Πρότυπα ομορφιάς: Ανυπέρβλητο παράδειγμα χειραγώγησης;

Εσείς έχετε επηρεαστεί από το σύγχρονο πρότυπο του γυναικείου σώματος;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 58)
  • Είμαι άνδρας και έχω επηρεαστεί.

    Ψήφοι: 12 20.7%
  • Είμαι άνδρας και δεν έχω επηρεαστεί.

    Ψήφοι: 9 15.5%
  • Είμαι γυναίκα και έχω επηρεαστεί.

    Ψήφοι: 21 36.2%
  • Είμαι γυναίκα και δεν έχω επηρεαστεί.

    Ψήφοι: 13 22.4%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 3 5.2%

Wonderful

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,621 μηνύματα.
@Himela @paskmak Καταρχάς, υποθέτω ότι κλινικά τα υπέρβαρα άτομα βρίσκονται στο φάσμα της παχυσαρκίας ως «προπαχύσαρκα». Ωστόσο, η βιομηχανία των τροφίμων και του θεάματος είναι οπωσδήποτε συνυπεύθυνες για την επιδημία της παχυσαρκίας, αφού συμβάλλουν στην υπερβολική κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και στην καθιστική ζωή αντίστοιχα. Άρα, εκτιμώ ότι απαιτείται η οργάνωση ενός μινιμαλιστικού βιοτροπικού «κινήματος», το οποίο θα βασίζεται στην υγιεινή ολιγοφαγία και την επίμονη κινητικότητα και θ' απευθύνεται σ' όλα τα άτομα αδιακρίτως.
Δεν θα ήθελα να μου επιβάλει ΚΑΝΕΝΑΣ πόσο θα τρώω και πόσο θα κινούμαι!! Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει αν προτιμά την υγιεινή ζωή ή οχι, αν θέλει να καπνίζει ή όχι, αν θέλει να πιστεύει στο θεό ή όχι. Ο ενήλικας πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τη ζωή του και να αποδέχεται τις συνέπειες των επιλογών του. Ο γονιός και ο δάσκαλος οφείλουν να συμβουλέψουν τους νέους για τα πλεονεκτήματα της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, ιδανικά και για τη συμμετοχής τους σε κάποιο άθλημα της αρεσκείας τους. Δεν χρειάζεται κίνημα που να "επιβάλει" αλλά κίνημα που να συμβουλεύει, να συμπαραστέκεται και να βοηθά αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τρόπο ζωής!
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 928 μηνύματα.
Και πολύ αργήσαμε θα έλεγα εγώ. Περίμενα να βγάλουν φάρμακα για αδυνάτισμα πολλές δεκαετίες πριν, ειδικά το 60' που πρότυπο ήταν οι πολύ skinny γυναίκες.

Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές γυναικών με αυτό το άγχος. Αν είσαι αδύνατη, μην παχύνεις. Αν είσαι μεσαία, να αδυνατίσεις. Αν είσαι χοντρή, ο Θεός να σε φυλάει που " ποιος θα γυρίσει βρε να σε κοιτάξει έτσι βόδι που έγινες; στο ράφι θα μείνεις κακομοίρα μου ".

Από πού ξεκίνησε το κακό άραγε; Γιατί τα παλιότερα χρόνια (1920-1940) η γυναίκα έπρεπε να είναι στρουμπουλή. Δεν τις ήθελαν οι άντρες τότε; Μια χαρά τις ήθελαν. Απλά μαθαίνουν κι αυτοί να θέλουν αυτό που προβάλλεται κι αλίμονο αν πεις ότι σου αρέσει κάτι διαφορετικό.
νομιζω, φτάσαμε στο καλό πάχος από ιατρική άποψη.
Οι στρουμπουλές μετα τον β παγκοσμιο πόλεμο, ήταν <<σε έλλειψη>> λόγω πείνας. Αργότερα όμως αποδείχτηκε, πως το πάχος φέρνει τις αρρωστιες της καλοπέρασης.πχ διαβητης, λιπώδες ήπαρ κλπ.
Έτσι περάσαμε στο άλλο άκρο. Στα χρόνια των μπουμερ,δηλ δεκαετία 70/80 ήταν οι κοκαλιάρες της μοδας. Σήμαινε πως μια γυναίκα έκανε τα παντα, για να αρεσει. Στερούταν τα βασικά τρόφιμα, υποσιτιζόταν. Όμως φάνηκε πως ούτε αυτό ήταν υγιεινό. Λυποθούσαν, πάθαιναν νευρική ανορεξία, δεν είχαν κουράγιο και διάθεση και όταν επιτέλους επέτρεπαν στον εαυτό τους να φάνε, έπεφταν με τα μούτρα. Θυμαμαι, όταν ήμουν παιδί, όλες οι κυρίες άνω των 50 ήταν παχουλές και αναρρωτιόμασταν, γιατί δεν είναι οι ευρωπαίες.
Τώρα πλέον, νομίζω βρήκαμε το μέτρο. Τρώμε με μέτρο. Ακόμα και κιλά οταν βάζουμε, τα ελέγχουμε και με κατάλληλη διατροφή, όταν χρειαστεί, τα χάνουμε.
Επίσης βλέπω με χαρά, πως υπάρχουν λίγα παχύσαρκα παιδάκια και λίγες παχύσαρκες μεσήλικες γυναίκες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το οτιδήποτε περιέχει το " πρέπει " το "επιβάλλεται " ενεργοποιεί τους αντιδραστικιυς μηχανισμούς του ανθρώπου!

Ακόμα και αν αναγνωρίζει ότι ειβαι για καλό του ο τρόπος που προσεγγιζεται δεν θα έχει το ανάλογο αντίκτυπο!

Άλλωστε σε λαό που ανέκαθεν ήταν ενάντια στην πειθαρχία γιατί την έχει συνδυάσει με το " πρέπει " και όχι με το " θελω" δεν περιμένουμε να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα!

Είναι πολύ διαφορετικό να πεις σ ένα παχυσαρκο "πρεπει" να αδυνατίσεις από τον κάνεις από μόνο του να σου πει " θέλω να χάσω κιλά γιατί έτσι θα μπορώ να περπατάω και να μην κουράζομαι "

Παιδεία και εδώ που δυστηχως δεν υπάρχει...
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Πραγματικά. Αλλά όλα χάλια είναι. Και τα σιλικονάτα βυζιά και όλα αυτά. Χιλιες φορές άβυζες, άχειλες και όλα τα στερητικά α παρά αυτά τα αισχη.
Ναι, χίλιες φορές «άβυζες», «άχειλες» κ.λπ. μ' ένα κάρο επιπλέον αθεράπευτα τραύματα και ψυχολογικά απ' όσα (μπορεί να) έχουν ήδη...καλά θα πάει κι αυτό!:whatever:
Έλα αποδέξου οτι αυτά που λες είναι αντιφατικά. :shifty: Οκ μπορεί οι υπερβολές να μη σας αρέσουν, αλλά μην αρνείστε οτι θέλετε μια τουλάχιστον περιποιημένη γυναίκα. Μία άβαφη, με φόρμες, με σπορτέξ και με απεριποίητο σώμα ούτε να τη φτύσετε δε θα γυρνούσατε. Άσε τώρα. Δηλαδή γύρω μας σε μια καφετέρια, σε ένα μπαρ, στο μετρό, βλέπουμε γυναίκες που έχουν όλα αυτά τα ψεύτικα που λες και είναι μόνες; Δεν τις πειράζουν στο δρόμο, δεν έχουν προτάσεις για ραντεβού;
Θέλουμε περιποιημένες γυναίκες, όπως κι εσείς θέλετε περιποιημένους άντρες και καλά κάνουμε και κάνετε, αυτό έλειπε!
Κυκλοφορεί ο άλλος π.χ. 25-30+ χρονών σαπιοκοιλιάς, με το μούσι ατημέλητο, το μαλλί ακούρευτο κάνα δίμηνο, κολόνια των 5€ από τα Lidl, ρούχα που του πήρε η μαμά του όταν ήταν φοιτητής στην επαρχία κ.λπ. και «απορεί» γιατί δε γυρίζει καμία σοβαρή γυναίκα ν' ασχοληθεί μαζί του ενώ κατά τ' άλλα (;!) είναι «ωραίος»!:rolleyes:
Δεν μίλησε κανείς για απλό βάψιμο. Το βάψιμο δεν δημιουργεί μόνιμα αποτελέσματα όπως οι επεμβάσεις. Και νομίζω στους περισσότερους η περιποίηση στις γυναίκες μας αρέσει γιατί είναι μέρος της θηλυκότητος και όχι για το αποτέλεσμα της απαραίτητα.

Το κυριότερο από όλα, η αξία των λεγόμενων "country girls" όπως λένε στις ΗΠΑ (κυρίως για τις Τεξανές / στην Ελλάδα το αντίστοιχο μάλλον είναι χωριατοπούλες) δεν την φτάνει κανείς/καμμία.
Και το «απλό βάψιμο» αν δε γίνεται με μέτρο, σε βάθος χρόνου καταστρέφει τη γυναικεία επιδερμίδα (και ειδικά στη χώρα μας που στις περισσότερες δεν περισσεύουν λεφτά για ποιοτικά καλλυντικά)...κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα βλέπεις παλιές σου συμμαθήτριες ή ακόμη και γυναίκες 2-3+ χρόνια μικρότερες από εσένα και θα έχουν πρόσωπο 40άρας!;)

Ας μη δαιμονοποιούμε τις αισθητικές επεμβάσεις (χειρουργικές και μη) και το «δώρο» που μας προσφέρει η επιστήμη ώστε να βελτιώσουμε κάποια φυσική (εκ γενετής ή επίκτητη) «ανωμαλία» πάνω μας, επειδή πολλοί άνθρωποι κάνουν κατάχρηση αυτής της πρακτικής ή/και επειδή πολλοί πλαστικοί χειρουργοί είναι σαν τον δόκτωρ Βουλίδη απ' το Κωνσταντίνου και Ελένης (που έλεγε «τι να κάνουμε, άμα ο πελάτης πληρώνει θα γίνουμε και βουλκανιζατέρ»:lol:)...

Και όχι, το να είναι π.χ. μια γυναίκα με στήθος μικρότερο απ' το δικό σου, με οπίσθια ανύπαρκτα που όταν φορά παντελόνι κάνει δύο γούβες κάτω από τη μέση, με το άνω χείλος να μη φαίνεται (σε κάποιες γυναίκες ούτε καν με τη χρήση κραγιόν) κ.α. δεν είναι θέμα «καλών/κακών προτύπων», είναι αντικειμενικά αντιαισθητικό και σε κάποιες περιπτώσεις κι επικίνδυνο για την υγεία αν αφεθεί στην τύχη του (π.χ. ένας σπίλος που μπορεί να εξελιχθεί σε κακοήθεια)...

Υ.Γ. Έχοντας πάει με Τεξανή στην ηλικία σου (που εμφανισιακά έτρωγε 5 Margot Robbie στην καθισιά της), γελάω μ' αυτό που μόλις έγραψες!:lol:
Εγώ δε θεωρώ μια άβαφτη γυναίκα άσχημη. Θα προτιμούσα όλες οι γυναίκες να ήταν άβαφτες, να στο πω έτσι. Δε θεωρώ οτι η όποιου τύπου εξωτερική ομορφιά είναι κάτι που πρέπει κατ' ανάγκη να ακολουθούμε. Δηλαδή τώρα βλέπεις γυναίκες της δεκαετίας του 1980 και λες, πώς ήταν έτσι; Δε βάφονταν, δεν πρόσεχαν τί φοράνε, τα μαλλιά αφάνα. Τότε όμως δεν το έλεγε κανείς αυτό γιατί ήταν η νόρμα. Σύμφωνα με τα σημερινά (υπερβολικά) πρότυπα, οι γυναίκες του '80 ήταν λέτσοι. Εμένα μού άρεσε εκείνη η εποχή, με τα πολλά χρώματα, με την απλότητα στο ντύσιμο και στα μαλλιά, το χύμα στο κύμα. Όλο αυτό που γίνεται σήμερα δεν είναι για μένα. Ακούω για κορίτσια 16-17 χρονών να δουλεύουν τα καλοκαίρια για να μαζέψουν λεφτά για να φτιάξουν τη μύτη τους, τα βυζιά τους, τον κώλο τους. Και δεν το λέω με την έννοια του χάσματος των γενεών. Και για μια συνομίληκη ή και μεγαλύτερη θα το έλεγα.
Λες «αφάνα» την περμανάντ που ήταν το trademark κομμωτηριακό γυναικείο μαλλί των 80s;Seriously;:lol:
Για ρώτα τη μάνα σου να σου περιγράψει την «απλότητα» του να κάθεσαι με τις ώρες στο κομμωτήριο, ν' ακούς τα κουτσομπολιά της καθεμιάς, να εισπνέεις τον καρκίνο από τα hairsprays κ.λπ. για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα «λέτσου»!:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,520 μηνύματα.
Και όχι, το να είναι π.χ. μια γυναίκα με στήθος μικρότερο απ' το δικό σου, με οπίσθια ανύπαρκτα που όταν φορά παντελόνι κάνει δύο γούβες κάτω από τη μέση, με το άνω χείλος να μη φαίνεται (σε κάποιες γυναίκες ούτε καν με τη χρήση κραγιόν) κ.α. δεν είναι θέμα «καλών/κακών προτύπων», είναι αντικειμενικά αντιαισθητικό και σε κάποιες περιπτώσεις κι επικίνδυνο για την υγεία αν αφεθεί στην τύχη του (π.χ. ένας σπίλος που μπορεί να εξελιχθεί σε κακοήθεια)...
Και τί προτείνεις σε αυτές τις γυναίκες να κάνουν ;

Για πες...
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Και τί προτείνεις σε αυτές τις γυναίκες να κάνουν ;

Για πες...
Το αυτονόητο, να πάνε σ' έναν καλό πλαστικό χειρουργό (όχι στον κάθε σκιτζή που αρπάζει τις ενέσεις botox τρυπάει στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο Χάρος) και να κάνουν αυτό που πρέπει για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους (αν θέλουν)...
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,520 μηνύματα.
Το αυτονόητο, να πάνε σ' έναν καλό πλαστικό χειρουργό (όχι στον κάθε σκιτζή που αρπάζει τις ενέσεις botox τρυπάει στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο Χάρος) και να κάνουν αυτό που πρέπει για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους (αν θέλουν)...
Αααα μάλιστα. Τα αυτονόητα. Για ποιόν αναρωτιέμαι...

Αν θέλουν, συμφωνώ. Μα κι αν θέλουν και δεν μπορούν ; Για οικονομικούς λόγους, ας πούμε...
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Αααα μάλιστα. Τα αυτονόητα. Για ποιόν αναρωτιέμαι...

β)Αν θέλουν, συμφωνώ. Μα κι αν θέλουν και δεν μπορούν ; Για οικονομικούς λόγους, ας πούμε...
α)Πρώτα και κυριότερα για τον εαυτό τους (από την αποδοχή του εαυτού μας ξεκινάνε όλα) κι έπειτα για να είναι ελκυστικές στο άλλο φύλο (που με τη σειρά του φέρνει ερωτικό ενδιαφέρον, άρα επιβεβαίωση, άρα καλή ψυχολογία κ.ο.κ.)...

β)Πολύ λίγες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις κοστίζουν πάνω από 1-2 χιλιάρικα κι αυτές αφορούν κυρίως αφαίρεση λίπους σε δύσκολες περιοχές του σώματος...ε δεν είναι και κάνα τρελό ποσό για μόνιμο αποτέλεσμα, μην τρελαθούμε!
Για μη επεμβατικές μεθόδους μιλάμε για φραγκοδίφραγκα, εγώ π.χ. μόλις πέρασα τα 30 άρχισα να κάνω ιαλουρονικό κάτω από τα μάτια και μ' ένα 100άρικο είμαι τζιτζί όλη τη χρονιά!
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και το «απλό βάψιμο» αν δε γίνεται με μέτρο, σε βάθος χρόνου καταστρέφει τη γυναικεία επιδερμίδα (και ειδικά στη χώρα μας που στις περισσότερες δεν περισσεύουν λεφτά για ποιοτικά καλλυντικά)...κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα βλέπεις παλιές σου συμμαθήτριες ή ακόμη και γυναίκες 2-3+ χρόνια μικρότερες από εσένα και θα έχουν πρόσωπο 40άρας!;)
Ξέρεις κάτι, εγώ στα 43 μου πλέον πιο πολύ βλέπω "παστωμενες" κακοβαμμενες 20αρες που μοιάζουν για 50 plus....

Η σημερινή γενιά έχει μάθει σε όλη αυτή την υπερφροντιδα του προσωπικού ...

Που ειναι αυτο το φρέσκο προσωπάκι με ελάχιστο μακιγιάζ έως και καθόλου να αντανακλά αυτή την νεανική φρεσκάδα που έχεις εκεί στα 20 αντε το πολύ 25 ...

Δες τι γινεται στα social με τα βιντεο morning ή night routine ...ποσα προιοντα επιβάλλονται στο να τα χρησιμοποιεις για να εχεις την επιδερμιδα αυτης που τα διαφημίζει ,η οποια ομως δεν λεει οτι για να φτασεις να εισαι σε καποια ηλικια με αυτη τη επιδερμιδα ΔΕΝ χρειαζεται να προβείς σε όλο αυτό τον υπερ καταναλωτισμο, εφόσον η όψη της εξαρτάται αποκλειστικά από την εσωτερική φροντίδα της υγείας και όχι μόνο την εξωτερικη !
Ας μη δαιμονοποιούμε τις αισθητικές επεμβάσεις (χειρουργικές και μη) και το «δώρο» που μας προσφέρει η επιστήμη ώστε να βελτιώσουμε κάποια φυσική (εκ γενετής ή επίκτητη) «ανωμαλία» πάνω μας, επειδή πολλοί άνθρωποι κάνουν κατάχρηση αυτής της πρακτικής ή/και επειδή πολλοί πλαστικοί χειρουργοί είναι σαν τον δόκτωρ Βουλίδη απ' το Κωνσταντίνου και Ελένης (που έλεγε «τι να κάνουμε, άμα ο πελάτης πληρώνει θα γίνουμε και βουλκανιζατέρ»:lol:)...
Ακριβώς!
Είναι δώρο αυτές οι επεμβάσεις για ποιες κατηγορίες όμως;

Γι αυτές που χρειάζεται κάποια βελτίωση επιδερμίδας λόγο κάποιας ίσως γενετικής ανωμαλίας ή κάποιου ατυχήματος...
Μόνο μέχρι εκεί!

Εμείς έχουμε περάσει στο άλλο άκρο..
Της παραμόρφωσης και της αποκρουστικής πλέον όψης ενός γυναικείου προσώπου ΑΡΚΕΙ να μην έχει έστω μια ρυτιδουλα !

Η μάστιγα του μποτοξ πραγματικα έχει περάσει σε άλλο λεβελ και το κακό είναι ότι πολλές γυναίκες πηγαίνοντας να διορθώσουν κάτι το οποίο είναι μια χαρά καταλήγουν να παραμορφωνονται και να οδηγούνται σε απίστευτα ψυχολογικά προβλήματα!!
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Ξέρεις κάτι, εγώ στα 43 μου πλέον πιο πολύ βλέπω "παστωμενες" κακοβαμμενες 20αρες που μοιάζουν για 50 plus....

Η σημερινή γενιά έχει μάθει σε όλη αυτή την υπερφροντιδα του προσωπικού ...

β)Που ειναι αυτο το φρέσκο προσωπάκι με ελάχιστο μακιγιάζ έως και καθόλου να αντανακλά αυτή την νεανική φρεσκάδα που έχεις εκεί στα 20 αντε το πολύ 25 ...

γ)Δες τι γινεται στα social με τα βιντεο morning ή night routine ...ποσα προιοντα επιβάλλονται στο να τα χρησιμοποιεις για να εχεις την επιδερμιδα αυτης που τα διαφημίζει ,η οποια ομως δεν λεει οτι για να φτασεις να εισαι σε καποια ηλικια με αυτη τη επιδερμιδα ΔΕΝ χρειαζεται να προβείς σε όλο αυτό τον υπερ καταναλωτισμο, εφόσον η όψη της εξαρτάται αποκλειστικά από την εσωτερική φροντίδα της υγείας και όχι μόνο την εξωτερικη !

δ)Ακριβώς!
Είναι δώρο αυτές οι επεμβάσεις για ποιες κατηγορίες όμως;

Γι αυτές που χρειάζεται κάποια βελτίωση επιδερμίδας λόγο κάποιας ίσως γενετικής ανωμαλίας ή κάποιου ατυχήματος...
Μόνο μέχρι εκεί!

Εμείς έχουμε περάσει στο άλλο άκρο..
Της παραμόρφωσης και της αποκρουστικής πλέον όψης ενός γυναικείου προσώπου ΑΡΚΕΙ να μην έχει έστω μια ρυτιδουλα !

Η μάστιγα του μποτοξ πραγματικα έχει περάσει σε άλλο λεβελ και το κακό είναι ότι πολλές γυναίκες πηγαίνοντας να διορθώσουν κάτι το οποίο είναι μια χαρά καταλήγουν να παραμορφωνονται και να οδηγούνται σε απίστευτα ψυχολογικά προβλήματα!!
α)Δεν αποτελεί «φροντίδα» του προσώπου (πόσο δε μάλλον «υπερφροντίδα» όπως λες) το βάψιμο και ειδικά το «πάστωμα»...αυτές στις οποίες αναφέρεσαι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αποτελούν μια ευρεία ομάδα γυναικών που άβαφες είτε δε βλέπονται καθόλου είτε χάνουν μεγάλο μέρος της «εμφανισιμότητας» τους...στις υπόλοιπες περιπτώσεις μιλάμε για γυναίκες με σοβαρά ψυχολογικά θέματα, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.ο.κ.
Μια ωραία γυναίκα που ξέρει ότι είναι ωραία και τα έχει «βρει» με τον εαυτό της δε θα μπει σ' αυτή τη διαδικασία (εκτός αν π.χ. το απαιτεί το επάγγελμά της)...

β)Την πρώην γυναίκα μου π.χ. τώρα στα 32+ δεν την κάνεις πάνω από 25-26, το ίδιο και αρκετές γυναίκες που γνωρίζω σ' αυτές τις ηλικίες...αλλά αυτές δε βάφονταν συχνά, πρόσεχαν από μικρές (κρέμες κ.λπ.) και προσέχουν και τώρα (ιαλουρονικό, καλός ύπνος, καλή διατροφή κ.λπ.)...

γ)Η μόδα πάντα θ' ακολουθεί τις πιο «ακριβές» συνήθειες και πάντα αυτά τα πρότυπα θα προωθούνται (και καλά κάνουν στο φινάλε, να γίνεται όσο γίνεται μεγαλύτερος τζίρος για να έχει δουλίτσα ο κοσμάκης κ.λπ.), από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και τι όχι...

δ)Είναι «δώρο» για όποιον/α έχει την ωριμότητα, πειθαρχία κ.λπ. ώστε να πράξει αναλόγως...
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,324 μηνύματα.

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
α)Δεν αποτελεί «φροντίδα» του προσώπου (πόσο δε μάλλον «υπερφροντίδα» όπως λες) το βάψιμο και ειδικά το «πάστωμα»...αυτές στις οποίες αναφέρεσαι κατά ένα μεγάλο ποσοστό αποτελούν μια ευρεία ομάδα γυναικών που άβαφες είτε δε βλέπονται καθόλου είτε χάνουν μεγάλο μέρος της «εμφανισιμότητας» τους...στις υπόλοιπες περιπτώσεις μιλάμε για γυναίκες με σοβαρά ψυχολογικά θέματα, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.ο.κ.
Μια ωραία γυναίκα που ξέρει ότι είναι ωραία και τα έχει «βρει» με τον εαυτό της δε θα μπει σ' αυτή τη διαδικασία (εκτός αν π.χ. το απαιτεί το επάγγελμά της)...
Νομίζω δεν αντιλαμβανεσαι ότι για να υπάρξει το βάψιμο προϋποθέτει και μια προεργασία υπερφροντιδας με τις ανάλογες κρέμες...

Σε αυτό αναφερόμουν....

το να βαλεις ενα απλο μεικ απ ή λιγο ρουζ οκ !

το να βαλεις ομως 2 κρεμες οι οποιες φροντιζουν τους πορους και χιλια δυο αλλα ..
αλλη μια για να μην εχεις την λιπαροτητα ..ακομα μια πριν το μακιγιαζ να για εχεις μια "φυσικη " λαμψη ναι υπαγονται στην φροντιδα ..

Μετα απ ολα αυτα ερχονται και τα αλλα προιοντα ..

ε τοτε εχουμε το λεγονενο παστωμα ...
β)Την πρώην γυναίκα μου π.χ. τώρα στα 32+ δεν την κάνεις πάνω από 25-26, το ίδιο και αρκετές γυναίκες που γνωρίζω σ' αυτές τις ηλικίες...αλλά αυτές δε βάφονταν συχνά, πρόσεχαν από μικρές (κρέμες κ.λπ.) και προσέχουν και τώρα (ιαλουρονικό, καλός ύπνος, καλή διατροφή κ.λπ.)...
Ενα θα σου οω στα 43 και ποτε δεν ημουν φιλος με ολες αυτες τις απιστευτες ακριβες κρεμες και δοξα το θεο δεν μοιαζω απ οτι λενε ουτε για 35 ..

Ξερεις γιατι ;
Φυσικα κια παίζει ρόλο η διατροφή και το νερό αλλα εγώ το οφείλω στο γονίδιο μας !

Να ναι καλά η γιαγιά μου και η μαμά μου που έχω το γονίδιο τους !

Οποτε για εμενα αυτο μετραει, η διατροφη ,το νερο και οχι το επιδερμικο υαλορονικο ..

φυσικα και οι βιταμίνες!


γ)Η μόδα πάντα θ' ακολουθεί τις πιο «ακριβές» συνήθειες και πάντα αυτά τα πρότυπα θα προωθούνται (και καλά κάνουν στο φινάλε, να γίνεται όσο γίνεται μεγαλύτερος τζίρος για να έχει δουλίτσα ο κοσμάκης κ.λπ.), από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και τι όχι...
Οκ συμφωνώ εν μέρη αλλα δυστηχως ολο αυτό έχει αντίκτυπο στην επιδερμιδα ...

δ)Είναι «δώρο» για όποιον/α έχει την ωριμότητα, πειθαρχία κ.λπ. ώστε να πράξει αναλόγως...
Κοίταξε το να βάλω νυστέρι σε ένα πρόσωπο το οποίο ειναι φυσιολογικοτατο το θεωρό έγκλημα .
Προσωπικά μου αρέσει τρομερά να μεγαλώνω και να το βλέπω επάνω μου ..

Άλλωστε η φυσική ωριμότητα στη γυναίκα πόσο ομορφιά της προσφέρει!

Ας αρχίσουν οι γυναίκες να αγαπούν τον ευατο τους πρώτα οι ίδιες και μετά συζητάμε..

Δυστηχως είμαστε στην εποχή που η γυναίκα υποστηρίζει ότι όλα τα κάνει πρώτα για εκείνη γιατί αγαπά τον ευατο της αλλα πόσο μπορείς να πιστεύεις κάτι τέτοιο όταν την βλέπεις μονίμως να "μεταμορφωνεται" ;
Για ποιον στην τελική αλλάζει τόσο πολύ όταν βγαίνει από το σπίτι της ;
Για εκείνη ή για τους άλλους;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τώρα ρεαλιστικά πιστεύω πως καμιά 20άρα όσο κακοβαμμένη και ναναι δεν μοιάζει με 50+
Είπαμε..
Έχω δει 22αρα να μου έχει κάνει υαλουρονικο στα χείλη και στα ζυγωματικά,πολύ αποτυχημένο τατουάζ φρυδιών και μου ήρθε μια καρδιά να την πάρω αγκαλιά να της πω ,γιατί κοριτσάκι μου ;
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,324 μηνύματα.
πολύ αποτυχημένο τατουάζ
τώρα που το είπες αυτό τι νέο τρεντ είναι;
Πραγματικά αντιαισθητικό δεν ξέρω αν γίνεται να πετύχει και να φανεί ωραίο και φυσικό σε κάποιον αλλά όσα εχω δεί είναι πολύ άσχημα
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,297 μηνύματα.
Γιατί τόση απέχθεια ρε παιδιά ; Δεν σας είπε κανένας να τους παντρευτείτε.
Το οτι κάνουν κακό στην υγεία τους πιθανότατα το ξέρουν και οι ίδιοι, δεν νομίζω οτι έχουν ανάγκη απο έναν ακόμα εξυπνάκια να τους λέει τα αυτονόητα. Οι λόγοι που έχουν οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι γονιδιακοί, ψυχολογικοί, προσωπική αδιαφορία, συνδυασμός των τριών και άλλοι.

Η δουλειά της υπόλοιπης κοινωνίας δεν είναι να κουνάει το δάχτυλο αλλά να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το αγάπα το σώμα σου δεν έχει σκοπό να προωθήσει βλαβερά πρότυπα, αλλά να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην παθαίνουν εμμονές με αυτό. Σε συνδυασμό με μια σωστή ιατρική ενημέρωση, τίθενται οι βάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με ψυχραιμία τα όποια προβλήματα.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,520 μηνύματα.
Πολύ λίγες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις κοστίζουν πάνω από 1-2 χιλιάρικα κι αυτές αφορούν κυρίως αφαίρεση λίπους σε δύσκολες περιοχές του σώματος...ε δεν είναι και κάνα τρελό ποσό για μόνιμο αποτέλεσμα, μην τρελαθούμε!
Για μη επεμβατικές μεθόδους μιλάμε για φραγκοδίφραγκα, εγώ π.χ. μόλις πέρασα τα 30 άρχισα να κάνω ιαλουρονικό κάτω από τα μάτια και μ' ένα 100άρικο είμαι τζιτζί όλη τη χρονιά!
Από το ένα χιλιάρικο έως τα δύο υπάρχει ένα χιλιάρικο διαφορά που δεν το λες καθόλου ασήμαντο ποσό. Το αντίθετο...

Τώρα και για να μιλήσουμε σοβαρά, δε νομίζω ότι έχουν όλες οι γυναίκες τη δυνατότητα να κάνουν τις προσθετικές επεμβάσεις που παραπάνω λες (στήθος και πισινό...). Θεωρώ ότι το κόστος είναι μεγάλο (ίσως όχι για σένα...), αν πας σε έναν καλό πλαστικό και όχι σε "χασάπη". Αρκετά μεγαλύτερο από τα 1 ή 2 χιλιάρικα...

Σε κάθε περίπτωση, έχουν που έχουν τον πόνο τους, ας μη μιλάμε κι εμείς για "αντικειμενικά αντιαισθητικό".
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
τώρα που το είπες αυτό τι νέο τρεντ είναι;
Πραγματικά αντιαισθητικό δεν ξέρω αν γίνεται να πετύχει και να φανεί ωραίο και φυσικό σε κάποιον αλλά όσα εχω δεί είναι πολύ άσχημα
Μα αυτή η εικόνα μου ήρθε όταν έγραφα...

Αυτή η μόδα στα φρύδια που αγριεύει και μεγαλώνει τόσο πολύ ειδικά τα νέα κορίτσια είναι χειρότερο και από τα χείλη ...

Δεν μπορεί να ειναι κάτι φυσικό όταν πλησιάζεις και βλέπεις αυτή τη "ζωγραφιά " .
Προσωπικά έχω δει πολλά ,αλλά όλα φαίνονται!

Προτιμώ με ένα απλό μολυβακι να τονίσεις λιγάκι το φρύδι πάρα αυτό το πράγμα που αλλάζει όλη την όψη του προσώπου ..
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,059 μηνύματα.
Γιατί τόση απέχθεια ρε παιδιά ; Δεν σας είπε κανένας να τους παντρευτείτε.
Το οτι κάνουν κακό στην υγεία τους πιθανότατα το ξέρουν και οι ίδιοι, δεν νομίζω οτι έχουν ανάγκη απο έναν ακόμα εξυπνάκια να τους λέει τα αυτονόητα. Οι λόγοι που έχουν οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι γονιδιακοί, ψυχολογικοί, προσωπική αδιαφορία, συνδυασμός των τριών και άλλοι.

Η δουλειά της υπόλοιπης κοινωνίας δεν είναι να κουνάει το δάχτυλο αλλά να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το αγάπα το σώμα σου δεν έχει σκοπό να προωθήσει βλαβερά πρότυπα, αλλά να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην παθαίνουν εμμονές με αυτό. Σε συνδυασμό με μια σωστή ιατρική ενημέρωση, τίθενται οι βάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με ψυχραιμία τα όποια προβλήματα.
Κοιτα με μια πιο ορθολογικη ματια ειναι χρεος της κοινωνιας να αποθαρρυνει την παχυσαρκια με οποιο τροπο αυτο ειναι δυνατο, προβαινοντας ακομα και σε υποτιμητικα σχολια διοτι οπως ειναι γνωστο η πιεση της απορριψης ειναι το μεγαλυτερο κινητρο. Η αναλυση κοστους οφελους το λεει ξεκαθαρα, η παχυσαρκια ειναι ζημιογονα για τις κοινωνιες, για τα εθνικα συστηματα υγειας, για το ΑΕΠ, η πλατη του φορολογουμενο λυγιζει υπο το βαρος των παχυσαρκων.

Ή νταξει οπως ειχε λεχθει παλαιοτερα εδω το προβλημα ειναι κυριως δομικο και αυτο φαινεται απο την ευκολη προσβαση των ασθενεστερων οικονομικα σε τροφιμα χειριστης διατροφικης ποιοτητας απο αποψη τιμης και την εκτοξευση του κοστους ποιοτκιων εναλλακτικων. Ενω σε ασιατικες χωρες πχ που η παχυσαρκια ειναι αισθητα μειωμενη, οι κατωτερες ταξεις συνηθως τρεφονται με ποιοτικοτερα και ταυτοχρονα φθηνοτερα προιοντα. Συν προσωπικοι γενετικοι ορμονολογικοι ψυχολογικοι παραγοντες και εκλειψη της χειρωνακτικης εργασιας.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,297 μηνύματα.
Κοιτα με μια πιο ορθολογικη ματια ειναι χρεος της κοινωνιας να αποθαρρυνει την παχυσαρκια με οποιο τροπο αυτο ειναι δυνατο,
Δηλαδή πας στον άλλο και του λες οτι είναι τερατόμορφος για να νιώσει άσχημα και να αδυνατίσει ; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν και εκτός αυτού ακόμα και δίκιο να έχεις εαν γίνεις douche δεν σε κάνει σωστό.
προβαινοντας ακομα και σε υποτιμητικα σχολια διοτι οπως ειναι γνωστο η πιεση της απορριψης ειναι το μεγαλυτερο κινητρο.
Ναι για διάφορα, including ο άλλος να πάει να πηδήξει απο κανένα κτίριο εαν είναι στο lowest point του και εσύ πας και του δώσεις μια αποτελειωτική κλωτσιά :P .
Η αναλυση κοστους οφελους το λεει ξεκαθαρα, η παχυσαρκια ειναι ζημιογονα για τις κοινωνιες, για τα εθνικα συστηματα υγειας, για το ΑΕΠ, η πλατη του φορολογουμενο λυγιζει υπο το βαρος των παχυσαρκων.
Εγώ αυτό δεν το έχω καταλάβει ομολογώ ακόμα. Λένε μην κάνεις εκείνο, μην κάνεις το άλλο για να μην φορτώνεις το εθνικό σύστημα υγείας. Το σύστημα υγείας δεν θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο για να φροντίζει και αυτές τις περιπτώσεις ; Καταλαβαίνω προφανώς σε τι αποσκοπεί αυτή η προτροπή, αλλά το λένε λίγο σε στυλ οτι πρέπει να έχεις ενοχές και που χρειάζεσαι βοήθεια. Δεν υφίσταται για εμένα αυτό το επιχείρημα σε κάποιον που έχει ήδη ανάγκη. Τι θα πας να του πεις του άλλου : "Γιατί είσαι παχύσαρκος ρε ; Πέθανε για να ελαφρύνει η πίεση στο σύστημα υγείας και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με την πάρτη σου" ;
Ή νταξει οπως ειχε λεχθει παλαιοτερα εδω το προβλημα ειναι κυριως δομικο και αυτο φαινεται απο την ευκολη προσβαση των ασθενεστερων οικονομικα σε τροφιμα χειριστης διατροφικης ποιοτητας απο αποψη τιμης και την εκτοξευση του κοστους ποιοτκιων εναλλακτικων. Ενω σε ασιατικες χωρες πχ που η παχυσαρκια ειναι αισθητα μειωμενη, οι κατωτερες ταξεις συνηθως τρεφονται με ποιοτικοτερα και ταυτοχρονα φθηνοτερα προιοντα. Συν προσωπικοι γενετικοι ορμονολογικοι ψυχολογικοι παραγοντες και εκλειψη της χειρωνακτικης εργασιας.
Αυτό να το ακούσω, έχει επιστημονική βάση και είναι κάτι που αξίζει την προσοχή όλων μας.

Ωστόσο πρέπει να προσέξουμε το εξής...η κατάκριση δεν εστιάζεται στα κιλά συνήθως αλλά στην εμφάνιση. Το οποίο είναι εντελώς παραπλανητικό και θα σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Μπορώ να φάω δύο σουβλάκια, και μια ολόκληρη πίτσα, ένα σωρό γλυκά, και να πάρω μόνο λίγα παραπάνω κιλά. Άλλοι μπορεί να φάνε τα ίδια και να πάρουν πάρα πολλά κιλά. Επί της ουσίας και οι δύο έχουμε φάει μαλακίες, αλλά εγώ θα είμαι σε φυσιολογικό βάρος και ο άλλος υπέρβαρος.

Αυτό σημαίνει οτι εγώ είμαι πιο υγιεινός ή απλά δεν φαίνεται το πόσο άθλια τρέφομαι ;
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 6,602 μηνύματα.
Για να απαντήσω στην αρχική ερώτηση του thread. Όχι δεν έχω επηρεαστεί από το σύγχρονο πρότυπο του γυναικείου σώματος. ΕΙΜΑΙ το πρότυπο. Κορμάρα.
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
Για να απαντήσω στην αρχική ερώτηση του thread. Όχι δεν έχω επηρεαστεί από το σύγχρονο πρότυπο του γυναικείου σώματος. ΕΙΜΑΙ το πρότυπο. Κορμάρα.
Καλά, προφανώς, γι' αυτό επαγγέλεσαι και μοντέλο!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top