αποζητάω.
Ακόμα δεν είδα τι παρέθεσες και θα πάω να το δω. Εκ των προταίρων όμως λέω μπράβο τους αφού όπως λες είναι κάτι που το έχουν δει.
Ασφαλώς και τα έχω με διάφορα κινήματα καθώς ελιμαι απογοητευμένος για διάφορα. Αλλά δεν είναι της παρούσης. καθόλου δεν θ´'ελω να την πω στις φεμινίστριες. Αλλά και να ήθελα θεωρώ ότι είναι μαλακάι αυτό που έκανες και η άλληγ συνομιλίτρια να θέσει θέμα για το ποια είναι τα κίνητρά μου. Γενικά δηλαδή το τι είμαι ή τι κάνω εγώ. Ε άσε με, δεν είναι συζήτηση αυτό.
Η έκπληξή μου και μάλιστα ευχάριστη είναι ότι εσένα που είχα στο ιγκνόρ, είσαι η μόνη που έπιασε το νόημα αυτού που λέω. Οι άλλοι απογοήτεση. και η Γλάυκη ακόμα που ενώ τη βλέπω ότι κάπου δεν διαφωνεί με αυτό που επισημαίνω και την ουσία του, από βαριεστημάρα προσπαθεί να μειώσει το θέμα της σημειολογίας και πιάνει την πραγματολογία. Στην ουσία όμως καταλήγει στο δεν βαριέσαι νρε αδερφέ!
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

29-08-24

20:14
Χαίρομαι αλήθεια που κατάλαβες και γουστάρω πρώτον που υπάρχει συμφωνία και δεύτερον που λεχει απασχολήσει κι άλλα άτομα αυτό το θέμα. πράγματι αυτό που είπες για τη φωτιά, νόμιζα ότι εγώ την ανακάλυψα. πως να μην το νομίζω; Αφού είδες τις αποκρούσεις εδώ σε αυτό το νήμα. Κάπου να βγάλουμε μαλακία έναν προβληματισμό γιατί όλα πάνε καλά και τα ζα φυλαγμένα.Χμ...τωρα ειδα αυτο που εγραψες.ΟΚ..αφου το θετεις ετσι...ολα καλα.
Δεν ξέρω το οργανώσεις υπάρχουν αλλά παραδέχομαι ο ότι δεν γουστάρω τις φεμινίστριες όπως και τους αριστερούς, επειδή νιώθω πως ΟΛΟΙ είναι λάθος. Αυτό είναι γνωστή αδυναμία (αλλά και αναγκαία γι αυτό και τη χειριζόμαστε - σε κάποια άλλη κουβέντα ίσως θα ήταν ωραίο θέμα) που σε απογοητεύουν τρεις, πέντε, ενίοτε και ένας και σε πιάνει σιχαμάρα για όλους. Πάντα βέβαια υπάρχει η φωνή μέσα σου ή από κοντινά άτομα ότι "Δεν είναι όλοι ίδιοι". Και αυτό σου πλήτει την Προβολή, τον μηχανισμό άμυναςε που προβάλει σε άλλους την αιτία για την ηθική σου πίεση. "Αφού όλοι είναι μαλάκες γιατί να τρέξω, να παλαίψω να αγωνιστώ κλπ.
Από παλιά τα σκέφτομαι αυτά.
Έτσι λοιπόν μορεί να κάνω και τίτλο "Τι έκαναν γι αυτό οι αριστεροί;" Παρόλο που αριστερές λέω ότι είναι οι ιδέες μου. θα εννοώ ότι κ´στι περιμένω από αριστερούς. Τι ίδιο λοιπόν και με τις φεμινίστριες.
Ναι ας αλλάξει ο τίτλος.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

30-08-24

12:55
Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι δεν ήμουν μόνος όπως νόμιζα. Πριν 12 χρόνια το είχε σχολιάσει και άλλο μέλος εδώ
https://www.e-steki.gr/threads/Να-παίρνει-η-γυναίκα-το-επίθετο-του-συζύγου.94776/post-2936925
Απογοητευτικό για όσους δεν καταλαβαίνουν. Και δεν το κάνουν επίτηδες. Γενικά παρατηρείται αδυναμία να εντοπίσει κάποιος το ακριβές νόημα.
https://www.e-steki.gr/threads/Να-παίρνει-η-γυναίκα-το-επίθετο-του-συζύγου.94776/post-2936925
Απογοητευτικό για όσους δεν καταλαβαίνουν. Και δεν το κάνουν επίτηδες. Γενικά παρατηρείται αδυναμία να εντοπίσει κάποιος το ακριβές νόημα.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

30-08-24

13:33
Δεν είναι μόνο το "Δε βαριέσαι μωρέ;" που κυριαρχεί. Είναι και η αδυναμία στις γνωστικές λειτουργίες. Και δεν είναι κατώτερος αυτός που δεν σκέφτεται, δηλαδή δεν το λέω ως κατηγορία.Linuxman, νομίζω οι απαντήσεις που πήρες καθώς και η αυτοαναφορικότητα αυτών δείχνει ξεκάθαρα γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι.
Κανείς δε θέλει να καταλάβει ότι κάτι τόσο μικρό μπορεί να είναι τόσο σημαντικό. Τρέχουν όλοι δήθεν να κλάψουν για το θύμα σε κάθε γυναικοκτονια και παράλληλα συντηρούν και το σύστημα που θρέφει αυτή τη νοοτροπία. Μην αλλάζετε το ένα, μην αλλάζετε το άλλο, υπάρχει κι ένα ταβάνι! (Ποιο είναι, για πείτε μας), αλλά το κακόμοιρο το θύμα, μα πώς φτάσαμε ως εδώ;
Όπως μας έκανε ένας πατέρας, μας έκανε και μια μάνα. Πρόοδος δε ξέρω αν είναι, αφού τόσο κόπτεστε, πάντως όπως αναγνωρίζω τον πατερούλη μου έτσι θα ήθελα να μπορώ να τιμήσω και την μητέρα μου ή έστω, να λέγομαι Παπαδοπούλη όπως και ο αδερφός μου θα λεγόταν Παπαδόπουλος, και όχι Παπαδοπούλου.
(καθημερινά το βλέπουμε. Σου επιτίθεται ένα άτομο για να αμυνθεί υπέρ της θέσης του. Και σε λέει ανίκανη νοητικά. Κι έτσι έχει ξορκίσει τα κακά πνεύματα και κρατάει την καθαρότητά του).
Όχι. Είναι ανθρώπινο να μην μπορούμε να σκεφτούμε. Το σύστημα παιδείας και η γενική νοοτροπία του κόσμου, έχουν κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να μην μπορούν να επεξεργατούν στο μυαλό τουςένα ελαφρώς σύνθετο νοητικό σχήμα. Πιάνοιυν μία λέρξη μόνο, νιώθουν τις απειλές που νιώθουν καθημερινά, κι αρχίζουν και ξεσπάνε, ακυρώνοντας, αφορίζοντας, βρίζοντας κιόλας.
Άλλοι πάλι είναι καλοί και θετικοί αλλά παραμένει η αδυναμία να κατανοήσουν και απαντούν άσχετα.
Άλλοι είναι σε μουντ να μη συμφωνήσουν, γιατί έτσι. Κι ενώ δεν έχουν να σου εκφράσουν ουσιαστική διαφωνία, πετάνε ψιλοδιαφωνιούλες, ψιλοδιαφοροποιήσεις και γενικά τηρούν στάσδη ακύρωσης του προβληματισμού σου.
Δεν θα αλλάξει κάτι όχι γιατί είναι όλοι σεξιστές. Είναι εξαρτημένοι από καθημερινό τους ρυθμό και δεν μπορούν τις αναταράξεις.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

30-08-24

13:38
Φιλε, δικό σου είναι το επώνυμο, αν αισθάνεσαι κτήμα, πήγαινε κι άλλαξέ το.Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι δεν ήμουν μόνος όπως νόμιζα. Πριν 12 χρόνια το είχε σχολιάσει και άλλο μέλος εδώ
Μην το πολυκάνεις θέμα ότι εσυ έχεις τη γνώση και όλοι οι άλλοι ειναι οι κονφορμισμένοι με το στανιό που δεν καταλαβαίνουν και είναι αδύναμοι που πρέπει να τους διδάξουμε την ιδεολογική σοσιαλθολούρα και αφύπνιση.
Αν δεν ήμασταν του πατέρα μας (παράδειγμα Παπαμιχαήλ), θα ήμασταν της μάνας μας (Βουγιουκλάκης), ακόμα και το -άκης, παιδί της βουγιούκλως, Παπαδόπουλος, παιδί του παπά και πάει λέγοντας, πέρα απο τις πτώσεις υπάρχει και η κυριολεκτική ερμηνεία των επωνύμων. Ετυμολογικά.
Κάποιοι γουστάρουμε και να ειμαστε παιδιά των πατεράδων μας και η γυναίκα να ειναι κατω απο τη φτερούγα μας ως καμάρι και τιμή μας ότι αυτή η γυναικάρα ναι εμου του Μητσου Παπαδόπουλου, θα λέγεται κυρία Παπαδοπούλου, και τα παιδιά μου παπαδόπουλοι και όχι "Μάκης και Μαιρούλα Προβολόνε".
Φαντάσου δε, πόσο πολύ έχετε αντιληφθεί κάποιοι απο τη δική σας πλευρά του ιδεολογικού φάσματος την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, που εξαντλήσατε όλες τις άλλες σοβαρότερες διορθώσεις εις βάρος των γυναικών ή και των αντρών ακόμα, που αποφασίσατε να αποδομήσετε -όλως περιέργως κάτι που σχετίζεται με την οικογένεια- το γραμματικό έγκλημα των επωνύμων, το οποίο από κτίσεως Ρώμης καταπιέζει τους πάντες.
Το λες και λίγο υποκρισία, λίγο καλόπιασμα σε τίποτα φεμινίστριες, δεν ξέρω διάλεξε εσυ το λόγο, εγω θα πάρω και τους δυο.
Μήτσος10
Διάσημο μέλος
Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.606 μηνύματα.

30-08-24

13:41
Πάντως, ένα ωραίο σύστημα έχουν οι Ισλανδοί για τα επίθετα. Χρησιμοποιούν τις καταλήξεις -son (γιος) και -tottir (κόρη) και έτσι πχ ένας ποδοσφαιριστής που τον λένε Gudmundsson μεταφράζεται ως "ο γιος του/της Gudmund" Κ αντίστοιχα ξέρω γω η αδελφή του μπορεί να λέγεται Gudmundstottir
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

30-08-24

13:51
Φίλε μπορείς να πεις σε κάποιον δικό σου άνθρωπο το τι θα κάνει γιατί δε μένα είναι άκυρο. Δεν θα μου πεις τι θα κάνω. Και ούτε περιμένω έγκριση από σένα αν θέλω να αλλάξω το επίθετό μου.Φιλε, δικό σου είναι το επώνυμο, αν αισθάνεσαι κτήμα, πήγαινε κι άλλαξέ το.
Μην το πολυκάνεις θέμα ότι εσυ έχεις τη γνώση και όλοι οι άλλοι ειναι οι κονφορμισμένοι με το στανιό που δεν καταλαβαίνουν και είναι αδύναμοι που πρέπει να τους διδάξουμε την ιδεολογική σοσιαλθολούρα και αφύπνιση.
Αν δεν ήμασταν του πατέρα μας (παράδειγμα Παπαμιχαήλ), θα ήμασταν της μάνας μας (Βουγιουκλάκης), ακόμα και το -άκης, παιδί της βουγιούκλως, Παπαδόπουλος, παιδί του παπά και πάει λέγοντας, πέρα απο τις πτώσεις υπάρχει και η κυριολεκτική ερμηνεία των επωνύμων. Ετυμολογικά.
Κάποιοι γουστάρουμε και να ειμαστε παιδιά των πατεράδων μας και η γυναίκα να ειναι κατω απο τη φτερούγα μας ως καμάρι και τιμή μας ότι αυτή η γυναικάρα ναι εμου του Μητσου Παπαδόπουλου, θα λέγεται κυρία Παπαδοπούλου, και τα παιδιά μου παπαδόπουλοι και όχι "Μάκης και Μαιρούλα Προβολόνε".
Φαντάσου δε, πόσο πολύ έχετε αντιληφθεί κάποιοι απο τη δική σας πλευρά του ιδεολογικού φάσματος την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, που εξαντλήσατε όλες τις άλλες σοβαρότερες διορθώσεις εις βάρος των γυναικών ή και των αντρών ακόμα, που αποφασίσατε να αποδομήσετε -όλως περιέργως κάτι που σχετίζεται με την οικογένεια- το γραμματικό έγκλημα των επωνύμων, το οποίο από κτίσεως Ρώμης καταπιέζει τους πάντες.
Το λες και λίγο υποκρισία, λίγο καλόπιασμα σε τίποτα φεμινίστριες, δεν ξέρω διάλεξε εσυ το λόγο, εγω θα πάρω και τους δυο.
Ασφαλώς και υπάρχουν νοητικές αδυναμίες αλλά και πολύ κομπλεξιά (δεν το είχα αναφέρει). από αυτούς που ιδεολογικά είναι για τα μπάζα και δεν είναι τυχαίο ότι συντηρητικές και παλιάς κοπής απόψεις θα προβάλουν.
Το0 θέμα είναι η σημειολογία των επιθέτων και τέτοιο νήμα άνοιξα. πετάγεστε τώρα εσείς να μου πείτε ότι Ααα είμαστε παιδιά του πατέρα μας και τιμή μας και καμαρώνουμε και χαχαχούχα! Έλα ρε μεγάλε!

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

30-08-24

13:54
Έγραφες τρέμοντας από τα νεύρα; Γιατί τα ορθογραφικά πήγαν κι ήρθαν.Φίλε μπορείς να πεις σε κάποιον δικό σου άνθρωπο το τι θα κάνει γιατί δε μένα είναι άκυρο. Δεν θα μου πεις τι θα κάνω. Και ούτε περιμένω έγκριση από σένα αν θέλω να αλλάξω το επίθετό μου.
Ασφαλώς και υπάρχουν νοητικές αδυναμίες αλλά και πολύ κομπλεξιά (δεν το είχα αναφέρει). από αυτούς που ιδεολογικά είναι για τα μπάζα και δεν είναι τυχαίο ότι συντηρητικές και παλιάς κοπής απόψεις θα προβάλουν.
Το0 θέμα είναι η σημειολογία των επιθέτων και τέτοιο νήμα άνοιξα. πετάγεστε τώρα εσείς να μου πείτε ότι Ααα είμαστε παιδιά του πατέρα μας και τιμή μας και καμαρώνουμε και χαχαχούχα! Έλα ρε μεγάλε!![]()
Το ύφος σου, αλλού αν έχεις την καλοσύνη, που δεν την έχεις, τυπικά το λεω, μην το παίρνεις πάνω σου.
Όχι εδω μέσα, και κυρίως όχι σε μενα.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.448 μηνύματα.

30-08-24

13:55
Πάντως
Κατά τα Βυζαντινά χρόνια, οι γυναίκες είχαν το επώνυμο τους στην ονομαστική του θηλυκού.
Παραδείγματα:
Άννα Κομνηνή, κόρη του Αλέξιου Α΄ Κομνηνού Αυτοκράτορα των Ρωμαίων
Ελένη Παλαιολογίνα (1428-1458), κόρη του Θεόδωρου Β΄ Παλαιολόγου δεσπότη του Μωρέως
Μαρία Συγκλητική, κόρη του Ευγένιου Συγκλητικού
Κατά τα Βυζαντινά χρόνια, οι γυναίκες είχαν το επώνυμο τους στην ονομαστική του θηλυκού.
Παραδείγματα:
Άννα Κομνηνή, κόρη του Αλέξιου Α΄ Κομνηνού Αυτοκράτορα των Ρωμαίων
Ελένη Παλαιολογίνα (1428-1458), κόρη του Θεόδωρου Β΄ Παλαιολόγου δεσπότη του Μωρέως
Μαρία Συγκλητική, κόρη του Ευγένιου Συγκλητικού
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

30-08-24

13:56
Φίλε μου και οι Ινδιάνοι έχουν αξιοσημείωτο σύστημα ονοματοδοσίας. Το θέμα δεν είναι ποιο θα διαλέξουμε. Είναι η δεν είναι σεξιστικό το ότι οι γυναίκες έχουν λέξη στη γενική πτώση;Πάντως, ένα ωραίο σύστημα έχουν οι Ισλανδοί για τα επίθετα. Χρησιμοποιούν τις καταλήξεις -son (γιος) και -tottir (κόρη) και έτσι πχ ένας ποδοσφαιριστής που τον λένε Gudmundsson μεταφράζεται ως "ο γιος του/της Gudmund" Κ αντίστοιχα ξέρω γω η αδελφή του μπορεί να λέγεται Gudmundstottir
Αυτό κουβεντιάζαμε.
linuxman
Εκκολαπτόμενο μέλος

30-08-24

14:01
Το δικό σου ύφος αλλού. και κυρίως όχι σε μένα. Δεν είχα νεύρα. Γράφω απλά γρήγορα και δεν τα βλέπω αμέσως.Έγραφες τρέμοντας από τα νεύρα; Γιατί τα ορθογραφικά πήγαν κι ήρθαν.
Το ύφος σου, αλλού αν έχεις την καλοσύνη, που δεν την έχεις, τυπικά το λεω, μην το παίρνεις πάνω σου.
Όχι εδω μέσα, και κυρίως όχι σε μενα.
Ούτε εσύ έχεις καλοσύνη και μάλιστα πρώτος επιτίθεσαι και πουλάς μαγκιά. Μέχρι το ποστ σου σε αγνοούσα. προφανώς έχει σημασία για σένα να λιμπίζεσαι με τη πάρτη σου και να προβάλεις απαίτηση ιδιαίτερης στάσης απέναντι σου. Δεν θα ασχοληθώ με αυτό όμως. Αν θες ωραίο διάλογο να μην προκαλείς εντάσεις και μάλιστα εντάσεις που δεν στις δημιούργησα εγώ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 167 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Giorgkalo
- thenutritionist
- johnsala
- Dr. Gl. Luminous
- Libertus
- rafaela11
- Scandal
- Kate1914
- touvlo
- Reader
- charmander
- giannhs2001
- Memetchi
- taketrance
- American Economist
- Joji
- Paragontas7000
- A350
- Natsuko
- Ilma
- AggelikiGr
- ChristosM89
- gaidouri
- Μήτσος10
- camil
- fmarulezkd
- kalhkardia
- jj!
- linuxman
- synthnightingale
- Γατέχων
- Εριφύλη
- Paladin
- Viedo
- DimitraA.
- spring day
- Ariana2018
- Resident Evil
- Εχέμυθη
- Μαυρίκιος
- Wonderkid
- thesecretfemme
- Unboxholics
- plus i bo?
- User2350
- Jim444
- tsiobieman
- snowy
- back2967
- ΘανάσοςG4
- ggl
- fourkaki
- lepipini
- J.Cameron
- F1L1PAS
- Ryuzaki
- Mt73
- SlimShady
- eukleidhs1821
- sofoula2430
- kogba
- tslef8
- Μάρκος Βασίλης
- orchidea
- iminspain
- Meow
- uni77
- Serotonin
- Βλα
- Thoba19
- Rene2004
- Έμμα
- louminis
- Pipitsa
- harry akritas
- lnesb
- Mary Jane
- Ν.Χ.
- Alma Libre
- Στωικος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.