Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.051 μηνύματα.
καλά εγω οσο κι αν προσπαθήσω δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν νοστιμα, αλλά η μαμα μου κανει τελειους κεφτέδες με χόρτα και τοματοκεδτέδες γενικα ολοι οι κεφτεδες λαχανικών ειναι εξαιρετικοι
 

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.355 μηνύματα.
Α έχω υπέροχη συνταγάρα για μελιτζανοκεφτέδες. Όταν το θυμηθώ θα την αναρτήσω εδώ
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.176 μηνύματα.
Πώς βγήκαν;
Ουσιαστικά η κόκκινη η φακή δεν πρέπει να βράσει, πριν μπει στο μπλέντερ ( ίσα ίσα να πάρει για 5'μια βραση) . Εγώ στο φούρνο τα βάζω τα μπιφτέκια αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο και λαδόκολλα. Αν φτιάξεις καμια σος για συνοδεία ,είναι μια χαρά. Και σε σαντουιτσακια ταιριάζουν.
 

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.355 μηνύματα.
Ουσιαστικά η κόκκινη η φακή δεν πρέπει να βράσει, πριν μπει στο μπλέντερ ( ίσα ίσα να πάρει για 5'μια βραση) . Εγώ στο φούρνο τα βάζω τα μπιφτέκια αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο και λαδόκολλα. Αν φτιάξεις καμια σος για συνοδεία ,είναι μια χαρά. Και σε σαντουιτσακια ταιριάζουν.
Μιας απλής σος γιαουρτιού ή τυροκαυτερη όπως είπες (την λατρεύω) και κάνεις ωραιότατα burgerακια έτσι

Ξέρεις τι σκέφτομαι; Να επιχειρήσω να τα φτιάξω ρολό. Πώς κάνουμε δηλαδή τον κιμά.. κάπως έτσι. Με την σάλτσα του από πάνω κτλ. Meatloaf κανονικοτατο.
Απλά πρέπει να μου κατέβει ιδέα για το τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να απογειωθεί ακόμη παραπάνω η γεύση.
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.513 μηνύματα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.
View attachment 150485
έκανα πρωτη φορά κολοκυθοκεφτέδες! Άξιζε ο κόπος τους! Βγήκαν καλοί για πρώτη φορά ❤️

View attachment 150486
επίσης κάναμε με τη γιαγιά μου τις προάλλες λουκουμάδες!

View attachment 150487
Όταν μπουχτίζω με το μπριάμ, μαρεσει να κάνω μελιτζάνες στο air fryer ! Άλλες φορές τις κάνω σαν παπουτσάκια με κιμά, άλλες απλά με ντομάτα και τυρί! Έχω ένα σωρό μελιτζάνες από το μπαξέ της γιαγιάς και δεν ξέρω τι να τις κάνω ! 😂

Αυτά έκανα όσο έλειπα από εδώ 🫶🏻

Έκανα εχθές σπιτικό παγωτό πρώτη φορά, αν βγει καλό θα σας το δείξω !!
Αυτά. Καλημέρα !

Τα είδα όσα ανεβάσατε και είναι όλα τέλεια ! Μπράβο παιδιά ❤️
Φαίνονται όλα υπέροχα!!

Μπραβο χρυσοχερα !!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λόγου νηστείας έκανα πρώτη φορά γεμιστά με σόγια κιμά...

Ελπίζω να μην τα κλαίω ....έβαλα και σταφίδες κουκουνάρι μπας και σωσουμε κάτι...
Screenshot_20250813_104915_Gallery.jpg


Τρώμε μόνο πιπεριές, μην πέσετε να με φάτε και εδώ :)

Γευστικο αποτέλεσμα το μεσημέρι (αν θα είμαι ακόμα εδώ) :jester:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Φτιάχνω αυτή τη στιγμή μπιφτέκια λαχανικών με βάση τις κοραλί φακές στο air fryer. Το σπίτι μοσχοβολισε από τα μυρωδικά! Θα γράψω μέσα στη βδομάδα την συνταγή, για όσους ενδιαφέρονται!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για την ώρα σας δείχνω τα πρώτα που βγήκαν. Μακάρι να μπορούσα να σας κάνω να τα μυρισετε!

View attachment 150196
Όσες φορές δοκίμασα διάφορες συνταγές λόγου νηστείας όλα μου βγάζουν μια έντονη γεύση αρακά...

Μήπως τελικά το μυστικό είναι στα μυρωδικα όπως λες ;;;;🤔🤔
 
Τελευταία επεξεργασία:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.513 μηνύματα.
Έφτιαξα μάφιν σταφίδας χωρίς ζάχαρη με μπανάνα, βρώμη, αυγό, μπεικιν και κανέλα ! ❤️🌸

εντάξει εγώ έβαλα και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι 🫠 * είναι σκούρα λόγω κανέλας
IMG_3319.jpeg
 

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.051 μηνύματα.
Παρότι δεν πιάνουν τα χέρια μου στην κουζίνα, οπως έχω ξαναπεί, σήμερα λίγο η βροχή λίγο το mood, με έβαλε στην διάθεση για κολοκυθόσουπα βελουτέ. Θα χρησιμοποιήσω δε και το ματζαφλάρι εκείνο που το είχα στην κουζίνα χρόνια χωρίς καμία χρησιμότητα.

Θα ακολουθήσω αυτή του Άκη https://akispetretzikis.com/recipe/7015/veloute-soupa-me-kolokytha-kai-pshta-karota

Και θα επανέλθω με updates. Στο μεταξύ οποιοδήποτε tip για αρχάριους, ευπρόσδεκτο.

Happy pre-Halloween!
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.513 μηνύματα.
Παρότι δεν πιάνουν τα χέρια μου στην κουζίνα, οπως έχω ξαναπεί, σήμερα λίγο η βροχή λίγο το mood, με έβαλε στην διάθεση για κολοκυθόσουπα βελουτέ. Θα χρησιμοποιήσω δε και το ματζαφλάρι εκείνο που το είχα στην κουζίνα χρόνια χωρίς καμία χρησιμότητα.

Θα ακολουθήσω αυτή του Άκη https://akispetretzikis.com/recipe/7015/veloute-soupa-me-kolokytha-kai-pshta-karota

Και θα επανέλθω με updates. Στο μεταξύ οποιοδήποτε tip για αρχάριους, ευπρόσδεκτο.

Happy pre-Halloween!
https://www.tiktok.com/video/ZNd7cYosK Τσέκαρε και αυτή τη συνταγή αν θες ❤️
 

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.355 μηνύματα.
Προσοχή στο καρότο για να μη σου βγει πολλή γλυκιά. Ναι μεν την θέλουμε να γλυκιζει αλλά να παραμείνει σούπα, ε; Εγώ βάζω και γογγύλι, πράσο.
 

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.051 μηνύματα.

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.355 μηνύματα.
αυτο έπρεπε να το γκουγκλάρω, μοιάζει σαν ραπανάκι, εχει καμία σχέση; τι γεύση δίνει;
το αν βγεί γλυκιά το φοβάμαι κι εγώ ιδανικά θα έπρεπε να ειναι τόσο οσο, θα δούμε
Πρέπει να ανήκουν στην ίδια κλάση αλλά δεν είναι το ίδιο. Δίνει πολύ ωραία υφή στην σούπα (εδώ το χρησιμοποιούν πολύ στο pot au feu) και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Εκεί κάνεις ένα balance στο καρότο για να μη βγει πολύ γλυκιά και δεν τρώγεται μετά.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.714 μηνύματα.
Ενώ μου αρέσουν οι σούπες, τη βελουτέ δεν τη θέλω. Επίσης, ενώ είμαι γαμάτη μαγείρισσα (και μετριόφρων), τη βελουτέ δεν την πετυχαίνω. Θεωρώ οτι μπορείς να φτιάξεις δύο είδη βελουτέ: α) βράζεις όλα τα λαχανικά, βάζεις ένα κύβο knorr και τα περνάς όλα στο μπλέντερ και τρως μια mediocre σούπα και β) περνάς ώρες ατελείωτες στην κουζίνα και ακολουθείς τη συνταγή κατά γράμμα και τρως μια καλούτσικη σούπα που δεν άξιζε τελικά όλο τον κόπο.

Οπότε από μένα it's a no.
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.513 μηνύματα.
Ενώ μου αρέσουν οι σούπες, τη βελουτέ δεν τη θέλω. Επίσης, ενώ είμαι γαμάτη μαγείρισσα (και μετριόφρων), τη βελουτέ δεν την πετυχαίνω. Θεωρώ οτι μπορείς να φτιάξεις δύο είδη βελουτέ: α) βράζεις όλα τα λαχανικά, βάζεις ένα κύβο knorr και τα περνάς όλα στο μπλέντερ και τρως μια mediocre σούπα και β) περνάς ώρες ατελείωτες στην κουζίνα και ακολουθείς τη συνταγή κατά γράμμα και τρως μια καλούτσικη σούπα που δεν άξιζε τελικά όλο τον κόπο.

Οπότε από μένα it's a no.
Ούτε εγώ χτυπιέμαι για βελουτε σούπα, αλλά με σιγουριά μπορώ να μπω ότι αν τα ψήσεις πρώτα τα λαχανικά και μετά τα ρίξεις στη κατσαρόλα με κνορ, γίνεται πιο νόστιμο !

Αξεπέραστη σούπα για εμένα θα είναι πάντα τα γιουβαρλάκια 🫠 και η κρεατοσουπα! (Βραστό) που λέμε
 

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.051 μηνύματα.
Λοιπόν, βγήκε ωραία ενα 8/10, τελικά στην αγωνία μου να μην την κάνω πολύ γλυκιά, δεν είχε καθόλου γλύκα. Την επόμενη φορά δε θα το λυπηθώ. Το χρώμα βγήκε σκατουλί, ήθελε περισσότερα καρότα. Για την γεύση έβαλα και φρέσκο βούτυρο που γάμησε.
Για μένα είμαι πολύ ικανοποιημένη.


IMG_4093.jpeg

IMG_4096.jpeg
 

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.355 μηνύματα.
Εγώ βάζω και σπιτικά κρουτον σκόρδου και απογειώνεται. Μπράβο αμαρελια! :thumbsup:
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.602 μηνύματα.
Ενώ μου αρέσουν οι σούπες, τη βελουτέ δεν τη θέλω. Επίσης, ενώ είμαι γαμάτη μαγείρισσα (και μετριόφρων), τη βελουτέ δεν την πετυχαίνω. Θεωρώ οτι μπορείς να φτιάξεις δύο είδη βελουτέ: α) βράζεις όλα τα λαχανικά, βάζεις ένα κύβο knorr και τα περνάς όλα στο μπλέντερ και τρως μια mediocre σούπα και β) περνάς ώρες ατελείωτες στην κουζίνα και ακολουθείς τη συνταγή κατά γράμμα και τρως μια καλούτσικη σούπα που δεν άξιζε τελικά όλο τον κόπο.

Οπότε από μένα it's a no.
μπορείς να λιώσεις μονο δυο πατάτες και να αφήσεις τα άλλα λαχανικά, να τα καταλαβαίνει όποιος τα τρώει. Και μένα όλα λιωμένα δε μ' αρέσουν, αλλά δυο πατάτες, μ΄αρέσει.
Κύβος είναι σε μένα no go, αν και οι γιοι μου, έχουν πάρει κάτι βιολογικό με γεύση λαχανικών και βάζουν, όταν μαγειρεύουν
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top