WhiteDrum
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Δηλαδή βάζεις κύβο knorr και δε βάζεις αλάτι;Και τώρα άλλη μια ερώτηση, εγώ στα φαγητά χρησιμοποιώ παντού κνορ, (είτε κύβο είτε σκόνη) όλες της γεύσεις κ προτάσεις ανάλογα το φαγητό που θα κάνω, με αποτέλεσμα να μην έχω μάθει να βάζω αλάτι, όποτε το δοκίμασα η ανάλατο θα μου έβγαινε το φαγητό είτε δεν τρωγότανε από την λύσσα. Το Κnorr είναι κακό? Εσείς το χρησιμοποιείται ποτέ?
Μπορεί από μόνος του να δώσει γεύση; Περίεργο.
Εγώ κάθε φορά που βάζω κύβο θα έχω προσθέσει σίγουρα αλάτι πριν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος


Δηλαδή βάζεις κύβο knorr και δε βάζεις αλάτι;
Μπορεί από μόνος του να δώσει γεύση; Περίεργο.
Εγώ κάθε φορά που βάζω κύβο θα έχω προσθέσει σίγουρα αλάτι πριν.
Όχι ποτέ, ίσως επειδή βάζω αρκετό κνόρρ για παράδειγμα για 1 κιλό φασολάδα βάζω 2 κύβους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος


Νομίζω ήθελε λίγο ψήσιμο ακόμα

Αν και είναι πεντανόστιμα τα άτιμα, είναι συμπυκνωμένος καρκίνος.

Γιατί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ευχαριστώ Κουκλίτσα!!!
Της ξεπικρίζετε της μελιτζάνες?
Κοίτα καλό είναι να τις βάλεις λίγο σε ένα μπώλ με αλατάκι και ξυδάκι .... ποτέ δεν ξέρεις.
Και τώρα άλλη μια ερώτηση, εγώ στα φαγητά χρησιμοποιώ παντού κνορ, (είτε κύβο είτε σκόνη) όλες της γεύσεις κ προτάσεις ανάλογα το φαγητό που θα κάνω, με αποτέλεσμα να μην έχω μάθει να βάζω αλάτι, όποτε το δοκίμασα η ανάλατο θα μου έβγαινε το φαγητό είτε δεν τρωγότανε από την λύσσα. Το Κnorr είναι κακό? Εσείς το χρησιμοποιείται ποτέ?
Νομίζω απάντησε κατάλληλα η Ντράμι ..... είναι λένε καρκινογόνα, αλλά από την άλλη είναι νόστιμα. Εγώ πάντως δεν τα πολυχρησιμοποιώ, διότι γενικά μου αρέσουν τα μπαχαρικά πολύ και έχω πάντα αρκετά, ώστε να τα χρησιμοποιώ ανάλογα με το φαγητό. Βέβαια ενίοτε χρησιμοποιώ .... κνορ σε σκόνη σε κάποιες σάλτσες.
Τώρα, δοκίμασε να μην το πολυχρησιμοποιείς και αντικατάστησέ το με μπαχαρικά. Αλάτι εγώ βάζω πάντα με το μάτι, δοκιμάζω και λίγο κάποια στιγμή ... να δω τι παίζει και ανάλογα προσθέτω αν χρειαστεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος


Νομίζω ήθελε λίγο ψήσιμο ακόμα
Γιατί;
Για το σούπερ κέηκ περτικάλι, ναι ήθελε λίγο ακόμα, αλλά έφτιαχνα κεηκ πρώτη φορά και το κοιτούσαμε με την συν-μαγείρισσα κάθε 10' με αγωνία. Κάναμε το κόλπο με το μαχαίρι και βγήκε στεγνό. Όντως ήθελε άλλα 5'. Αλλά βγήκε πεντανόστιμο. Ελαιόλαδο και φρέσκα πορτοκαλάκια και φρουκτόζη. Μιαμ. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις και με κακάο, καφέ ζάχαρη και κομματάκια σοκολάτας.
Για τους κύβους, πήγα στο ντουλάπι και παραθέτω τα συστατικά ενός κύβου knorr "Ζωμός βοδινού" :
- Αλάτι, μερικώς υδρογονωμένα φυτικά λίπη και έλαια
- ενισχυτικά γεύσης : γλουταμινικό μονονάτριο, ινοσινικό νάτριο, γουανιλικό νάτριο
- άμυλο
- εκχύλισμα βοδινού κρέατος (5.5%)
- μαλτοδεξτρίνη σίτου
- καραμελωμένη ζάχαρη
- μαϊντανός
- καρότο, κρεμμύδι σε σκόνη, μοσχοκάρυδο
- αρωματικές ύλες (περιέχουν σέλινο)
- γλουταμινικό νάτριο : ασφαλές και μελετημένο ενισχυτικό γεύσης, συντίθεται και στον οργανισμό
- ινοσινικό νάτριο : Ε631 : επικίνδυνο για παιδιά και σε μεγάλες ποσότητες για άτομα με άσθμα
- γουανιλικό νάτριο : Ε627 : παρομοίως με Ε631
- εκχύλισμα βοδινού κρέατος : με ποιές διαδικασίες; σίγουρα χημικές, μπορεί και απλά λίπη κρεάτων
- αρωματικές ύλες (έτσι αόριστα; κάτι βρωμάει εδώ και δεν είναι τα πόδια μου)
https://www.geocities.com/ixspyropoulos/E.htm
https://www.bikenet.gr/archive/index.php?action=printpage;topic=6135.0
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος


Βασικά απορώ πως το ινοσινικό νάτριο είναι με ίδιο με το ινοσινικό δινάτριο (Ε631) αλλά όπως και να έχει βλέπω εδώ:Για τους κύβους, πήγα στο ντουλάπι και παραθέτω τα συστατικά ενός κύβου knorr "Ζωμός βοδινού" :
bold-αρισμένα :
- Αλάτι, μερικώς υδρογονωμένα φυτικά λίπη και έλαια
- ενισχυτικά γεύσης : γλουταμινικό μονονάτριο, ινοσινικό νάτριο, γουανιλικό νάτριο
- άμυλο
- εκχύλισμα βοδινού κρέατος (5.5%)
- μαλτοδεξτρίνη σίτου
- καραμελωμένη ζάχαρη
- μαϊντανός
- καρότο, κρεμμύδι σε σκόνη, μοσχοκάρυδο
- αρωματικές ύλες (περιέχουν σέλινο)
Σελίδες με πληροφορίες για τα Ε :
- γλουταμινικό νάτριο : ασφαλές και μελετημένο ενισχυτικό γεύσης, συντίθεται και στον οργανισμό
- ινοσινικό νάτριο : Ε631 : επικίνδυνο για παιδιά και σε μεγάλες ποσότητες για άτομα με άσθμα
- γουανιλικό νάτριο : Ε627 : παρομοίως με Ε631
- εκχύλισμα βοδινού κρέατος : με ποιές διαδικασίες; σίγουρα χημικές, μπορεί και απλά λίπη κρεάτων
- αρωματικές ύλες (έτσι αόριστα; κάτι βρωμάει εδώ και δεν είναι τα πόδια μου)
https://www.geocities.com/ixspyropoulos/E.htm
https://www.bikenet.gr/archive/index.php?action=printpage;topic=6135.0
Οπότε δεν είναι ότι απαγορεύεται για όλα τα παιδιά, θα είχε βουίξει ο κόσμος. Δεν είναι σωστό για παιδιά κάτω των 3 μηνών. Ποιος δίνει έτσι κι αλλιώς φαγητά με κύβο Knor σε τέτοια παιδιά;Προϊόντα:
Χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα.
Ανώτατο όριο καθημερινής λήψης (ADI ):
Δεν έχει καθοριστεί. Τα ινοσινικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που προορίζονται για παιδιά κάτω των 12 εβδομάδων.
Παρενέργειες:
Οι ασθματικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το ινοσινικό οξύ και τα ινοσινικά άλατα . Επειδή τα ινοσινικά άλατα μεταβολίζονται σε πουρίνες, πρέπει να αποφεύγονται από ανθρώπους που υποφέρουν από αρθρίτιδα. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι τόσο μικρές που δεν πρέπει να αναμένονται παρενέργειες.

Για το γουανιλικό νάτριο (Ε627) επίσης:
Βασικά, έτσι όπως τα παρέθεσες, τρόμαξα. Λέω εγώ τόσα χρόνια τρώω φαγητά με τέτοιους κύβους και συνεχίζω να χρησιμοποιώ. Σαφώς και η πληροφορία ήταν χρήσιμη, αλλά ήσουν κάπως υπερβολική, πόσο μάλλον στην έκφραση "συμπυκνωμένος καρκίνος".Προϊόντα:
Πολλά διαφορετικά προϊόντα.
Ανώτατο όριο καθημερινής λήψης (ADI ):
Δεν έχει καθοριστεί. Τα γουαλινικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που προορίζονται για παιδιά κάτω των 12 εβδομάδων.
Παρενέργειες:
Οι ασθματικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το γουαλινικό οξύ και τα γουαλινικά άλατα. Επειδή τα γουαλινικά άλατα μεταβολίζονται σε πουρίνες, πρέπει να αποφεύγονται από ανθρώπους που υποφέρουν από αρθρίτιδα. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις που χρησιμοποιούνται είναι τόσο μικρές που δεν πρέπει να αναμένονται παρενέργειες.

Υπάρχει λόγος λοιπόν που είναι συμπυκνωμένος καρκίνος; Εσύ δηλαδή ως μέλλουσα γιατρός, πως το εξηγείς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


εγώ δεν χρησιμοποιώ κύβους... στην ουσία ειναι αχρηστοι αν βάλεις όλα τα καλα που μας προσφέρει η φύση... μπαχάρια- αρωματικά φυτά κτλ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος


Μα τι είναι καρκινοβόμβα και από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό;Αν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα ρε συ fandago ούτε εγώ θα είχα τις καρκινοβόμβες στο ντουλάπι μου![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος


Για συνοδευτικό προτείνω πουρέ ή πατατες φούρνου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος


Ρυζάκι λέει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioakos
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος



μοσχαράκι με λαχανικά
Υλικά :
- 1.000 - 1.250 γραμ. μοσχάρι(σε μερίδες)
- 1 κιλό μικρές πατατούλες
- 4-5 καρότα
- 2-3 κολοκυθάκια(προαιρετικά)
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- μαϊντανό
Τώρα διαβάστε τα εξής:
1. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε στο σχήμα που επιθυμείτε.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά,
να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζεται το κρέας.
"Σβήνετε" με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι
να μαλακώσει καλά το κρέας.
3. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά,
αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ρίγανη και προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, χωρίς πολλά υγρά.
4. Σερβίρετε σε μερίδες και εάν θέλετε πασπαλίζετε με πιπέρι και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Tips:
Συνοδεύεται επίσης με ρύζι πιλάφι. (δεν πιστεύω να μην ξέρετε να κάνετε πιλάφι)
Λίγο λευκό ξηρό κρασί, θα δώσει στο φαγητό ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.
Αυτά από εμένα... τώρα λέω να πάω να μαγειρέψω μια τέλεια μακαρονάδα με
καρμπονάρα γιατί κάτι πρέπει να φάμε και εμείς.... η ώρα είναι 12:00 και
άρχισα να πεινάω επικίνδυνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μελιώ
Δραστήριο μέλος


Το ρολό κοτόπουλο γίνεται υπέροχο στο φούρνο με πατάτες γιατί μπορείς αν το ψήσεις σωστά να γίνει και ζουμερό αλλά και κρατσανιστό το περίβλημά του – μιαμις !!

Οπότε προτείνω φούρνο με δύο επιλογές που εγώ συνήθως κάνω
1) με λεμόνι και λευκό κρασί
2) με κονιάκι και χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Η 1η επιλογή το κάνει κλασσικό η 2η είναι πολύ νόστιμη και πρωτότυπη αλλά χωρίς να είναι ακραία του τύπου – βυσσινάδα με σαρδέλες .

Το μυστικό για να μη γίνει στεγνό όπως και σε όλα τα ψητά φούρνου είναι να έχουν αρκετό ζουμί μέσα στο ταψί ώστε συχνά-πυκνά να το περιχύνεις με αυτό καθώς και το να το φέρνεις τούμπα πολλές φορές μέχρι να το ζαλίσεις
Θέλω να πω κάτι για τα κνορ δεν ξέρω κατά πόσον είναι καρκινογόνα το σίγουρο είναι πως έχουν έψιλον και όσο να πεις καλό είναι να τα αποφεύγουμε αφού ακόμα δεν έχουμε μακροχρόνιες έρευνες για αυτά .
Εμένα αυτό που μου τη δίνει σε αυτά είναι ότι όλα τα φαγητά έχουν την ίδια γεύση είτε τρως φασολάκια είτε μακαρόνια με κρεας έχουν το ίδιο άρωμα και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ .
Ακολούθησα τις συμβουλές μιας φίλης μου οικολόγας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Όσο ρολό περισσέψει το κόβεις σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζεις ένα μεγάλο κρεμμύδι για λίγο και ρίχνεις μέσα ένα κουτί ντοματάκια. Αφού βράσει για λίγο, ρίχνεις τα κομματάκια ρολού μαζί με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο ρίγανη αν θες. Τα αφήνεις να βράσουν και μετά ρίχνεις μια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά. Γίνεται κόλαση, ειδικά με γκούντα από πάνω ως τριμένο τυρί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.