Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Eγώ πάντως έτσι το βάζω στο μαρουλάκι μου και μια χαρά είναιή απλά να το βάλεις έτσι από πάνω, δε θα 'ναι κακό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ναι καλέ, σκέτο βάζεις! Λάδι και μπαλσάμικο εννοούμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η συνταγή που κάνω εγώ είναι πάνω κάτω η 2η της Ηρούς, αλλά θέλω να δώσω 2 τιπς για το πώς μαλακώνει το χταπόδι:
Ο ένας τρόπος είναι να το βράσουμε με ξύδι ή κρασί, και ο άλλος να το φυλάξουμε για 1-2 μέρες στην κατάψυξη (έτσι σπάνε κάποιες μυικές ίνες, δεν κατάλαβα ακριβώς, και μαλακώνει). Κατά προτίμηση εφαρμόζουμε και τα δύο τιπς και καλή όρεξη!
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Το έβρασα/βράζω και σε ξύδι άρα έχουμε και το δεύτερο τιπ!
Εχω όμως και τρίτο τιπ από παλιά νοικοκυρά
Για να δω αν είναι έτοιμο μαλακό, πρέπει να τρυπιέται άνετα με .... οδοντογλυφίδα
Το έχω ήδη ξεκινήσει... έχουν όμως διαφορετικό χρόνο βρασμού τα πλοκάμια καθότι άλλο μέγεθος και προφανώς κι από διαφορετικά χταπόδια
Οπότε ένα ένα όταν είναι έτοιμο το βγάζω, το ξεπετσιάζω και το ρίχνω στο λάδι
Μετά θα ρίξω σε όλα μαζί ρίγανη
αχ είμαι πολύ χαρούμενη (πονάει η μέση απ τον ορθοστασία όμως )
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Αυτό θα σου λεγα. Τσίμπα-τσίμπα δεν το βλέπω να μένει πλοκάμι για πλοκάμι.
Και να σου πω, επειδή σκοπεύω να φτιάξω σε λίγο σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, για πες πως την κάνεις εσύ.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
λοιπόν, έβρασα τα φασόλια (ε ναι, πρέπει να τα βράσεις, δεν το πήδηξες αυτό το στάδιο ε?? ) και αφού τα σούρωσα θα προσθέσω τα κάτωθι υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο μου
Ρόκα, Μαϊδανό, Κρεμυδάκια φρέσκα, κόκκινη γλυκιά πιπεριά, καρότο και από πάνω θα τα περιλούσω με μία σως από χτυπημένα στο μπλέντερ Λάδι γύρω στις 5-6 κουταλιές, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μπαλσάμικο 2 κουταλιές, μία κουταλιά της σούπας μέλι
Τέλος θα την πασπαλίσω με φρεσκο-κομμένο πιπέρι και φρεσκο-κομμένο αλάτι
(σλουρπς δεν θα ζήσει τίποτα για αύριο τη βλέπω τη δουλειά)
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Όχι ρελοιπόν, έβρασα τα φασόλια (ε ναι, πρέπει να τα βράσεις, δεν το πήδηξες αυτό το στάδιο ε?? )
Τα κανες στην κατσαρόλα ή στη χύτρα (κι αν τα κανες στην κατσαρόλα, πόση ώρα περίπου έκαναν να γίνουν;
Για να ξέρω αν μπορώ να γλιτώσω το νταβαντούρι της χύτρας, αλλά να μην περιμένω και 10 ώρες 2 παλιοφάσουλα
Ρειιιι να σου πω. Αν τα ετοιμάσεις από σήμερα θα χάσουν τη γεύση τους. Δεν είναι καλύτερα να τα βάλεις απλά σκέτα στο ψυγείο και να βάλεις τα υπόλοιπα αύριο;και αφού τα σούρωσα θα προσθέσω τα κάτωθι υλικά που βρίσκονται στο ψυγείο μου
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
Τα έκανα στη χύτρα και ήθελαν ένα ολόκληρο τέταρτο και "κρατάνε"... δεν λιώσαν δλδ
Δε θα δοκίμαζα στη θέση σου απλή κατσαρόλα
Ειδικά αν δεν τα έχεις μουλιάσει κι ολας... εγώ τα είχα από χτες το πρωί στο νερό και τα έκανα σήμερα το πρωί για να καταλάβεις
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Aν πεινάς είναιΟκ, παίρνουν δύο ώρες, δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικό
Στη χύτρα τα ΄κανα πάντως. Σουπερ βγήκαν!
10 λεπτά ήθελαν τελικά, γιατί τα άφησα σχεδόν 15 και ήταν στο τσακ για να μου ξεφλουδιστούν.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
και μετά γίνεστε αεροθούμενα?Εγώ πάντως τα μαυρομάτικα δεν τα βάζω σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Απλώς τα βράζω επιτόπου και δεν χρησιμοποιώ και χύτρα. Οκ, παίρνουν δύο ώρες, δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικό
Σχετικά με το χρόνο βρασμού, ισχύει για όλα τα όσπρια... είναι να πέσεις σε "βραστερά" ή όχι
(την χαμήλωσες την χύτρα όταν άρχισε να σφυρίζει? γιατί κανονικά τη χαμηλώνεις στο μισό απ ότι την είχες)
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Nαι ναι.(την χαμήλωσες την χύτρα όταν άρχισε να σφυρίζει? γιατί κανονικά τη χαμηλώνεις στο μισό απ ότι την είχες)
Από κείνη τη στιγμή μετράω το χρόνο. Δηλαδή 15 λεπτά αφού σφυρίξει και κατεβάσω τη θερμοκρασία.
Πάντως όντως έχει να κάνει με το όσπριο, γιατί το χω παρατηρήσει με φασόλια στο παρελθόν, που άλλα έμεναν σκληρά κι άλλα παράβραζαν.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Kakerlak
Περιβόητο μέλος
Έχει καμία νοικοκυρά να μου πει καμία καλή συμβουλή.??
ναι, η ΚΕθα φτιάξω μουσακά σήμερα
Έχει καμία νοικοκυρά να μου πει καμία καλή συμβουλή.??
δες εδώ
επίσης εγώ τις πατάτες τις βάζω εντελώς ωμές κάτω κάτω, και ψήνονται μια χαρά
Kakerlak
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστώ Κουκλίτσα!!!
Της ξεπικρίζετε της μελιτζάνες?
Και τώρα άλλη μια ερώτηση, εγώ στα φαγητά χρησιμοποιώ παντού κνορ, (είτε κύβο είτε σκόνη) όλες της γεύσεις κ προτάσεις ανάλογα το φαγητό που θα κάνω, με αποτέλεσμα να μην έχω μάθει να βάζω αλάτι, όποτε το δοκίμασα η ανάλατο θα μου έβγαινε το φαγητό είτε δεν τρωγότανε από την λύσσα. Το Κnorr είναι κακό? Εσείς το χρησιμοποιείται ποτέ?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.