Πού πάμε όταν πεθάνουμε;

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.221 μηνύματα.

Ο Αϊνστάιν το ήξερε αυτό. Το 1955, όταν πέθανε ο δια βίου φίλος του Μισέλ Μπέσο, έγραψε: “Τώρα έχει φύγει από αυτόν τον παράξενο κόσμο λίγο πιο μπροστά μου. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν εμάς, που πιστεύουν στη φυσική, γνωρίζουν ότι η διάκριση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση”.
Ετσι λενε οτι ερμηνευουν τον κόσμο και το χρονο τα πλάσματα των ανωτερων διαστασεων (βλ ισλαμικη μυθολογία με τα Djin - εξ ου και τα Τζίνι).

Πως εισαι στην τριτη διασταση εσυ τρισδιαστατη και βλέπεις τη ζωγραφια ενος παιδιου στο χαρτι ως δισδιαστατη (μηκος πλάτος αλλα οχι πάχος/υψος), έτσι και ένα Djin στην πέμπτη πχ διασταση μπορει να βλέπει το χρονο σημειακά, μελλον παρον και παρελθόν να ειναι ολα μαζι ή φανερωμενα απο την αρχη ως το τελος.

Σε ανωτερη διασταση να βλεπουν άλλα όντα τις διαφορετικες πραγματικότητες και οχι μονο ολη τη χρονογραμμή, κλπ κλπ. και πάει λέγοντας.

Κάποτε ειχε ανακαλυφθει στα βαθη το Βατικανου ενα μηχανημα που ανιχνευε τα κατάλοιπα της ενεργειας των ανθρωπων που έζησαν στην Γη και ειχαν βρει τη μορφη και τη φωνή του Χριστού έτσι, κι ας ειχε πεθάνει.

Θα σου βαλω το βιντεο να δεις τι εννοώ.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.373 μηνύματα.

Ο Αϊνστάιν το ήξερε αυτό. Το 1955, όταν πέθανε ο δια βίου φίλος του Μισέλ Μπέσο, έγραψε: “Τώρα έχει φύγει από αυτόν τον παράξενο κόσμο λίγο πιο μπροστά μου. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν εμάς, που πιστεύουν στη φυσική, γνωρίζουν ότι η διάκριση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση”.
Το θεμα ειναι πως ερμηνευουμε τα λογια του Αινσταιν.
Παντως ναι..ειναι μια θεωρια που παιζει.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.176 μηνύματα.
Αγγιζεις υπαρξιακο ζητημα και το προσεγγιζεις μονοπλευρα ...δηλαδη ιατρικα και ατομικα .

Αν μεινεις σε αυτο παει μονο στερησεις και αγχος θα εχεις ..

Σε αυτο το θεμα δεν εχουμε τοση επιρροή οσο νομιζεις ...βαλε τον αστάθμητο παραγοντα βαλε και το πεπρωμένο τη μοιρα το ριζικο το γραφτο οπως θελει το ονομαζει ο καθενας ..Αν καθισεις και το σκεφτεις ,το αν θα φυγω αργα ή γρηγορα ειναι τοσο αόριστο στα δικα μας χερια ...

Είναι ναί... και έχει και αστάθμητους παράγοντες όπως έγραψες ΑΛΛΑ.... δεν μπορεί ένας άνθρωπος να έχει απαίτηση να ζήσει ως τα 75-90 να τον χαρούν τα παιδιά και τα εγγόνια του και να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ για αυτό.

Μεγαλύτερη ηλιθιότητα απο το "¨Εχω ζάχαρο και καπνίζω'' επειδή..... "οτι βρέξει ας κατεβάσει και αν ειναι να πεθάνω θα πεθάνω" δεν υπάρχει και στο λέω ευθέως. ή "φουμαρω 2 πακέτα την ημέρα για 40 χρονια και αν ειναι να φύγω θα φυγω.." ρε κακομοιρε..... το τσιγάρο ευθύνεται για ένα κάρο καρκίνους συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων - του στομάχου (ναι γιατί οι βλαβερές ουσίες κάθονται στο πάτο) - του συκωτιού και γενικά του πεπτικού συστηματος απο τους πιο θανατηφόρους καρκίνους με περιτοναϊκες μεταστάσεις κτλ, ΚΟΨΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν οτι έχουν οικογένειες και ανθρώπους που περιμένουν να τους δούν.... θα προκαλέσουν δυστυχία και μόνο εμμένοντας σε τέτοιες εγωϊστικές και απόλυτες θέσεις και συμπεριφορές.

Πρέπει να ακούνε και τους γιατρούς....

Υπάρχουν πρωτοκολλα και κανόνες που οδηγούν στην πρόληψη και πρέπει να ακολουθούμε εάν θέλουμε να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή.

Εξάλλου ο Ιπποκράτης δεν το είχε πεί; ΚΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ... ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ.

Αλλά ακόμη και άν πέσεις στη περίπτωση..... πάς στον Γιατρό και του δίνεις ένα σώμα δυνατό με αντοχές καλοζωισμένο και έτοιμο για μάχη.

Εν κατακλείδι πρέπει να ζούμε ανέμελα ασφαλώς και να μη μένουμε μόνο σε αυτό που έγραψα αλλα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και χαλαρά για τη στραβή.

Για την ημέρα δηλαδή που θα βρεθείς σε πόλεμο και αυτός ο οποίος θα σε απειλεί σε οποιοδήποτε επίπεδο θα τα βρεί δύσκολα και στο τέλος θα παραιτηθεί και θα υποχωρήσει. Αυτό ειναι το δικό μου mindset.

*Γνωστοί που είχαν ζάχαρο και κάπνιζαν έφυγαν όλοι πριν τα 65... δυστυχώς. Τα ξερά κεφάλια δεν παίρνουνε χαμπάρι δυστυχώς. Θα μπορούσαν να ζήσουν άλλα 15-20 χρόνια for sure. Άν άκουγαν ΄βεβαια και έκαναν αυτο που πρέπει.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.850 μηνύματα.
Θα πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν οτι έχουν οικογένειες και ανθρώπους που περιμένουν να τους δούν.... θα προκαλέσουν δυστυχία και μόνο εμμένοντας σε τέτοιες εγωϊστικές και απόλυτες θέσεις και συμπεριφορές.
και τι με νοιαζει εμενα τι περιμενουν ;
εγω ζω οπως θελω;

το τσιγαρο ειναι εθισμος ,εξαρτηση ...αν το κοψει θα καταπιεστει και θα λεει δεν θελω τετοια ζωη ..

οποτε ας καπνισω και ας πεθανω ευτυχισμενος

Αυτα θα σου που και εχουν δικιο ....Σαν να μου λες εμενα κοψε την σοκολατα ...οχι δεν μπορω και δεν με νοιαζει ...ξερω οτι κανει κακο αλλα δε με νοιαζει ...οταν δεν ειμαι καλα θελω σοκολατα και μετα ολα τελεια ...ουτε χοντρη ειμαι ουτε τιποτα ,την απολαμβανω ...

Ξερω δεν ειναι το ιδιο αλλα με το ιδιο σκεπτικο λειτουργουμε ολοι ...και ναι ΟΛΟΙ ειμαστε εγωιστες ,αυτο το ξερουμε πλεον και ας το καταλαβουν και οι αλλοι που θελουν να κοψουμε συνήθειες γιατι δεν μπορουν εκεινοι να αντεξουν τον πονο της δικης μας απωλειας ή φροντιδας ... ....

Θα πω εγω τωρα στον 65 χρονο μην πινεις το ουζακι σο καφενειο με την παρεουλα σου για να μην σε χασω ;
Εγω δεν μπορω να αντεξω τον πονο της απωλειας και θελω να γινει το δικο μου για να μην ερθω αντιμέτωπη με την διαχειριση αυτου ...αυτο δεν ειναι εγωιστικο;
Αν τον αλλον δεν τον νοιαζει ...βρες και εσυ τροπο να διαχειριστεις την απώλεια ...

Ναι εκανε παιδι αλλα οταν ειναι ενηλικο το παιδι πρεπει να ειναι ανεξαρτητο και να διαχειριστει τα συναισθηματα του ,μονο του ...

Πρέπει να ακούνε και τους γιατρούς....

Υπάρχουν πρωτοκολλα και κανόνες που οδηγούν στην πρόληψη και πρέπει να ακολουθούμε εάν θέλουμε να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή.

Εξάλλου ο Ιπποκράτης δεν το είχε πεί; ΚΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ... ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ.
Ναι αλλα υπαρχει και το μη αναστρέψιμο και δεν θα γινω πειραματοζωο να ποναω και να τυραννιέμαι ..

Ειναι αμαρτια αυτο που λεω αλλα να δω τον εαυτο μου κατάκοιτη να με αλλαζουν παμπερ και να με ταιζουν δεν θα το επιτρεψω στον εαυτο μου ...ουτε θα σκλαβωσω κανεναν ...

γεια σας ...απλα και ομορφα ...

Ολα αυτα τα κανεις γιατι φοβασαι τον θανατο ....εγω οχι ..δεν με νοιαζει η εδω ζωη αν ειναι να τυραννιέμαι ...ας φυγω να παω καπου καλυτερα γιατι αυτη η ζωη ειναι ενα τιποτα μπροστα στην αλλη, την αιωνια ....ισως δω και αγαπημενους ανθρωπους που ωες ωρες αυτη την ζωη την κανει αβασταχτη ...,

Αυτοι που μενουν πισω ας μαθουν να ζουν ...οπως κανουμε και εμεις ...καποιες μερες απλα αναπνεουμε και καποιες αλλες ζουμε ...

Παντου εγωισμος κυριαρχει αστο μην το ψαχνεις ,στο ειπα αυτο το ζητημα το εχω φτασει μεχρι τερμα ,στο γυρναω ολο τουμπα ....

Το μονο δεδομενο και νιωθω ευγνωμοσυνη για εμενα ειναι το τωρα και γι αυτο παλευω ....το αυριο κανεις δεν το ξερει σιγα μην σπαταλήσω το τωρα μου , για κατι που δεν ξερω σε τι κατασταση θα με βρει ...η ψυχη μου δεν θα ποναει λιγοτερο απο σημερα ...το πολυ πολυ να ποναω σωματικα ...δεν πειραζει,τρωω μια σοκολατα παιρνω ενα ντεπον και ολα καλα :redface:

Κοινος αν δεν αντεχεις εσυ την δικη μου απωλεια πηγαινε δουλεψε με τον εαυτο σου και ασε εμενα να ζησω την δικη ΜΟΥ ζωη ακομα και τον θανατο οπως θελω ...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.176 μηνύματα.
Καλά δεν συγκρίνεται η σοκολάτα με το κάπνισμα..... το κάπνισμα ειναι επιβεβαιωμένο οτι προκαλεί καρκίνους.
Και σου γαμάει τα πάντα. Ένας χρόνιος καπνιστής ειναι σχεδόν σίγουρο οτι θα αναπτύξει ΧΑΠ και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το να φάς 2-3 σοκολάτες την εβδομάδα δεν ειναι και κάτι τόσο τραγικό... οκ έχουν φοινικέλαιο αλλα ως εκεί .... απεναντίας ειναι τραγικό κ θλιβερό να ακούς εναν άνθρωπο να σου λέει "εγω δε μπορώ να ζησω χωρις τσιγάρο".

ήμαρτον τόσα άλλα ωραία πράγματα έχεις να κάνεις...

γυμναστική - σέξ - βόλτες - χομπι - ακομη και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια το θεωρώ απειρως προτιμότερο απο το να κάθεσαι σα μπάρμπας σε ενα καφενείο και να τρώς παστά και να καπνίζεις σαν αράπης.

Άμα καπνίζεις να το κόψεις... δυστυχώς για τους καπνιστές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ουτε "δε μπορώ"

πηγαινε σε ψυχοθεραπευτή εν ανάγκη να φτιάξετε ενα πλάνο απεξάρτησης.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.850 μηνύματα.
Καλά δεν συγκρίνεται η σοκολάτα με το κάπνισμα..... το κάπνισμα ειναι επιβεβαιωμένο οτι προκαλεί καρκίνους.
Και σου γαμάει τα πάντα. Ένας χρόνιος καπνιστής ειναι σχεδόν σίγουρο οτι θα αναπτύξει ΧΑΠ και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το να φάς 2-3 σοκολάτες την εβδομάδα δεν ειναι και κάτι τόσο τραγικό... οκ έχουν φοινικέλαιο αλλα ως εκεί .... απεναντίας ειναι τραγικό κ θλιβερό να ακούς εναν άνθρωπο να σου λέει "εγω δε μπορώ να ζησω χωρις τσιγάρο".

ήμαρτον τόσα άλλα ωραία πράγματα έχεις να κάνεις...

γυμναστική - σέξ - βόλτες - χομπι - ακομη και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια το θεωρώ απειρως προτιμότερο απο το να κάθεσαι σα μπάρμπας σε ενα καφενείο και να τρώς παστά και να καπνίζεις σαν αράπης.

Άμα καπνίζεις να το κόψεις... δυστυχώς για τους καπνιστές δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ουτε "δε μπορώ"

πηγαινε σε ψυχοθεραπευτή εν ανάγκη να φτιάξετε ενα πλάνο απεξάρτησης.
Ναι δεν μπορεί γιατί όπως είπα δεν θέλει...

Και εγώ σιχαίνομαι το τσιγάρο αλλά αν κάποιος θέλει δεν με νοιάζει...

Κουμάντο σε κανέναν δεν κάνουμε σύμφωνα με το θέλω μας...εγωιστικό το ένα εγωιστικό το άλλο..

Άσε και η σοκολάτα μεγάλο θέμα...ζάχαρη μια από τις τροφές των καρκινικων κυττάρων Πάνθηρα...

Καθημερινή απόλαυση 😎
Και δεν είναι θέμα ψυχοθεραπειας ...Είναι θέμα γεύσης ηδονιηςςςς όπως λέει και μια ψυχή 😋
Όπως και ένα καλό φαγητό( και ας έχει και το ανθυγιεινό)όπως και ένα κρασί το βράδυ ένα τσιπουρο ,ενα ποτο και γενικά πολλές οι ατασθαλίες που κάνουμε..
Ε αν τα κόψουμε και αυτά να πάμε να διαλέξουμε το τάφο μας από τώρα....

Δεν σώζει μόνο η γυμναστική αλλιώς δεν έπρεπε να είχα τίποτα σαν ακαπνη και με την καλή ζωή που έκανα στα 30 ...και όμως με βρήκε...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ναι δεν μπορεί γιατί όπως είπα δεν θέλει...

Και εγώ σιχαίνομαι το τσιγάρο αλλά αν κάποιος θέλει δεν με νοιάζει...

Κουμάντο σε κανέναν δεν κάνουμε σύμφωνα με το θέλω μας...εγωιστικό το ένα εγωιστικό το άλλο..

Άσε και η σοκολάτα μεγάλο θέμα...ζάχαρη μια από τις τροφές των καρκινικων κυττάρων Πάνθηρα...

Καθημερινή απόλαυση 😎
Και δεν είναι θέμα ψυχοθεραπειας ...Είναι θέμα γεύσης ηδονιηςςςς όπως λέει και μια ψυχή 😋
Όπως και ένα καλό φαγητό( και ας έχει και το ανθυγιεινό)όπως και ένα κρασί το βράδυ ένα τσιπουρο ,ενα ποτο και γενικά πολλές οι ατασθαλίες που κάνουμε..
Ε αν τα κόψουμε και αυτά να πάμε να διαλέξουμε το τάφο μας από τώρα....

Δεν σώζει μόνο η γυμναστική αλλιώς δεν έπρεπε να είχα τίποτα σαν ακαπνη και με την καλή ζωή που έκανα στα 30 ...και όμως με βρήκε...

Δεν είπα να τα κόψεις τελείως... Αλλά όχι να είναι μια καθημερινότητα.

Μια φορά την εβδομάδα επιτρέπεται ένα cheat meal. Το κρασί κ το τσιπουρο μια χαρά είναι αλλά ένα δυο ποτηρακια όχι μπουκάλι του μισό λίτρου. Όλα χρειάζονται απλά κάποιοι αντί για χρήση κάνουν κατά χρήση.

Σε βρήκε αλλά το ξεπέρασες. Βοήθησε ότι ήσουν δυνατή. Ο κανόνας αυτό λέει. Τώρα αν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε τις εξαιρέσεις σίγουρα θα βρουμε αρκετές.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν είπα να τα κόψεις τελείως... Αλλά όχι να είναι μια καθημερινότητα.

Μια φορά την εβδομάδα επιτρέπεται ένα cheat meal. Το κρασί κ το τσιπουρο μια χαρά είναι αλλά ένα δυο ποτηρακια όχι μπουκάλι του μισό λίτρου. Όλα χρειάζονται απλά κάποιοι αντί για χρήση κάνουν κατά χρήση.

Σε βρήκε αλλά το ξεπέρασες. Βοήθησε ότι ήσουν δυνατή. Ο κανόνας αυτό λέει. Τώρα αν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε τις εξαιρέσεις σίγουρα θα βρουμε αρκετές.
Κοίτα σου έχω και μια άλλη πρόταση μου την υπενθυμίζει κάθε χρόνο ο γιατρός μου ...

Γενετικές-γονιδιακες εξετάσεις..
Αρκετά γνωστες στο ευρύ κοινό τότε που τις έκανε και η jolly...

Βλέπεις αν έχεις το γονίδιο ,μεταλλάξεις κλπ κλπ και ξεκινάς να βγάζεις ότι μπορείς και να να προσεχεις ..
Αν δεν το έχεις δεν ξανακάνεις ποτέ εξετάσεις ρουτίνας....κυρίως για εμάς τις γυναίκες...

Δεν θα τις κάνω ποτέ όμως...Γιατί έτσι και βγει θετική πάει...παίρνει μπάλα και εμενα και το παιδί και γενικά ...

Καλύτερα να μην ξέρω εγώ προσωπικά...Ας αφήσουμε και κάτι στο θεούλη μας...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Κοίτα σου έχω και μια άλλη πρόταση μου την υπενθυμίζει κάθε χρόνο ο γιατρός μου ...

Γενετικές-γονιδιακες εξετάσεις..
Αρκετά γνωστες στο ευρύ κοινό τότε που τις έκανε και η jolly...

Βλέπεις αν έχεις το γονίδιο ,μεταλλάξεις κλπ κλπ και ξεκινάς να βγάζεις ότι μπορείς και να να προσεχεις ..
Αν δεν το έχεις δεν ξανακάνεις ποτέ εξετάσεις ρουτίνας....κυρίως για εμάς τις γυναίκες...

Δεν θα τις κάνω ποτέ όμως...Γιατί έτσι και βγει θετική πάει...παίρνει μπάλα και εμενα και το παιδί και γενικά ...

Καλύτερα να μην ξέρω εγώ προσωπικά...Ας αφήσουμε και κάτι στο θεούλη μας...

Αυτοί που λες είναι οι καρκινικοι δείκτες ;

Εμένα ο παππους μου έφυγε από καρκίνο.
Δυστυχώς έχουμε οικογενειακο ιστορικό.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτοί που λες είναι οι καρκινικοι δείκτες ;

Εμένα ο παππους μου έφυγε από καρκίνο.
Δυστυχώς έχουμε οικογενειακο ιστορικό.
Όχι καμία σχέση με αυτό.
Αφορά την "κληρονομιά " που μπορει να έχουμε σε κάποιο ήδη μεταλλαγμένο γονίδιο...Γονιδιακος είναι ο έλεγχος με εξέταση αίματος...Συνήθως γίνεται στο μεγαλύτερο που υπάρχει στην οικογένεια..
Αν ας πούμε ζει η γιαγιά το κάνει εκείνη και πιάνει και όλα τα παιδιά της και τα εγγόνια..

Ειδικά στο καρκίνο του μαστού για εμάς τις γυναίκες που είναι πλέον πολύ συχνός..(καλά και στους άνδρες υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο συχνός)

Και εγώ έχω ιστορικο με γιαγιά και μαμά με καρκίνο του μαστού αλλά δόξα το θεό το πρόλαβαν και οι δύο και μάλιστα η γιαγιά μου έφυγε σε μεγάλη ηλικία και όχι από αυτό ...

Τώρα Πάνθηρα υπάρχει οικογένεια πλέον που δεν έχει χάσει έστω έναν άνθρωπο από αυτό;

Γι αυτο και σε εσάς τους άνδρες μετά από κάποια ηλικία επιβάλλονται και εξετάσεις του εντέρου αλλά και του προστάτη που είναι αρκετά συχνό...
Δεν γνωρίζω παραπανω λεπτομέρειες και αυτά που σου είπα είναι από τον δικό μου τον γιατρό καθαρά για γυναικες πιο πολύ...

Κάνε μια ερώτηση πάντως!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Όχι καμία σχέση με αυτό.
Αφορά την "κληρονομιά " που μπορει να έχουμε σε κάποιο ήδη μεταλλαγμένο γονίδιο...Γονιδιακος είναι ο έλεγχος με εξέταση αίματος...Συνήθως γίνεται στο μεγαλύτερο που υπάρχει στην οικογένεια..
Αν ας πούμε ζει η γιαγιά το κάνει εκείνη και πιάνει και όλα τα παιδιά της και τα εγγόνια..

Ειδικά στο καρκίνο του μαστού για εμάς τις γυναίκες που είναι πλέον πολύ συχνός..(καλά και στους άνδρες υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο συχνός)

Και εγώ έχω ιστορικο με γιαγιά και μαμά με καρκίνο του μαστού αλλά δόξα το θεό το πρόλαβαν και οι δύο και μάλιστα η γιαγιά μου έφυγε σε μεγάλη ηλικία και όχι από αυτό ...

Τώρα Πάνθηρα υπάρχει οικογένεια πλέον που δεν έχει χάσει έστω έναν άνθρωπο από αυτό;

Γι αυτο και σε εσάς τους άνδρες μετά από κάποια ηλικία επιβάλλονται και εξετάσεις του εντέρου αλλά και του προστάτη που είναι αρκετά συχνό...
Δεν γνωρίζω παραπανω λεπτομέρειες και αυτά που σου είπα είναι από τον δικό μου τον γιατρό καθαρά για γυναικες πιο πολύ...

Κάνε μια ερώτηση πάντως!

Πιο πολύ του στομάχου επιβάλλονται σε εμάς... γιατί ειναι ένας καρκίνος που δεν δίνει συμπτώματα και όταν δώσει πλέον (ίκτερος , απώλεια όρεξης , συλλογή ασκιτικού υγρού στη κοιλία-πρήξιμο , μελανά κόπρανα , χαμηλό αιματοκρίτη) είναι ήδη πολύ αργά. Μπορεί να έχει περάσει και στο συκώτι και εκεί... κλάψτα Χαράλαμπε.

Αν δηλαδή έχεις καμια καούρα που δε φεύγει... κανα πόνο... καμια αδυναμία κάνε μια γαστροσκόπηση... δεν χάνεις κάτι.

Μπορει να προλάβεις κτύπα ξύλο καμια κατάσταση όπως έγραψες και εσύ. Και ξαναλέω ειδικά όσοι ειναι γονείς και έχουν παιδιά σε ηλικίες 10-15 χρονών... ρε φιλε εντάξει εχεις μια ευθύνη. Δε μπορείς να λές δεν προσέχω την υγεια μου κ ότι βρέξει ας κατεβάσει. Εχεις ενα παιδί ακομη και στην ηλικια των 20-25 που ακόμη χρειάζεται τους γονείς του.

Εντάξει καταλαβαινω οτι στο κόσμο ο καθένας κοιτάζει τη πάρτη του... το βλέπεις καθημερινά άλλωστε ειδικά στις ηλικίες που ειμαστε εμείς στα 40 πλέον..... κ ειναι ανθρώπινο ως εναν βαθμό αλλα οχι ΄κ έτσι.

Εισαι Πατέρας ξερω γω ή Μητέρα... ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου και να μείνεις όρθιος οσα περισσότερα χρόνια μπορείς. Τουλάχιστον ετσι το βλέπω εγω και ετσι το πήρα και απο την δική μου οικογένεια που ειμασταν πάντα πολύ δεμένοι.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Πιο πολύ του στομάχου επιβάλλονται σε εμάς... γιατί ειναι ένας καρκίνος που δεν δίνει συμπτώματα και όταν δώσει πλέον (ίκτερος , απώλεια όρεξης , συλλογή ασκιτικού υγρού στη κοιλία-πρήξιμο , μελανά κόπρανα , χαμηλό αιματοκρίτη) είναι ήδη πολύ αργά. Μπορεί να έχει περάσει και στο συκώτι και εκεί... κλάψτα Χαράλαμπε.
Προστατη και πνευμονα ειναι σε εσας να το ξερεις .....
Αν ρωτησεις ενα γιατρο θα σου πει μαστου για γυναικες και προστατη για ανδρες και ειναι και αυτα που αν τα βρεις στο αρχικο τους σταδιο ειναι πληρως ιασημα ...
Εξου και αν κανεις καποια ασφαλεια ζωης παιζει ρολο αν υπαρχει ιστορικο σε ολα αυτα ...
Τωρα στον πνευμονα αστο ...δυσκολα τα πραγματα ...

Στομαχι βασικος παραγοντας αγχος ...συνηθως με παλινδρομιση ξεκινα και εκει ειναι που πρεπει να προσεξεις ποιες τροφες σε πειραζουν ,τις ωρες που τρως να μην ειναι κοντα με τις ωρες που ξαπλωνεις ...Αλλαζεις μαξιλαρια και ολα αυτα ....

Μακρυα απο μακροχρονια χρηση χαπιων για γαστροπροστρασια δημιουργουν πολυποδακια ....

Οτι θες εδω σε εμενα ....καθε χρονο κοσκινο με κανουν λογο του ιστορικου μου και εχω μαθει ολα τα ΜΗΝ και τα ΔΕΝ (ασχετα αν δεν τα κανω ) :bleh:
Μπορει να προλάβεις κτύπα ξύλο καμια κατάσταση όπως έγραψες και εσύ. Και ξαναλέω ειδικά όσοι ειναι γονείς και έχουν παιδιά σε ηλικίες 10-15 χρονών... ρε φιλε εντάξει εχεις μια ευθύνη. Δε μπορείς να λές δεν προσέχω την υγεια μου κ ότι βρέξει ας κατεβάσει. Εχεις ενα παιδί ακομη και στην ηλικια των 20-25 που ακόμη χρειάζεται τους γονείς του.

Εντάξει καταλαβαινω οτι στο κόσμο ο καθένας κοιτάζει τη πάρτη του... το βλέπεις καθημερινά άλλωστε ειδικά στις ηλικίες που ειμαστε εμείς στα 40 πλέον..... κ ειναι ανθρώπινο ως εναν βαθμό αλλα οχι ΄κ έτσι.

Εισαι Πατέρας ξερω γω ή Μητέρα... ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου και να μείνεις όρθιος οσα περισσότερα χρόνια μπορείς. Τουλάχιστον ετσι το βλέπω εγω και ετσι το πήρα και απο την δική μου οικογένεια που ειμασταν πάντα πολύ δεμένοι.
Ναι σε αυτο εχεις απολυτο δικιο ! Ειδικα μετεπειτα στα χρονια των σπουδων τους και μεχρι να σταθουν στα ποδια τους ειμαι και εγω αυτης της αποψης ...
Τα παντα για εκεινα ...
Εδω μιλαω για ενηλικα παιδια ...αυτα που φοβουνται να ζησουν με την απωλεια και το κυριοτερο φοβουνται μην παθει το παραμικρο ο γονεας και επιβαρυνθουν την φροντιδα του ...

Περαν την συζήτηση, πως καταλαβαινει ενας ανθρωπος οτι εχει αλλάξει δεκαετια και ωριμαζει;
Οταν σταματα να μιλα για γκομενες /νους ,για σχεσεις και αρχιζει και σκέφτεται την απωλεια μιλώντας για προληψη και αρρώστιες ...καλως ηρθες στο κλαπ αν και νομιζω εσυ ακομα μικρος εισαι :laugh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

και τωρα ειδα οτι μεταφερθήκαμε σε ενα θεμα τελείως υπαρξιακο ......

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Προστατη και πνευμονα ειναι σε εσας να το ξερεις .....
Αν ρωτησεις ενα γιατρο θα σου πει μαστου για γυναικες και προστατη για ανδρες και ειναι και αυτα που αν τα βρεις στο αρχικο τους σταδιο ειναι πληρως ιασημα ...
Εξου και αν κανεις καποια ασφαλεια ζωης παιζει ρολο αν υπαρχει ιστορικο σε ολα αυτα ...
Τωρα στον πνευμονα αστο ...δυσκολα τα πραγματα ...

Στομαχι βασικος παραγοντας αγχος ...συνηθως με παλινδρομιση ξεκινα και εκει ειναι που πρεπει να προσεξεις ποιες τροφες σε πειραζουν ,τις ωρες που τρως να μην ειναι κοντα με τις ωρες που ξαπλωνεις ...Αλλαζεις μαξιλαρια και ολα αυτα ....

Μακρυα απο μακροχρονια χρηση χαπιων για γαστροπροστρασια δημιουργουν πολυποδακια ....

Οτι θες εδω σε εμενα ....καθε χρονο κοσκινο με κανουν λογο του ιστορικου μου και εχω μαθει ολα τα ΜΗΝ και τα ΔΕΝ (ασχετα αν δεν τα κανω ) :bleh:

Ναι σε αυτο εχεις απολυτο δικιο ! Ειδικα μετεπειτα στα χρονια των σπουδων τους και μεχρι να σταθουν στα ποδια τους ειμαι και εγω αυτης της αποψης ...
Τα παντα για εκεινα ...
Εδω μιλαω για ενηλικα παιδια ...αυτα που φοβουνται να ζησουν με την απωλεια και το κυριοτερο φοβουνται μην παθει το παραμικρο ο γονεας και επιβαρυνθουν την φροντιδα του ...

Περαν την συζήτηση, πως καταλαβαινει ενας ανθρωπος οτι εχει αλλάξει δεκαετια και ωριμαζει;
Οταν σταματα να μιλα για γκομενες /νους ,για σχεσεις και αρχιζει και σκέφτεται την απωλεια μιλώντας για προληψη και αρρώστιες ...καλως ηρθες στο κλαπ αν και νομιζω εσυ ακομα μικρος εισαι :laugh:

και τωρα ειδα οτι μεταφερθήκαμε σε ενα θεμα τελείως υπαρξιακο ......

Αμα είσαι μια χαρά στον ερωτικό τομέα δε χρειάζεται να βάλεις και ντουντούκα στο στέκι δεν ενδιαφέρει και κανέναν άλλωστε και από ένα σημείο και μετά όλες αυτές οι συζητήσεις είναι και προσωπικες.

Αν υπάρξει κάτι να συζητήσουμε κ να ανταλλάξουμε απόψεις και να βλεπεις οτι όντως ο άλλος θέλει να ακουστεί τη γνώμη σου ευχαρίστως... Σε γενικό σιχτίρισμα και κουτσομπολιά τι είναι η μια και η άλλη η ο ένας και ο άλλος η ποιος είναι ο πιο γαμάτος / γαμάτη εεεε δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε να σ πω την αλήθεια.

Τα σοβαρά θέματα όπως γράφεις και εσυ είναι άλλου... Σιγά και τον χωρισμό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικη απώλεια ενός αγαπημένου σου προσωπου. Μια σταγόνα στον ωκεανό είναι.

Αλλα νταξ τώρα ο καθένας η καθεμία ανάλογα στη φάση που είναι βρίσκονται και στον Αντιστοιχο κόσμο εξ ου και η φράση " Είναι στο κόσμο του " 😄

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Αμα είσαι μια χαρά στον ερωτικό τομέα δε χρειάζεται να βάλεις και ντουντούκα στο στέκι δεν ενδιαφέρει και κανέναν άλλωστε και από ένα σημείο και μετά όλες αυτές οι συζητήσεις είναι και προσωπικες.

Αν υπάρξει κάτι να συζητήσουμε κ να ανταλλάξουμε απόψεις και να βλεπεις οτι όντως ο άλλος θέλει να ακουστεί τη γνώμη σου ευχαρίστως... Σε γενικό σιχτίρισμα και κουτσομπολιά τι είναι η μια και η άλλη η ο ένας και ο άλλος η ποιος είναι ο πιο γαμάτος / γαμάτη εεεε δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε να σ πω την αλήθεια.

Τα σοβαρά θέματα όπως γράφεις και εσυ είναι άλλου... Σιγά και τον χωρισμό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικη απώλεια ενός αγαπημένου σου προσωπου. Μια σταγόνα στον ωκεανό είναι.

Αλλα νταξ τώρα ο καθένας η καθεμία ανάλογα στη φάση που είναι βρίσκονται και στον Αντιστοιχο κόσμο εξ ου και η φράση " Είναι στο κόσμο του " 😄
Χαιρομαι που καταλαβες πως οτι κανω στο κρεβατι μου μενει στο κρεβατι μου(σχεση μου ) και αφορα μονο αυτον που ειναι πανω σε αυτο !!!!

Ειδικα για εναν ανδρα ποσο αξια του δινει αυτο ...αλλο κολλητός που μπορει να το συζητας (ακομα και εκει μετρο θελει για εμενα )και αλλο ολο αυτο που κατα καιρους βλεπουμε στο νετ ....

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Χαιρομαι που καταλαβες πως οτι κανω στο κρεβατι μου μενει στο κρεβατι μου(σχεση μου ) και αφορα μονο αυτον που ειναι πανω σε αυτο !!!!

Ειδικα για εναν ανδρα ποσο αξια του δινει αυτο ...αλλο κολλητός που μπορει να το συζητας (ακομα και εκει μετρο θελει για εμενα )και αλλο ολο αυτο που κατα καιρους βλεπουμε στο νετ ....

Μια και λέγαμε για τον Θάνατο... πόσο ζηλεύω καλόπροαίρετα όλους αυτους

103 ΕΤΩΝ!!!!!!! Θα έχεις τη μαμα και το μπαμπά σου μέχρι τα 60-70 σου for sure!!!

Υπέροχο.

Κάποια στιγμή θα γράψω εδώ τι πιστεύω για την μετα θάνατο ζωή και θα σου πέσει το σαγόνι :laugh:

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Μια και λέγαμε για τον Θάνατο... πόσο ζηλεύω καλόπροαίρετα όλους αυτους
Εισαι σιγουρος οτι ζηλευεις ;
Αν σου ελεγα οτι εσυ ωραια θα φτασεις τοσο χρονων αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι μαζι σου και ολοι οι αγαπημενοι σου ..

Ποσες απωλειες μπορεις να αντεξεις αραγε μεχρι τα 100 ..

Εγω παλευω στα 43 μου με μια μεγαλη και λεω δεν θελω να ξαναζησω αλλη παρομοια ....δεν αντεχεται ρε συ ωρες ωρες ....μακαρι η ζωη μεχρι τα 100 να ηταν μονο χαρες ...
Κάποια στιγμή θα γράψω εδώ τι πιστεύω για την μετα θάνατο ζωή και θα σου πέσει το σαγόνι :laugh:
θα την περιμενω τρελενομαι για τετοια θεματα να το ξερεις !!!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εισαι σιγουρος οτι ζηλευεις ;
Αν σου ελεγα οτι εσυ ωραια θα φτασεις τοσο χρονων αυτο δεν σημαινει οτι θα ειναι μαζι σου και ολοι οι αγαπημενοι σου ..

Ποσες απωλειες μπορεις να αντεξεις αραγε μεχρι τα 100 ..

Αν είσαι μπαμπάς ή μαμά γιατί να έχεις απώλειες ; εμενα η μάνα μου πέρασε 'ελαφρά' την απώλεια της γιαγιάς γιατί ειχε τον πατέρα μου και εμένα... το 1999 λίγο πρίν μπει η νέα Χιλιετία... προφανώς και της στοίχισε αλλα είχε εμένα και τον πατέρα μου.

Εγω λέω να ζήσει ο πατέρας και η μάνα μέχρι τα 100 κ να είναι όπως αυτός στο short.... ΟΧΙ κατάκοιτοι φυσικά.
Εγω παλευω στα 43 μου με μια μεγαλη και λεω δεν θελω να ξαναζησω αλλη παρομοια ....δεν αντεχεται ρε συ ωρες ωρες ....μακαρι η ζωη μεχρι τα 100 να ηταν μονο χαρες ...

θα την περιμενω τρελενομαι για τετοια θεματα να το ξερεις !!!

Είναι δύσκολη η απώλεια άστο γάμησε το... δεν διαφωνώ καθόλου.

Ο θεός να σου δίνει κουράγιο.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Αν είσαι μπαμπάς ή μαμά γιατί να έχεις απώλειες ; εμενα η μάνα μου πέρασε 'ελαφρά' την απώλεια της γιαγιάς γιατί ειχε τον πατέρα μου και εμένα... το 1999 λίγο πρίν μπει η νέα Χιλιετία... προφανώς και της στοίχισε αλλα είχε εμένα και τον πατέρα μου.

Εγω λέω να ζήσει ο πατέρας και η μάνα μέχρι τα 100 κ να είναι όπως αυτός στο short.... ΟΧΙ κατάκοιτοι φυσικά.
Πανθηρα η απωλεια δεν ξεπερνειται με δεκανικια ....η μαμα σου ξεχνιεται με εσας και ισως και σε εσενα να μην το δειχνει (ξερεις εμεις οι μανουλες ειμαστε και λιγο υπερπροστατευτικες απεναντι στα παιδια μας )
Μην καταλαβουν τιποτα ...

Οσα ξερει το μαξιλαρι μας το βραδυ δεν τα ξερει κανενας αλλος θα πω εγω ...

Τελοσπαντων η απωλεια διαχιεριζεται με διαφορους τροπους ..αναλογα την συνδεση που ειχες ,την προσωπικότητα σου και το υποστηρικτικο σου περιβαλλον ...Κυριως ομως αναλογα την προσωπικοτητα σου ..γιατι οπως ειπα τη νυχτα μονο το μαξιλαρι σου ξερει τι παιρνας ..ουτε αυτος που κοιμαται διπλα σου καμια φορα δεν παιρνει χαμπαρι αν δεν θες γιατι φοβασαι μην τον στεναχωρησεις και αυτον ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια