Ποιους δεν θέλουμε για γείτονες;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.856 μηνύματα.
πρώτον, δεν είναι μωρό. Είναι γύρω στα 5-6. Όσο του συμπεριφέρονται σαν μωρό έτσι θα είναι και στα 16.

δευτερον, δεν έχει ωράριο. Μπορεί να κοπανιέται σαν κομπρεσέρ από το πρωί μέχρι το βράδυ λες και έχω από πάνω μου την Πομπηία να πουμε.

και τρίτον, ενοχλεί τόσο πολύ και τη διπλανή που είναι επίσης φοιτήτρια. Ε θα πάμε μαζί στην αστυνομία αν το συνεχίσουν. Αν δουν κι άλλους ένοικους με παράπονα, προφανώς και θα έχουν κυρώσεις.
Δε θα έχουν κυρώσεις, άδικα θα τσακωθείτε με όλο τον κόσμο. Τι κυρώσεις να έχουν παιδάκια; Δηλ εσείς τι θα θέλατε, να τους επιβάλουν;
Κοίτα, εγώ δίνω κατ αρχή άδικο στην ιδιοκτήτρια, που διαμέρισμα πολυκατοικίας και μάλιστα κακά μονωμένης, το δίνει τόσο ακριβά. Τι είναι ; Ένα τριάρι; Με 1000 νοικιάζατε άνετα ένα καινούργιας κατασκευής με καλή μόνωση, ή ίσως και μονοκατοικία σε κάποιες περιοχές.
Εφόσον η νομοθεσία είναι τέτοια, ώστε δε σας δίνει κανένα δικαίωμα ελάττωσης τιμής συμβολαίου ή δε σε απαλάσσει από την τρίμηνη ρήτρα, θα έλεγα, δηλώστε τώρα, πως σε τρεις μήνες θα φύγετε και ψάξτε για καινούργιο. Δεν μπορεί η αστυνομία να διώξει το παιδί. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, ποστ 99, για το τι θα κάνει. Και όπως λέει η @Aura κάντε υπομονή. Θα παίξει, θα λυσσάξει, θα κοιμηθεί. Εγώ θα την έπιανα με το καλό, πάντως τη μάνα, όπως σου είπα παραπάνω.
Ψάξε κι αυτό που σου είπα, με την άμεση αποχώρηση.
Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, αν έχεις τέτοια ενόχληση, γράφεις στον ιδιοκτήτη σου και ενημερώνεις, πως αν δε βρεθεί λύση, θα φύγεις, για λόγους υγείας (νευρικό σύστημα διαταράσσεται). Στην τρίτη προειδοποίηση, είσαι καλυμμένη και φεύγεις μόλις βρεις σπίτι, γιατί νομικά, ούτε η αστυνομία, ούτε ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει το καθεστώς του παιδιού.
Επίσης το παιδαγωγικό σύστημα <<παντόφλα>> δεν το εγκρίνει το δικαστήριο. Δηλαδή θα μπλέξεις Εριφύλη.
Ή ρώτα κάποιο σύλλογο ενοικιαστών. Μην κάνεις του κεφαλιού σου

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.290 μηνύματα.
ΑΧΑΧΑΧΑΧ φώναξαν μόλις και οι διπλανοί τους την αστυνομία

καινούργιο συκώτι έκανα🤣

Τσιριζε σαν δαιμονισμένο κι αυτοί κοιμούνται όρθιοι 🤡🖐🏻

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.069 μηνύματα.

καινούργιο συκώτι έκανα🤣

Δεν πείθεις :hehe: :hehe:

Η αστυνομία δεν πάει αν πάρεις τηλέφωνο και πεις ότι ένα παιδί τσιριζει σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας...

Τρολαρεις που τρολαρεις τουλάχιστον δες ΑΝ ταιριάζουν οι ώρες που γράφεις :bleh:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.856 μηνύματα.

καινούργιο συκώτι έκανα🤣

ρε συ, μην είναι πιο σοβαρό το θέμα;
Μήπως έχει κάποια πάθηση, ή μήπως το κακοποιούν;
Μήπως τελικά καλά κάνετε και ειδοποιείτε τις αρχές, για να το σώσει;
Σοβαρά ρωτώ. Είδες, πως παιδιά που κακοποιούνται, είναι παιδιά της διπλανής πόρτας

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.290 μηνύματα.
ρε συ, μην είναι πιο σοβαρό το θέμα;
Μήπως έχει κάποια πάθηση, ή μήπως το κακοποιούν;
Μήπως τελικά καλά κάνετε και ειδοποιείτε τις αρχές, για να το σώσει;
Σοβαρά ρωτώ. Είδες, πως παιδιά που κακοποιούνται, είναι παιδιά της διπλανής πόρτας
δεν ξέρω τι κάνουν αλλά προφανώς και καλά κάνουμε που την καλούμε, να καταγράφονται όλα.

Επίσης για να απαντήσω στην από πάνω, προφανώς και έρχεται εν ώρα κοινής ησυχίας η αστυνομία. Και ήρθε 3 φορές μέχρι τώρα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Κανονικά πρέπει να περάσουν χειροπέδες στο 5χρονο...Άντε να πούμε...Το σκασμένο...

Και οι γονείς "μέσα" ως συνένοχοι...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.636 μηνύματα.
Υπάρχει όμως και περίπτωση να έχει κάτι αναπτυξιακό στιλ αυτισμό, όπου εκεί έχει κρίσεις με ουρλιαχτά σε κάποιες περιπτώσεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση μαζί σου, να του μάθουν οι γονείς του τρόπους του κακομαθημένου. Και πρόνοια να ειδοποιήσεις, πέρα από την πλάκα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Υπάρχει όμως και περίπτωση να έχει κάτι αναπτυξιακό στιλ αυτισμό, όπου εκεί έχει κρίσεις με ουρλιαχτά σε κάποιες περιπτώσεις.
Σε κάθε άλλη περίπτωση μαζί σου, να του μάθουν οι γονείς του τρόπους του κακομαθημένου. Και πρόνοια να ειδοποιήσεις, πέρα από την πλάκα.
Οι φωνές δεν με ενοχλούν ΚΑΘΟΛΟΥ. Και το ξανά είπα, δεν είμαι άνθρωπος που έχει θέμα με τον θόρυβο.

Αλλά ρε παιδιά. Αυτό το πράγμα που κάνει στο πάτωμα του και στο δικό μου ταβάνι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ. Είναι σαν σεισμός, πραγματικά. Αφού σκέφτομαι αν γίνει σεισμός δεν θα το καταλάβω πλέον, θα νομίζω ότι είναι οι από πάνω…

Και δεν είναι θέμα οικοδομής, δεν ακούγεται κανείς άλλος εδώ. Ε φτάνει πια
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τρόπους δεν πρόκειται να μάθει με τέτοιους γονείς και κυρίως τέτοια μάνα. Τον πατέρα δεν θα τον κατηγορήσω γιατί 1. Ήταν πολύ ευγενικός και 2. Λείπει όλη μέρα στη δουλειά

Η άλλη κάθεται με το παιδί απ ότι έχω καταλάβει και το ανέχεται όλο αυτό.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.636 μηνύματα.
Οι φωνές δεν με ενοχλούν ΚΑΘΟΛΟΥ. Και το ξανά είπα, δεν είμαι άνθρωπος που έχει θέμα με τον θόρυβο.

Αλλά ρε παιδιά. Αυτό το πράγμα που κάνει στο πάτωμα του και στο δικό μου ταβάνι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ. Είναι σαν σεισμός, πραγματικά. Αφού σκέφτομαι αν γίνει σεισμός δεν θα το καταλάβω πλέον, θα νομίζω ότι είναι οι από πάνω…

Και δεν είναι θέμα οικοδομής, δεν ακούγεται κανείς άλλος εδώ. Ε φτάνει πια
Κατάλαβα. Φαντάσου τι αληταριό θα βγει με τέτοιους γονείς. Αυτός είναι ο νεοέλληνας, να πιστεύει ότι το παιδί του είναι ό,τι καλύτερο και να μην δέχεται κουβέντα, να μην του μαθαίνει τρόπους και να βγαίνει ένας κάφρος στην κοινωνία.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Κατάλαβα. Φαντάσου τι αληταριό θα βγει με τέτοιους γονείς. Αυτός είναι ο νεοέλληνας, να πιστεύει ότι το παιδί του είναι ό,τι καλύτερο και να μην δέχεται κουβέντα, να μην του μαθαίνει τρόπους και να βγαίνει ένας κάφρος στην κοινωνία.
Ε στα λόγια μου έρχεσαι τώρα. Και όχι τίποτα άλλο, μετά πρέπει να ανέχομαι εγώ την ανοχή των γονιών και στο σχολείο, όταν διδάσκω🤣

Άγιες γυναίκες οι δασκάλες / καθηγήτριες. Πλέον τις νιώθω όσο ποτέ άλλοτε..

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ε στα λόγια μου έρχεσαι τώρα.
Ναι, διάβασα καλύτερα όσα γράφεις και εν τέλει έχεις απόλυτο δίκιο.
Άγιες γυναίκες οι δασκάλες / καθηγήτριες. Πλέον τις νιώθω όσο ποτέ άλλοτε..
Δεν θα πεις τίποτα. Αν δεν ήταν και συστημικές οι περισσότερες καθηγήτριες θα τις λυπόμουν πραγματικά. Ό,τι και να λέμε, το να πρέπει να μάθεις -πέρα από την ύλη- και τρόπους στο παιδί ενός αγράμματου γορίλα ή μιας υστερικής Κάρεν θέλει βαραία και ανθυγιεινά. Εμένα η μάνα μου είχε πιάσει μια φορά μια δασκάλα επειδή με έβαλε Α ενώ είχα κάνει 3-4 λάθη ξέρω' γω και την είπε κάτι του στιλ «ηλίθιο είναι το παιδί μου και του βάζεις Α για να το κάνεις να νιώσει καλύτερα; Γιατί δεν βαθμολογείτε σωστά;»

Που να το δεις από σημερινή μάνα. Οι σημερινοί γονείς θα ζητήσουν το λόγο επειδή δεν έβαλαν άριστα στο βλαστάρι τους που εν τω μεταξύ μπορεί να είναι τόσο τούβλο που δεν ξέρει να γράφει το όνομά του.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.321 μηνύματα.
Τους έχει δασκαλεψει η ιδιοκτήτρια να φωνάζουν την αστυνομία για να αποδείξουν μετά σε δικαστηριο τη κακή χρήση του μισθιου.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Που να το δεις από σημερινή μάνα.
Η μάνα μου. Πριν 4 χρόνια πήγαινα σχολείο κι εγώ.

είχε καλέσει ο γυμναστής τη μαμά μου επειδή έκανα κοπάνα στην ώρα του (την τελευταία) κι εκείνη δεν το ήξερε. Μλκα με έκανε ξεφτίλα μπροστά του. Και καλά με έκανε. Δίκαιο της δίνω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τους έχει δασκαλεψει η ιδιοκτήτρια να φωνάζουν την αστυνομία για να αποδείξουν μετά σε δικαστηριο τη κακή χρήση του μισθιου.
Εγώ όλη μέρα δουλεύω. Δεν μπορώ να τρέχω σε δικαστήρια με τους μλκες. Η έσχατη λύση είναι να ρίξω τα μούτρα μου εγώ, που οκ είμαι και πιο διαλλακτική σε σχέση με τους άλλους, να τους μιλήσω όσο πιο ήρεμα μπορώ.

Έχω διδάξει σε σχολείο δημόσιο 2 χρόνια λόγω σχολής. Σε όλες τις τάξεις. Το αν το παιδί ανήκει στο φάσμα του αυτισμού δεν το ξέρω, αλλά δεν το νομίζω. Το πρόβλημα του είναι ό,τι κοπανιέται σαν μλκιστηρι, σα να παίζει μπόουλινγκ με σιδερένιες μπάλες φαντάσου.

Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Έχω διδάξει σε σχολείο δημόσιο 2 χρόνια λόγω σχολής. Σε όλες τις τάξεις.
Τι μάθημα έκανες;
Καλά, τη γνώμη μου για το επάγγελμά σου την ξες, αλλά οφείλω να πω ότι μακάρι να είχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί το mindset που έχεις.

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.069 μηνύματα.
δεν ξέρω τι κάνουν αλλά προφανώς και καλά κάνουμε που την καλούμε, να καταγράφονται όλα.

Επίσης για να απαντήσω στην από πάνω, προφανώς και έρχεται εν ώρα κοινής ησυχίας η αστυνομία. Και ήρθε 3 φορές μέχρι τώρα.
Οχι αν ειναι για διατάραξη αυτης ..
Εκτος και αν κανεις καταγγελια για κακοποίηση οποτε θα ερθει για ελεγχο ...αυτο ως απλη αναφορα

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.440 μηνύματα.
Η μάνα μου. Πριν 4 χρόνια πήγαινα σχολείο κι εγώ.

είχε καλέσει ο γυμναστής τη μαμά μου επειδή έκανα κοπάνα στην ώρα του (την τελευταία) κι εκείνη δεν το ήξερε. Μλκα με έκανε ξεφτίλα μπροστά του. Και καλά με έκανε. Δίκαιο της δίνω.
καλά είπαμε , όχι και να μην μπορείς να κάνεις μια κοπάνα στο λύκειο :look:

ilias90

Περιβόητο μέλος

καλά είπαμε , όχι και να μην μπορείς να κάνεις μια κοπάνα στο λύκειο :look:
Δεν κατάλαβα, εγώ δεν είχα κάνει ποτέ κοπάνα και αν έκανα μακάρι οι γονείς μου να με ξεφτίλιζαν μπροστά σε όλους όπως η μητέρα της Εριφύλης!

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.440 μηνύματα.
Δεν κατάλαβα, εγώ δεν είχα κάνει ποτέ κοπάνα και αν έκανα μακάρι οι γονείς μου να με ξεφτίλιζαν μπροστά σε όλους όπως η μητέρα της Εριφύλης!
Δεν αισθάνθηκες ποτέ την ανάγκη να κάνεις μια κοπάνα ως στάση διαμαρτυρίας απέναντι στους συστημικούς καθηγητές ;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Δεν αισθάνθηκες ποτέ την ανάγκη να κάνεις μια κοπάνα ως στάση διαμαρτυρίας απέναντι στους συστημικούς καθηγητές ;
Όχι. Ούτε καν είχα αργήσει ποτέ, έστω ένα λεπτό. Η τήρηση του νόμου και του καθήκοντος είναι ύψιστες αρετές για εμένα και πολύ πιο σημαντικές από το τι μπορεί να νιώθω. Μόνο μια φορά είχα μαλώσει με την καθηγήτρια των θρησκευτικών επειδή υπερασπιζόταν τους εβραίους και άλλη μία με έναν άλλον αριστερό που έκραζε (έμμεσα φυσικά) θρησκείες και έθνη.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

η μάνα μου είχε την υπέροχη νοοτροπία: όσο μας ντροπιάζεις θα σε ντροπιάζουμε. Και καλά έκανε.

μπορεί να έχω χίλια στραβά σαν άνθρωπος, αλλά τα έχω εις βάρος του εαυτού μου. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ, δεν έχω πειράξει ποτέ και σέβομαι τα δικαιώματα των άλλων. Όλα λοιπόν είναι θέμα γονιών. Δεν θα κατηγορήσω το παιδί ούτε τους δασκάλους (όλοι ξέρουμε τι θα ακούσουν αν τολμήσουν να αγγίξουν το βλαστάρι του εκάστοτε μλκα).

Όσο για το μάθημα, ήμουν και στη θεατρική αγωγή και στα αρχαία (κάναμε Ελένη, Αντιγονη και Τρωαδες και τα ανέβασαν τα παιδιά σε κανονικό θεατράκι🥹)