Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.341 μηνύματα.
καλά εγω οσο κι αν προσπαθήσω δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν νοστιμα, αλλά η μαμα μου κανει τελειους κεφτέδες με χόρτα και τοματοκεδτέδες γενικα ολοι οι κεφτεδες λαχανικών ειναι εξαιρετικοι

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.710 μηνύματα.
Α έχω υπέροχη συνταγάρα για μελιτζανοκεφτέδες. Όταν το θυμηθώ θα την αναρτήσω εδώ

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.994 μηνύματα.
Πώς βγήκαν;
Ουσιαστικά η κόκκινη η φακή δεν πρέπει να βράσει, πριν μπει στο μπλέντερ ( ίσα ίσα να πάρει για 5'μια βραση) . Εγώ στο φούρνο τα βάζω τα μπιφτέκια αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο και λαδόκολλα. Αν φτιάξεις καμια σος για συνοδεία ,είναι μια χαρά. Και σε σαντουιτσακια ταιριάζουν.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.710 μηνύματα.
Ουσιαστικά η κόκκινη η φακή δεν πρέπει να βράσει, πριν μπει στο μπλέντερ ( ίσα ίσα να πάρει για 5'μια βραση) . Εγώ στο φούρνο τα βάζω τα μπιφτέκια αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο και λαδόκολλα. Αν φτιάξεις καμια σος για συνοδεία ,είναι μια χαρά. Και σε σαντουιτσακια ταιριάζουν.
Μιας απλής σος γιαουρτιού ή τυροκαυτερη όπως είπες (την λατρεύω) και κάνεις ωραιότατα burgerακια έτσι

Ξέρεις τι σκέφτομαι; Να επιχειρήσω να τα φτιάξω ρολό. Πώς κάνουμε δηλαδή τον κιμά.. κάπως έτσι. Με την σάλτσα του από πάνω κτλ. Meatloaf κανονικοτατο.
Απλά πρέπει να μου κατέβει ιδέα για το τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να απογειωθεί ακόμη παραπάνω η γεύση.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.409 μηνύματα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.086 μηνύματα.
View attachment 150485
έκανα πρωτη φορά κολοκυθοκεφτέδες! Άξιζε ο κόπος τους! Βγήκαν καλοί για πρώτη φορά ❤️

View attachment 150486
επίσης κάναμε με τη γιαγιά μου τις προάλλες λουκουμάδες!

View attachment 150487
Όταν μπουχτίζω με το μπριάμ, μαρεσει να κάνω μελιτζάνες στο air fryer ! Άλλες φορές τις κάνω σαν παπουτσάκια με κιμά, άλλες απλά με ντομάτα και τυρί! Έχω ένα σωρό μελιτζάνες από το μπαξέ της γιαγιάς και δεν ξέρω τι να τις κάνω ! 😂

Αυτά έκανα όσο έλειπα από εδώ 🫶🏻

Έκανα εχθές σπιτικό παγωτό πρώτη φορά, αν βγει καλό θα σας το δείξω !!
Αυτά. Καλημέρα !

Τα είδα όσα ανεβάσατε και είναι όλα τέλεια ! Μπράβο παιδιά ❤️
Φαίνονται όλα υπέροχα!!

Μπραβο χρυσοχερα !!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λόγου νηστείας έκανα πρώτη φορά γεμιστά με σόγια κιμά...

Ελπίζω να μην τα κλαίω ....έβαλα και σταφίδες κουκουνάρι μπας και σωσουμε κάτι...
Screenshot_20250813_104915_Gallery.jpg

Τρώμε μόνο πιπεριές, μην πέσετε να με φάτε και εδώ :)

Γευστικο αποτέλεσμα το μεσημέρι (αν θα είμαι ακόμα εδώ) :jester:

Φτιάχνω αυτή τη στιγμή μπιφτέκια λαχανικών με βάση τις κοραλί φακές στο air fryer. Το σπίτι μοσχοβολισε από τα μυρωδικά! Θα γράψω μέσα στη βδομάδα την συνταγή, για όσους ενδιαφέρονται!

Για την ώρα σας δείχνω τα πρώτα που βγήκαν. Μακάρι να μπορούσα να σας κάνω να τα μυρισετε!

View attachment 150196
Όσες φορές δοκίμασα διάφορες συνταγές λόγου νηστείας όλα μου βγάζουν μια έντονη γεύση αρακά...

Μήπως τελικά το μυστικό είναι στα μυρωδικα όπως λες ;;;;🤔🤔

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια