Subject to change
e-steki.gr Founder



(η φωτογραφία είναι όντως δική μου, χτες την έβγαλα

Υλικά (για 2 μερίδες σαν την παραπάνω)
- Μερικές πατάτες
- Κρέμα γάλακτος (εγώ είχα βάλει 500ml αλλά όπως βλέπετε βγήκε πολλή η σάλτσα)
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- Κόκκινο ξηρό κρασί (και λευκό ταιριάζει)
- 1 φακελάκι μανιταρόσουπα (για 1 μερίδα, όχι τα μεγάλα) ή εναλλακτικά Νοστιμιά της Maggie
- Λάδι
- Βούτυρο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις πατάτες, όπως λέει εδώ
- Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια σε σουρωτήρι
- Όταν οι πατάτες ήδη ψήνονται για κανένα μισάωρο, βάζουμε λίγο βούτυρο και αφότου κάψει λίγο, τα μανιτάρια
- Τα σωτάρουμε μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά
- Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μανιταρόσουπα (αφότου αφαιρέσουμε τυχόν κρουτόν) και λίγο αλάτι
- Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει η σάλτσα
- Όταν γίνουν οι πατάτες, τις ανοίγουμε στη μέση και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Enjoy

ΥΓ: Για όποιον αναρωτιέται τι χρησιμεύει η μανιταρόσουπα (ή η Νοστιμιά της Maggie): Δεν είναι απαραίτητα, απλά λόγω των ενισχυτικών γεύσης που περιέχουν, δίνουν ένα added boost στη γεύση (και περιέχουν και διάφορα καρικεύματα που το κάνουν πιο νόστιμο). Αν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό, μην τα συμπεριλάβετε και βάλτε απλά περισσότερο αλάτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Εγω θα προτεινα και λιγο τριμμένο κιτρινο τυρί απο πανω (κασέρι για τους Βορειοελλαδιτες) για να δωσει και μια πιο εντονη -πλην παχυντικη- γευση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Όταν βάζω τυρί, προτιμώ να το βάζω μαζί με τη σάλτσα ώστε να λιώσει και να γίνει ένα με αυτή.Λια με κολάζεις!
Εγω θα προτεινα και λιγο τριμμένο κιτρινο τυρί απο πανω (κασέρι για τους Βορειοελλαδιτες) για να δωσει και μια πιο εντονη -πλην παχυντικη- γευση.
Good point πάντως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Για το σερβίρισμα έτσι όπως η πατάτα είναι πλέον ψημένη και μαλακή, την πιέζουμε με την παλάμη ελαφρά πρός τα κάτω έτσι όπως η πανω της πλευρά να γίνει επίπεδη. Εκεί κόβουμε με το μαχαίρι το αλουμινόχαρτο κατα μήκος και ύστερα πιέζουμε την πατάτα απο τις δύο άκρες απο όπου κόψαμε. Με τον τρόπο αυτό η πατάτα ανοίγει το εσωτερικο της σαν μια βαρκούλα, έτοιμη να δεχτεί το ντρέσιγκ. (χωρίς να σπάσει στα πλάγια όπως στην φωτο σου Λία). Επίσης το άνοιγμα αυτό συγκρατεί το ντρέσιγκ μέσα στην πατάτα.
Αγαπημένο και εύκολο ντρέσιγκ για πατάτα, και επίσης πολύ υγιεινό και διαιτητικό όσο και απλό είναι το στραγγιστό γιαούρτι με ψιλοκομένο άνιθο (όχι πολυ γιατι θα υπερισχύσει) . Δεον σε κάθε περίπτωση να αλατίζετε την πατάτα στο άνοιγμα της σκέτη, πρίν ρίξετε το όποιο ντρέσιγκ. Με το γιαούρτι θέλει λιγότερο αλάτι απ'ότι με άλλα ντρέσιγκ.
Η μανιταροσουπα όντως θα δώσει πιο δυνατή αλλά "χημική" γεύση. Μπορει να επιτευχθεί πιο δυνατή γεύση, χωρίς τη χρήση της, αν το τσιγάρισμα των μανιταριών γινει λίγο πιο έντονο με αποτέλεσμα να "πιουν" καλυτερα το κρασύ στο σβήσιμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Με το αλουμινόχαρτο νομίζω είναι ο κλασσικός τρόπος, αλλά δεν γίνεται εξίσου τραγανή η κρούστα.Μια συμβουλή για την πατάτα. Τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο ειδικο για φούρνο μυκροκυμάτων, γίνεται πιο γρήγορα και ψήνεται εντελώς στο κέντρο. Ψηνεται επίσης στο φούρνο με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό ακούγεται όντως ενδιαφέρον!Αγαπημένο και εύκολο ντρέσιγκ για πατάτα, και επίσης πολύ υγιεινό και διαιτητικό όσο και απλό είναι το στραγγιστό γιαούρτι με ψιλοκομένο άνιθο (όχι πολυ γιατι θα υπερισχύσει) .
Εγώ τα κάνω και τα 2Η μανιταροσουπα όντως θα δώσει πιο δυνατή αλλά "χημική" γεύση. Μπορει να επιτευχθεί πιο δυνατή γεύση, χωρίς τη χρήση της, αν το τσιγάρισμα των μανιταριών γινει λίγο πιο έντονο με αποτέλεσμα να "πιουν" καλυτερα το κρασί στο σβήσιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Δεν θα το ξαναδοκιμαζα.Σε απλο φουρνο με αλουμινοχαρτο ναι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


ΠΟΤΕ αλουμινόχαρτο σε microwave!! Αναφερόμασταν σε κανονικό φούρνο.Πατατα σε φουρνο μικροκυματων τυλιγμενη σε αλουμινοχαρτο εβγαζε σπιθες και αρχισε να βγαζει καπνους απο το αλουμινοχαρτο.
Δεν θα το ξαναδοκιμαζα.Σε απλο φουρνο με αλουμινοχαρτο ναι!![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


και το "ειδικο" το παρεκαμψα!Τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο ειδικο για φούρνο μυκροκυμάτων

Ναι αυτο ακριβως!Γιατι μπορει μεχρι και να εκραγει ο φουρνος μικροκυματων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Εγώ τα κάνω και τα 2(Σ.Σ. και μανιταρόσουπα και έντονο τσιγάρισμα)
Ενα φεγγάρι που ήμουνα απελπιστικά φτωχός, και δεν ήξερα ακόμη να μαγειρεύω πολλα φαγητά, για να μήν με πάρει απο κάτω και μιζεριάσω, αφ ενός, κι αφετέρου για να τρέφομαι "υγιεινά" (έτσι νομιζα τρομάρα μου) τα βράδια μετά απο 16 ώρες δουλειάς κάθε μέρα, έπινα σουπα. Σκέτη αριστοκρατία μιλάμε. Και φυσικά επειδή δεν ήξερα ούτε είχα το χρόνο για να φτιάξω κανονική σουπα, έφτιαχνα στιγμιαίες σουπες Κνορ. Αυτό κράτησε 8 μήνες. Από τότε δεν έχω ξαναφάει σούπα στιγμής


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


καλα ,μιλαμε για άααληηη γευσηηη...
ουτε συγκριση...
πωπωω..τι χανουμε τοσοι ανθρωποι οταν ψηνουμε σε ηλεκτρικο φουρνο τοσα χρονια..τι γευση χανουμε..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


χθες εψησα στον ξυλοφουρνο που εχτισα με τον πατερα μου..το πρωτο φαι,,συγκεκριμενα ολοκληρο κοτοπουλο με πατατες... καλα ,μιλαμε για άααληηη γευσηηη... ουτε συγκριση... πωπωω..τι χανουμε τοσοι ανθρωποι οταν ψηνουμε σε ηλεκτρικο φουρνο τοσα χρονια..τι γευση χανουμε..
Εμείς το χειμώνα, ψήσαμε γουρουνάκι ολόκληρο στον ξυλόφουρνο που έχουν οι πρώτοι φίλοι μας που φτιάξαμε εδώ. Μιλάμε αυτή η τσίκνα στη γεύση είναι πολύ ισχυρό πρόσθετο. Το ίδιο παρατηρω στα κεμπάπ όταν τα ψήνω στα κάρβουνα, απ'ότι στο γκρίλ. Νομίζω πάντως ότι διάβασα κάπου ότι η αναθύμιαση απο το καμένο ξύλο ή κάρβουνο είναι μέν πολύ ευχάριστη στη γεύση όμως θεωρείται ανθυγιεινή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


εδω τρωμε καθε μερα χημικα απο παντου..και μας νοιαζει η σταχτη και το καμμενο ξυλο?
Εμείς το χειμώνα, ψήσαμε γουρουνάκι ολόκληρο στον ξυλόφουρνο που έχουν οι πρώτοι φίλοι μας που φτιάξαμε εδώ.
θες να συζητησουμε για μυστικα για ψησιματα?

εμεις μολις τον καναμε..κουραστηκαμε αλλα αξιζε..
για να καταλαβεις..στις 8 η ωρα το απογευμα πυρωσε με λιγα κλαδια και φυλλα και την αλλη μερα στις 8 το πρωι ειχε ακομη θαλπωρη ο φουρνος...

να φτιαξουμε νεο θεμα για ξυλοφουρνους?
θα εχει ενδιαφερον..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος


Η αγαπημένη μου συνταγή για πατάτες είναι η γκρατινέ!!!
Θα βρω την συνταγή και θα την ποστάρω σύντομα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος


εγω σημερα εφαγα φασολακια με πατατες!Μου ανοίξατε την όρεξη πρωινιάτικα!!!!
Η αγαπημένη μου συνταγή για πατάτες είναι η γκρατινέ!!!
Θα βρω την συνταγή και θα την ποστάρω σύντομα!![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος


εγω σημερα εφαγα φασολακια με πατατες!
Εγώ ακόμη δεν έφαγα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος


μα γιατι???περασε η ωρα!Εγώ ακόμη δεν έφαγα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.