[FONT="]Σωστότατο, όμως παρόμοια άσκηση βίωσης της αρετής δεν είναι απαραίτητη-χρήσιμη-ευκταία για κάθε πιστό που ακολουθεί μια διδασκαλία αγάπης? [/FONT]
Η αγάπη είναι μία και μοναδική.
Φωλιάζει μέσα στα μύχια της ψυχής μας και αν πούμε ότι την γνωρίζουμε, αποτελεί μέγιστο λάθος μας. Και αυτό γιατι χρειάζεται η αναγκαία επισφράγιση ανάλογης δοκιμασίας.
..........[FONT="]
Εν κατακλείδι, για να μη σε κουράζω, το σημείο της διαφωνίας μας δεν ειναι η διδασκαλία του Ιησού.[/FONT]
Θα σε ρωτήσω να μου πεις, γιατί πιστεύεις ότι διαφωνούμε;
Για βοήθεια, θα σου δώσω την δική μου άποψη.
Εφ’ όσον ανταλλάσσουμε τις γνώμες μας, κατ’ ουσία δεν διαφωνούμε, καθόλου μάλιστα.
Και αυτό γιατι βλέπω σε εσένα καλοπροαίρετη τάση για έρευνα.
[FONT="] Εσύ τον αποδέχεσαι ως Χριστό, εγώ ίσως όχι μόνο αυτόν...[/FONT]
Θαρρείς ότι γεννήθηκα μοναχός ή μήπως ότι θεωρώ τον εαυτό μου ποιος ξέρει πόσο μεγάλο χριστιανό;
Αν το μεν πρώτο είναι οφθαλμοφανές ότι είναι απολύτως αδύνατο να ισχύει, τότε για το δεύτερο θα σου πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου ως ελαχιστότατο χριστιανό.
[FONT="] όμως, σέβομαι και τιμώ τη διδασκαλία του και είμαι σίγουρη ότι είπε κι άλλα στη διάρκεια της που ίσως να μην ακούγονται/διαβάζονται στις μέρες μας... [/FONT]
Τις ίδιες απορίες και βαθύτερες συγκρούσεις, είχε ο Π. Σεραφείμ Ρόουζ. Εξήγησε τον Νίτσε! Ενας Αμερικανός στην δεκαετία του 1950-60, με όλη την πανεπιστημιακή γνώση στα πόδια του, πιστεύω ότι μπορεί να μας λύσει απορίες…
[FONT="]
Απλά την διαφοροποιώ πλήρως από το θρησκευτικό εξουσιαστικό οικοδόμημα που έχουν υψώσει όχι μόνο τα χριστιανικά δόγματα, αλλά κάθε "επίσημη" θρησκεία, κάθε κράτους. [/FONT]
Ισως εδώ να χρειαζόμαστε μια καθαρή οπτική γωνιά. Γιατι δεν είναι δυνατό να χρεώνουμε στον Χριστιανισμό,
όλους εκείνους όσοι φόρεσαν το προσωπείο και στο όνομα του Χριστού, έκαναν τις σταυροφορίες και όλες τις νέες τάξεις των πραγμάτων.
Στο όνομα του Χριστού, κυριολεκτικά διέλυσαν τους αυτόχθονες της Αμερικής μετά από την ανακάλυψη της. Αποφεύγω να γίνω αιχμηρότερος.
Θα πω όμως με σιγουριά, ότι αυτό δεν είναι Χριστιανισμός.
Υ.Γ. πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις ακόμα ένα κλίκ…
https://www.impantokratoros.gr/31C0101E.el.aspx