Xaroulitaaaaa
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Για παράδειγμα, η μπάρα δημητριακών, αυτές του εμπορίου δηλαδή είναι συνήθως εμπλουτισμένες με ζάχαρη και αλάτι, κάτι σαν τα μπισκότα δηλαδή (εκτός αν αυτά έχουν υδρογονωμένα, που έχουν και οι περισσότερες μπάρες δηλαδή). Οπότε είναι το ίδιο και το αυτό οι μπάρες και τα μπισκότα. Μη ξεχνάς ότι πολλά μπισκότα περιέχουν βρώμη κτλ, άρα τα ίδια συστατικά.
Η μπανάνα σύμφωνα με διαιτολόγους προτείνεται να καταναλώνεται ολόκληρη μόνο το πρωί, από το μεσημέρι και μετά, τη μισή.

Δε νομίζω ότι υπάρχει απόλυτη λύση σε αυτά, μέτρον άριστον, κι από εκεί και πέρα ο καθένας διατηρεί κάποιες αρχές και αποκλίνει από το τυπικά "σωστό" χωρίς επιπτώσεις.

Απλά έχει τύχει να δώσουν τέτοια οδηγία τουλάχιστον 10 διαιτολόγοι που ξέρω, το χω ακούσει για από διάφορους άλλους διατολόγους στην τηλεόραση (ω ναι, σε αυτούς του παντογνώστες), και απλά αναφέρω τις οδηγίες τους.
Φυσικά οι διατολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους. Προσωπικά (ευτυχώς) δεν έχω χρειαστεί ποτέ τη βοήθειά τους για εμένα. Είμαι κατηγορία φτερού. Όμως έχω παρατηρήσει και από φίλες μου, ότι ο ένας αναιρεί τις οδηγίες του άλλου..

έλπις20
Εκκολαπτόμενο μέλος

σε ποσο καιρο εχασες τα 15?Παιδια το σημαντικο ειναι η ποσοτητα!! Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να κανεις αυτη τη διατροφη κ να παχυνεις!! μπορεις να μειωσεις τις ποσοτητες των μεσημεριανων κ να κανεις τα βραδινα ελαφρια οπως για πχ γαλα με δημητριακα. Η μανα μου ηταν 60 κιλα κ ηθελε να παει 55. κανει την ιδια διατροφη αλλα με πολυ μικρες ποσοτητες και χανει!! Το θεμα ειναι αν αντεχεις το ''λγο''!!
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

[πολύ μέινστριμ πάντως]
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

τι γνώμη έχουν οι ειδικοί για τη Δίαιτα Dukan;
[πολύ μέινστριμ πάντως]
Οι "ειδικοί" είναι πάντα αφοριστικοί με όσες δίαιτες αποκλείουν κατηγορίες τροφίμων. Η μητέρα μου έχασε 10 κιλά με το πρόγραμμα dukan και τα έχει διατηρήσει για 2 χρόνια. Στην αρχή για 3 μήνες έχεις περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων (πλην της βρώμης), ενώ δίνεται βάση κυρίως στη πρόσληψη πρωτεϊνών. Αφού χάσεις τα κιλά βέβαια, μπορείς να τρως ό,τι θες σε λογικά πλαίσια, όμως πάντα πρέπει να διατηρείς την Protein Thursday, δηλαδή μόνο πρωτείνες καθόλου υδατάνθρακες μια φορά τη βδομάδα. Μπορώ να πω της έχει γίνει τρόπος ζωής η αντικατάσταση του λευκού ψωμιού και της ζάχαρης με σπιτικό ψωμί βρώμης και στέβια.
juste un instant
Επιφανές μέλος

H μεσογειακή δίαιτα είναι αποδεδειγμένα ευεργετική και σίγουρη για τον οργανισμό. Πάω να φάω ελιές με σκορδακι που θα τα αλειψω στο κριθινο παξιμαδακι μου και θα πιω ενα τσάι δεντολιβανο.Τρωτε μεσογειακα γιατι χανομαστε.
Εχουμε την καλυτερη και πιο υγιεινη κουζινα στον κοσμο ας το εκτιμησουμε αυτο και παραλληλα με την απολαυση ας βελτιωσουμε και την υγεια μας!
Σαν την ελληνικη ποιοτητα ΔΕΝ εχει!!!
Σημείωση συντονιστή: Το θέμα προέκυψε από το θρεντ Προειδοποίηση για παχύσαρκους εφήβους.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Δυστυχώς έτσι είναι. Εδώ είμαι τυχερή γιατί στην περιοχή μου κυριαρχεί ο τρόπος ζωής που έχει να κάνει με την φύση και τον αθλητισμό και εχουμε σχετικά μικρά ποσοστά παχυσαρκίας, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι σαν μπαλόνια. Εδώ το obesity rate είναι 16% vs 25% στην Ελλάδα. Αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι 30%! Πολλές φορές βλέπω τον μπροστινό μου στο ταμείο και βλέπω την σαβουρα που παίρνει και αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι διαβάζουν τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουν.εχεις δικιο δεν ειναι μονο στην ελλαδα αυτο παγκοσμιως ο πλανητης εχει μια ροπη προς τα εκει
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί βάζουν κιλά και απλά αγοράζουν μεγαλύτερα ρούχα αντί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση, αυτό είναι το λιγότερο. Είναι θέμα υγείας. Έχω φίλους με χοληστερίνη στα 30 τους. Άλλες στα πρόθυρα διαβήτη και αντί να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος αγνοούν το πρόβλημα ή παίρνουν φυτικά σκευάσματα νομίζοντας ότι είναι πανάκεια.
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος

Εδω μιας γνωστης μου το παιδι ετων 4 επαθε τερηδονα και κοντεψε να χασει τα δοντια του απο ολα αυτα τις σοκολατες και γαριδακια που το ταιζανε και το τρεχανε μετα στους γιατρους.Δυστυχώς έτσι είναι. Εδώ είμαι τυχερή γιατί στην περιοχή μου κυριαρχεί ο τρόπος ζωής που έχει να κάνει με την φύση και τον αθλητισμό και εχουμε σχετικά μικρά ποσοστά παχυσαρκίας, αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι σαν μπαλόνια. Εδώ το obesity rate είναι 16% vs 25% στην Ελλάδα. Αλλά στην υπόλοιπη χώρα είναι 30%! Πολλές φορές βλέπω τον μπροστινό μου στο ταμείο και βλέπω την σαβουρα που παίρνει και αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι διαβάζουν τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζουν.
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί βάζουν κιλά και απλά αγοράζουν μεγαλύτερα ρούχα αντί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση, αυτό είναι το λιγότερο. Είναι θέμα υγείας. Έχω φίλους με χοληστερίνη στα 30 τους. Άλλες στα πρόθυρα διαβήτη και αντί να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος αγνοούν το πρόβλημα ή παίρνουν φυτικά σκευάσματα νομίζοντας ότι είναι πανάκεια.
Εχω συναντησει ανθρωπους με βουλιμια και με ανορεξια και εχουμε γενικα τα ακρα και των ακρων σε πολλα.
Το βλεπεις απο ενα παθολογικο να πας βλεπεις οι περισσοτεροι τι εχουν .
Αφηνονται παραιτουνται δεν ξερω ειλικρινα.
Και να πω οτι ειναι αμορφωτοι και δεν βλεπουν ολα αυτα θα πω ενταξει υπαρχει αγνοια,αλλα εδω προκειται για ωθηση του ιδιου του εαυτου τους προς οτι ειναι βλαπτικο πχ βλεπω και ευκαταστατα ατομα οικονομικα που εχουν μια ανεση αυτοι να δεις τι κραιπαλες κανουν.
Και αρχιζουν και χτυπανε τα καμπανακια μετα που χτυπαει το σωμα τους δηλαδη
Gate4
Επιφανές μέλος

Από εκεί και πέρα όμως επειδή υπάρχουν και οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές ίσως πρέπει να προσέχουμε λιγάκι τους χαρακτηρισμούς μας.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

δυστυχως η παχυσαρκια ειναι μεγάλη μάστιγα και αυτη προέρχεται απο άσχετους γονεις με τη διατροφη γενικοτερα.
Και η Νέλλη απο οσο την έχω δει στο Fitness ειναι οντως σχετική να κρινει αν κάτι οντως γινεται και δεν ειναι σχετικό σε αντιθεση με άλλους.
Τις προαλλες ειδα στη τηλεοραση αυτη την ευτραφη κοπελα που παρουσιαζει εκπομη το πρωι στον ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΟΣΟ ταλεντο κ να έχει εμενα δεν μ αρεσει η εμφανιση της. Τρωγανε το πρωί εκει κάτι σαβουρες... για να σου πουν μετά "Εχω διατροφικα προβληματα".
+1 απο μένα στη Νέλλη γιατι θέτει το θέμα του στη σωστη βάση. Τα υπολοιπα ειναι τα κλασσικα κλισέ ανευ ουσιας που ακούμε κατα καιρους για λογους πολιτικης ορθότητας. Κάποιος που θέλει να αλλάξει σελιδα στη ζωη του θα πρέπει να μοχθησει. Χωρις δικαιολογιες.
Guest 875331
Επισκέπτης

Την παχυσαρκία σε μεγάλο βαθμό την προκάλεσε η μόδα που ξεκίνησε στην Αμερική με τη διατροφική πυραμίδα και τη δαιμονοποίηση της φυσικής υγιεινής ευρωπαϊκής διατροφής. Ακόμα και αυτοί που σήμερα τρώνε χάλια στα φαστφουντάδικα, αν τους ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξουν, θα σου πουν να τρώνε λιγότερα λιπαρά και κρέας.Αυτό που θεωρούν τους χυμούς υγιεινούς; Θα τρελαθώ. Δώσε ένα μήλο στο παιδι αντί για ένα κουτάκι χυμό. Ακόμα και φυσικός να είναι ο χυμός έχει πάρα πολλή ζάχαρη. Το δε instagram δεν βοηθάει γιατί ποσταρουν ένα σωρό φαγητά και γλυκά με σάλτσες, σοκολάτες και deep fried λες και κάνουν ανταγωνισμό. Έχω μια φίλη που το κάνει συχνά αυτό και είναι 80 κιλά. Της έλεγα ότι όλα αυτά που τρώει έξω είναι τέρμα σαβουρα και πρέπει να τα κοψει αλλά δεν άκουγε, μέχρι που στα καλά καθούμενα στα 23 της έπαθε δισκοκοιλη. Τώρα θέλει να χάσει βάρος αλλά και πάλι δε λέει να κόψει τη σαβουρα.
Από τις φιλες/ους που έχω Ελλάδα παίζει το 80% αυτών να είναι υπέρβαροι. Σοκαρομαι που βλέπω να έχουν αφήσει έτσι τον εαυτό τους.

Μα είναι σαν να είμαι καταθλιπτική και να έχω εσένα πάνω από το κεφάλι μου να μου λες επικριτικά μόχθησε και μπούρδες χωρίς να έχεις περάσει το ίδιο.Μια χαρά τα λέει η @Nelliel
δυστυχως η παχυσαρκια ειναι μεγάλη μάστιγα και αυτη προέρχεται απο άσχετους γονεις με τη διατροφη γενικοτερα.
Και η Νέλλη απο οσο την έχω δει στο Fitness ειναι οντως σχετική να κρινει αν κάτι οντως γινεται και δεν ειναι σχετικό σε αντιθεση με άλλους.
Τις προαλλες ειδα στη τηλεοραση αυτη την ευτραφη κοπελα που παρουσιαζει εκπομη το πρωι στον ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΟΣΟ ταλεντο κ να έχει εμενα δεν μ αρεσει η εμφανιση της. Τρωγανε το πρωί εκει κάτι σαβουρες... για να σου πουν μετά "Εχω διατροφικα προβληματα".
+1 απο μένα στη Νέλλη γιατι θέτει το θέμα του στη σωστη βάση. Τα υπολοιπα ειναι τα κλασσικα κλισέ ανευ ουσιας που ακούμε κατα καιρους για λογους πολιτικης ορθότητας. Κάποιος που θέλει να αλλάξει σελιδα στη ζωη του θα πρέπει να μοχθησει. Χωρις δικαιολογιες.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Μα είναι σαν να είμαι καταθλιπτική και να έχω εσένα πάνω από το κεφάλι μου να μου λες επικριτικά μόχθησε και μπούρδες χωρίς να έχεις περάσει το ίδιο.
Οι καταθληπτικοι ειναι το θέμα του θρέντ , επειδη μπηκε κάποιος και πέταει κάτι για να φανει οτι έχει άποψη πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καταθληπτικους ;
αυτα ειναι δουλεια των ψυχολογων οχι των γυμναστων. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε κάθε συζητηση πρέπει να παιρνουμε ως σημειο αναφοράς ολους τους ανθρωπους που έχουν κάποια πάθηση. Η Νέλλη μιλησε για αυτους ; ουτε καν, μην τσιμπάς την παγιδα που πάνε να στησουν κάποιοι για να προσβάλλουν το ήθος του ομιλητή για να τον αποδομησουν ως προσωπικοτητα.

Guest 209912
Επισκέπτης

Μα είναι σαν να είμαι καταθλιπτική και να έχω εσένα πάνω από το κεφάλι μου να μου λες επικριτικά μόχθησε και μπούρδες χωρίς να έχεις περάσει το ίδιο.
Σωστή παρατήρηση. Θα σου πω εγώ που έχω περάσει από τη φάση παλαιότερα και μπορώ να μιλήσω εκ πείρας.
Η όλη κατάσταση της κατρακύλας ξεκινά από την παιδική ηλικία. Οι γονείς συνηθίζουν τα παιδιά σου σε τροφές τίγκα στην ζάχαρη και τον υδαταμθρακα όπως ψωμιά, μακαρόνια, μαρμελάδες, μερεντες, πορτοκαλαδες, σοκολάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να εθιζονται σε αυτές τις τροφές ενώ παράλληλα να κατάστρέφετε η ορμονική τους ισορροπία και να γίνονται ληθαρκικα να μην θέλουν να παίξουν έξω, να κλείνονται με βίντεο γκειμς και απλά να τρώνε τα ίδια σκατα.
Αυτό μετά γίνεται τρόπο ζωής και ειναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει γιατι εχουν γαμηθει οι ορμόνες και αυτό κάποιος που δεν το έχει περάσει δεν το κατάνοει. Μετά οι διάφοροι διατροφολόγοι πάνε και τους βάζουν να κάνουν κάτι διατροφες με μαρούλια και 6 γεύματα τη μέρα για να μην πεινάνε γιατί νομίζουν ότι έτσι λύνουν το πρόβλημα,ενω δεν αντιμετωπίζουν την ουσία. Τον εθισμό στο φαγητό.
Όλοι οι χοντροί πρέπει να κάνουν fasting για πολλές μέρες έτσι ώστε να απεξαρηθουν από το φαγητό, να φτιάξουν οι ορμόνες τους και να μπορούν μετά να ακολουθήσουν μια σωστή διατροφή με κρέας και λαχανικά. Είναι ο μόνος τρόπος με ουσιαστικά αποτέλεσμα γιατι αντιμετωπίζει την ουσία.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Σωστή παρατήρηση. Θα σου πω εγώ που έχω περάσει από τη φάση παλαιότερα και μπορώ να μιλήσω εκ πείρας.
Η όλη κατάσταση της κατρακύλας ξεκινά από την παιδική ηλικία. Οι γονείς συνηθίζουν τα παιδιά σου σε τροφές τίγκα στην ζάχαρη και τον υδαταμθρακα όπως ψωμιά, μακαρόνια, μαρμελάδες, μερεντες, πορτοκαλαδες, σοκολάτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να εθιζονται σε αυτές τις τροφές ενώ παράλληλα να κατάστρέφετε η ορμονική τους ισορροπία και να γίνονται ληθαρκικα να μην θέλουν να παίξουν έξω, να κλείνονται με βίντεο γκειμς και απλά να τρώνε τα ίδια σκατα.
Αυτό μετά γίνεται τρόπο ζωής και ειναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει γιατι εχουν γαμηθει οι ορμόνες και αυτό κάποιος που δεν το έχει περάσει δεν το κατάνοει. Μετά οι διάφοροι διατροφολόγοι πάνε και τους βάζουν να κάνουν κάτι διατροφες με μαρούλια και 6 γεύματα τη μέρα για να μην πεινάνε γιατί νομίζουν ότι έτσι λύνουν το πρόβλημα,ενω δεν αντιμετωπίζουν την ουσία. Τον εθισμό στο φαγητό.
Όλοι οι χοντροί πρέπει να κάνουν fasting για πολλές μέρες έτσι ώστε να απεξαρηθουν από το φαγητό, να φτιάξουν οι ορμόνες τους και να μπορούν μετά να ακολουθήσουν μια σωστή διατροφή με κρέας και λαχανικά. Είναι ο μόνος τρόπος με ουσιαστικά αποτέλεσμα γιατι αντιμετωπίζει την ουσία.
τσιμπας και εσύ. Το θεμα του θρεντ δεν ειναι η παχυσαρκια που προκυπτει απο την καταθλιψη αλλα η παχυσαρκια σκέτη. πρεπει να ξεχωριζεις ποιος ειναι ο πραγματικα σχετικος απο αυτον που πετάει πυροτεχνηματα για να παραστησει τον σχετικό

Επομενως εκεινος που δεν ειναι παχυσαρκος λογω καταθλιψης απλα πρεπει να αφησει τις δικαιολογιες κ να ξεκινησει ενα σοβαρο προγραμμα. Μονο σε αυτον αναφερομαστε... τις άλλες κατηγοριες δεν τις ξέρω εγω προσωπικά. Δεν μπορω να τις βοηθησω.
Μη μπλεκεσαι σε κουβεντες που πάνε να σε μπλέξουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 139 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bibliofagos
- Εριφύλη
- Kate1914
- johnsala
- teacher_40
- iew
- Wonderkid
- Scandal
- rafaela11
- fourkaki
- fmarulezkd
- taketrance
- Ariana2018
- touvlo
- Memetchi
- Totreno
- math2arch
- Fat man
- DimitraA.
- charmander
- Ωρορα
- Stelios725
- Meow
- User2350
- Athens2002
- Joji
- Ilma
- J.Cameron
- ggl
- faiy alsis
- xristarac
- camil
- Unboxholics
- Εχέμυθη
- Paragontas7000
- Mt73
- Kostas_)
- QWERTY23
- Kostas_0
- Giii
- Μαυρίκιος
- Johnny15
- tslef8
- fockos
- Idontknoww
- Λουίζα86
- Ada ada
- Kassiopi
- globglogabgalab
- orchidea
- jj!
- iminspain
- SlimShady
- giannhs2001
- Luke.
- imkindalost
- harry akritas
- ag97
- louminis
- Αλκης Κ.
- don_vito
- Slytherin
- Mhtrogoal
- CiNeFiL
- Ermina's
- uni77
- Viedo
- Libertus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.