back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.

29-10-24

17:56
Αρχικά είναι μόδα να είσαι youtuber και αυτό είναι από τα πιο κλασσικά content.Τελευταία παρατηρώ στα κοινωνικά δίκτυα νέους που πάνε στο εξωτερικό να φτιάχνουν βίντεο και να διαφημίζουν τα θετικά στοιχεία μιας ξένης χώρας και πολλές φορές με δόση παραπληροφόρησης ή και δόση υπερπροβολής μόνο των θετικών στοιχείων το οποίο χάνει τον στόχο του μηνύματος. Γιατί πιστεύετε γίνεται αυτή η προβολή των ξένων χωρών;Είναι μόδα κάποιος να λέει ότι είναι μετανάστης; Είναι μόδα να διαφημίζονται μόνο οι γειτονιές από πόλεις του εξωτερικού με 2-3 κάδους σκουπιδιών και άδειους δρόμους; Τι πιστεύετε;
Μπορείς να βρεις αντίστοιχα βίντεο ανθρώπων οποιασδήποτε εθνικότητας σε οποιαδήποτε χώρα με πρώτους βέβαια τους Αμερικάνους που κάθε τέτοια μόδα ξεκινάει από εκεί.
Οι δικοι μας κατά 90% απλά αντιγράφουν τους ξένους σε όλα.
Έπειτα είναι και το survivor bias. Κάποιος που πήγε κάπου του άρεσε και ταίριαξε θα κάνει βίντεο. Αυτός που πήγε δεν μπόρεσε να σταθεί ή να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και έφυγε νύχτα τι βίντεο να κάνει.
Επίσης γενικά είναι το τι πουλάει. Υπάρχουν πάρα πολύ Έλληνες που ψάχνουν να φύγουν για εξωτερικό τώρα ή θα ήθελαν να φύγουν στο μέλλον οπότε αυτό το content τους απασχολεί και πουλάει.
Το θετικό content πουλάει περισσότερο και κατά κανόνα αυτό θα δεις.
Πχ αν πιάσεις τυχαία 10 βίντεο από ξένους να μιλάνε για την Αθήνα όλα ή σχεδόν όλα θα δείχνουν την Ακρόπολη και θα λένε για τον καιρό, δεν θα λένε για τα πρεζάκια στην Ομόνοια και το μποτιλιάρισμα.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

29-10-24

18:33
Συμφωνώ σε όλα πλην αυτού, το αντίθετο παίζει, είναι μια μορφή «ψυχοθεραπείας» για όλους αυτούς κι αυτές που έφυγαν και δεν είναι καλά μέσα τους (κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που κάνει π.χ. ο Lancelot εδώ, απλώς αντί να τα λένε ανώνυμα σε forums ή στο reddit τα λένε με τη φάτσα τους στα social για να πάρουν και την όποια προβολή κ.λπ.)...αυτός που έφυγε κι όντως είναι καλά εκεί που πήγε κοιτάει τη ζωή του τη δουλειά του τις σχέσεις του με τον κόσμο εκεί κ.λπ. δεν έχει χρόνο κι όρεξη για μ@λακίες τέτοιου τύπου!Έπειτα είναι και το survivor bias. Κάποιος που πήγε κάπου του άρεσε και ταίριαξε θα κάνει βίντεο. Αυτός που πήγε δεν μπόρεσε να σταθεί ή να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και έφυγε νύχτα τι βίντεο να κάνει.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

29-10-24

20:09
Μιλάει η εμπειρία με το κουτάλι Γερμανίας και η κακή παραπαιδεία.
Εκτιμώ ότι οι καθρέπτες απουσιάζουν από τα σπίτια σας.
@back2967 κάποτε εδώ μέσα εκθείαζαν κάποιοι τα αυστριακά πανεπιστήμια και κατηγορούσαν τους Έλληνες, τώρα βέβαια άλλαξαν τα κόζια...αλλά κανένας δεν ρώτησε γιατί. Κάποτε έδειχναν με το χέρι τους πόσο γαμάουα είναι εκεί πέρα και πόσο όμορφα. Τώρα όμως ξαφνικά άλλαξαν.
ΥΓ : Όταν υπήρχε το νήμα Πανεπιστήμια vs TEI κάποιους δεν τους ακουμπούσε, με τον καιρό φάνηκε ότι τσούχτηκαν αρκετά.
Εκτιμώ ότι οι καθρέπτες απουσιάζουν από τα σπίτια σας.
@back2967 κάποτε εδώ μέσα εκθείαζαν κάποιοι τα αυστριακά πανεπιστήμια και κατηγορούσαν τους Έλληνες, τώρα βέβαια άλλαξαν τα κόζια...αλλά κανένας δεν ρώτησε γιατί. Κάποτε έδειχναν με το χέρι τους πόσο γαμάουα είναι εκεί πέρα και πόσο όμορφα. Τώρα όμως ξαφνικά άλλαξαν.
ΥΓ : Όταν υπήρχε το νήμα Πανεπιστήμια vs TEI κάποιους δεν τους ακουμπούσε, με τον καιρό φάνηκε ότι τσούχτηκαν αρκετά.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

06-11-24

17:08
Πάμε ένα γρήγορο storytelling για μια μεγάλη και τρανή ξένη πολυεθνική να γελάσουμε λίγο: αρχικά να σημειώσω πως, αν και freelancer που δόξα το μεγαλοδύναμο και δουλειά έχει και τζίρο κάνει, εννοείται πως πάντα έχω τα μάτια μου ανοιχτά μήηηηηπως και προκύψει κάποια προοπτική μισθωτής απασχόλησης της προκοπής (για ευνόητους λόγους), οπότε κάπου κάπου στέλνω κάνα CV αν δω καμιά καλή αγγελία ή/και σε καμιά μεγάλη εταιρεία στην οποία δεν ξέρω κανέναν (ώστε στη χειρότερη να έχουν ένα CV μου ή/και να κρατήσουμε μια επαφή γι' αύριο μεθαύριο κ.λπ.) και τα σχετικά...με παίρνει τηλ μια χαρχάλα από τη γνωστή Γαλλική εταιρεία σιδηροδρομικών έργων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσα Ιουνίου, το σηκώνω κι αφού spamάρει τα τετριμμένα είδαμε το CV σας μπλαμπλαμπλα γυρίζει και μου λέει «αναρωτιέμαι όμως αν στην παρούσα φάση θα σας ενδιέφερε ν' αφήσετε το ελεύθερο επάγγελμα για να εργαστείτε ως υπάλληλος» (!!!), λέω ώπα πρέπει να την κάνω αυτή τη συνέντευξη οπωσδήποτε, this should be good!Τελευταία παρατηρώ στα κοινωνικά δίκτυα νέους που πάνε στο εξωτερικό να φτιάχνουν βίντεο και να διαφημίζουν τα θετικά στοιχεία μιας ξένης χώρας και πολλές φορές με δόση παραπληροφόρησης ή και δόση υπερπροβολής μόνο των θετικών στοιχείων το οποίο χάνει τον στόχο του μηνύματος. Γιατί πιστεύετε γίνεται αυτή η προβολή των ξένων χωρών;Είναι μόδα κάποιος να λέει ότι είναι μετανάστης; Είναι μόδα να διαφημίζονται μόνο οι γειτονιές από πόλεις του εξωτερικού με 2-3 κάδους σκουπιδιών και άδειους δρόμους; Τι πιστεύετε;

Έτσι λοιπόν κι ενώ όταν με κάλεσε ήμουν διακοπές (και δη στο Capri) την κανόνισα λίγες ώρες μετά την πτήση της επιστροφής μου!
Πάω λοιπόν στο ξενοδοχείο (εννοείται της π@@τσας στο κέντρο της πόλης) όπου την είχαν «παρκάρει» κυρίως για να δει τους φουκαράδες που ενδιαφέρονταν για τη θέση αλλά και να ρίξει μια ματιά στο υπό έναρξη έργο, κατεβαίνει το ασανσέρ και σκάει μύτη μια τύπισσα που αν την έβλεπες στο πεζοδρόμιο θα της έδινες ελεημοσύνη!

Ακολουθεί λοιπόν η κλασική cringy συνέντευξη όπου η «hiring manager» (που ήταν κι η ίδια χαρχάλα που μου τηλεφώνησε αρχικώς αλλά κι η επίδοξη προϊσταμένη μου...Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει η μεγάλη πολυεθνική

Ε στο τέλος της συνέντευξης δεν άντεξα, μόλις μου δίνει το βρωμόχερό της να μου πει χάρηκα κ.λπ. της απαντώ γελώντας «κι εγώ, θα σας ειδοποιήσω» και σηκώνομαι και φεύγω!

Και ποιον πήραν για τη θέση τελικά;Ένα παιδί απ' την πρώτη μου δουλειά που τον είχα υφιστάμενο (για την ακρίβεια, όταν εγώ ήμουν λίγο πριν την παραίτηση μετά από 4+ χρόνια αυτός έκανε την πρακτική του) που πήγε με λιγότερα απ' τα μισά απ' όσα τους ζήτησα εγώ κι είπε κι ευχαριστώ και αυτός (γιατί έχει προβλήματα στο σπίτι ήθελε να φύγει εξωτερικό και δε μπορούσε έψαχνε κάτι με πιο normal ωράρια κ.λπ.) και αυτοί που βρήκαν κ@λο να πηδήξουν!
Να χαρώ εγώ πολυεθνικές κι ανάπτυξη!

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

06-11-24

17:19
Τωρα να το πω ή θα με πουνε μισογύνη χωρίς να είμαι;Πάμε ένα γρήγορο storytelling για μια μεγάλη και τρανή ξένη πολυεθνική να γελάσουμε λίγο: αρχικά να σημειώσω πως, αν και freelancer που δόξα το μεγαλοδύναμο και δουλειά έχει και τζίρο κάνει, εννοείται πως πάντα έχω τα μάτια μου ανοιχτά μήηηηηπως και προκύψει κάποια προοπτική μισθωτής απασχόλησης της προκοπής (για ευνόητους λόγους), οπότε κάπου κάπου στέλνω κάνα CV αν δω καμιά καλή αγγελία ή/και σε καμιά μεγάλη εταιρεία στην οποία δεν ξέρω κανέναν (ώστε στη χειρότερη να έχουν ένα CV μου ή/και να κρατήσουμε μια επαφή γι' αύριο μεθαύριο κ.λπ.) και τα σχετικά...με παίρνει τηλ μια χαρχάλα από τη γνωστή Γαλλική εταιρεία σιδηροδρομικών έργων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσα Ιουνίου, το σηκώνω κι αφού spamάρει τα τετριμμένα είδαμε το CV σας μπλαμπλαμπλα γυρίζει και μου λέει «αναρωτιέμαι όμως αν στην παρούσα φάση θα σας ενδιέφερε ν' αφήσετε το ελεύθερο επάγγελμα για να εργαστείτε ως υπάλληλος» (!!!), λέω ώπα πρέπει να την κάνω αυτή τη συνέντευξη οπωσδήποτε, this should be good!
Έτσι λοιπόν κι ενώ όταν με κάλεσε ήμουν διακοπές (και δη στο Capri) την κανόνισα λίγες ώρες μετά την πτήση της επιστροφής μου!
Πάω λοιπόν στο ξενοδοχείο (εννοείται της π@@τσας στο κέντρο της πόλης) όπου την είχαν «παρκάρει» κυρίως για να δει τους φουκαράδες που ενδιαφέρονταν για τη θέση αλλά και να ρίξει μια ματιά στο υπό έναρξη έργο, κατεβαίνει το ασανσέρ και σκάει μύτη μια τύπισσα που αν την έβλεπες στο πεζοδρόμιο θα της έδινες ελεημοσύνη!
Ακολουθεί λοιπόν η κλασική cringy συνέντευξη όπου η «hiring manager» (που ήταν κι η ίδια χαρχάλα που μου τηλεφώνησε αρχικώς αλλά κι η επίδοξη προϊσταμένη μου...Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει η μεγάλη πολυεθνική) μιλάει για πράγματα για τα οποία κατά 90% δεν έχει την παραμικρή ιδέα σε κάποιον ο οποίος κατά 90% την πουλάει και την αγοράζει (και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω, αντικειμενικά όταν συζητάς με οποιονδήποτε άνθρωπο με 10+ έτη σοβαρής προϋπηρεσίας σε κάποιο τομέα πρέπει να κάθεσαι να τον ακούς αντί να το παίζεις γνώστης και καμπόσος) και καταλήγει ως συνήθως με το γούρλωμα ματιών και τα συμπτώματα παρ' ολίγον εγκεφαλικού μόλις δίνω την απάντηση στην ερώτηση «ποιες είναι οι οικονομικές σας απαιτήσεις»!
Ε στο τέλος της συνέντευξης δεν άντεξα, μόλις μου δίνει το βρωμόχερό της να μου πει χάρηκα κ.λπ. της απαντώ γελώντας «κι εγώ, θα σας ειδοποιήσω» και σηκώνομαι και φεύγω!
Και ποιον πήραν για τη θέση τελικά;Ένα παιδί απ' την πρώτη μου δουλειά που τον είχα υφιστάμενο (για την ακρίβεια, όταν εγώ ήμουν λίγο πριν την παραίτηση μετά από 4+ χρόνια αυτός έκανε την πρακτική του) που πήγε με λιγότερα απ' τα μισά απ' όσα τους ζήτησα εγώ κι είπε κι ευχαριστώ και αυτός (γιατί έχει προβλήματα στο σπίτι ήθελε να φύγει εξωτερικό και δε μπορούσε έψαχνε κάτι με πιο normal ωράρια κ.λπ.) και αυτοί που βρήκαν κ@λο να πηδήξουν!
Να χαρώ εγώ πολυεθνικές κι ανάπτυξη!![]()
Πάντα αυτες τις χαρχάλες τις γλάστρες που ειναι γλωσσούδες και το παίζουν έξυπνες ή σνομπ. Πάντα αυτές συναντάει κανείς. Και τέρμα ηλίθιες, ελαφρόμυαλες οι περισσότερες.
Τόση η αναγκη τους να "αντισταθουν στην πατριαρχία" που βάλανε τα ταγιέρ και το παίζουν οι φελλοί, ενω ουσιαστικα εχουν γινει σκλαβάκια των κορποραίων 3 σε 1.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

06-11-24

17:25
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου φίλε...και πάμφθηνες είναι (κι αναλόγως προσαρμόζουν και τις αμοιβές των από κάτω) και δεκτικές σε όλα (Τωρα να το πω ή θα με πουνε μισογύνη χωρίς να είμαι;
Πάντα αυτες τις χαρχάλες τις γλάστρες που ειναι γλωσσούδες και το παίζουν έξυπνες ή σνομπ. Πάντα αυτές συναντάει κανείς. Και τέρμα ηλίθιες, ελαφρόμυαλες οι περισσότερες.
Τόση η αναγκη τους να "αντισταθουν στην πατριαρχία" που βάλανε τα ταγιέρ και το παίζουν οι φελλοί, ενω ουσιαστικα εχουν γινει σκλαβάκια των κορποραίων 3 σε 1.

Βρε τιμολόγιο κι οδοιπορικά μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Απλώς παρέθεσα αυτή την ιστορία για να μη νομίζουν κάποιοι ότι αυτά γίνονται μόνο στα Ελληνικά μικρομάγαζα του κάθε νεοελληνάρα...
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

24-11-24

23:19
Τις τελευταίες μέρες έτυχε να συνομιλήσω με διάφορα άτομα που εργάζονται σε διάφορες εταιρείες στη Αθήνα από διάφορα πόστα-πέρα από τα κλασσικά (χαμηλοί μισθοί κλπ) παρατηρώ και άλλο ένα κοινό χαρακτηριστικό...
Οι περισσότεροι μου κάνουν λόγο για ρατσισμό και καψόνια προς άτομα τα οποία ναι μεν γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα έχουν όμως γονείς αλλοδαπούς.Ένας από αυτούς μου μίλησε για Ελληνο-γεωργιανό συνάδελφο σε entry level θέση που τρώει το ένα καψόνι μετα το άλλο εδώ και περίπου 1 χρόνο και από "career development" όπως λένε και στο χωριό μου ούτε για δείγμα...
Οι περισσότεροι μου κάνουν λόγο για ρατσισμό και καψόνια προς άτομα τα οποία ναι μεν γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα έχουν όμως γονείς αλλοδαπούς.Ένας από αυτούς μου μίλησε για Ελληνο-γεωργιανό συνάδελφο σε entry level θέση που τρώει το ένα καψόνι μετα το άλλο εδώ και περίπου 1 χρόνο και από "career development" όπως λένε και στο χωριό μου ούτε για δείγμα...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

30-11-24

17:51
@Jack of Spades ο φίλος μας εδώ και λίγες ημέρες ανεβάζει άπειρα video όπου κράζει το Μετρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα γραφεία και σχολεία κάτω από υπουργούς όπου τους κράζει.

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

30-11-24

18:08
Ήθελα να ξέρω αν όλοι αυτοί οι "χαμογελαστοί" πετυχημένοι στις φωτογραφίες έλεγαν τα ίδια face-to-face σε έναν πολιτικό.

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

30-11-24

18:11
Ήθελα να ξέρω αν όλοι αυτοί οι "χαμογελαστοί" πετυχημένοι στις φωτογραφίες έλεγαν τα ίδια face-to-face σε έναν πολιτικό.![]()
![]()
Ο συγκεκριμένος έχει καταντήσει βαρετός και μίζερος πλέον. Ναι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει, ναι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στο επίπεδο δυτικών κρατών. Όμως το να βγαίνεις και να κράζεις τα εγκαίνια του Μετρό που ειναι εργο κομβικής σημασιας, ε εκεί κάτι κρύβεται από πίσω. Μάλιστα όταν κάποιος του λέει τα αντίθετα απο αυτά που θέλει να ακούσει, αρχίζει και κράζει στα σχόλια κάτω από τα video που ανεβάζει.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.

30-11-24

18:22
Ο συγκεκριμένος έχει καταντήσει βαρετός και μίζερος πλέον. Ναι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει, ναι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στο επίπεδο δυτικών κρατών. Όμως το να βγαίνεις και να κράζεις τα εγκαίνια του Μετρό που ειναι εργο κομβικής σημασιας, ε εκεί κάτι κρύβεται από πίσω. Μάλιστα όταν κάποιος του λέει τα αντίθετα απο αυτά που θέλει να ακούσει, αρχίζει και κράζει στα σχόλια κάτω από τα video που ανεβάζει.
Όλες οι χώρες έχουν αδιέξοδα προβλήματα. Έχουν βρωμιά και άλυτα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αν κάποιος πάει να περπατήσει 2-3 οικοδομικά τετράγωνα πίσω από το κέντρο του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Αμστερντάμ, της Ουτρέχτης, της Στοκχόλμης, του Παρισιού κτλ. Εκεί θα δει μια άλλη όψη των πόλεων ειδικά αν γίνει και μόνιμος κάτοικος ώστε να τρώει στη μάπα την απώλεια ταυτότητας ως πολίτης Γ' διαλογής καθώς ο ντόπιος πλούσιος ζει σε ακριβή συνοικία και όχι κοντά στο κέντρο των πόλεων αυτών και χωρίς ... μετανάστες ως γείτονες.

Το πρόβλημα με κάτι τέτοιους φιόγκους είναι ότι μονίμως κράζουν την Ελλάδα και μεροληπτικά δείχνουν μόνο την μια όψη της χώρας που ζουν και "εργάζονται". Δεν δείχνουν μια αυθόρμητη εικόνα πως είναι η καθημερινή ζωή εκεί. Ότι πόσες φορές έπρεπε να κοιτάω αν το κινητό μου ήταν στην τσέπη μου ... ή αν θα φάω κανένα μπουκάλι στο κεφάλι από φρίσμπι μεθυσμένων και αστέγων μέσα στο σταθμό μέχρι να βγω στην επιφάνεια του δρόμου.
Να σκεφτούμε λίγο ότι η Γαλλία έχει μετρό εδώ και 150 χρόνια αλλά είχε και αποικίες στην Αφρική. Με φθηνό εργατικό χέρι σκλάβων (εχχμμ μεταναστών) και κλεμμένη ορυκτή ύλη φτιάχνω και εγώ τρένα σε όλη τη χώρα.
Να ξεχωρίσουμε κάτι @American Economist. Η δυτική Ευρώπη έχει ένα ανώτερο επίπεδο σε θέματα αστικής υποδομής και οργάνωσης επειδή έχουν φτιάξει κράτη εδώ και 2-3 αιώνες. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το επίπεδο του λαού που μένει εκεί. Ο σημερινός απόγονος λαός δεν είναι μέρος αυτής της ανάπτυξης. Ούτε ότι η τωρινή μορφή δημόσιας ζωής (θεσμών, πολιτικών, επιστημόνων κτλ) συμβάλλουν στον λεγόμενο "δυτικό" πολιτισμό. Οι δυτικές χώρες απλά έχουν και δείχνουν ότι έχει ξεμείνει από περασμένους αιώνες και έτσι συντηρούν έναν μύθο ανωτερότητας σε μίζερους. Σε τι ακριβώς είναι ανώτερος ο μέσος Σουηδός 200 κιλά με μωβ μαλλί που ψωνίζει από το μάρκετ κοτόπουλο με ληγμένη ημερομηνία (επειδή έχει έκπτωση) και ζει μόνος του με 2 γάτες σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο 6700 κορώνων (περίπου 580 ευρώ);
Lancelot
Περιβόητο μέλος

30-11-24

18:38
Από έργο που κόστισε 3 δις ευρώ, δεν περιμένεις να στάζει στα εγκαίνια.Ο συγκεκριμένος έχει καταντήσει βαρετός και μίζερος πλέον. Ναι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει, ναι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στο επίπεδο δυτικών κρατών. Όμως το να βγαίνεις και να κράζεις τα εγκαίνια του Μετρό που ειναι εργο κομβικής σημασιας, ε εκεί κάτι κρύβεται από πίσω. Μάλιστα όταν κάποιος του λέει τα αντίθετα απο αυτά που θέλει να ακούσει, αρχίζει και κράζει στα σχόλια κάτω από τα video που ανεβάζει.
Όσον αφορά ότι δεν θα δώσει πνοή, έχει δίκιο. Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει εργασιακό πρόβλημα.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

30-11-24

18:38
Όλες οι χώρες έχουν αδιέξοδα προβλήματα. Έχουν βρωμιά και άλυτα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αν κάποιος πάει να περπατήσει 2-3 οικοδομικά τετράγωνα πίσω από το κέντρο του Αμβούργου, του Βερολίνου, του Αμστερντάμ, της Ουτρέχτης, της Στοκχόλμης, του Παρισιού κτλ. Εκεί θα δει μια άλλη όψη των πόλεων ειδικά αν γίνει και μόνιμος κάτοικος ώστε να τρώει στη μάπα την απώλεια ταυτότητας ως πολίτης Γ' διαλογής καθώς ο ντόπιος πλούσιος ζει σε ακριβή συνοικία και όχι κοντά στο κέντρο των πόλεων αυτών και χωρίς ... μετανάστες ως γείτονες.Πόσους Έλληνες μετανάστες ξέρετε να μένουν σε σπίτι που κοστίζει 2-3 εκατομμύρια ευρώ;
Το πρόβλημα με κάτι τέτοιους φιόγκους είναι ότι μονίμως κράζουν την Ελλάδα και μεροληπτικά δείχνουν μόνο την μια όψη της χώρας που ζουν και "εργάζονται". Δεν δείχνουν μια αυθόρμητη εικόνα πως είναι η καθημερινή ζωή εκεί. Ότι πόσες φορές έπρεπε να κοιτάω αν το κινητό μου ήταν στην τσέπη μου ... ή αν θα φάω κανένα μπουκάλι στο κεφάλι από φρίσμπι μεθυσμένων και αστέγων μέσα στο σταθμό μέχρι να βγω στην επιφάνεια του δρόμου.
Να σκεφτούμε λίγο ότι η Γαλλία έχει μετρό εδώ και 150 χρόνια αλλά είχε και αποικίες στην Αφρική. Με φθηνό εργατικό χέρι σκλάβων (εχχμμ μεταναστών) και κλεμμένη ορυκτή ύλη φτιάχνω και εγώ τρένα σε όλη τη χώρα.
Να ξεχωρίσουμε κάτι @American Economist. Η δυτική Ευρώπη έχει ένα ανώτερο επίπεδο σε θέματα αστικής υποδομής και οργάνωσης επειδή έχουν φτιάξει κράτη εδώ και 2-3 αιώνες. Αυτό όμως δεν σχετίζεται με το επίπεδο του λαού που μένει εκεί. Ο σημερινός απόγονος λαός δεν είναι μέρος αυτής της ανάπτυξης. Ούτε ότι η τωρινή μορφή δημόσιας ζωής (θεσμών, πολιτικών, επιστημόνων κτλ) συμβάλλουν στον λεγόμενο "δυτικό" πολιτισμό. Οι δυτικές χώρες απλά έχουν και δείχνουν ότι έχει ξεμείνει από περασμένους αιώνες και έτσι συντηρούν έναν μύθο ανωτερότητας σε μίζερους. Σε τι ακριβώς είναι ανώτερος ο μέσος Σουηδός 200 κιλά με μωβ μαλλί που ψωνίζει από το μάρκετ κοτόπουλο με ληγμένη ημερομηνία (επειδή έχει έκπτωση) και ζει μόνος του με 2 γάτες σε ένα διαμέρισμα με ενοίκιο 6700 κορώνων (περίπου 580 ευρώ);
3 δις για 9 χλμ τραμ και 40 χρόνια για την υλοποίηση του δεν το λες επίτευγμα. Την στιγμή που το όλο εγχείρημα γίνεται μέσο προπαγάνδας της κυβέρνησης του υπεργαματου Κουλη.
Η μέση ζωή του (σοβαρού) πτυχιουχου στη δυτ Ευρώπη είναι μακράν καλύτερη, ακόμα.
nPb
Επιφανές μέλος

30-11-24

18:45
3 δις για 9 χλμ τραμ και 40 χρόνια για την υλοποίηση του δεν το λες επίτευγμα. Την στιγμή που το όλο εγχείρημα γίνεται μέσο προπαγάνδας της κυβέρνησης του υπεργαματου Κουλη.
Η μέση ζωή του (σοβαρού) πτυχιουχου στη δυτ Ευρώπη είναι μακράν καλύτερη, ακόμα.
Nαι αλλά ας το δούμε στη θετική πλευρά, έγινε.

American Economist
Επιφανές μέλος

30-11-24

18:51
Από έργο που κόστισε 3 δις ευρώ, δεν περιμένεις να στάζει στα εγκαίνια.
Όσον αφορά ότι δεν θα δώσει πνοή, έχει δίκιο. Η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει εργασιακό πρόβλημα.
Πολύ μιζέρια για το τίποτα παιδιά, κανείς δεν είπε ότι το Μετρό θα λύσει το εργασιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.
Get a life
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

30-11-24

18:54
Nαι αλλά ας το δούμε στη θετική πλευρά, έγινε.![]()
Πάμε στο επόμενο.
Ο άλλος από πάνω απλά τόνισε ότι το μετρό αποτέλεσε όχημα προπαγάνδας της κυβέρνησης. Και δίκιο έχει. Βγήκαν τα στελέχη της ΝΔ και ο πρωθυπουργός να ευχαριστήσουν το Νυν και πρωην(!!!!) υπουργείο μεταφοράς , για την καλη δουλειά που έκαναν. Μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας και λέμε και μπραβο από πάνω.
Ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είναι κάτι αυτονόητο εδώ και δεκαετίες το εκμεταλλεύονται εμετικά για μικροκομματικούς λόγους.
Lancelot
Περιβόητο μέλος

30-11-24

18:54
Αρχικός προϋπολογισμός 1 δις.Πολύ μιζέρια για το τίποτα παιδιά, κανείς δεν είπε ότι το Μετρό θα λύσει το εργασιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.
Get a life
Τελικός προϋπολογισμός 3 δις.
Που βρέθηκαν τα χρήματα ; Α ναι , ο Έλληνας φορολογούμενος
paskmak
Διάσημο μέλος

30-11-24

18:56
Αρχικός προϋπολογισμός 1 δις.
Πάλι καλα που είναι η ΕΕ. Έπεσε αρκετά άρμεγμα, και πάλι. Και κάποιοι αντί να ντρέπονται, νιώθουν και υπερήφανοι γι αυτό. Που να τρωγαν και οι ίδιοι δλδ απ το φαγοπότι αυτό.
American Economist
Επιφανές μέλος

30-11-24

19:03
Αρχικός προϋπολογισμός 1 δις.
Σε κάθε χώρα ο φορολογούμενος πληρώνει, δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας αυτό. Αν το έργο το είχε εγκαινιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανες party λέγοντας πόσο γαμάτο είναι, τώρα που το εγκαινίασε η ΝΔ απλά κράζεις.
Και για να μην αρχίσεις την γνωστή αριστερή επίθεση, προφανώς και δεν επιβραβεύω που το έργο βγήκε εκτός προϋπολογισμού. Απλά το να κραζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ καταντάει απίστευτα κουραστικό. Επίσης, εκατοντάδες έργα σε όλον τον πλανήτη βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού εξαιτίας των κυβερνήσεων και του κράτους. Κράτος που η αριστερά επιβραβεύει με κάθε τρόπο, κράζοντας τον ιδιωτικό τομέα.
Το αεροδρόμιο του Denver, το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου και η νέα γραμμή του Μετρό της Νέας Υόρκης είναι κλασικά παραδείγματα το πως το κράτος ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα των φορολογουμένων.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

30-11-24

19:23
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή...εκτός απ' το να θες να γίνεις πολιτικός μ' αυτό τον τρόπο!@Jack of Spades ο φίλος μας εδώ και λίγες ημέρες ανεβάζει άπειρα video όπου κράζει το Μετρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα γραφεία και σχολεία κάτω από υπουργούς όπου τους κράζει.![]()

Λογικά αν είχε τη δυνατότητα τη συγκεκριμένη θα την είχε καλέσει και στο γάμο του να την τραπεζώσει!Ήθελα να ξέρω αν όλοι αυτοί οι "χαμογελαστοί" πετυχημένοι στις φωτογραφίες έλεγαν τα ίδια face-to-face σε έναν πολιτικό.![]()
![]()

Όσο υπάρχουν α)οι «δίκιο έχει» (ήδη πετάχτηκαν καναδυό εδώ μέσα, σκέψου έξω τι γίνεται) που έχουν περιορισμένη αντίληψη και θ' «αγοράσουν» αυτό που »πουλάνε» τέτοια υποκείμενα και β)αυτοί που πετάγονται να σε χαρακτηρίσουν «trollάκι της Ν.Δ.» ή οτιδήποτε σχετικό αν βγεις και του την πεις σε κάποιο social, τόσο θα ευδοκιμούν σκουπίδια σαν το Σαββιδάκο...Ο συγκεκριμένος έχει καταντήσει βαρετός και μίζερος πλέον. Ναι η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει, ναι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση στο επίπεδο δυτικών κρατών. Όμως το να βγαίνεις και να κράζεις τα εγκαίνια του Μετρό που ειναι εργο κομβικής σημασιας, ε εκεί κάτι κρύβεται από πίσω. Μάλιστα όταν κάποιος του λέει τα αντίθετα απο αυτά που θέλει να ακούσει, αρχίζει και κράζει στα σχόλια κάτω από τα video που ανεβάζει.
Προσωπικά τον γλέντησα όσο τον γλέντησα στο LinkedIn κι αφού δεν τολμά πλέον να σχολιάσει εκεί έπαψα ν' ασχολούμαι, ας λέει ό,τι θέλει στο σκουπιδοTikTok του, ας μην του κάνουμε τζάμπα διαφήμιση...
Αυτό στο χωριό μου το λένε «ναρκισσιστική διαταραχή»!Μάλιστα όταν κάποιος του λέει τα αντίθετα απο αυτά που θέλει να ακούσει, αρχίζει και κράζει στα σχόλια κάτω από τα video που ανεβάζει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- GeorgePap2003
- Jack of Spades
- synthnightingale
- iew
- johnsala
- taketrance
- Paragontas7000
- American Economist
- back2967
- fmarulezkd
- Joji
- charmander
- Wonderkid
- theodle
- touvlo
- A350
- NeosUser2023
- giorgos5002
- Reader
- Memetchi
- Athens2002
- Luludaki
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Totreno
- chester20080
- Scandal
- J.Cameron
- AggelikiGr
- thenutritionist
- rafaela11
- exotic xo
- camil
- ggl
- Libertus
- giannhs2001
- Fernando_A
- Teo95
- Unboxholics
- iminspain
- physicscrazy
- userguest
- Ωρορα
- Advocatus diaboli
- vasilis123321
- Kate1914
- ROM32
- phleidhs
- EllieKal
- Indiana Jones
- Ryuzaki
- jj!
- Shadowban
- Jim175
- Δροσουλίτης
- P.Dam.
- Abiogenesis
- QWERTY23
- User2350
- KTr!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.