Θεσσαλονίκη: Ερωτήματα μετά τον θάνατο εκπαιδευτικού από εγκεφαλικό - Καταγγελία για bullying από μαθητές

ε ναι, τώρα θα λυθεί ολόκληρο το κεφάλαιο της παραβατικότητας των ανηλίκων που ακουμπάει παιδοψυχολογία, παιδαγωγική, γονεϊκότητα, παρέες συνομηλίκων, εφηβεία και όλο το εκπαιδευτικό σύστημα με το να καλέσουμε ανα περίπτωση την αστυνομία;

Τι λέμε τώρα, παίζουμε;

ε ναι, τώρα θα λυθεί ολόκληρο το κεφάλαιο της παραβατικότητας των ανηλίκων που ακουμπάει παιδοψυχολογία, παιδαγωγική, γονεϊκότητα, παρέες συνομηλίκων, εφηβεία και όλο το εκπαιδευτικό σύστημα με το να καλέσουμε ανα περίπτωση την αστυνομία;

Τι λέμε τώρα, παίζουμε;

Εσυ προσωπικά δεν λές τίποτα...

δεν εχεις άποψη αγαπη μου... κατάλαβε το απλά μπαινεις στα διάφορα θρέντ για να αντιδράς σε όλα και να γράφεις και κάτι δικά σου.

Και μετά θα πεις σου κανουμε προσωπικές επιθέσεις. Το κλασσικό των χειριστικών. ΑΑ μη με κρινεις μου κανεις προσωπική επίθεση ενω έχουν κρινει πιο πριν τους πάντες.

Δε ποερναμε αυτά.. άλλαξε ρεπερτόριο.

Και εισαι και επικινδυνη γιατι αν ο εκπαιδευτικος δεν καλεσει την αστυνομια ότανμ βλέπει παραβατικους πλεον στο βαθμο ποινικου ενδιαφέροντος μαθητές.... και τις οικογένειες των μπορει στο μελλον να μαχαιρωσουν κανα παιδάκι κ μετα φυσικά θα τα ριξουν στον εκπαιδευτικο που δεν κάεσε οταν έπρεπε κ δεν ενημέρωσε. ΤΕΡΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΒΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με τον κυριο Εισαγγελέα ΕΙΤΕ ΣΑς ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Εκεί έχουμε φτάσει κουλτουρα μιας κοινωνίας να κυνηγάει τα θυματα κ οχι τους θυτες. Συγχαρητήρια παιδια. Να χαίρεστε το Κράτος π εσείς δημιουργείτε καθημερινά.

Μετά μη σας δω να λέτε για τρένα, αεροπλάνα, σχολεία, πολιτικους κτλ.

Έτσι είναι, ο φόβος για την επιβίωση ισχύει σε ένα βαθμό, μικρό θα τολμούσα να πω. Αν το ρίξουμε εκεί στο τέλος θα δικαιολογήσουμε και τους τύπους που χειροκροτάγανε αυτόν που έφαγε πέντε γυναίκες.
Ως λαός έχουμε μια νοοτροπία δουλική να την πω, ό,τι να ναι να την πω... Αφηνόμαστε να χειραγωγούμαστε και όχι μόνο από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε στενούς δεσμούς, γιατί να κάνει κανείς κάτι που θέλει ο άλλος που δεν είναι σωστό και δεν του είναι και τίποτα, να θυσιάζεται για τον... δάσκαλο του καράτε ξέρω εγώ;
Υπάρχει ακόμα η νοοτροπία να κρύβουμε τα άσχημα κάτω από το χαλί, να τα "πάμε καλά με όλους". Δε γίνεται, και αν γίνεται τελικά το κακό διαιωνίζεται και εμείς υποφέρουμε. Δε θα κυκλοφορούμε με λυμένο το ζωνάρι, αλλά όταν γίνονται ακραία πράγματα θα τα κρύβουμε ή δε θα αντιδρούμε δυναμικά;
Φτάσαμε ως κράτος εκεί από την πολύ ανοχή. Στο παράδειγμά σου με το γυμναστήριο θεωρείς ότι ο κάθε ιδιοκτήτης θα αντιδρούσε έτσι; Όχι πολλοί θα λέγανε ας τα παρενοχλεί ο παπούς τα κοριτσάκια, πληρώνει και αυτός. Και ας μην είχαν οικονομικό θέμα.
Ο νόμος υπάρχει για να λύνει θέματα, αν δεν εκμεταλλευόμαστε και αυτό το εργαλείο... ας καθόμαστε να υποφέρουμε για πάντα και να χαιρόμαστε την κοινωνία που δημιουργούμε.

Έτσι είναι, ο φόβος για την επιβίωση ισχύει σε ένα βαθμό, μικρό θα τολμούσα να πω. Αν το ρίξουμε εκεί στο τέλος θα δικαιολογήσουμε και τους τύπους που χειροκροτάγανε αυτόν που έφαγε πέντε γυναίκες.
Ως λαός έχουμε μια νοοτροπία δουλική να την πω, ό,τι να ναι να την πω... Αφηνόμαστε να χειραγωγούμαστε και όχι μόνο από ανθρώπους με τους οποίους έχουμε στενούς δεσμούς, γιατί να κάνει κανείς κάτι που θέλει ο άλλος που δεν είναι σωστό και δεν του είναι και τίποτα, να θυσιάζεται για τον... δάσκαλο του καράτε ξέρω εγώ;
Υπάρχει ακόμα η νοοτροπία να κρύβουμε τα άσχημα κάτω από το χαλί, να τα "πάμε καλά με όλους". Δε γίνεται, και αν γίνεται τελικά το κακό διαιωνίζεται και εμείς υποφέρουμε. Δε θα κυκλοφορούμε με λυμένο το ζωνάρι, αλλά όταν γίνονται ακραία πράγματα θα τα κρύβουμε ή δε θα αντιδρούμε δυναμικά;
Φτάσαμε ως κράτος εκεί από την πολύ ανοχή. Στο παράδειγμά σου με το γυμναστήριο θεωρείς ότι ο κάθε ιδιοκτήτης θα αντιδρούσε έτσι; Όχι πολλοί θα λέγανε ας τα παρενοχλεί ο παπούς τα κοριτσάκια, πληρώνει και αυτός. Και ας μην είχαν οικονομικό θέμα.
Ο νόμος υπάρχει για να λύνει θέματα, αν δεν εκμεταλλευόμαστε και αυτό το εργαλείο... ας καθόμαστε να υποφέρουμε για πάντα και να χαιρόμαστε την κοινωνία που δημιουργούμε.

Ο γυμναστής αυτός ειναι εξαιρετικός... γαμω τους ανθρώπους. Ωραιος τύπος και αυτος με εκτιμάει. Πολυ καλα του έκανε. Οχι αλλοι μπορει να μην ασχολιοντουσαν αλλα επειδη ο συγκεκριμενος αγαπάει τη δουλεια και την επιχειρηση του την προσέχει κ διώχνει τουες ακατάληλους.

Εννοείται πως όλα αυτά π λες Άνταμς έχουν ουσία για τις διαταραχές μαζί σου... Υπάρχει ένα όριο όμως. Και αν αυτό γίνεται ποινικο πρεπει να επιληφθεί η αστυνομία ναι. Να το ξέρουν αυτό εξαρχής να ενδιαφέρονται και οι ίδιοιίδιοι οι γονείς γιατί αν δεν το έκαναν με μένα θα είχαν προβλημα σοβαρό εάν τα παιδια τους είχαν καταντήσει έτσι.
Να γνωρίζεις ότι πλέον στα σχολεία έχουν μπει κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.
Οπότε εκεί που είχες πει εσύ ότι θα μοίραζες συνεχώς αποβολές, παρεμβαίνει πλέον αυτό το πλαίσιο και γίνεται διερεύνηση για πιθανά στοιχεία αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Αρκεί βέβαια και οι αντίστοιχοι ψυχολόγοι να μην λειτουργούν με τη νοοτροπία του κλασικού δημόσιου υπαλλήλου, γιατί έχουμε πλέον δει αρκετά παραδείγματα όπως της Έλλας κ.ά. (δεν θα αναφέρω δημόσια περιπτώσεις, καθώς δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη) όπου φαίνεται να εξυπηρετούνται συμφέροντα.

Για να καταλάβεις, στα παιδιά ο σκοπός δεν είναι η τιμωρία ούτε η "αστυνόμευση", αλλά η συμμόρφωση και η διαπαιδαγώγηση. Γι’ αυτό ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο παιδαγωγικό πλαίσιο.

Όπως επίσης καλό είναι να μην αρχίσουμε πάλι τις γενικεύσεις και να βάλουμε μέσα τον παράγοντα των ναρκωτικών, γιατί δεν έχει καμία σχέση ούτε με την παιδαγωγική ούτε με το συγκεκριμένο θέμα. Μιλάμε για το τι συμβαίνει μέσα στην τάξη.

Και αυτό δεν είναι λογικό, αν το καλοσκεφτείς...Κι εμένα μου "την λέει" στα θρησκευτικά (και με πετάει στο ταβάνι...). Αυτό δε σημαίνει ότι θα την ακυρώσω στα πάντα...Δεν πάει έτσι...

Πέραν αυτού...είπες την άποψή σου. Είπες τί εσύ θα έκανες, αν ήσουν εκπαιδευτικός. Δεν είσαι, όμως...

Και μη νομίζεις ότι όλοι/όλες είναι εξοικειωμένοι με αγωγές, δικηγόρους, κόντρα αγωγές, κ.λπ. Πόσο μάλλον σε σχολικά περιβάλλοντα. Που υπάρχει μια συστολή, όσο να πεις...Δεν πάνε αντάμα οι λέξεις μαθητές/σχολείο και για εκφοβισμό ένας αστυνομικός...Δεν είναι λύση, όλα αυτά, για τους περισσότερους από εμάς. Γι΄ αυτό και δε βλέπεις να ακολουθούνται τέτοιου είδους τακτικές. Αντιθέτως, υπάρχει προσπάθεια/πρόθεση να βρεθεί λύση με άλλον τρόπο. Εσύ έχεις εξοικειωθεί και λόγω επαγγέλματος. Στη δουλειά σου, κάτι τέτοια, διαπιστώνω ότι είναι κάτι σαν καραμέλα...Που την τρως συχνά...

Ειλικρινά όταν είδα το χθεσινό βίντεο με τη καθηγήτρια να έχει κάτσει αποσβολωμένη και να φοβάται να μιλησει έπαθα σόκ.

Εγω έγραψα και επιχειρηματολόγησα υπέρ της θέσης μου και ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ θα δινόταν γραπτά και επίσημα με γραπτή αναφορά κ ενημέρωση στον Διευθυντη του σχολείου την επόμενη ημέρα απο το συμβάν.

Οταν έχεις κάτι τόσο ακραίο ειναι υποχρεώση σου να ενημέρωσεις αρμοδίως την αστυνομία ειναι ποινικό το θέμα εγω που δουλευω έχω την εμπειρία να το διακρίνω.... ειναι ένας μαθητής ο οποίος με αυτη τη συμπεριφορά δεν ξέρεις και δεν μπορείς να το ρισκάρεις εάν θα σου ερθει αυριο μεθαυριο στο σχολειο με ένα μαχαίρι.... κ αμα καποιο άλλο παιδι του πει κάτι δεν το βγάλει να το μαχαιρώσει.. τοτε θα έρθουν στην επιφάνεια ολες αυτες οι συμπεριφορές οτι τα βλέπαμε... και δεν ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Δυστυχως οι καθηγητες δεν έχουν καταλαβει το σημαντικό της θέσης τους. Το να έρθει η Αστυνομία και να κάνει κάποιες συστάσεις ή να κληθούν ολοι μαζι στο ΑΤ ή τον Εισαγγελέα δεν ειναι και κάτι το τόσο τρομερό εαν αυτό λειτουργήσει ως ορόσημο ενσυναίσθησης της πράξης που επιτελούν.

Οι Καθηγητες δεν ειναι υπεύθυνοι για ποινικές συμπεριφορές ειναι υπεύθυνοι για πειθαρχικές. Προφανως κ εμμένω ισχυρά σε αυτή τη θέση μου. Διαφοροποιούμαι και θα ήθελα να καταγραφει και σε πρακτικό εαν γινόταν συγκληση συμβουλίου οτι ο τάδε Καθηγητης προτεινε να ενημερωθεί η αστυνομια διοτι κατα τη κριση του προκύπτουν ποινικά αδικήματα....

εγω θέλω να καλυψω τη θέση μου κ τη δουλεια μ κ δεν θα επιτρέψω σε κανεναν να βγει κ να πει οτι δε μπορώ να κανω τη δουλεια κ άρα να παραιτηθω. Thats the point.

Η @amarelia κανεναν μας δεν εκτιμάει για αυτο και υποτιμάει οτιδήποτε ακουσει και αυτη κανει τις προσωπικές επιθέσεις με τη μορφή ειρωνιων και χλευασμών.... αλλα έτσι ακρη δε βγαινει.

Αυτο το γραφω επειδη λές οτι δεν μ ειπε κ τπτ που εγραψε ξεροκέφαλος. Ασε την αμαρέλια κάνει τη δουλειά της εδω μέσα κ ως εκει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Να γνωρίζεις ότι πλέον στα σχολεία έχουν μπει κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.
Οπότε εκεί που είχες πει εσύ ότι θα μοίραζες συνεχώς αποβολές, παρεμβαίνει πλέον αυτό το πλαίσιο και γίνεται διερεύνηση για πιθανά στοιχεία αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Εντάξει....
Αρκεί βέβαια και οι αντίστοιχοι ψυχολόγοι να μην λειτουργούν με τη νοοτροπία του κλασικού δημόσιου υπαλλήλου, γιατί έχουμε πλέον δει αρκετά παραδείγματα όπως της Έλλας κ.ά. (δεν θα αναφέρω δημόσια περιπτώσεις, καθώς δεν έχουν τελεσιδικήσει ακόμη) όπου φαίνεται να εξυπηρετούνται συμφέροντα.

Α να γειά σου... έφτασες στο μαγικό σημείο. όταν θα πω στην Ψυχολογο οτι προκύπτουν ποινικές συμπεριφορές θα το πάρει πάνω της ή θα μ πει κάνε ότι νομιζεις ;!!!
Για να καταλάβεις, στα παιδιά ο σκοπός δεν είναι η τιμωρία ούτε η "αστυνόμευση", αλλά η συμμόρφωση και η διαπαιδαγώγηση. Γι’ αυτό ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο παιδαγωγικό πλαίσιο.

Όπως επίσης καλό είναι να μην αρχίσουμε πάλι τις γενικεύσεις και να βάλουμε μέσα τον παράγοντα των ναρκωτικών, γιατί δεν έχει καμία σχέση ούτε με την παιδαγωγική ούτε με το συγκεκριμένο θέμα. Μιλάμε για το τι συμβαίνει μέσα στην τάξη.

Συμφωνώ.

Α να γειά σου... έφτασες στο μαγικό σημείο. όταν θα πω στην Ψυχολογο οτι προκύπτουν ποινικές συμπεριφορές θα το πάρει πάνω της ή θα μ πει κάνε ότι νομιζεις ;!!!
Αρα τι λέμε;
Όταν ένας παιδαγωγός αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή μια αντικοινωνική συμπεριφορά, ενημερώνει διευθυντή και τον ψυχολόγο ή τον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου. Αυτοί είναι υπεύθυνοι να διερευνήσουν το πλαίσιο που οδηγεί το παιδί στη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Αυτοί μετα θα κάνουν την αξιολόγηση της συμπεριφοράς μαζι με γονεις κ.α

Πίστεψέ με, εσύ δεν θα έφτανες καν να εφαρμόσεις όλα όσα λες, αφού θα πήγαινες στο διάλειμμα κατευθείαν στον διευθυντή και θα ακολουθούνταν οι διαδικασίες.

Οταν έχεις κάτι τόσο ακραίο ειναι υποχρεώση σου να ενημέρωσεις αρμοδίως την αστυνομία ειναι ποινικό το θέμα εγω που δουλευω έχω την εμπειρία να το διακρίνω.... ειναι ένας μαθητής ο οποίος με αυτη τη συμπεριφορά δεν ξέρεις και δεν μπορείς να το ρισκάρεις εάν θα σου ερθει αυριο μεθαυριο στο σχολειο με ένα μαχαίρι.... κ αμα καποιο άλλο παιδι του πει κάτι δεν το βγάλει να το μαχαιρώσει.. τοτε θα έρθουν στην επιφάνεια ολες αυτες οι συμπεριφορές οτι τα βλέπαμε... και δεν ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Δυστυχως οι καθηγητες δεν έχουν καταλαβει το σημαντικό της θέσης τους. Το να έρθει η Αστυνομία και να κάνει κάποιες συστάσεις ή να κληθούν ολοι μαζι στο ΑΤ ή τον Εισαγγελέα δεν ειναι και κάτι το τόσο τρομερό εαν αυτό λειτουργήσει ως ορόσημο ενσυναίσθησης της πράξης που επιτελούν.
Οι Καθηγητες δεν ειναι υπεύθυνοι για ποινικές συμπεριφορές ειναι υπεύθυνοι για πειθαρχικές. Προφανως κ εμμένω ισχυρά σε αυτή τη θέση μου. Διαφοροποιούμαι και θα ήθελα να καταγραφει και σε πρακτικό εαν γινόταν συγκληση συμβουλίου οτι ο τάδε Καθηγητης προτεινε να ενημερωθεί η αστυνομια διοτι κατα τη κριση του προκύπτουν ποινικά αδικήματα....
Καταλαβαίνω τί λες και πως. Και δεν έχεις άδικο, ως προς το σκεπτικό σου.

Από εκεί και πέρα...είναι πολλά. Και πάνε αλυσιδωτά. Ας πιάσουμε αυτόν τον μαθητή, που λες. Το κωλόπαιδο που αύριο - μεθαύριο, μπορεί να ΄ρθει μ΄ ένα μαχαίρι...Να κληθεί μόνο το παιδί και να του γίνουν συστάσεις ; Και θα καταλάβει, λες ; Καταλαβαίνει, όποιος θέλει να καταλάβει και όποιος έχει και το αντίστοιχο υπόβαθρο. Ή σκοπός (μας) είναι να φοβηθεί και να μην επαναλάβει κάτι αντίστοιχο ; Για να φτάσουν οι έφηβοι να έχουν μια τέτοια συμπεριφορά μέσα στην τάξη, κάποιοι φταίνε από πίσω...Και το ξέρουμε (το ξέρω και ως γονιός...). Θα τους καλέσεις κι αυτούς ; Και άντε και γίνονται συστάσεις σε μαθητές και στους γονείς τους...Εε και τί έγινε ; Αν φτάνουν τα πράγματα σε τέτοιο οριακό σημείο, το πολύ πολύ ν΄ αλλάξουν σχολείο. Και υπάρχει το πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις ίδιες συμπεριφορές...Οπότε είναι σαν να τινάζεις έναν λεκέ από πάνω σου που θα πάει κάπου αλλού...

Από την άλλη, δεν γίνεται και ν΄ αφήνουμε στη μοίρα τους τόσο σοβαρά περιστατικά. Στα οποία πολλοί εμπλέκονται. Δεν έχεις άδικο σ΄ αυτό που λες.

Ο αποτελεσματικός τρόπος που αυτό θα γίνει, είναι το πρόβλημα...

Η εργασία των αποφοίτων των ανώτατων στρατιωτικών σχολών ως μόνιμα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, απέχει παρασάγγας από τον τρόπο εργασίας των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων πολλώ δε μάλλον από των εκπαιδευτικών.

Είναι σαφής και οφθαλμοφανής η διαφορά.
Είναι δύο εντελώς διαφορετικές συνθήκες εργασίας απ΄όποια πλευρά και να το εξετάσεις.
Δεν υπάρχει καν σύγκριση.

Εκεί που ένας τρόπος διαχείρισης θα ήταν επαρκέστατος και θα επέφερε τα ποθητά αποτελέσματα, στα σχολεία θα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και τα πράγματα αντί να γίνουν καλύτερα, θα οξύνονταν και θα γίνονταν χειρότερα.

Δεν θέλω ν΄αντιπαρατεθώ με κανέναν αλλά αυτό που λέω είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Οι έφηβοι δεν ανέχονται στρατιωτική πειθαρχία και μέχρι ενός σημείου δεν έχουν ούτε αυτοπειθαρχία.
Δεν έχουν κατασταλάξει στον τρόπο σκέψης τους και στα "θέλω" τους, αμφισβητούν τα πάντα, επαναστατούν, έχουν έντονα emotional swings, "δεν βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους" πριν μιλήσουν ή πριν πράξουν κτλ.
Απαιτούνται εντελώς διαφορετικά είδη χειρισμών.

Ας μιλήσουν και οι εκπαιδευτικοί του φόρουμ που τα ζουν από κοντά.
Σίγουρα θα μπορούν να τα εξηγήσουν καλύτερα από μένα.

Τελευταία επεξεργασία:
Καταλαβαίνω τί λες και πως. Και δεν έχεις άδικο, ως προς το σκεπτικό σου.

Από εκεί και πέρα...είναι πολλά. Και πάνε αλυσιδωτά. Ας πιάσουμε αυτόν τον μαθητή, που λες. Το κωλόπαιδο που αύριο - μεθαύριο, μπορεί να ΄ρθει μ΄ ένα μαχαίρι...Να κληθεί μόνο το παιδί και να του γίνουν συστάσεις ; Και θα καταλάβει, λες ; Καταλαβαίνει, όποιος θέλει να καταλάβει και όποιος έχει και το αντίστοιχο υπόβαθρο. Ή σκοπός (μας) είναι να φοβηθεί και να μην επαναλάβει κάτι αντίστοιχο ; Για να φτάσουν οι έφηβοι να έχουν μια τέτοια συμπεριφορά μέσα στην τάξη, κάποιοι φταίνε από πίσω...Και το ξέρουμε (το ξέρω και ως γονιός...). Θα τους καλέσεις κι αυτούς ; Και άντε και γίνονται συστάσεις σε μαθητές και στους γονείς τους...Εε και τί έγινε ; Αν φτάνουν τα πράγματα σε τέτοιο οριακό σημείο, το πολύ πολύ ν΄ αλλάξουν σχολείο. Και υπάρχει το πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις ίδιες συμπεριφορές...Οπότε είναι σαν να τινάζεις έναν λεκέ από πάνω σου που θα πάει κάπου αλλού...

Από την άλλη, δεν γίνεται και ν΄ αφήνουμε στη μοίρα τους τόσο σοβαρά περιστατικά. Στα οποία πολλοί εμπλέκονται. Δεν έχεις άδικο σ΄ αυτό που λες.

Σίγουρα ακόμη, και στη δική μας δουλειά κάποιες φορές χρειάζεται μια διαχείριση εγω δεν σου λέω όχι.
Ο αποτελεσματικός τρόπος που αυτό θα γίνει, είναι το πρόβλημα...

Το πρόβλημα Χριστίνα ειναι οτι σε όλες σχεδόν τις δουλειές ο κόσμος σου δημιουργεί τα θέματα.... βλέπεις γράψαμε τόσα πράγματα και κάποια μέλη χωρις να προσφέρουν ποτέ κάτι το ουσιώδες, κουνάνε και το δάχτυλο.

Και στη δική μου δουλειά είχα τέτοια θέματα μην ανησυχείς.... συναδελφικότητα δεν υπάρχει και ο καθένας κοιτάζει να κάνει χαβαλέ και δηθεν να σοκαριστεί με το πρόβλημα του άλλου. Απλα πλέον εχω κουραστει με την υποκρισια που πάνε τάχα μου να τη περάσουν σαν ενδιαφέρον.

Απο την άλλη και επειδη το ανέφεραν πιο πάνω και μένα με έχουν καλέσει για παορχή εξηγήσεων επειδη δεν συνεργάστηκα με εναν άνθρωπο ο οποίος μετά κατέληξε σε δικαστηρια με αυτους που με κάλεσαν οτι δεν συνεργαστηκα !!!!!!!!!!!!!!!

Τοτε το καταλαβαν το προβλημα οτι δεν ειναι δικό μου προσωπικό.

Για αυτο ξεκινάς με τα προβλεπόμενα κ βλέπεις.... κ εγω ξεκινησα με τα προβλεπόμενα κ κάπου στη μέση του δρόμου κλήθηκα κ εγω αλλα επειδη ειχα κρατήσει ημερολόγιο με γεγονοτα τα συνέθεσα έτσι ωστε η κλήση πήγε..... αρχείο!!!! Μην ανησυχείς... έχω περάσει απο πολλά όλα αυτα τα χρόνια.

Ο ένας μου έδινε συγχαρητήρια ο άλλος με καλούσε για παροχή εξηγήσεων... άκρη δε βγάζεις ο καθένας με τη τρέλα του αλλα δε πειράζει το περάσαμε επιτυχώς κ αυτό.

Για αυτο έγραψα εισαι σε μια θέση γινεται κάτι πρέπει να κάνεις ενεργειες τέλος. Για αυτο κ στη δουλειά σπάνια ειχα παρέες... δεν εχω πολλά πολλά με κανέναν γιατι στη δυσκολη στιγμή θα κοιταξει ο καθένας τη πάρτη του κ πως θα σε εκθέσει οπότε τους πάς τάπα κ τα προβλεπόμενα και αμα κάποιοι ειναι σωστοι κ έντιμοι ανθρωποι εννοειται γινομαστε κ φιλοι εκτος δουλειάς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όταν το θέμα ειναι πειθαρχικό Προϊσταμενος μου ειναι ο Διευθυντής, όταν το θέμα ειναι Ποινικό Προϊστάμενος και ελεγκτικος μηχανισμός ειναι ο Εισαγγελέας και ΜΟΝΟΝ αυτός.

Δυστυχως σε πολλές Υπηρεσίες οι ανώτεροι αυθαιρετούν με το σκεπτικό οτι ο αλλος επειδη ιεραρχικά ειναι κατώτερος θα τους φοβηθεί.

Εγω δεν το χω και σε τίποτα να μιλήσω αρχικά τηλεφωνικα με τον Εισαγγελέα να του πω οτι έχω καποιους ανθρωπους με τους οποίους δεν μπορω να συνεννοηθώ.... προσπαθω να κανω τη δουλειά μου κ σφυρίζουν... πειτε μ τι μπορώ να κάνω.

ΚΑΙ ΘΑ σ πω εγω μετά πως θα γίνουν κουβάρι όλοι αυτοί.

Λύσεις πάντα υπάρχουν απλά θα γίνεις ΚΑΚΟΣ και μαλάκας... αλλα στην Ελλάδα μαλάκας ειναι εκεινος που ακολουθεί τους νόμους. Βλεπουμε καθημερινα όταν σκάνε τα σκηνικά απο τι παραλίες διοικούμαστε σε διάφορες θέσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Το πρόβλημα Χριστίνα ειναι οτι σε όλες σχεδόν τις δουλειές ο κόσμος σου δημιουργεί τα θέματα.... βλέπεις γράψαμε τόσα πράγματα και κάποια μέλη χωρις να προσφέρουν ποτέ κάτι το ουσιώδες, κουνάνε και το δάχτυλο.
Τώρα θα τσιμπήσω, γιατί με κέντρισε αυτό που είπες...

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο από κάποιους (δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη, μα γενικότερα...). Και το βαφτίζουν ευθύτητα, ειλικρίνεια, μπεσαλίκι, κ.λπ. Και άντε...να σου κουνάνε το δάχτυλο και να φταις, πάει στο καλό. Αν δεν, όμως...

Γι' αυτό μη δίνεις τόση σημασία...στα δάχτυλα που κουνιούνται, γενικότερα. Δεν αξίζει...Ούτε αυτοί που τα κουνάνε αξίζουν, τις περισσότερες φορές...

Αυτά

@Πάνθηρας! Διάβασε το για να καταλάβεις με ποιους πρέπει να κόβεις παρτιδες και με ποιους οχι .
Ο σκύλος που" γαβγίζει" ποτε δεν δαγκώνει ισα ισα ,θα γαβγίσει και την επομένη μπορεί να καθίσει να το χαδέψεις κιόλας ..

Τους ύπουλους να φοβάσαι ,τα ηρεμα κουταβάκια ,αθώα ...που σε παρασύρουν να διαιωνίζεις μια αρνητική κατάσταση.

Οταν ευκαιρήσεις διάβασε και τοτε ίσως καταλάβεις για ποιες απο τις 4 συμπεριφορές "αξιζει" να νευριάζεις, όχι σίγουρα γι αυτη που" γαβγίζει ".

Μην δίνεις βαση στο φαίνεστε αλλά στο είναι, στη ψυχη που δεν κρατά !

Και μην βγαζεις το ignore απο την ωρα που διάβασες το μήνυμα του δεν λες να ηρεμήσεις ,βλεπεις δεν σε βοηθάει !

κξκξκκξ.webp

Δεν θέλω ν΄αντιπαρατεθώ με κανέναν αλλά αυτό που λέω είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Οι έφηβοι δεν ανέχονται στρατιωτική πειθαρχία και μέχρι ενός σημείου δεν έχουν ούτε αυτοπειθαρχία.
Δεν έχουν κατασταλάξει στον τρόπο σκέψης τους και στα "θέλω" τους, αμφισβητούν τα πάντα, επαναστατούν, έχουν έντονα emotional swings, "δεν βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους" πριν μιλήσουν ή πριν πράξουν κτλ.
Απαιτούνται εντελώς διαφορετικά είδη χειρισμών.

Εγώ δεν αντιλέγω σε αυτό που λες και όντως προφανώς όταν μιλάμε για σχολείο και εφήβους απαιτείται μια πιο "ολιστική" προσέγγιση, για αυτό και υπάρχουν και εξελίσσονται συνεχώς επιστήμες όπως η παιδαγωγική και παιδοψυχολογία. Δεν θα περίμενα "στρατιωτική" αντιμετώπιση απέναντι στα παιδιά, ούτε για κάθε παράπτωμα θεωρώ σωστό να υπάρχουν πολύ αυστηρές τιμωρίες. Ιδανικά προβληματικές συμπεριφορές θα ήταν ωραίο να αντιμετωπίζονται με ουσιαστική συζήτηση και κατανόηση μεταξύ μαθητή-καθηγητή.

Ωστόσο πιστεύω υπάρχουν κάποια όρια σε όλα. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις να αντιμίλησε ο μαθητής σε έναν καθηγητή ή να υπήρξε κάποια μικροσυμπλοκή μεταξύ μαθητών. Αλλά άμα προχωρήσουμε σε περιπτώσεις που απειλείται η σωματική ακεραιότητα κάποιου, εγώ συμφωνώ πως εκεί μπαίνει το ποινικό σκέλος. Δεν γνωρίζω επακριβώς τι γράφουν οι νόμοι και τα ΦΕΚ (ούτε πιστεύω πως ειδικά σε αυτή την χώρα, όλα όσα προβλέπει ο νόμος εφαρμόζονται στην πράξη), ωστόσο αν πχ σου πετάξει ένας μαθητής ένα γεμάτο σοκολατούχο εν ώρα μαθήματος, εγώ ναι θα συμφωνούσα να έρθει αστυνομία και ιδανικά θα ήθελα όχι μόνο να συλληφθεί ο μαθητής, αλλά και οι γονείς του καθώς φέρουν την ευθύνη για το μεγάλωμα του. Και ένα γερό χρηματικό πρόστιμο/αποζημίωση θα το θεωρούσα δίκαιο.

Γενικότερα ειδικά στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να βρεθεί ένα μέτρο σε όλα. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν λέει να γυρίσουμε στις εποχές που χτυπούσαν οι δάσκαλοι τους μαθητές με βέργες, άλλα ούτε αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι σωστό. Να έχουμε τους μαθητές στο απυρόβλητο, οι γονείς να περιμένουν μόνο δικαιώματα από το σχολείο χωρίς να δίδεται η αντίστοιχη βαρύτητα στις δικές τους υποχρεώσεις όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών τους και τέλος οι καθηγητές να καταλήγουν σε ρόλο κομπάρσου που θα πρέπει να ανέχονται τα πάντα χωρίς να κάνουν τίποτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back