Διαβάζοντας το θέμα συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει fasting μια περίοδο της ζωής μου before it was cool!
Εν τέλει, βέβαια, τα 4-5 μικρά γεύματα (συν περπάτημα πριν τον ύπνο) ήταν αυτά που με βοήθησαν σχετικά με τα θέματα που έχω με το στομάχι μου. Τέλος πάντων, αυτό που με προβληματίζει με το fasting είναι κατά πόσο μπορείς να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός ανά ημέρα. Και με προβληματίζει ακόμα περισσότερο γιατί έχω διαβάσει για βέλτιστους συνδυασμούς και προτεινόμενες χρονικές αποστάσεις μεταξύ των γευμάτων, όχι τόσο για τις θερμίδες αλλά για να απορροφήσει καλύτερα ο οργανισμός τα στοιχεία από την κάθε τροφή. Όχι ότι τα πολλά γεύματα είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, απλά μού φαίνεται πιο εύκολο να διαχειριστεί κάποιος και αυτή την παράμετρο (της βελτιστοποίησης).
Παρόμοια ερώτηση είχα κάνει και παλαιότερα στο ίδιο θέμα σχετικά με την διατροφή που ακολουθούν όσοι θέλουν να "χτίσουν" μυείς: Κατά πόσο, εκτός από την αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνη ( ; ), λαμβάνει υπόψιν και τις ημερήσιες ανάγκες για άλλα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.λπ. Αλλά με γράψατε.