Υγιεινή διατροφή

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,298 μηνύματα.
Τόσοι όσοι και οι μοναχοί του Αγίου Όρους που σηκώνονται στις 3πμ και κάνουν όλο το πρωί χειρωνακτική εργασία, και τρώνε πολύ λιτά ανά 12ωρο (και αν), κάθε μέρα, χωρίς κρέας όλο τον χρόνο.
Μάλλον αυτούς βέβαια τους προσέχει ο καλός Θεούλης. Και τους μεν και τους δε. :popeanim:

Ολο και καποιος βεβηλος θα υπαρχει που θα κατεβαινει για κανα τυλιχτο ή θα κρυβει τιποτα απο τους αλλους :laugh: .

No much experience but,εχω την αισθηση οτι η διατροφη ξεχωριζει απο οργανισμο σε οργανισμο οπως πολυ σωστα ειπωθηκε.
Εξαρταται απο την υπαρχουσα φυσικη κατασταση,προβληματα υγειας κ.α. .Καποιος μπορει να ειναι αλλεργικος σε κατι ας πουμε,δεν μπορει να ειναι μεσα στην διατροφη του αυτο . Αλλος μπορει να φουσκωνει εαν τρωει μεγαλα γευματα ενω αλλος να πρεπει να φαει ψυγειο ολοκληρο αλλιως να μην νιωθει καλα . Ωστοσο οπως αναφερθηκε ηδη ακομα και εαν πραγματι γινει προσπαθεια να διατηρηθει ενα προγραμμα αυτο δεν ειναι παντα εφικτο . Εμεις ας πουμε στην σχολη ετσι οπως εχουν το προγραμμα μπορει να χτυπησουμε και 8ωρο ή και 10ωρο σερι μαθηματων χωρις κενο. Αλλοι εχουν την δουλεια.Αλλα ας πουμε οτι βρισκεις και χρονο να φας. Οι πιθανοτητες ειναι οτι δεν θα παρεις σπιτικο φαι γιατι δεν θα εχεις χρονο να φας .

Τα medical papers δεν μου ειναι οικεια αλλα φανταζομαι ισχυουν καποιες κοινες αρχες . Πρωτα απο ολα οτι ο σκοπος τους δεν ειναι η αποκαλυψη καποιας τρομερης ιδεας για την θεραπεια μιας ασθενειας . Προφανως και υπαρχουν πολλες τετοιες ερευνες που εχουν εξελιχθει ετσι αλλα δεν ειναι ο κυριος σκοπος μιας μελετης αυτος μονο. Αντιθετα ειναι μια προσπαθεια για την αναπτυξη του λεγομενου επιστημονικου διαλογου(και η χαρα του παιδιου-ερευνητη μην πω :hehe:). Η θεωρια απο την εφαρμογη διαφερει οπως ειναι γνωστο . Ειναι αλλο να ειμαστε σε ενα δωματιο και να πεταει ο καθενας ιδεες και αλλο να τα βαλεις στην πραξη(ποσο μαλλον οταν εμπλεκονται ανθρωπινες ζωες). Υπαρχουν ενα σωρο τεχνικες λεπτομερειες που πρεπει να ελεγχθουν και φυσικα δεν ειναι δυνατο να υπαρχουν σκοτεινα σημεια ουτε αοριστες ερωτησεις ως προς την εφαρμογη,αλλα νουμερα και πολλοι υπολογισμοι.Ειδικα το τελευταιο μπορει να ειναι αρκετα βαρετη διαδικασια αλλα αυτο ειναι που κανει ενα paper valuable και αξιοπιστο ,ειδαλλως οτι και να ισχυριζεσαι ειναι αχρηστο για εφαρμογη σε μεγαλη κλιμακα,η αξιοπιστια και η λεπτομερεια ειναι το παν,ο διαβολος λενε σε αυτην κρυβεται. Γι'αυτο τον λογο καποια papers ειναι επιφυλακτικα . Υπαρχουν φαρμακα που θα μπορουσαν να θεραπευσουν πολλες ανιατες ασθενειες,αλλα θα σκοτωναν αλλους τοσους. Δεν μπορει κανεις να ειναι απολυτα σιγουρος,και επομενως ποτε δεν καταληγουν στα "ραφια" ορισμενες λυσεις ακομα και εαν εχουν μελετηθει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δεν είχα ιδέα ότι αυτό είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα και μερικοί το εφαρμόζουν (πχ ο χάκερ). Για αρχή δεν κάνω την αυθεντία σε ένα θέμα που δεν γνωρίζω αλλά διαβάζω τι έχουν να πουν αυτοί που το ξέρουν καλύτερα και το εφαρμόζουν. Εγώ σε γενικές γραμμές δεν τρώω πρωινό οπότε μπορεί ότι γεύμα κάνω την ημέρα να είναι από τις 2 το μεσημέρι μέχρι κάποια στιγμή το βράδυ. Χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο πρόγραμμα, μόνο στο γεγονός ότι αναγουλιάζω με τα φαγητά το πρωί οπότε δεν μπορώ να φάω. Επίσης λόγω σχολής που έχω περάσει πολλές μέρες στα βουνά έκανα πάρα πολλά χιλιόμετρα πορείες κουβαλώντας βάρος ανεβαίνοντας ανηφόρες και όλες αυτές τις φορές με το ζόρι έτρωγα από κανένα μπισκότο γιατί οτιδήποτε άλλο θα με βάραινε. Ούτε κόλλησα ποτέ στο δρόμο ούτε έπεσα κάτω (όχι μόνο εγώ σχεδόν κανένας δεν έτρωγε μόνο τα νερά κατέβαιναν ποτάμι).
Αυτό που σε λένε σελίδες τώρα είναι ότι ένα πρόγραμμα διατροφής πχ το δικό σου μπορεί να είναι καλό και να βολεύει πολύ κόσμο αλλά αντίστοιχα υπάρχουν άλλα προγράμματα που βολεύουν άλλο τόσο κόσμο. Κανένα από τα δύο δεν καθιστά το άλλο λάθος. Θα μπορούσες απλώς να το αποδεχτείς αντί να προσπαθείς να βγάλεις τρελό τον χάκερ.
Εγώ με τα 3 γεύματα τη μέρα όλα μου είναι κομπλέ ούτε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που αρρώστησα και είμαι αιμοδότης οπότε φαντάζομαι μπορώ να πω για τον εαυτό μου ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα και να μη με βγάλεις άρρωστη.

υγ/διόρθωση1: όσο είχα καθημερινά τη σχολή το κανονικό γεύμα μου πλην από κανένα φαγητό του ποδαριού από έξω ήταν κάπου στις 5-8 ανάλογα το σχόλασμα. Πάλι δεν πέθανα.
υγ/διόρθωση2 είμαι 50 κιλά ανθρωπάκι δεν το έκανα για να αδυνατίσω


Ο Χάκερ ειπε να μεινει κάποιος ακομα και 48 ωρες νηστικος. Με αυτο δεν συμφώνησα. Την παιρνετε πολυ βαριά την διαφωνια σε αυτο το φορουμ αυτο εχω διαπιστωσει :loltooth: μηπως πρέπει να χαλαρώσουμε λιγο;;;


τις γνωριμιες τις βλέπατε με κακο μάτι , την διαφωνια επισης δεν έγινε και τίποτα αμα διαφωνησουμε σε κάτι.

Ποια απο τις 2 εισαι στη φωτο αυτη που χαμογελάει ή η άλλη πισω η υποχθονια; :loltooth:


ΥΓ Γενικά δεν συμφωνώ να μενει πολλές ωρες το στομάχι άδειο. Και ειδικα αυτο που ειπώθηκε γιατι ειπώθηκαν και πολλα οτι δεν προλαβαινουν ουτε να φάνε κάποιοι ε εντάξει το τερματισαμε. Στα ορυχεια δουλευουμε ;;; :loltooth:


Αφου ετσι και αλλιως δεν θα συμφωνουσα με αυτο τον τροπο ζωής ποτέ δηλαδη να δουλευει κάποιος τοσο πολύ και να μην έχει χρονο ουτε να φάει ουτε να δει φιλαράκια του μετά ουτε να βγει να κανει χαβαλέ. Κακομοιριά ειναι αυτο. Μου θυμιζει έναν φιλο που ολο μας έλεγε εχω δουλεια και εχω δουλειά ερχοτανε βολτα 9-11 αυστηρά λες και ειμασταν σε μαθημα φροντιστηριου. Καλα κρασιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.


Παραθέτω και ένα βιντεο του κώστα τον οποιο παρακολουθω που και που γιατι ειναι ωραιος και εχει κάνει τρελή δουλειά με το body building.

σΤΟ 3 : 38 TOY binteo απαντάει για την διαλειμματική νηστεια που συζητάτε εδώ. Απο ενα σημειο και μετά ο μεταβολισμος φρενάρει....



Nα και μια προπονηση του



https://www.youtube.com/watch?v=UycWJ4qsLoI


θα μπορουσε να βγάλει κάποιος τέτοια προπονηση οντας τοσες ωρες νηστικος ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.


Ο διάσημος youtuber Παναγιώτης Μίλας κάνει το Project από Ζημαρούλη σε Σούπερ Ήρωα (πριν για 2 μήνες χάλασε το σώμα του και από super ήρωας έγινε ζημαρούλης).

Συγκεκριμένα το πρωινό του μετά από προπόνηση σε ποδήλατο αποτελείται απο πρωτεΐνησκονη επίσης το γεύμα συνοδεύεται, και από μια μπανανούλα. Στην συνέχεια τρώει μπρόκολο και μπιφτέκια από κοτόπουλο 2 φορές την ημέρα. Απόγευμα πριν πάει στο γυμναστήριο τρώει ψημένη πατάτα (πηγή υδατάνθρακα). Τρώει μπρόκολο και μπιφτεκάκι και το βράδυ μια πρωτείνη.

Τις ημέρες που δεν έχει προπόνηση μειώνει τους υδατάνθρακες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
@fockos και πάλι αυτος 5 γευματα κάνει αλλα ειναι ολα πολυ χαμηλά σε θερμιδες. Υπολογιζω ολο το προγραμμα να μην ξεπερνάει τις 1200 θερμιδες. Τρομακτικά λιγο. Και πάλι δεν συμφωνώ. Εγω οταν έκανα διαιτα και ειχα αδυνατισει αρκετά πριν κανα 2 χρονια ήμουν στις 1800 θερμιδες ποτέ τοσο κάτω. Μην ξεχναμε οτι ο υγιεινος τρόπος να χάνεις κιλα ειναι το πολύ 1.5 κιλο την εβδομάδα. Προσωπικά δεν θα έχανα πάνω απο 3-4 κιλά το μήνα.

Στο μεταξυ ρε φιλε δεν μπορω να καταλαβω πως κάποιοι μπορουν να τρωνε πιτσες και σουβλάκια επι 3-4 μήνες οπως αυτος και καθε μέρα. Εγω την 4η μέρα θα ειχα μπουχτησει (το χω κάνει) το μεγαλυτερο που το κράτησα με την σαβουρα ηταν μια βδομάδα.

Μετα άρχισα να έχω φουσκώματα , να μου πέφτει βαρυ το φαγητο να μη μπορω να πάρω τα ποδια μου και βεβαια να νιώθω ψυχολογικά χάλια. Σαν σάπιος ένιωθα. Δεν μπορουσα με τιποτα να μεινω σε αυτο το μοτιβο οποτε επανηλθα.

Προτιμω αυτο που θα με πιάσει ενα βράδυ 1 φορά τις 10 μέρες και θα πάω να κτυπησω μια κρέπα ή μια πιτσα τις προαλλες σηκωθηκα απο τον ύπνο το απογευμα και ηθελα τοσο πολυ γλυκο πήγα και πηρα 2 τομπλερον απο το σουπερ μάρκετ και τις τσάκισα. Ως εκει. Μετα επανήλθα. Αλλα ηταν πολυ ωραιο ... αυτο το μοτιβο που αφηνεις να σου λειψει η σοκολάτα !

Οχι καθε μερα ειναι σαπιλα δεν το μπορω πλέον.


Καταρχην οταν έτρωγα για πρωϊνο κρουασάν μετα απο λιγο ειχα φουσκωμα και υπνηλια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
. Μην ξεχναμε οτι ο υγιεινος τρόπος να χάνεις κιλα ειναι το πολύ 1.5 κιλο την εβδομάδα.



λολ γιατί αν χάσεις παραπάνω τι παθαίνεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Διαβάζοντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει fasting μια περίοδο της ζωής μου before it was cool! Εν τέλει, βέβαια, τα 4-5 μικρά γεύματα (συν περπάτημα πριν τον ύπνο) ήταν αυτά που με βοήθησαν σχετικά με τα θέματα που έχω με το στομάχι μου. Τέλος πάντων, αυτό που με προβληματίζει με το fasting είναι κατά πόσο μπορείς να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός ανά ημέρα. Και με προβληματίζει ακόμα περισσότερο γιατί έχω διαβάσει για βέλτιστους συνδυασμούς και προτεινόμενες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των γευμάτων, όχι τόσο για τις θερμίδες αλλά για να απορροφήσει καλύτερα ο οργανισμός τα στοιχεία από την κάθε τροφή. Όχι ότι τα πολλά γεύματα είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, απλά μού φαίνεται πιο εύκολο να διαχειριστεί κάποιος και αυτή την παράμετρο (της βελτιστοποίησης).

Παρόμοια ερώτηση είχα κάνει και παλαιότερα στο ίδιο θέμα σχετικά με την διατροφή που ακολουθούν όσοι θέλουν να "χτίσουν" μυείς: Κατά πόσο, εκτός από την αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνη ( ; ), λαμβάνει υπόψιν και τις ημερήσιες ανάγκες για άλλα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.λπ. Αλλά με γράψατε. :P

λολ γιατί αν χάσεις παραπάνω τι παθαίνεις?

Κρεμάς. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Διαβάζοντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει fasting μια περίοδο της ζωής μου before it was cool! Εν τέλει, βέβαια, τα 4-5 μικρά γεύματα (συν περπάτημα πριν τον ύπνο) ήταν αυτά που με βοήθησαν σχετικά με τα θέματα που έχω με το στομάχι μου. Τέλος πάντων, αυτό που με προβληματίζει με το fasting είναι κατά πόσο μπορείς να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός ανά ημέρα. Και με προβληματίζει ακόμα περισσότερο γιατί έχω διαβάσει για βέλτιστους συνδυασμούς και προτεινόμενες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των γευμάτων, όχι τόσο για τις θερμίδες αλλά για να απορροφήσει καλύτερα ο οργανισμός τα στοιχεία από την κάθε τροφή. Όχι ότι τα πολλά γεύματα είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, απλά μού φαίνεται πιο εύκολο να διαχειριστεί κάποιος και αυτή την παράμετρο (της βελτιστοποίησης).

Παρόμοια ερώτηση είχα κάνει και παλαιότερα στο ίδιο θέμα σχετικά με την διατροφή που ακολουθούν όσοι θέλουν να "χτίσουν" μυείς: Κατά πόσο, εκτός από την αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνη ( ; ), λαμβάνει υπόψιν και τις ημερήσιες ανάγκες για άλλα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.λπ. Αλλά με γράψατε. :P



Κρεμάς. :P


Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να παράγει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αν έπρεπε να κάνουμε ισορροπημένο γεύμα κάθε μέρα για να μην πεθάνουμε θα είχαμε εξαφανιστεί σαν είδους προ πολλού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
λολ γιατί αν χάσεις παραπάνω τι παθαίνεις?


Που να ξέρω μηπως ειμαι γιατρος; εσυ τι νομιζεις ειναι ο οργανισμος άντε οποτε θέλουμε τον αφηνουμε νηστικο 3 μέρες και οποτε θέλουμε τον πλακώνουμε στο φαγητο;

Eγραψα και πριν. Απο το να χαλάσεις το στομάχι σου μέχρι να κρεμάσεις οπως ειπε η SkyBlu και μολις κρεμάσεις και γινεις ζελεδάκι (μην κοιτάς αυτον) αυτος πιο πριν ηταν χρονια στα γυμναστηρια ξαναλέω.... και οταν έχεις φτιάξει μυς ο οργανισμος "θυμάται" και ξαναξεκινάει απο το σημειο που ειχε μεινει. Αυτος δεν κρεμάει διοτι κάτω απο το λίπος έχει μυς. Δεν έχει ζελέ. Για τον Μηλά λέω που ειναι 42 χρονων αλλα ασχολειται πολλά χρονια.


Το πιο απλο ειναι να κρεμάσεις το πιο καταστροφικο ειναι να χαλάσεις τις ορμονες σου και να έχεις χάλια εξετάσεις αιματος.

Διαβάζοντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει fasting μια περίοδο της ζωής μου before it was cool! Εν τέλει, βέβαια, τα 4-5 μικρά γεύματα (συν περπάτημα πριν τον ύπνο) ήταν αυτά που με βοήθησαν σχετικά με τα θέματα που έχω με το στομάχι μου. Τέλος πάντων, αυτό που με προβληματίζει με το fasting είναι κατά πόσο μπορείς να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός ανά ημέρα. Και με προβληματίζει ακόμα περισσότερο γιατί έχω διαβάσει για βέλτιστους συνδυασμούς και προτεινόμενες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των γευμάτων, όχι τόσο για τις θερμίδες αλλά για να απορροφήσει καλύτερα ο οργανισμός τα στοιχεία από την κάθε τροφή. Όχι ότι τα πολλά γεύματα είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, απλά μού φαίνεται πιο εύκολο να διαχειριστεί κάποιος και αυτή την παράμετρο (της βελτιστοποίησης).

Παρόμοια ερώτηση είχα κάνει και παλαιότερα στο ίδιο θέμα σχετικά με την διατροφή που ακολουθούν όσοι θέλουν να "χτίσουν" μυείς: Κατά πόσο, εκτός από την αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνη ( ; ), λαμβάνει υπόψιν και τις ημερήσιες ανάγκες για άλλα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.λπ. Αλλά με γράψατε. :P

Μπράβο αυτο ακριβως! Πολυ καλή προσεγγιση. Συμφωνουμε απόλυτα.

Και θέματα να μην έχεις με το στομάχι σου θα τα αποκτησεις αν τρώς

-βιαστικα
-στο ποδι
-μετά πας να ξαπλωσεις
-ή εισαι ολη μέρα νηστικος και φορτώνεις ξαφνικά το στομάχι σου
με ενα μεγάλο γευμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Που να ξέρω μηπως ειμαι γιατρος;

Καλά εσύ πριν δε θα έκανες ιατρικό μάθημα στην Ερινύς και δήλωνες εξπέρ περί στομαχικών κοίλων και άλλα ιατρικά κοκοψόψαρα?
Με απογοητεύεις περίμενα περισσότερα από εσένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Καλά εσύ πριν δε θα έκανες ιατρικό μάθημα στην Ερινύς και δήλωνες εξπέρ περί στομαχικών κοίλων και άλλα ιατρικά κοκοψόψαρα?
Με απογοητεύεις περίμενα περισσότερα από εσένα.


Θα ανέβαζα καμια φωτο αλλα επειδη δεν ανεβάζει κανεις σας θα με περάσετε για ψώνιο πάλι.


Ειναι και μετά τις 12 οι ανήλικοι έχουνε πάει για ύπνο.



Ανεβασε και εσυ καμια να δουμε τι επιδραση έχουν οι διαιτες σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε θέλω να γίνω κι εγώ meme ρε μαν στο στεκι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δε θέλω να γίνω κι εγώ meme ρε μαν στο στεκι.


Να πεις στον κοσμο οτι εγω έκανα αυτη την διαιτα και έγινα έτσι. Κοιταξτε με τι ωραιος που ειμαι. Εκανα κατι σωστο και αποτελεσματικο και να τα αποτελεσματα. Γιατι κακο ειναι να ανεβάσει κάποιος ή κάποια μια φωτο με την εξελιξη τους;


ισα ισα αμα το αποτελεσμα ειναι καλο πειθεις και άλλους να το ακολουθησουν. Γιατι μου κανει εντυπωση πως μπορει να γινει κάποιος με μια τέτοια διαιτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχεις δίκιο θα το σκεφτώ σοβαρά.

Απλά έχεις ανεβάσει το πήχη αρκετά και με πιάνει κόμπλεξ κατωτερότητας. Στο μόνο που σε δίνω είναι στη τρίχα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Έχεις δίκιο θα το σκεφτώ σοβαρά.

Απλά έχεις ανεβάσει το πήχη αρκετά και με πιάνει κόμπλεξ κατωτερότητας. Στο μόνο που σε δίνω είναι στη τρίχα.


Δεν ήταν τριχα ηταν η σκιά απο την κάμερα.


Και επειδη εγω δεν έχω κόμπλεξ κατωτερότητας :

https://ibb.co/KXFCcFd

φανερώνομαι δεν έχω πρόβλημα απο την κριτική. Άλλοι κ άλλες κρύβονται ;)


ΕΙΝΑΙ λιγο πιο παλιά βεβαια που ήμουν μετά απο διαιτα - στα πιο αδύνατα μου- (την κανονική οχι την φάστ να χάσεις 30 κιλά σε 1 βδομάδα και να στραβώσεις).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Δέχομαι με δυσπιστία τις απόψεις που λένε ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι έτρωγαν ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δεν έχω τα προσόντα να τις κρίνω αυτές τις απόψεις. Δεν είμαι παλαιοντολόγος η κάτι παρόμοιο. Ωστόσο μπορώ να κάνω την δική μου έρευνα για να κρίνω τον ισχυρισμό κάποιου σύμφωνα με τα στοιχειά που θα βρω και θα αξιολογήσω. Ωστόσο από την λίγη έρευνα που έκανα είδα πως δεν είμαστε σίγουροι για το τι έτρωγαν και σε τι συχνότητα οι προγονοί μας. Σίγουρα δεν έτρωγαν μόνο κρέας αλλά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Οπότε αν δεν έβρισκαν κυνήγι να φάνε κάποιο ζώο θα έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα δεν θα ψοφούσαν της πείνας ως που να ξαναβρούν κρέας. Για να μιλήσω και με πηγές. Μια πηγή αναφέρει: Υποθέτεται ότι η παλαιολιθική δίαιτα περιλάμβανε 1.65-1.9 κιλά φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα (S. Boyd Eaton; Stanley B. Eaton III; Andrew J. Sinclair; Loren Cordain; Neil J. Mann (1998). Dietary intake of long-chain polyunsaturated fatty acids during the Paleolithic (PDF). World Rev Nutr Diet. World Review of Nutrition and Dietetics. 83. pp. 12–23. CiteSeerX 10.1.1.691.6953. doi:10.1159/000059672. ISBN 978-3-8055-6694-0. PMID 9648501. Archived from the original (PDF) on 2015-05-09. Retrieved 2014-06-14.) (https://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic#cite_note-112) Ο ισχυρισμός ότι ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να τρώει μη συχνά γεύματα μου φαίνεται τρομερά λάθος. Πιο σωστό θα ήταν να πούμε οτί οι προγονοί μας συνήθιζαν να τρώνε κρέας σπάνια. Όχι να τρώνε γενικά σπάνια. Αν ακολουθήσουμε αυτόν τον συλλογισμό μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας κάνει κακό η συχνή κατανάλωση κρέατος. Γενικά καλό είναι ότι μας λένε,να ακολουθήσουμε μία δίαιτα πχ, να το ψάχνουμε προσωπικά για να επιβεβαιώσουμε από την δική μας έρευνα αν είναι σωστό η λάθος η αν ταιριάζει σε εμάς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πες μας γιατί μας κάνει κακό να τρώμε συχνά κρέας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Γιατι τα περισσοτερα κρέατα και ειδικα τα κοτοπουλα ειναι τιγκα στις ορμονες. Και αυτο στο λέει κάποιος που χθες εφαγε μπιφτέκια και σημερα θα φάει φιλετο κοτοπουλο και αυγά τρωω κάθε μέρα.

Την ζωϊκη πρωτεϊνη μπορεις να την λάβεις και απο συνδυασμους οπως ρυζι + φασολια , ρυζι+ρεβυθια (η λεγομενη πληρης πρωτεϊνη με τα 9 αμινοξέα).

Προσωπικα τα λατρευω τα ρεβυθια και το ρυζι και τα φασολια. Ειδικα με μια καλή λαχανοσαλάτα με λιγο ξυδι ειναι τέλειο.


Η εποχη των προγονων μας οπως εγραψα και χθες ή προχθες δεν έχει καμια σχέση με την δική μας. Τοτε δεν ηταν τοσο βιομηχανοποιημένα τα πράγματα. Πάρε παράδειγμα τα δημητριακα "φιτνεσ'' που έχουνε στα ράφια. Προφανως και δεν ειναι για διατροφη επειδη κάποιοι κοροϊδευουν την βρωμη.


Η βρωμη το λεγομενο κουάκερ έχει στα 60γρ υδατάνθρα μολις 1γρ σάκχαρα δηλαδη έχει υποστει την λιγοτερη επεξεργασια σε αντιθεση με τα "φιτνεσ" εκ των οποιων απο τα 26γρ σακχαρα αν θυμαμαι καλα τα 22 ειναι ζάχαρη.


το βασικο μου πρωϊνο σχεδον ΚΑΘΕ μα κάθε πρωί ειναι γιαουρτι 2% με 100γρ βρώμη + κανέλα + μέλι + σταφιδες. Πραγματικα αν το ανακατέψεις λιγο ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε άλλο μουσλι. Για μένα.


Αυτο βασικα ειναι το 2ο γευμα το 1ο ειναι μια μπανανα ή ενα μηλο για να προετοιμάσει το στομάχι σιγα σιγα μετα απο την παρατεταμένη νηστεια την ώρα του ύπνου να ξεκινησει! Την μέρα του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Πες μας γιατί μας κάνει κακό να τρώμε συχνά κρέας.
Ίσως έπρεπε να γίνω πιο συγκεκριμένος και έχεις δίκιο. Αναφέρομαι σε επεξεργασμένα και κόκκινα κρέατα.
Έρευνα που έγινε από την σχολή δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Harvard βρήκε ότι ακόμα και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου. https://www.hsph.harvard.edu/news/p...of-total-cardiovascular-and-cancer-mortality/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/cutting-red-meat-for-a-longer-life
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483430/
Όσο αφορά τα επεξεργασμένα κρέατα είναι αναγνωρισμένο καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Στην ίδια κατηγορία που είναι και το κάπνισμα δηλαδή.
https://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
Να μην μιλήσω για ορμόνες, αντιβιοτικά, μόλυνση του περιβάλλοντος και δεν συμμαζεύεται. Φυσικά ο καθένας επιλέγει για τον εαυτό του τι θα τρώει, κάθε ποτέ και πόσο θα τρώει. Είναι απολύτως σεβαστό. Μόνο να μην είμαστε απόλυτοι.

Όσο αφορά πόσο κρέας, φρούτα, λαχανικά και πόσο συχνά να τρώει κάποιος η άποψη μου είναι καλύτερα να εμπιστευτεί έγκυρες, επιστημονικές πηγές. Όχι μία μόνο να κάνει έρευνα σε πολλές επιστημονικές πηγές και να καταλήξει στην δική του άποψη. Μια καλή αρχή είναι εδώ. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-eating-pyramid/
Για παράδειγμα προτείνουν να τρως και φρούτα ενώ εδώ μέσα διάβασα ότι κάποιος τα θεωρεί πεταμένα λεφτά και ότι δεν προσφέρουν κάτι. Σέβομαι κάθε άποψη. Αλλά προφανώς για μένα, ένα πανεπιστήμιο ξέρει περισσότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για τις ορμόνες συμφωνώ απόλυτα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι και όλα τα υπόλοιπα, φρούτα, λαχανικά, όσπρια είναι τίγκα στα τεχνητά λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, όπως και όλα σχεδόν τα ψάρια και θαλασσινά προέρχονται από μολυσμένες θάλασσες. Για να φας πλέον υγιεινά ο μόνος τρόπος είναι να μένεις σε καλύβα 400χλμ μακρυά από το πολιτισμό με κατσίκες και να καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά. Τα βιολογικά επίσης δεν είναι όσο αθώα όσο νομίζουμε και όποιος ξέρει άτομα που παράγουν το γνωρίζει.

Όσο για τις καρδιοπάθειες από τη χοληστερίνη και τα κόκκινα κρέατα αυτός είναι άλλος ένας μεγάλος μύθος. Όταν κάποιος έχει αυξημένη χοληστερίνη δεν σημαίνει πως θα έχει και φραγμένες αρτηρίες. Το φράξιμο προκαλείται όταν στις αρτηρίες υπάρχει φλεγμονή και μικρορίξεις, τις οποίες η χοληστερίνη προσπαθεί να επουλώσει και ως παρενέργεια δημιουργείται η σκλήρυνση. Όποος ΔΕΝ έχει φλεγμονή δεν έχει και θέμα με τη χοληστερίνη, όσο υψηλή και να είναι. Ο λόγοι που δημιουργούνται φλεγμονές είναι οι κλασσικοί, παχυσαρκία, κάπνισμα, στρες, έλλειψη άσκησης κτλ. Καλό είναι όταν διαβάζουμε πως το Χ συνδέεται με το Ψ να ψάχνουμε και το πως συνδέονται, γιατί έτσι απλά ναι, η χοληστερίνη συνδέεται με καρδιοπάθειες.

Τα ζωικά λιπαρά επίσης δεν προκαλούν καρδιοπάθειες για τον ίδιο λόγο, και όποιος τρώει τυριά κτλ με χαμηλά λιπαρά ή βγάζει το λίπος από τα κρέατα κοροϊδεύει τον εαυτό του. Το μόνο που εξασφαλίζεις έτσι είναι λιγότερες θερμίδες τις οποίες τις εξασφαλίζεις και αλλιώς αν δεν τις θες. Τα ζωικά λιπαρά είναι επίσης απαραίτητα για την δημιουργία της τεστοστερόνης. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πρωταθλητές τρώνε κρέας. Οι βίγκαν διατροφές είναι μακράν κατώτερες. Για τα φρούτα θα γράψω αργότερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top