Και σε τί διαφωνείς; Έχουν ή δεν έχουν οι άνθρωποι στην επαρχία δουλειές που μετά μπορούν να κάνουν και τα παιδιά τους;
Ναι, αν είσαι μεγαλογιατρός, μεγαλοδικηγόρος και μεγαλοτσιφλικάς, και έχεις ΜΟΝΟ ένα παιδί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πόλεων της επαρχίας δεν έχει κατοίκους που μπορούν να συντηρήσουν την τοπική οικονομία γιατί είναι είτε εργαζόμενοι με βασικό μισθό, είτε επιχειρηματίες/αγρότες που βγάζουν κοντά στα 1000-1500€ για τον εαυτό τους. Μην σκέφτεσαι με τα δεδομένα της Αθήνας...
Έτσι, έστω ότι ένας 60αρης με 3 παιδιά έχει ένα ρουχαδικο που πάει καλά (καλά=του μένουν 1500€ στο προσωπικό του πορτοφόλι). Θα αναλάβουν τα 3 του παιδιά μετά από 5 χρόνια και θα παίρνουν 500€ ο καθένας; Θα αναλάβουν τα 2 παιδιά και θα παίρνουν 750€ ο καθένας; Θα αναλάβει το 1 παιδί και θα παίρνει 1500€ και οι υπόλοιποι τον πούλο;
Για να το πω αλλιώς, για να καταλάβετε λίγο οι Αθηναίοι τι πραγματικά γίνεται στην επαρχία:
Στην τάξη μου, όσοι ήμασταν παιδιά (πρώην) επιχειρηματιών ήμασταν οι φτωχάντζες που δεν έκαναν τίποτα εξωσχολικό και έτρωγαν φαγητό από τάπερ. Αυτοί που έπαιρναν πίτσες από το κυλικείο, έκαναν δραστηριότητες, αθλήματα, τένις, πρωταθλητισμό, αγγλικά, γαλλικά, πιάνο, και ο,τι μπορείς να φανταστείς, ήταν παιδιά ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Επιπλέον, εγώ ήμουν από τα παιδιά που ζούσαν μόνιμα σε χωριό και πήγαιναν σχολείο στην πόλη. Ξέρεις τι τυράννια ήταν; Ξυπνούσα 6:00 το πρωί, πήγαινα σχολείο με λεωφορείο και έφτανα μαζί με την καθαρίστρια στις 7:00, περίμενα σαν μαλακας μέχρι τις 8:00, τελείωνα το σχολείο στις 13:45, μετά ξαναπεριμενα σαν μαλακας μέχρι τις 15:00 το λεωφορείο της γραμμής για το χωριό, μετά ξανακατέβαινα με το λεωφορείο των 17:30 για να πάω αγγλικά 18:00-20:00, και ξανα-ανεβαινα με το λεωφορείο των 21:00 για να πάω στο σπίτι μου ξεθεωμένος.
Εγώ, κιόλας, ήμουν από τους τυχερούς γιατί είχε συχνά δρομολόγια το λεωφορείο της γραμμής (κάθε δίωρο). Σε άλλα χωριά το μοναδικό λεωφορείο που ερχόταν ήταν το σχολικό!!
Καλά για τα χωριά δεν το συζητώ καν, αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι τα καφενεδάκια και τα παντοπωλεία βγάζουν λεφτά, πλανάται οικτρά. Πόσο μάλλον να αναλάβουν τα παιδιά, σε ένα γηράσκον περιβάλλον, που αν πεθάνουν 10 γέροι, τακτικοί πελάτες, θα κλείσει το μαγαζάκι.
Ωραία ποιότητα ζωής! Καταπληκτική!