Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Η Ηρω-συνταγή πέρασε το τεστ ποιότητας! :D

Αν και μάλλον έβαλα λίγο περισσότερο νερό από ότι έπρεπε νομίζω (well, κάθε αρχή και δύσκολη!)

fandago, ευτυχώς οι γαρίδες είναι μπόλικες οπότε δεν χώραγαν στο τηγάνι και τις υπόλοιπες μισές τις έβαλα μόλις στο φούρνο όπως είπες... Να δούμε ποιό θα μου αρέσει πιο πολύ :P

Ευχαριστώ παιδιαααααααα

ps. νομίζω απέδειξα μόλις ότι όταν λέω ότι δεν είμαι εγώ για σπίτι και οικογένεια λέω αλήθεια :P:redface:

εδιτ: Καλέ έχω φέτα!!!! Τυρί και λεμόνι είναι τα μοναδικά 2 πράγματα που δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι σε τεράστιες ποσότητες :D

εδιτ 2: επίσης έβαλα μόνο τα...άσπρα πράγματα [μόνο αυτά είχα] που κατέληξα ότι είναι σκόρδα γιατί δεν με κάναν να κλαίω και αφού όταν κλαίμε λέμε "καλά κρεμμύδια σου καθαρίζουνε" άρα είναι σκόρδο! :P (νταξ, σκάω, ξέρω επιβαρύνω τη θέση μου :P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Αν σου αρέσουν περισσότερο του φούρνου που σου πρότεινε ο fandago, να ξέρεις θα είναι επειδή έβαλες περισσότερο νερό στο τηγάνι που σου πρότεινα εγώ. :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Αν σου αρέσουν περισσότερο του φούρνου που σου πρότεινε ο fandago, να ξέρεις θα είναι επειδή έβαλες περισσότερο νερό στο τηγάνι που σου πρότεινα εγώ. :P:P:P
Σιγά μην δεχόσουν ότι η συνταγή που πρότεινα είναι καλύτερη :pfff:


Αν σου αρέσουν περισσότερο στο τηγάνι που σου πρότεινε η Ηρώ, να ξέρεις θα είναι επειδή δεν πέτυχες τις σωστές δοσολογίες στο ταψί που σου πρότεινα εγώ :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tetragrammaton

Διάσημο μέλος

Ο Site Bot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Συνταξιούχος και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,671 μηνύματα.
Αν δεν σ'αρεσει κανένα από τα δύο, να ξέρεις θα είναι επειδή δεν σ'αρέσουν οι γαρίδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cibyllian

Περιβόητο μέλος

Η Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,205 μηνύματα.
Σκόρδα

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

e-sofia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Σοφια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλλεται Designer και μας γράφει από Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 1,522 μηνύματα.
Γιατί μας αρέσει τα λεφτά και τα ψάρια να τα τρώμε πάντα φρέσκα;
Ελληνας(άσχετο)

Τι να μαγειρέψω σήμερα για αυριο το Σαββατο
Δεν θα παρω φαει απο μαμα και δυσκολα για τον γιωργο... έχω κιμά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Μακαρόνια με κιμά; Κεφτεδάκια; Μπιφτέκια; Κεφτεδάκια με ούζο;
Κανένα λαδερό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

e-sofia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Σοφια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών, επαγγέλλεται Designer και μας γράφει από Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 1,522 μηνύματα.
Κεφτεδάκια με ούζο; για λέγε πως....
αντε οκ τα κεφτεδάκια τα έχω δεν είμαι άσχετη....
πες για το ούζο το βάζω στα κεφτεδάκια;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Σαν κλασικά κεφτεδάκια, απλά με ούζο!
Ή αν θέλεις πιο συγκεκριμένα, βρήκα αυτά:

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ

ΥΛΙΚΑ

1/2kg μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αρκετό ψιλοκομμένο φρέσκο δυάσμο (κάνει και ο αποξηραμένος)
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1/4 ποτηριού καλό Ουζο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανακατώστε καλά τόν κιμά μέ τόν δυόσμο, τό αυγό, και τό κρεμμύδι σέ ένα μπώλ. Προσθέστε τό Ουζο καί πασπαλίστε μέ τή ρίγανη, τό αλάτι καί τό πιπέρι. Ρίξτε και ελάχιστο ελαιόλαδο, ανακατέψτε πολύ καλά, καί σχηματίστε τούς κεφτέδες σέ μέγεθος μικρού αυγού. Σέ μιά φριτέζα βάζετε ανάλογο ελαιόλαδο, αφήνετε νά κάψει ελαφρά, και προσθέτετε τούς κεφτέδες αφού τούς αλευρώσετε προσεκτικά. Οταν ροδοκοκκινήσουν, τους βγάζετε και τούς σερβίρετε καυτους.
Συνοδεύουν ένα καλό Ουζάκι και συνοδεύονται μέ πατάτες τηγανητές ή σαλατικό ή ότι άλλο σάς αρέσει ...

Και:
Κεφτέδες με ούζο και κύμινο από τη Μυτιλήνη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
θα μπορούσε κάποιος να μου πει όταν σε μια συνταγή λέει σως βαλσάμικο, είναι απλό ξύδι βαλσάμικο??? η έχει και κάτι άλλο μέσα?

Νομίζω το είχα δει κ σε κάτι συνταγές τους Γιδιού αλλά και της Αναστασίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
εγώ όποτε κάπου λέει σως βαλσάμικο, χρησιμοποιώ μια κρεμώδη σως από βαλσάμικο αρκετά γλυκιά που βρήκα τυχαία στο σούπερ μάρκετ
Δυστυχώς μου έχει τελειώσει και δεν ξέρω να σου πω τη μάρκα, την ξέρω με "το μάτι" :redface:
Κι επειδή θα πάω σουπερ μάρκετ αργότερα κι έχω σκοπό να την αγοράσω, αν είναι θα σου πω
(Ελπίζω μόνο να μην βιάζεσαι για το 3ήμερο γιατί μάλλον το βράδυ θα ξέρω να σου πω)
Στη θέση σου πάντως, θα έβαζα το κλασικό βαλσάμικο αν δεν είχα αυτή τη γλυκιά που σου λέω
(τι συνταγή είναι, μήπως ξέρω)


εν τω μεταξύ, μπήκα εδώ για να ζητήσω έγκυρη και δοκιμασμένη συνταγή για χταπόδι ξυδάτο!
όποιος ξέρει, ας μου πει pls :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 152 μηνύματα.
Καλημέρα Αναστασία. Δεν είναι δύσκολο το βάζεις στην χύτρα με ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι χωρίς αλάτι θα τοβράσεις και μόλις το βγάλεις του βάζεις ξύδι και ρίγανη.

Αναστασία ξέχασα το λαδάκι η νοικοκυρά μαζί με το ξύδι και τη ρίγανη βάζεις και το λαδάκι. Μπορείς να το βάλεις και στο φούρνο μέσα σε αλουμινόχαρτο και να το αφήσεις κανα μισάωρο τυλιγμένο και προς το τέλος να το ανοίξεις να εξατμιστούν τα νεράκια που έχει βγάλει . Άντε καλή καθαροδευτέρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Το σιρόπι μπαλσάμικο είναι συμπυκνωμένο και πιο βαρύ. Είναι καλο για κάποιες συγκεκριμένες συνταγές, όπως κάποια αλπικά τυριά (tomme),λαχανικά, η για σαλάτες. Αν δεν απατώμαι παρασκευάζεται από μπαλσάμικο με ζάχαρη.
Για τις υπόλοιπες συνταγές θα έπαιρνα το κλασικό μαύρο ξύδι. Σπανιότερα ζητάνε το λευκό μπαλσάμικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kalypso

Περιβόητο μέλος

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Το σιρόπι μπαλσάμικο (Condimento) είναι συμπυκνωμένο και πιο βαρύ. Είναι καλο για κάποιες συγκεκριμένες συνταγές, όπως κάποια αλπικά τυριά (tomme),λαχανικά, η για σαλάτες. Αν δεν απατώμαι παρασκευάζεται από μπαλσάμικο με ζάχαρη.
Για τις υπόλοιπες συνταγές θα έπαιρνα το κλασικό μαύρο ξύδι. Σπανιότερα ζητάνε το λευκό μπαλσάμικο.

Αχου τώρα κατάλαβα ποιο λέτε

Το σιρόπι μπαλσάμικο δίνει και ένα παραπάνω τατς νοστιμιάς σε σαλάτες με μαρούλι, παρμεζάνα και καρύδια- γιαμ :D Έχει υπέροχη γλυκόξινη γεύση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak

Περιβόητο μέλος

Η Kakerlak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 6,204 μηνύματα.
Βασικά θα φτιάξω την συνταγή του γιδιού αυτή όπου λέει σώς βαλσάμικο
Η σαλάτα έχει μαρούλι, πράσινο μήλο, παρμεζάνα σε κομμάτια, σταφίδες, καρύδια και σως μπαλσάμικο, πολύ άρεσε! :)
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3

και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
Σαλάτα λάχανο με πράσινο μήλο/κάσιους και σως μπαλσάμικο
όπου επίσης θα φτιάξω
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. :/: Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Βασικά θα φτιάξω την συνταγή του γιδιού αυτή όπου λέει σώς βαλσάμικο
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3

και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
όπου επίσης θα φτιάξω
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. :/: Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?

αχ ναι, εγώ εννοούσα αυτή τη γλυκιά...
δεν είναι η καταστροφή του Δράμαλη όμως :P
Χτυπα στο μπλέντερ λίγο μέλι με το μπαλσάμικο και χρησιμοποίησε το (αφού πρώτα κάνεις λίγο δοκιμή σε μια μπουκίτσα! μην καταστρέψεις όλη τη σαλάτα αν είναι βλακεία :P)


καμιά άλλη σαρακοστιανή ιδέα παίζει?
εγώ λέω να φτιάξω εκτός απ το χταπόδι, σαλάτα μαυρομάτικα και πατατοσαλάτα
λίγα πράγματα καθότι μαζί με τον χαλβά και τη λαγάνα θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά
(δε μου αρέσουν οι υπερβολές)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tetragrammaton

Διάσημο μέλος

Ο Site Bot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Συνταξιούχος και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,671 μηνύματα.
καμιά άλλη σαρακοστιανή ιδέα παίζει?
εγώ λέω να φτιάξω εκτός απ το χταπόδι, σαλάτα μαυρομάτικα και πατατοσαλάτα
λίγα πράγματα καθότι μαζί με τον χαλβά και τη λαγάνα θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά
(δε μου αρέσουν οι υπερβολές)

-Σκορδαλιά με ψωμί
-Ραπανάκια και κρεμμύδια φρέσκα
-καλαμαράκια τηγανητά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
-Σκορδαλιά με ψωμί
-Ραπανάκια και κρεμμύδια φρέσκα

καμιά ιδέα για συνταγές ρώτησα, όχι ιδέες για το πως να απομακρύνω τους πάντες από κοντά μου επειδή θέλω να καπαρώσω το ωραίο βραχάκι να αράξω τον πισινό μου :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tetragrammaton

Διάσημο μέλος

Ο Site Bot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Συνταξιούχος και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,671 μηνύματα.
καμιά ιδέα για συνταγές ρώτησα, όχι ιδέες για το πως να απομακρύνω τους πάντες από κοντά μου επειδή θέλω να καπαρώσω το ωραίο βραχάκι να αράξω τον πισινό μου :P
Αν είναι Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου ή βγαίνεις από σουβλατζίδικο και δε βρωμάς κρεμμυδοσκορδίλες είσαι κατάπτυστος.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Βασικά θα φτιάξω την συνταγή του γιδιού αυτή όπου λέει σώς βαλσάμικο
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=10288&page=3

και μετά είδα κ της Αναστασίας την συνταγή λίγο ποιο πάνω όπου πάλι έλεγε για την ίδια σώς
όπου επίσης θα φτιάξω
Ναι για την Δευτέρα είναι, ελπίζω να εννοείτε σκέτο βαλσάμικο γιατί κάτι άλλο δεν βρήκα. :/: Αν βάλω λίγο μελάκι μέσα?

Γιατί να βάλεις μέλι;
Το μέλι "σπάει" την αλμύρα και τη "μπαλσαμικίλα". Καλύτερα να αραιώσεις το σιρόπι με το λάδι που έτσι κι αλλιώς θα έβαζες, ή απλά να το βάλεις έτσι από πάνω, δε θα 'ναι κακό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top