18-01-22

16:53
Ντάξει γιατί αδύνατος μπορεί να σημαίνει ότι τρώω εντελώς σάπια, καπνίζω , κάνω καθιστική ζωή .Ναι εκτός κι αν γυμνάζεσαι, πολύ χοντρικά. H γυμναστική βοηθά με την ευαισθησία της ινσουλινης. Για αυτό ΣΥΝΗΘΩΣ αν έχεις τρόπο ζωής που παχαίνει αυξάνουν και οι πιθανοτητες για διαβήτη αλλά μπορείς κάλλιστα να χεις κι αδύνατη.
Και δεν είναι απλά τα γλυκά, υπάρχουν ακόμη χειρότερες τροφές. να πίνεις καθημερινά χυμούς πχ που πολλοί θεωρούν υγιεινό είναι ό,τι χειρότερο, απλά σάκχαρα που μεταβολίζονται κατευθείαν.
Απλά λένε λίπος μαζί με ζάχαρη όχι ζάχαρη σκέτο, δηλαδή αν είμαι βίγκαν με πεσμένα τριγλυκερίδια και χοληστερίνες και πίνω και μια πορτοκαλάδα μπορεί να μην έχω θέμα , ανεξαρτήτου γυμναστικής. Δεν είμαι σίγουρη όμως.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

10-03-22

22:32
Γαλακτώματοποιητης(στεατοϋλο -2- γαλακτυλικο νάτριο) αυτό καθιστά ένα τρόφιμο μη νηστίσιμο??? Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να μου πει . Γνωρίζω για τα βασικά (όρος γάλακτος κλπ ) ότι δεν είναι αυτό δεν το έχω ξανά δει .
Pak
Επιφανές μέλος
Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 12.083 μηνύματα.

10-03-22

22:34
Κοίτα δεν έχει καμία σχέση με το γάλα. Και γενικά τα προϊόντα που έχουν γαλακτοποιητες θεωρούνται vegan, αρα και νηστίσιμα, αν και ίσως υπάρχει πάνω απο μια ποιότητα.Γαλακτώματοποιητης(στεατοϋλο -2- γαλακτυλικο νάτριο) αυτό καθιστά ένα τρόφιμο μη νηστίσιμο??? Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να μου πει . Γνωρίζω για τα βασικά (όρος γάλακτος κλπ ) ότι δεν είναι αυτό δεν το έχω ξανά δει .
Guest 881237
Επισκέπτης

10-03-22

22:36
Τι???
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ναι αλλά αυτά δεν είναι σωστά ? @PakΚοίτα δεν έχει καμία σχέση με το γάλα. Και γενικά τα προϊόντα που έχουν γαλακτοποιητες θεωρούνται vegan, αρα και νηστίσιμα, αν και ίσως υπάρχει πάνω απο μια ποιότητα.
Pak
Επιφανές μέλος
Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 12.083 μηνύματα.

10-03-22

22:47
Δε θέλω να πω ψέματα για το πρώτο δεν ξέρω, αλλα ναι τα αλλα είναι σωστά.
Guest 881237
Επισκέπτης

10-03-22

22:47
Ποιο πρώτο .Δε θέλω να πω ψέματα για το πρώτο δεν ξέρω, αλλα ναι τα αλλα είναι σωστά.
Pak
Επιφανές μέλος

10-03-22

22:49
Είναι πολλά το πρώτο;Ποιο πρώτο .

Για το whey λεω δεν ξέρω αν ισχύει ή οχι αυτό που γράφει.
Guest 881237
Επισκέπτης

10-03-22

22:52
Α γι αυτό είμαι αρκετά σίγουρη ότι είναι.Είναι πολλά το πρώτο;![]()
Για το whey λεω δεν ξέρω αν ισχύει ή οχι αυτό που γράφει.
Είναι σαν γάλα σε σκόνη (ζωικό γάλα ) .
Τέλος πάντων.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5.302 μηνύματα.

10-03-22

23:26
Γαλακτώματοποιητης(στεατοϋλο -2- γαλακτυλικο νάτριο) αυτό καθιστά ένα τρόφιμο μη νηστίσιμο??? Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να μου πει . Γνωρίζω για τα βασικά (όρος γάλακτος κλπ ) ότι δεν είναι αυτό δεν το έχω ξανά δει .
Συνήθως από φυτικά έλαια παράγεται, οπότε όχι.
Guest 881237
Επισκέπτης

10-03-22

23:27
Ευχαριστώ!!! Εκτός από αυτά που εδώ υπάρχουν και άλλα ?Συνήθως από φυτικά έλαια παράγεται, οπότε όχι.
Τι???
Ναι αλλά αυτά δεν είναι σωστά ? @Pak View attachment 98512
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5.302 μηνύματα.

12-03-22

09:55
https://www.veganeasy.org/food/food-additives/Ευχαριστώ!!! Εκτός από αυτά που εδώ υπάρχουν και άλλα ?
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.

12-03-22

12:39
Προσοχή με τον αιματοκρίτη ...ειδικά οι κοπέλες
Pak
Επιφανές μέλος

12-03-22

12:52
Η έλλειψη σιδήρου είναι αρκετά σύνηθες πρόβλημα και προς έκπληξη μερικών απασχολεί περισσότερο άτομα που ακολουθούν διατροφή με ζωικά παράγωγα παρα χωρίς.Προσοχή με τον αιματοκρίτη ...ειδικά οι κοπέλες
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.

12-03-22

13:04
Υποθέτω οτι η έκπληξη αφορά μόνο τα άτομα που δε καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ απόλυτου αριθμού και ποσοστού.Η έλλειψη σιδήρου είναι αρκετά σύνηθες πρόβλημα και προς έκπληξη μερικών απασχολεί περισσότερο άτομα που ακολουθούν διατροφή με ζωικά παράγωγα παρα χωρίς.
Guest 881237
Επισκέπτης

12-03-22

13:06
Δεν υπάρχει θέμα ... Ειδικά αν γίνονται σωστοί συνδυασμοί για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου ...Προσοχή με τον αιματοκρίτη ...ειδικά οι κοπέλες
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

12-03-22

15:04
Η έλλειψη σιδήρου είναι αρκετά σύνηθες πρόβλημα και προς έκπληξη μερικών απασχολεί περισσότερο άτομα που ακολουθούν διατροφή με ζωικά παράγωγα παρα χωρίς.
2 εβδομάδες που με φιλοξενούσε φίλη που τρώει πολύ λίγο κρέας και έτρωγα όλη την ώρα λαχανικά και όσπρια, γύρισα σπίτι έτοιμη να λιποθυμήσω. Όταν έχεις χαμηλό σίδηρο μπορεί από εκεί που σιχαίνεσαι το συκώτι, ξαφνικά να το λιγουρεύεσαι σαν να είναι ο ύψιστος μεζές. Όταν τρώω μοσχαρίσια μπριζόλα σιτεμένη rare (που είναι κατακόκκινη λόγω της αιμοσφαιρίνης), σκάω απ' το φαγητό αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω, λες και είναι φάρμακο για μένα. Ο μικροβιολόγος που έβγαλε τις εξετάσεις μου το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι αν τρώω κρέας. Αυτό που περιγράφεις μπορεί να συμβαίνει για 2 λόγους:
1. Όταν έχεις ήδη χαμηλό σίδηρο, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσεις vegan διατροφή. Δεν πάει ανάποδα, δηλαδή δεν προκαλεί το κρέας πτώση σιδήρου και
2. Στα ζωικά παράγωγα συμπεριλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο ανταγωνίζεται την απορρόφηση του σιδήρου και γι' αυτό δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί. Οι συνδυασμοί παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.
Δεν υπάρχει θέμα ... Ειδικά αν γίνονται σωστοί συνδυασμοί για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου ...
Υπάρχει, οι σωστοί συνδυασμοί δεν αρκούν και σου το λέω εγώ που και πλούσια διατροφή σε σίδηρο κάνω, και σωστούς συνδυασμούς, και παίρνω συμπληρώματα σιδήρου ανά δίμηνο και παρόλ' αυτά έχω αιματοκρίτη 36.
Guest 881237
Επισκέπτης

12-03-22

15:13
Τι να πω εγώ παρακολουθώ μια διατροφολόγο και έχει πει ότι μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη . Κάποιοι διαφωνούν . Δεν ξέρω .2 εβδομάδες που με φιλοξενούσε φίλη που τρώει πολύ λίγο κρέας και έτρωγα όλη την ώρα λαχανικά και όσπρια, γύρισα σπίτι έτοιμη να λιποθυμήσω. Όταν έχεις χαμηλό σίδηρο μπορεί από εκεί που σιχαίνεσαι το συκώτι, ξαφνικά να το λιγουρεύεσαι σαν να είναι ο ύψιστος μεζές. Όταν τρώω μοσχαρίσια μπριζόλα σιτεμένη rare (που είναι κατακόκκινη λόγω της αιμοσφαιρίνης), σκάω απ' το φαγητό αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω, λες και είναι φάρμακο για μένα. Ο μικροβιολόγος που έβγαλε τις εξετάσεις μου το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι αν τρώω κρέας. Αυτό που περιγράφεις μπορεί να συμβαίνει για 2 λόγους:
1. Όταν έχεις ήδη χαμηλό σίδηρο, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσεις vegan διατροφή. Δεν πάει ανάποδα, δηλαδή δεν προκαλεί το κρέας πτώση σιδήρου και
2. Στα ζωικά παράγωγα συμπεριλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο ανταγωνίζεται την απορρόφηση του σιδήρου και γι' αυτό δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί. Οι συνδυασμοί παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.
Υπάρχει, οι σωστοί συνδυασμοί δεν αρκούν και σου το λέω εγώ που και πλούσια διατροφή σε σίδηρο κάνω, και σωστούς συνδυασμούς, και παίρνω συμπληρώματα σιδήρου ανά δίμηνο και παρόλ' αυτά έχω αιματοκρίτη 36.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος

12-03-22

15:19
Τι να πω εγώ παρακολουθώ μια διατροφολόγο και έχει πει ότι μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη . Κάποιοι διαφωνούν . Δεν ξέρω .
Άλλο ισορροπημένη διατροφή, άλλο κατάλληλη για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων. Όταν έχεις έλλειψη σε κάτι παρόλο που τρως ισορροπημένα, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ακολουθείς μια διατροφή πιο εξατομικευμένη και να τη συνοδεύεις με συμπληρώματα όταν η ανάγκη είναι πιο έντονη, π.χ. κατά την περίοδο (στην περίπτωση του σιδήρου στις γυναίκες). Και το σκόρδο είναι πολύ υγιεινό και απαραίτητο σε μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά αν έχεις εκ γενετής πίεση 9-10 και το φας, θα σε βρουν στα θυμαράκια.
Guest 881237
Επισκέπτης

12-03-22

15:25
Ναι απλά άκουγεται ότι όσοι είναι εξαρχής υγιείς χωρίς πχ έλλειψη σιδήρου την αποκτούν έπειτα λόγω της χορτοφαγικής διατροφής . Αυτό λέω εγώ . Αλλα και πάλι υπάρχουν τα συμπληρώματα ή τροφές υψηλές σε σίδηρο που μπορούν να ενταχθούν στο διατροφολόγιο ενός vegan .Άλλο ισορροπημένη διατροφή, άλλο κατάλληλη για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων. Όταν έχεις έλλειψη σε κάτι παρόλο που τρως ισορροπημένα, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ακολουθείς μια διατροφή πιο εξατομικευμένη και να τη συνοδεύεις με συμπληρώματα όταν η ανάγκη είναι πιο έντονη, π.χ. κατά την περίοδο (στην περίπτωση του σιδήρου στις γυναίκες). Και το σκόρδο είναι πολύ υγιεινό και απαραίτητο σε μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά αν έχεις εκ γενετής πίεση 9-10 και το φας, θα σε βρουν στα θυμαράκια.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

14-07-22

14:08
Σήμερα θα ευχαριστηθώ χωριάτικη σαλάτα με φέτα...
www.liberal.gr

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δικαίωση της Ελλάδας έναντι της Δανίας για τη χρήση του όρου φέτα | Liberal.gr
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σημερινή του απόφαση έκρινε οριστικά τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Δανίας για την χρήση του όρου φέτα, αποφασίζοντας ότι η δεύτερη παρανομεί χρησιμοποιώντας τον όρο σε προιόντα της που εξάγει σε τρίτες χώρες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 170 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- DimitraA.
- touvlo
- Ilma
- johnsala
- Kate1914
- Scandal
- Εριφύλη
- iew
- rafaela11
- camil
- Wonderkid
- Unboxholics
- giannhs2001
- fmarulezkd
- melina_51
- fourkaki
- Μήτσος10
- Esperos1
- Ωρορα
- Ariana2018
- Oneira96
- ROM32
- epote
- Luludaki
- taketrance
- Maria23667
- fockos
- Ιντερλουδιο
- Βασιλης1234
- charmander
- Roulaki
- spring day
- Stelios725
- louminis
- Memetchi
- ΘανάσοςG4
- J.Cameron
- Stres
- User2350
- Viedo
- ougka pougka
- bruh_234
- Εχέμυθη
- American Economist
- Mt73
- Joji
- Eirinakiii8
- korlef
- Meow
- ggl
- Αλκης Κ.
- το κοριτσι του μαη
- Paragontas7000
- 1011
- CiNeFiL
- desp1naa
- Ace of Spades
- Mhtrogoal
- Panos_02
- physicscrazy
- Φωτεινη Τζα.
- jims
- Mapas26
- Helen93
- Libertus
- Αναστασία197
- Cupid
- Johnny15
- gwgw_5
- Ermina's
- fretoe
- Idontknoww
- orchidea
- harry akritas
- Athens2002
- Rene2004
- Μάρκος Βασίλης
- Maraki4you
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.