Συζήτηση για δίαιτα, διατροφή και fasting

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, δεν είχα ιδέα, δεν τα ψάχνω αυτά. Απλώς ξέρω ότι έτρωγα τόσο όσο φίλοι μου, ίδια περίπου πράγματα, αυτοί τα έπαιρναν και εγώ όχι. Αυτό εννοούσα κυρίως.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Να αγαπάτε τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ κιλά αν οι ίδιοι τα έχουν καλά με τον ευατο τους:):):)
ή απλα τυχαινει να μη τρως πανω απο τις θερμιδες διατηρησης. Ειναι μυθος αυτο το τρωω και δε παχαινω.

Δεν υπάρχει απλά. Αν διατηρεισαι στις 2500 και φας 2600 θα παχυνεις.... αν διατηρεισαι στις 2500 και φας 2 σοκολατες πλακα την ημερα και το φαγητο της μαμας.... οι σοκολατες ειναι 1100 θερμιδες κ το φαγητο της μαμας μεσημερι βραδυ αν ειναι αρακας με πατατες κ λάδι.... που ειναι φτωχα σε θερμιδες αντε να έχουν 400 θερμιδες το καθε πιατο ... 800 , παμε 1900 θα φας κ ενα κρουασαν.... και θα εισαι περιπου στη συντηρηση σου.

Και μετα εσυ θα λες "πωπω τρωω τον αμπακο κ δεν παχαινω" εφαγα 2 πιατα σπιτι (αρακα με πατατες που ο αρακας ειναι 80 θερμιδες στις 100) οι πατατες αλλες 80 στις 100... εφαγα κ 2 σοκολατες (οκ αυτο ειναι δυνατη σαβουρα) και εφαγα και ενα κρουασαν... πωπω ποσο τρωω.
Δεν ειναι μυθος δυστηχως για ολους εμας που παλευαμαι ενα διαστημα να βαλουμε κιλα και το κυριοτερο μυικη μαζα ..

Επισης να προσθεσω πως το να μετρας θερμιδες και οχι κατα ποσο ο οργανισμος σου εχει την δυνατοτητα να τις μεταβολιζει ειναι εξισου λαθος ..

Ενας ανθρωπος μπορει να τρωει και 3000 χιλιαδες θερμιδες και να μην βαζει γραμμαριο και ενας αλλος με 2500 χιλιαδες θερμιδες να πολεμαει μια ζωη για να χανει ..
Εχω περασει και απο την φαση να τρωω και λιγο σαβουρα γιατι χρειαζομουν και το λιπος ..Τζιφος απλα ..
Ολα εξαρτονται και που τι ζωη κανεις και το κυριοτερο, οπως εχω πει και παλια ,τι μεταβολισμο προσφερεις εσυ και μονο εσυ στη διαδικασια αυτη στον οργανισμο σου !

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.484 μηνύματα.
Το λιπος μπορεις να το πάρεις απο ελαιολαδο , λιναροπσπορο , αβοκαντο , αμυγδαλα , καρυδια , σολωμο , σαρδελα , ταχινι , φυστικοβουτυρο κτλπ κτλπ δεν χρειαζεται να φας σαβουριτσα !

Αναλογα τον οργανισμο η συντηρηση διαφέρει αλλα εάν παρεις μια ζυγαρια κ μετρας κ τις θερμιδες μεσα σε δυο εβδομάδες εχεις βρει που συντηρεισαι με βαση τη καθημερινοτητα σου. Εννοειται οτι δεν εχει τι ιδιες αναγκες ενα που δουλευει σερβιτορος κ παει γυμναστηριο με εναν που δουλευει απλα γραφειο κ παει γυμναστηριο.

Guest 528707

Επισκέπτης

Το λιπος μπορεις να το πάρεις απο ελαιολαδο , λιναροπσπορο , αβοκαντο , αμυγδαλα , καρυδια , σολωμο , σαρδελα , ταχινι , φυστικοβουτυρο κτλπ κτλπ δεν χρειαζεται να φας σαβουριτσα !

Αναλογα τον οργανισμο η συντηρηση διαφέρει αλλα εάν παρεις μια ζυγαρια κ μετρας κ τις θερμιδες μεσα σε δυο εβδομάδες εχεις βρει που συντηρεισαι με βαση τη καθημερινοτητα σου. Εννοειται οτι δεν εχει τι ιδιες αναγκες ενα που δουλευει σερβιτορος κ παει γυμναστηριο με εναν που δουλευει απλα γραφειο κ παει γυμναστηριο.
Συμφωνω αλλα μην ξεχνας πως αυτες ειναι " καλες πηγες " λιπους και βαση με την ασκηση που κανεις ο οργανισμος σου τις μεταβολιζει και δεν συσσωρεύονται στις λιποαποθηκες σου :)

Πιστεψε με με την σαβουρα και μονο καταφερα και εβαλα λιπος και αυτο οχι εκει που ηθελα γιατι πολυ σημαντικη επισήμανση και αυτη ειναι οτι ο καθε ανθρωπος εχει τις τις λιποαποηθκες του σε διαφορετικα μερη απο εναν αλλον ..
Εγω για παραδειγμα δεν εχω καθολου στην περιοχη της κοιλια ,ιχνος για αυτο και χωρις γυμναστικη να μεινω οι κοιλιακοι δεν φευγουν ΠΟΤΕ ..
Αλλος ενας μυθος οτι για να εχεις εμφανίσιμους κοιλιακους πρεπει να αφησεις τα κοκαλακια σου στο γυμναστηριο :playboy:

Η καθιστική εργασια σε εμας ειδικα που οι ωρες μπροστα σε ενα υπολογιστη ειναι απιστευτες χωρις να μας δινεται η ευκαιρια ουτε για ενα 10λεπτο να αφησουμε το πόστο παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο ..

Επιβαλεται μετα περπατημα για την ενεργοποιηση του μεταβολισμου οσο καλα και να τον εχουμε ρυθμισμενο !
Μην πιασουμε και το θεμα του κυκλοφορικού συστήματος ...

Guest 292010

Επισκέπτης

Η φιλοσοφία της δίαιτας όπως πλασάρεται είναι καταδικασμένη να αποτυγχάνει.
Είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων.

Guest 875331

Επισκέπτης

Εγω ξεκινησα να κανω 16-8 επειδη οταν ετρωγα βραδυ ειχα εντονη δυσπεψια. Βελτιωθηκε αισθητα για αυτο ειπα να το παω παραπανω. Οι αποψεις ειναι διφορουμενες πάντως. Αλλοι λενε οτι κανουν omad και θεραπευσαν τη παλινδρομηση τους αλλοι χειροτερεψαν και εμειναν στο 16-8 ή στο 5:2. Θα το δοκιμασω σε ευλογο χρονικο διαστημα αλλη μια φορα και αν γινει παλι το ιδιο θα απεχω
Αγαπητό βήγκαν κεφτεδάκι από δαμάσκηνα και χουρμάδες,
Αν έχεις ζητήματα χώνεψης, κοίτα πρώτα μήπως αυτά που τρως σου προκαλούν τη δυσφορία, καθώς θα πρέπει να τα κόψεις από την καθημερινότητα shu.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Καλησπερα, ξέρει κάποιος αυτή την υπερτροφή -που ξεκινησα- να του κάνω κάποιες ερωτήσεις;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.484 μηνύματα.
Δε τη ξέρω τη συγκεκριμένη :(

αυτη τη περιοδο παιρνω μόνο πρωτεινη εγώ. Σε σκόνη.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Μέχρι ποσο. Καιρό επιτρέπεται να παιρνουμε κάτι τέτοιο ;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μέχρι ποσο. Καιρό επιτρέπεται να παιρνουμε κάτι τέτοιο ;

Θα το διαβάσω αυριο κ θα σου πω , αν το θες πάντως για να χάσεις λίπος απο μονο του δεν θα κάνει κάτι.

Πρέπει να πεινάσεις λίιιιγο. Οχι πολύ. Και να κανεις κ λίγα βάρη. Για να κρατησεις τη μυικη σου μάζα καθως χάνεις κιλά.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Θα το διαβάσω αυριο κ θα σου πω , αν το θες πάντως για να χάσεις λίπος απο μονο του δεν θα κάνει κάτι.

Πρέπει να πεινάσεις λίιιιγο. Οχι πολύ. Και να κανεις κ λίγα βάρη. Για να κρατησεις τη μυικη σου μάζα καθως χάνεις κιλά.
Μου χει κόψει την όρεξη οπότε αυτό από μόνο του πιστευω θα με βοηθήσει να ράψω το στόμα μου
Οι λιγουρες είναι πανυα το προβλημα μου αλλά με αυτό είδα πως κ πάω συχνά τουαλέτα και δεν πειναω τοσο
Πρόσφατα το ξεκίνησα κ πάω για δευτερο κουτί γι αυτό θέλω να μάθω μήπως υπάρχει όριο ξέρω γω
Πάντως τρώω σωστά έχω κόψει τις σαβουρες ήτοι άσπρα γλυκά κοκ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μου χει κόψει την όρεξη οπότε αυτό από μόνο του πιστευω θα με βοηθήσει να ράψω το στόμα μου
Οι λιγουρες είναι πανυα το προβλημα μου αλλά με αυτό είδα πως κ πάω συχνά τουαλέτα και δεν πειναω τοσο
Πρόσφατα το ξεκίνησα κ πάω για δευτερο κουτί γι αυτό θέλω να μάθω μήπως υπάρχει όριο ξέρω γω
Πάντως τρώω σωστά έχω κόψει τις σαβουρες ήτοι άσπρα γλυκά κοκ

Το νερό κόβει την όρεξη με λεμονάκι :P

επισης την ορεξη μπορεις να την κοψεις με τονους ζελέ που έχουν ελάχιστες θερμίδες , παιρνεις ενα ζελεδάκι απο το σουπερ μάρκετ και το φτιάχνεις. Ειναι απλό.

Γενικά ποτέ δεν ήμουν των λιποδιαλυτών αλλωστε δεν ειμαι σε φάση να εμφανίσω κοιλιακούς. Οταν παλευεις να ανεβεις φορτία πχ σε βασικές ασκησεις η διαιτα ειναι το τελευταιο που σκέφτεσαι, δεν θα βγαζεις προπονήσεις.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν είναι λιποδιαλυτης η γλυκομαννανη...
Είναι ; δεν διάβασα κάτι τέτοιο...
Εσυ εισαι άλλη φάση γυμνάζεσαι τρως σωστά
Εγώ έχω καθιστική ζωή δεν γυμνάζομαι όσο θα ήθελα γιατί δεν έχω χρόνο και παρασυρομαι σε λιχουδιές
Την έχω πατησει αλλά πιστευω μπορώ να επανέλθω με τον Α η Β τρόπο
Πάντως δεν πειναω αλλά θέλει προσοχη αυτό
Τώρα θα πιω γάλα και θα φαω μερικά αμυγδαλα
Αλλά τελικά ποσο καιρο επιτρέπεται να παθρνει κανεις τέτοια ;; μήπως κατάλαβες ;
Καλημερα!!!

Guest 528707

Επισκέπτης

Κανενα συπμληρωμα παρα πανω απο 3 μηνες max ακομα και την πρωτεΐνη ;)

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Κανενα συπμληρωμα παρα πανω απο 3 μηνες max ακομα και την πρωτεΐνη ;)
Α μάλιστα
Μετά τι μπορεί να παθεις; αμα κάποιος το συνεχίσει παραπανω μήνες;;

Κι άμα σταματήσεις στους τρεις μήνες, μετά από ποσο καιρο μπορείς να ξαναρχισεις;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δεν είναι λιποδιαλυτης η γλυκομαννανη...
Είναι ; δεν διάβασα κάτι τέτοιο...
Εσυ εισαι άλλη φάση γυμνάζεσαι τρως σωστά
Εγώ έχω καθιστική ζωή δεν γυμνάζομαι όσο θα ήθελα γιατί δεν έχω χρόνο και παρασυρομαι σε λιχουδιές
Πάντως δεν πειναω αλλά θέλει προσοχη αυτό
Τώρα θα πιω γάλα και θα φαω μερικά αμυγδαλα
Αλλά τελικά ποσο καιρο επιτρέπεται να παθρνει κανεις τέτοια ;; μήπως κατάλαβες ;
Καλημερα!!!

Ασε αυτο το σαββατοκυριακο το ξεκ***λιασα. Επειδη επαιξα δυνατες προπονησεις τη προηγουμενη εβδομάδα ηταν ολα στο ΘΕΟ... ΟΛΑ. Ορεξη για φαγητο,,, για ύπνο και για το άλλο (ξέρετε ποιό) :P :P

Οποτε Σαββατο που βγηκα και γυρισα σταματησα στο γυρισμο στα έβερεστ στη Φιλαδέλφεια κατα τις 3 το πρωί και ενω ειχα πιει ενα μεγάλο πρωτεινικο ροφημα πριν φυγω

κτυπησα ενα σαντουιτς με 2 μπιφτέκια , 3 αυγά μανιτάρια , τυροσαλάτα τομάτα , φέτα και λιγη μαγιονέζα.

ηταν τεράστιο ! Το πελέκησα με μεγάλη ευχαρίστηση :P

Χθες επισης ενω ολη μερα εκανα σωστη διατροφη , κτυπησα μια χωριάτικη πιτσα κατα τις 8-9 το βραδάκι ΜΟΝΟΣ μου... 8 κομμάτια. Τη κατέβασα όλη. Και ηπια κ μισο λιτρο κοκα κολα.

Ολη μέρα ειχα φάει το πρωι 2 γιαουρτια - καρυδια - μελι - κουακερ και σοκολατα δεκατιανο ενα ροφημα πρωτεινης με σοκολατα γιωτης τη ς στιγμης το κτυπησα μεσα σε κεφίρ ολα μαζί μεσημερι 300γρ γαριδες και 200γρ μακαρονια ζυγισμενα βρασμένα με λάδι φουλ, και 120γρ τριμενο τυρι μιλνερ απο πάνω... κ μετα τη πιτσα 8 κομματια σχεδον οικογενειακη. Τα μακαρονια τα ετοιμασε η φιλη μου. Με τις γαριδες. Φαγαμνε μαζί χθες το μεσημέρι αλλα της τα έφαγα τα περισσοτερα χαχα

Υποφέρω απο όρεξη..... ωρες ωρες σκεφτομαι να μην ειχα τοσες. Μηπως να κοψω το γυμναστηριο ;

Guest 528707

Επισκέπτης

Ειναι συσταση των γιατρων πλεον ..

Ο οργανισμος πρεπει να ξεκουραζεται απο οτιδηποτε συμπληρωμα και φυσικα πριν το ξαναξεκινησουμε απαραιτητα εξετασεις αιματος ...
Εδω σιδηρο παίρνουμε και σου λενε μετα απο ενα μηνα αποχης ,εξετάσεις για να δουμε αν θα το ξαναπαρεις;)

Το τι θα παθεις εξαρταται απο τι φορτώνεις τον οργανισμο σου και που τον επηρεαζεις ..Εχω ακουσει περιπτωση που μεχρι και το συκωτι πειράχτηκε απο συμπληρωμα γι αυτο προσοχη !

Καλημερα κιολαςκαι καλη εβδομαδα !

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχει περιπτβσξ
Ασε αυτο το σαββατοκυριακο το ξεκ***λιασα. Επειδη επαιξα δυνατες προπονησεις τη προηγουμενη εβδομάδα ηταν ολα στο ΘΕΟ... ΟΛΑ. Ορεξη για φαγητο,,, για ύπνο και για το άλλο (ξέρετε ποιό) :P :P

Οποτε Σαββατο που βγηκα και γυρισα σταματησα στο γυρισμο στα έβερεστ στη Φιλαδέλφεια κατα τις 3 το πρωί και ενω ειχα πιει ενα μεγάλο πρωτεινικο ροφημα πριν φυγω

κτυπησα ενα σαντουιτς με 2 μπιφτέκια , 3 αυγά μανιτάρια , τυροσαλάτα τομάτα , φέτα και λιγη μαγιονέζα.

ηταν τεράστιο ! Το πελέκησα με μεγάλη ευχαρίστηση :P

Χθες επισης ενω ολη μερα εκανα σωστη διατροφη , κτυπησα μια χωριάτικη πιτσα κατα τις 8-9 το βραδάκι ΜΟΝΟΣ μου... 8 κομμάτια. Τη κατέβασα όλη. Και ηπια κ μισο λιτρο κοκα κολα.

Ολη μέρα ειχα φάει το πρωι 2 γιαουρτια - καρυδια - μελι - κουακερ και σοκολατα δεκατιανο ενα ροφημα πρωτεινης με σοκολατα γιωτης τη ς στιγμης το κτυπησα μεσα σε κεφίρ ολα μαζί μεσημερι 300γρ γαριδες και 200γρ μακαρονια ζυγισμενα βρασμένα με λάδι φουλ, και 120γρ τριμενο τυρι μιλνερ απο πάνω... κ μετα τη πιτσα 8 κομματια σχεδον οικογενειακη. Τα μακαρονια τα ετοιμασε η φιλη μου. Με τις γαριδες. Φαγαμνε μαζί χθες το μεσημέρι αλλα της τα έφαγα τα περισσοτερα χαχα

Υποφέρω απο όρεξη..... ωρες ωρες σκεφτομαι να μην ειχα τοσες. Μηπως να κοψω το γυμναστηριο ;
Με αυτά που τρως αμα κόψεις το γυμναστήριο θα γίνεις 200 κιλά!
Ο οργανισμός σου χρειάζεται να κάψει για αυτό τρως. Κ κ άντρας μου που αθλείται εξουιενωτικα κατεβάζει τον άμπακο (μεγάλο προβλημα να τελειώνει το φαι σε λίγες ώρες) και παρολαυτα είναι αδυνατος.
Θέλει όμως πρισοχη τι τρώτε. Δηλαδή οι σαβουρες προκαλουν προβληματα. Πχ ο άντρας μου χοληστερίνη και τριγλυκερίδια πριν 6 μήνες. Προσέχει τώρα κι έχουν πεσει. Αλλά θέλω να σου πω δεν αρκεί το βάρος αλλά η υγεία...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ειναι συσταση των γιατρων πλεον ..

Ο οργανισμος πρεπει να ξεκουραζεται απο οτιδηποτε συμπληρωμα και φυσικα πριν το ξαναξεκινησουμε απαραιτητα εξετασεις αιματος ...
Εδω σιδηρο παίρνουμε και σου λενε μετα απο ενα μηνα αποχης ,εξετάσεις για να δουμε αν θα το ξαναπαρεις;)

Το τι θα παθεις εξαρταται απο τι φορτώνεις τον οργανισμο σου και που τον επηρεαζεις ..Εχω ακουσει περιπτωση που μεχρι και το συκωτι πειράχτηκε απο συμπληρωμα γι αυτο προσοχη !

Καλημερα κιολαςκαι καλη εβδομαδα !
ΑΑ μάλιστα
Ναι καταλαβαίνω τι λες
Πάντως δεν ξέρω κάνει δουλειά
Τελικά έφαγα γιαουρτι με μέλι κ δημητριακά ολικής
Το μεσημέρι έχω κοτόπουλο με πουρε κοκκινιστό
Μέχρι χθες θα μου τρέχανε τα σάλια τώρα χαλαρά
Μαγικό λεμε

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Υπάρχει περιπτβσξ

Με αυτά που τρως αμα κόψεις το γυμναστήριο θα γίνεις 200 κιλά!

Αστειευόμουν, ηθελα να πω οτι μαλλον το γυμναστηριο μου δημιουργει τοση ορεξη σε τόσα πράγματα κ καμιά φορά υποφέρω :P
Ο οργανισμός σου χρειάζεται να κάψει για αυτό τρως. Κ κ άντρας μου που αθλείται εξουιενωτικα κατεβάζει τον άμπακο (μεγάλο προβλημα να τελειώνει το φαι σε λίγες ώρες) και παρολαυτα είναι αδυνατος.
Θέλει όμως πρισοχη τι τρώτε. Δηλαδή οι σαβουρες προκαλουν προβληματα. Πχ ο άντρας μου χοληστερίνη και τριγλυκερίδια πριν 6 μήνες. Προσέχει τώρα κι έχουν πεσει. Αλλά θέλω να σου πω δεν αρκεί το βάρος αλλά η υγεία...
Εγω ειμαι 85 κιλά 1.80 υψος ο αντρας σου ποσο ειναι ;

ναι φυσικα και πρέπει ! Για αυτο απο σημερα στρατιώτης πάλι για 2 μηνες ! Για τη διατροφη που κανω το τελευταιο καιρο νομιζω κρατιέμαι.

Σε λιγο θα σας ανεβάσω το πρωινο μου. Με τέτοιο πρωινο πως να μη γινεις τούρμπο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια