Θα σου πρότεινα το CV σου να είναι το πολύ 2 σελίδες (γιατί κατά 95%) δεν θα το δουν καν.
Μην βάλεις καμία άχρηστη πληροφορία.
Μην γράψεις ψέμματα (θα φανεί και θα είναι 10 φορές χειρότερα).
Μην ψαρώσεις με τον hr. Ένα ρόλο παίζει απλά.
Φωτογραφία -εξυπακούεται- πως δεν θα βάλεις αν δεν στην ζητήσουν, το ίδιο και για το cover letter.
Πάντα να έχεις και αγγλικό και ελληνικό CV. Πρόσεξε όμως τι θα στείλεις στην εταιρία. Είναι λόγος για να σε κόψει πριν καν το διαβάσει.
Και το σημαντικότερο το οποίο είναι και ο πιο συνήθης λόγος για να κόβω βιογραφικά ή να μην τα διαβάζω καν.
Μην περιαυτολογήσεις για τίποτα και μην γράψεις το CV με ελιτίστικο ύφος και τέλος να είσαι ο εαυτός σου.
(πίστεψε με, φαίνεται αυτός που λέει ψέμματα, και στο τέλος αυτός θα εκτεθεί και θα έχει πρόβλημα, συνήθως πριν καν προσληφθεί, αν..)
Φιλικά τα παραπάνω

Kαλή επιτυχία!
...Αλλο να γραψεις συμμετοχή σε ομάδα εργασιας 4 ατόμων για τη δημιουργια προτυπου μηχανηματος πλοήγησης και δημοσιευση του στο περιοδικο "Το θαυμα του κόσμου"
Κι αλλο να γραψεις συμμετοχη με τους Μιχαλη, Πετρο, Θαναση για τη δημιουργία πρότυπου μηχανήματος πλοηγησης που προσδιορίζει τη θέση του χρήστη στον πλανήτη μεσω δορυφόρων χαραζοντας διαδρομές για οδηγούς αυτοκινήτων, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, περιηγητές ή αθλητές θαλασσίων σπορ και δημοσιευση στο περιοδικό "Το θαυμα του κόσμου" των εκδοσεων Φαφακη
Kατά την γνώμη μου και την δική μου εμπειρία ο δεύτερος τρόπος που αναφέρεις είναι ο λάθος.
Αυτά θα τα πεις όταν (και αν) σε ρωτήσουν. Μόνο.
Όχι στο CV.
Στο CV μόνο συνοπτικά (όπως στο πρώτο παράδειγμα).
(τους λόγους τους αναλύω παραπάνω)
Σκέψου, αν σε βοηθάει, πως το CV είναι κάτι που γράφεις σαν bullets και όχι σαν essay ή έκθεση.
Όταν κάποιος γράφει περισσότερα (απ' όσα χρειάζονται) δηλώνει ανασφάλεια και θα είναι αρνητικό για εκείνον.
...Ουτε μπορεί να γράψεις ξερα και μαραμενα εχω πτυχίο Αγγλικών...του ειναι αδιάφορο αυτου που διαβάζει το βιογραφικο!
Του λες τι πτυχιο εχεις ποτε το απόκτησες και τι ικαόοτητα εχεις στο να συνομιλεις και να γραφεις... πχ ανεξαρτητος χρήστης ξένης γλώσσας.
Γενικά, δεν χρειάζεται να γράψει τίποτα παρά μόνο τις γλώσσες και σε τι βαθμό τις γνωρίζει.
Αλίμονο παιδιά αν ο κάθε hr (ή όποιος πάιρνει interview) κάθεται και απλά πιστεύει τι γράφει ο κάθε υποψήφιος στο CV.
Το πιο σύνηθες που γίνεται (αν γράψει πχ πως μιλάει/γράφει επαρκώς τα αγγλικά) είναι να του κάνουν το interview στα αγγλικά.
Το ίδιο κάνω και εγώ αρκεί να γνωρίζω την γλώσσα που αναφέρει.
(αλλιώς θα τον εξετάσει με άλλο τρόπο αλλά το σύνηθες είναι το παραπάνω)