Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
Αν και μάλλον έβαλα λίγο περισσότερο νερό από ότι έπρεπε νομίζω (well, κάθε αρχή και δύσκολη!)
fandago, ευτυχώς οι γαρίδες είναι μπόλικες οπότε δεν χώραγαν στο τηγάνι και τις υπόλοιπες μισές τις έβαλα μόλις στο φούρνο όπως είπες... Να δούμε ποιό θα μου αρέσει πιο πολύ
Ευχαριστώ παιδιαααααααα
ps. νομίζω απέδειξα μόλις ότι όταν λέω ότι δεν είμαι εγώ για σπίτι και οικογένεια λέω αλήθεια
εδιτ: Καλέ έχω φέτα!!!! Τυρί και λεμόνι είναι τα μοναδικά 2 πράγματα που δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι σε τεράστιες ποσότητες
εδιτ 2: επίσης έβαλα μόνο τα...άσπρα πράγματα [μόνο αυτά είχα] που κατέληξα ότι είναι σκόρδα γιατί δεν με κάναν να κλαίω και αφού όταν κλαίμε λέμε "καλά κρεμμύδια σου καθαρίζουνε" άρα είναι σκόρδο! (νταξ, σκάω, ξέρω επιβαρύνω τη θέση μου )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Σιγά μην δεχόσουν ότι η συνταγή που πρότεινα είναι καλύτερηΑν σου αρέσουν περισσότερο του φούρνου που σου πρότεινε ο fandago, να ξέρεις θα είναι επειδή έβαλες περισσότερο νερό στο τηγάνι που σου πρότεινα εγώ.
Αν σου αρέσουν περισσότερο στο τηγάνι που σου πρότεινε η Ηρώ, να ξέρεις θα είναι επειδή δεν πέτυχες τις σωστές δοσολογίες στο ταψί που σου πρότεινα εγώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ελληνας(άσχετο)
Τι να μαγειρέψω σήμερα για αυριο το Σαββατο
Δεν θα παρω φαει απο μαμα και δυσκολα για τον γιωργο... έχω κιμά..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κανένα λαδερό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος
αντε οκ τα κεφτεδάκια τα έχω δεν είμαι άσχετη....
πες για το ούζο το βάζω στα κεφτεδάκια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ή αν θέλεις πιο συγκεκριμένα, βρήκα αυτά:
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1/2kg μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αρκετό ψιλοκομμένο φρέσκο δυάσμο (κάνει και ο αποξηραμένος)
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1/4 ποτηριού καλό Ουζο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατώστε καλά τόν κιμά μέ τόν δυόσμο, τό αυγό, και τό κρεμμύδι σέ ένα μπώλ. Προσθέστε τό Ουζο καί πασπαλίστε μέ τή ρίγανη, τό αλάτι καί τό πιπέρι. Ρίξτε και ελάχιστο ελαιόλαδο, ανακατέψτε πολύ καλά, καί σχηματίστε τούς κεφτέδες σέ μέγεθος μικρού αυγού. Σέ μιά φριτέζα βάζετε ανάλογο ελαιόλαδο, αφήνετε νά κάψει ελαφρά, και προσθέτετε τούς κεφτέδες αφού τούς αλευρώσετε προσεκτικά. Οταν ροδοκοκκινήσουν, τους βγάζετε και τούς σερβίρετε καυτους.
Συνοδεύουν ένα καλό Ουζάκι και συνοδεύονται μέ πατάτες τηγανητές ή σαλατικό ή ότι άλλο σάς αρέσει ...
Και:
Κεφτέδες με ούζο και κύμινο από τη Μυτιλήνη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος
Νομίζω το είχα δει κ σε κάτι συνταγές τους Γιδιού αλλά και της Αναστασίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Δυστυχώς μου έχει τελειώσει και δεν ξέρω να σου πω τη μάρκα, την ξέρω με "το μάτι"
Κι επειδή θα πάω σουπερ μάρκετ αργότερα κι έχω σκοπό να την αγοράσω, αν είναι θα σου πω
(Ελπίζω μόνο να μην βιάζεσαι για το 3ήμερο γιατί μάλλον το βράδυ θα ξέρω να σου πω)
Στη θέση σου πάντως, θα έβαζα το κλασικό βαλσάμικο αν δεν είχα αυτή τη γλυκιά που σου λέω
(τι συνταγή είναι, μήπως ξέρω)
εν τω μεταξύ, μπήκα εδώ για να ζητήσω έγκυρη και δοκιμασμένη συνταγή για χταπόδι ξυδάτο!
όποιος ξέρει, ας μου πει pls
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αναστασία ξέχασα το λαδάκι η νοικοκυρά μαζί με το ξύδι και τη ρίγανη βάζεις και το λαδάκι. Μπορείς να το βάλεις και στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο και να το αφήσεις κανα μισάωρο τυλιγμένο και προς το τέλος να το ανοίξεις να εξατμιστούν τα νεράκια που έχει βγάλει . Άντε καλή καθαροδευτέρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για τις υπόλοιπες συνταγές θα έπαιρνα το κλασικό μαύρο ξύδι. Σπανιότερα ζητάνε το λευκό μπαλσάμικο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος
Το σιρόπι μπαλσάμικο (Condimento) είναι συμπυκνωμένο και πιο βαρύ. Είναι καλο για κάποιες συγκεκριμένες συνταγές, όπως κάποια αλπικά τυριά (tomme),λαχανικά, η για σαλάτες. Αν δεν απατώμαι παρασκευάζεται από μπαλσάμικο με ζάχαρη.
Για τις υπόλοιπες συνταγές θα έπαιρνα το κλασικό μαύρο ξύδι. Σπανιότερα ζητάνε το λευκό μπαλσάμικο.
Αχου τώρα κατάλαβα ποιο λέτε
Το σιρόπι μπαλσάμικο δίνει και ένα παραπάνω τατς νοστιμιάς σε σαλάτες με μαρούλι, παρμεζάνα και καρύδια- γιαμ Έχει υπέροχη γλυκόξινη γεύση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3Η σαλάτα έχει μαρούλι, πράσινο μήλο, παρμεζάνα σε κομμάτια, σταφίδες, καρύδια και σως μπαλσάμικο, πολύ άρεσε!
και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
όπου επίσης θα φτιάξωΣαλάτα λάχανο με πράσινο μήλο/κάσιους και σως μπαλσάμικο
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Βασικά θα φτιάξω την συνταγή του γιδιού αυτή όπου λέει σώς βαλσάμικο
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3
και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
όπου επίσης θα φτιάξω
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?
αχ ναι, εγώ εννοούσα αυτή τη γλυκιά...
δεν είναι η καταστροφή του Δράμαλη όμως
Χτυπα στο μπλέντερ λίγο μέλι με το μπαλσάμικο και χρησιμοποίησε το (αφού πρώτα κάνεις λίγο δοκιμή σε μια μπουκίτσα! μην καταστρέψεις όλη τη σαλάτα αν είναι βλακεία )
καμιά άλλη σαρακοστιανή ιδέα παίζει?
εγώ λέω να φτιάξω εκτός απ το χταπόδι, σαλάτα μαυρομάτικα και πατατοσαλάτα
λίγα πράγματα καθότι μαζί με τον χαλβά και τη λαγάνα θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά
(δε μου αρέσουν οι υπερβολές)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
καμιά άλλη σαρακοστιανή ιδέα παίζει?
εγώ λέω να φτιάξω εκτός απ το χταπόδι, σαλάτα μαυρομάτικα και πατατοσαλάτα
λίγα πράγματα καθότι μαζί με τον χαλβά και τη λαγάνα θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά
(δε μου αρέσουν οι υπερβολές)
-Σκορδαλιά με ψωμί
-Ραπανάκια και κρεμμύδια φρέσκα
-καλαμαράκια τηγανητά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
-Σκορδαλιά με ψωμί
-Ραπανάκια και κρεμμύδια φρέσκα
καμιά ιδέα για συνταγές ρώτησα, όχι ιδέες για το πως να απομακρύνω τους πάντες από κοντά μου επειδή θέλω να καπαρώσω το ωραίο βραχάκι να αράξω τον πισινό μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
Αν είναι Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου ή βγαίνεις από σουβλατζίδικο και δε βρωμάς κρεμμυδοσκορδίλες είσαι κατάπτυστος.καμιά ιδέα για συνταγές ρώτησα, όχι ιδέες για το πως να απομακρύνω τους πάντες από κοντά μου επειδή θέλω να καπαρώσω το ωραίο βραχάκι να αράξω τον πισινό μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βασικά θα φτιάξω την συνταγή του γιδιού αυτή όπου λέει σώς βαλσάμικο
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3
και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
όπου επίσης θα φτιάξω
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?
Γιατί να βάλεις μέλι;
Το μέλι "σπάει" την αλμύρα και τη "μπαλσαμικίλα". Καλύτερα να αραιώσεις το σιρόπι με το λάδι που έτσι κι αλλιώς θα έβαζες, ή απλά να το βάλεις έτσι από πάνω, δε θα 'ναι κακό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.