Υγιεινή διατροφή

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ»

Το ακούω καθημερινά στην δουλειά μου : «Η υγιεινή διατροφή κοστίζει. Τα βιολογικά προϊοντα είναι ακριβά»

Έχεις υπολογίσει ποτέ ποσά χρήματα ξοδεύεις συνολικά κάθε μήνα σε σφολιάτες , κουλούρια, σάντουιτς, αναψυκτικά, καφέδες, τσιγάρα ;

Έχεις υπολογίσει ποσά χρήματα ξοδεύεις τον χρόνο , για να καταναλώνεις κούφιες θερμίδες;

Όταν καταναλώνεις προϊόντα - σαν- τρόφιμα «επενδύεις» στην αρρώστια σου. Η ασθένεια δεν είναι μόνο μια δύσκολη κι επώδυνη κατάσταση σε ατομικό επίπεδο. Οδηγεί σε σωματική αδυναμία , απώλεια ωρών εργασίας , προσωπική απομόνωση.

Η ασθένεια ενός ανθρώπου αφορά πρωτίστως τον ίδιο, όμως αφορά και το οικογενειακό του περιβάλλον και ευρύτερα όλους μας , γιατί μια κοινωνία ασθενών δεν μπορεί να επιβιώσει .

Οι φακές , τα κολοκυθάκια , ο μαϊντανός , οι ντομάτες, τα φρούτα δεν είναι ακριβά. Είναι απαραίτητα, για να είμαστε υγιείς.

Αν δεν μπορείς να αγοράσεις τα βιολογικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιλέξεις μια ζαμπανοτυρόπιτα ,αντι για ένα παστέλι ή μια σαλάτα ( έστω με συμβατικά λαχανικά) και μια μερίδα όσπρια.

Δεν υπάρχει «φθηνό φαγητό». Υπάρχουν προϊόντα -σαν - τρόφιμα και αληθινές τροφές .

Τα πρώτα βρίσκονται σε συσκευασίες και ακόμη κι αν καταφέρεις να διαβασεις με μεγεθυντικό φακό τι περιέχουν, δεν θα καταλάβεις τίποτα γιατί απλά περιέχουν χημικές ουσίες που σου είναι παντελώς άγνωστες.

Τις αληθινές τροφές τις ξέρεις. Δεν χρειάζονται μεγεθυντικό φακό κι επεξηγήσεις.

Μετά από τόσα χρόνια σπουδών στην Ιατρική σχολή και αλλά τόσα ως ειδικευόμενοι, εμείς οι γιατροί δεν διδαχθήκαμε μια παράγραφο για τον ρόλο και την ουσία της διατροφής .

Αν εμείς ως επαγγελματίες υγειάς είμαστε σε σύγχυση , ποσό μάλλον όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, που στην εποχή των πολυεθνικών τροφίμων και φαρμάκων ,έχουν χάσει κάθε σχέση με την προετοιμασία και την παρασκευή του φαγητού και την προάσπιση της υγείας τους.

Το ακούω συνέχεια : «Δεν παίζει ρόλο η διατροφή για το τάδε νόσημα». «Τί σχέση έχει η διατροφή;». Ρωτάμε τους ασθενείς μας αν καπνίζουν , αν πίνουν αλκοόλ , αλλά η πιο ουσιαστική ερώτηση δεν υπήρξε ποτέ κομμάτι της εκπαίδευσης μας.

Δεν τρώμε για πλάκα. Τρώμε για να ζήσουμε . Το τι τρώμε καθορίζει το πως ζούμε.

Δεν υπάρχει «φθηνό junk food”. Υπάρχουν τρόφιμα και σκουπίδια .

Είμαστε ότ,τι τρώμε κι έχουμε ευθύνη για το τι τρώμε .

Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος

(Απο το φβ δημοσιευμενο)
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Συγγνωμη για την αργοπορια στις απαντησεις, πνιγομαι στη δουλεια αυτη τη περιοδο.


Δεν είναι αρκετές επειδή δεν είναι ζωικές; Δεν είναι ένας μύθος, που 'χει πλέον καταρριφθεί; Ή παίζει κάποιον ρόλο στο πόσο γρήγορα θα δει κανείς διαφορά στην μυική του αύξηση;

Το ταχινι οπως ολες οι φυτικες πρωτεινες δεν ειναι πληρης, δεν εχει ολα τα αμινοξεα που δεν μπορει να συνθεσει το σωμα μας. Αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα, ο λογος που στην συγκεκριμενη διατροφη δεν ειναι αρκετες οι πρωτεινες ειναι η ποσοτητα, ειναι λιγες σε σχεση με το συνολο των θερμιδων που θα φας. Το ταχινι ειναι εξαιρετικη πηγη λιπους αλλα ειναι 10% πρωτεινη και 75% λιπος, αν θες να φας 20γρ πρωτεινη σε ενα γευμα θα πρεπει να φας συνολικα 700 θερμιδες ταχινι που ειναι πρακτικα 3-4 κουταλιες της σουπας.

Σκέφτομαι και το γυμναστήριο που είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχεις την πρόοδο, αλλά η ιδέα ότι θα πρέπει να βασίζομαι πάντα σε κάτι για να συντηρώ αυτό που θα έχω δεν μου πολυαρέσει. Ενώ κάμψεις, έλξεις, κλπ κάνεις πρακτικά παντού.
skip leg day φαση? Σοβαρα παντως, μπορεις ανετα να γυμνασεις ολο το σωμα μονο με καλισθενικες, απλα ειναι διαδικασια αργη και θελει πολυ χρονο ανα προπονηση. Το γυμναστηριο, η τα βαρη εν πασι περιπτωση ειναι αρκετα πιο efficient.

Τωρα ο λογος που καλο ειναι να κανεις καθισματα η dead lifts* ειναι οτι προκαλουν ενδοκρινη ανταποκριση στον οργανισμο, ητοι παραγεις περισοτερα ανδρογωνα, αυξητικους παραγωντες, αυξανει η ευαισθησια στην ινσουλινη κτλ.

@GoddamnRight και εγω παλιά εκανα πολλές ασκησεις και για δικεφαλους και για τρικέφαλους αλλα πλέον προτιμω τις πολυαρθρικες γιατι ενεργοποιουν και περισσοτερο τον μεταβολισμο και παράγεται και περισσοτερη τεστο.
BE THAT AS IT MAY, το προσπαθεις και το εκτιμω αυτο, και βλεπω οτι σιγα σιγα διαβαζεις και μαθαινεις, περα απο τις μαλακιες που σου λεω μπραβο, δεν το λεω ψεματα οτι εχω εμπειρια στο χωρο, αν καποια στιγμη χρειαστεις βοηθεια σε οτιδηποτε πες.

Βαλε στοχο 1.5 φορα το σωματικο σου βαρος καθισμα η dead lift. Ακουσε με σε αυτο, οταν φτασεις εκει μπορεις να πεις οτι ξεκιναει η πολυ σοβαρη προπονηση, αν και 1.5ΣΒ ειναι παρα πολυ respectable και θα σε εχει με αξιολογο σωμα.

Αλλα σε εκλιπαρω λιγη μετριοπαθεια ρε αδερφε.

Τεστο? wink wink nudge nudge?

Αυτό ξέρω κι έχω διαβάσει κι εγώ αλλά, γράφοντας απ' τη θέση κάποιας που δεν τα 'χει δοκιμάσει και τα δύο, είπα να ρωτήσω για να μάθω, γιατί πολλοί τάσσονται σε κατάσταση VS.

Πάντως, εδώ διάβαζα ακόμα και για χορτοφαγική διατροφή που μπορεί να προσφέρει τη σωματοδομή που θέλει κάποιος. Ξαναλέω, όμως, πως δεν έχω δει τίποτα προσωπικά στην πράξη και τα γράφω και για όσους διαβάζουν και τυχαίνει να τους ενδιαφέρει. Νομίζω πως, ειδικά για κάποιον που ξεκινάει / θέλει να ξεκινήσει, αυτές οι πληροφορίες είναι το Α και το Ω για να θέσει το πλάνο του.

Θα ήθελα ν' ακούσω και την γνώμη του epote σ' αυτά.

Το αρθρο ειναι λιγακι παπαριες, ο carl lewis και ο mike tyson ειναι vegan ΤΩΡΑ οχι στα αθλητικα τους χρονια. Γινεται να εχεις αξιοπρεπες σωμα με χορτοφαγια, γενικα η χορτοφαγια ειναι ελαφρως ταλαιπωρια αλλα καλη για την υγεια και φυσικα το πλανητη.

Τον ακη τον μαζεψανε τις προαλλες μαζι με αλλους 9 (και τον μπαμπα του βασαλου) επειδη πουλαγαν αναβολικα. Just saying.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
@epote αναγνωριζω την θετική σου παροτρυνση στο προηγουμενο ποστ ως μια νέα προοπτικη για να αρχισει να βελτιώνεται η κακη κατασταση που υπήρξε μέχρι τωρα μεταξυ μας.

Στα καθισματα δεν έχω αναγκη να σηκωσω πολλά κιλα γιατι τα ποδια μου ειναι ηδη αρκετά δυνατά και χοντρα και περισσοτερο απο τον άνω κορμο έχω βάλει αρκετες φωτογραφιες και μου κανει εντύπωση που σαν να φαινεται οτι δεν το αναγνωριζεις. Οποτε ο στοχος μου ειναι περισσοτερο ο πάνω κορμος. Τα ποδια τα έχω αφησει να γυμναζονται με ποδηλατο-τρεξιμο και καθισματα (με το βάρος του σώματος).

Τα deadlifts χωρις ειδικο πάνω απο το κεφάλι μου δεν τα επιλέγω.

Γενικα το γυμναστηριο (απο οσο το έχω καταλαβει εγω) μέσα απο την εμπειρια μου (ευτυχως ως τωρα μονο 1 χειρουργειο και αυτο οχι απο τα βάρη αλλα απο δουλειά) δεξιά βουβωνοκηλη - τραβηγμα στον ώμο - επικονδυλιτιδα στο δεξι χέρι κτλπ δεν ειναι απλα πάς και σηκώνεις μπάρες με τα "ασηκωτα".

Μπορεις πολυ ευκολα να πάθεις ζημια χωρις να το καταλαβεις για αυτο τα λιγα κιλά στην αρχη ειναι ο λεγομενος "ελεγχομενος κινδυνος" θα πάθεις ένα τραβηγμα - θα μαθεις απο την μαλακια που έκανες και μετα απο 1 μηνα το πολυ θα ξαναμπεις αλλα δεν θα παθεις πχ ρηξη τένοντα ωστε να μπεις μετα απο 6 μηνες.

Πλέον για μενα το γυμναστηριο ειναι μια πολυ σοβαρη κινηση για αυτο και οταν θα γυρισω σπιτι δεν θα μου έρθει να κοπανησω πιτσες διοτι το έχω πάρει σοβαρά. Προσοχη δεν λέω οτι θα μου έρθει και απλα θα αντισταθω λέω δεν θα μου έρθει κάν.

Αρχικά ειχα τραβηγμα στον ώμο. Μέχρι που έμαθα για τις ασκησεις των στροφεων στους ώμους. Ο ώμος ειναι μια πολυ μεγαλη αρθρωση που πα ρε καραμητρο να κάνεις πιέσεις πάγκου χωρις να έχεις πιο πριν ζεστάνει τους στροφεις σου; και ομως πάνε πολλοι και μετά παραπονιούνται.

Μολις άρχισα να κάνω ζεσταμα με περιστροφικες με αλτηράκια 1-2 κιλά μου φυγανε και τα τραβηγματα και ολα (ειχε προηγηθει φυσικα 2 εβδομάδες αποχη) μετα επανηλθα διορθώνοντας αυτο που ηταν λάθος και ως δια μαγειας .... δεν με ενοχλησε ξανά ο ώμος.

Επομενη ενοχληση μετα απο κανα χρονο. Τενοντιτιδα αγκώνα στο δεξι χέρι. Γιατι; γιατι οταν κάνεις πιέσεις ωμων ειτε στρατιωτικές με μπάρα ειτε με αλτηρες ΔΕΝ τεντώνεις το χέρι. Γιατι ταλαιπωρεις την άρθρωση. Το χερι πάει μέχρι ενα σημειο (λυγισμενο) το ιδιο ισχυει και στις πιέσεις στηθους με μπάρα ειτε σε ευθυ πάγκο ειτε σε επικλινη ειτε με αλτηρες.



Το χέρι δεν τεντώνει μέχρι πάνω. Και επισης δεν φευγει κάτω ή πισω απο τους ώμους (υπερέκταση). Επισης που πάς να κάνεις ασκησεις χωρις να έχεις πιο πριν κάνει ζέσταμα στους πηχεις ! Και στον κονδυλο ! Πήχεις - κονδυλοι!Ως τωρα φαινεται να μην με ενοχλει τοσο πάλι το δεξι χέρι για να δούμε. Μηπως έφταιγε το οτι δεν έπαιρνα το αλτηράκι πριν ξεκινησω να πάω σε μια επιφάνεια και να κάνω την άσκηση που ειναι σαν να πετάς ενα μπαλάκι στο δάπεδο και να το ξαναπιάνεις. Αυτα δεν τα λενε οι γυμναστες στο γυμναστηριο οι οποιοι συνηθως βγάζουν και φασον προγραμματα - άχρηστα.


Για αυτο οταν κάνεις την άσκηση πρέπει να εισαι συγκεντρωμενος σε αυτο που κάνεις και να ψάχνεσαι και μονος σου. Το γυμναστηριο δεν ειναι χαβαλές. Εισαι κομάντο σε αποστολη! Δεν εισαι σαν τους υπολοιπους η δικη σου η ζωή έχει αλλο προγραμμα πρέπει να κοιμασαι σωστά , να μη πινεις αλκοολ , να εισαι συγκεντρωμενος στο γυμναστηριο και στρατιώτης στη διατροφη σου.

Οσο για το βάρος στις ασκήσεις. Για μενα ξεκινάει κάποιος σιγά σιγά και βλέπει. Ως εκει που νιώθει το φυσιολογικο κάψιμο και την νορμαλ κουραση. Σιγα - σιγά δεν πιέζεσαι ας αυξάνεις καθε μηνα κατα 5-10 κιλά ειναι καλά! Σβατζενέγκερ κανεις δεν γινεται με 1 χρονο προπονηση. Μαθαινεις πρώτα να κανεις σωστά την άσκηση και μετά ανεβάζεις κιλά και αφου έχει προηγηθει πολυ σωστο ζέσταμα σε ολες τις μυικες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην άσκηση πχ στις πιέσεις πάγκου ώμοι και τρικέφαλοι. Στοχος ειναι να γυμνάσεις τους μυς σου και οχι να ταλαιπωρησεις τις αρθρώσεις σου και επισης να μη φυγεις σακατεμενος απο το γυμναστηριο θέλεις εναν δυνατο μυ να τον χρησιμοποιησεις ξανά και ξανά.


Για αυτο και θέλουν χρονια ολα αυτα προσωπικα κάποιος που θα μου έλεγε οτι ξεκινάει τωρα το γυμναστηριο ο πρώτος χρονος θα ηταν τελειως προπαρασκευαστικος και εξοικειωσης με τα βάρη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει να αποφεύγουμε τα φαγητά που ξέρουμε πως κάνουν κακό στην υγεία μας αλλά να αναζητούμε ενεργά τροφές που μας ωφελούν και να προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποικιλία μπορούμε στην δίαιτά μας.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να βελτιώσεις την διατροφή σου είναι ότι σε βάθος χρόνου η λιγούρα σου για ανθυγιεινές τροφές θα μειώνεται όλο και πιο πολύ. Η αίσθηση της γεύσης σου θα αρχίσει να αλλάζει και θα βρίσκεις τα υγιεινά γεύματα και σνακς, πιο χορταστικά από τις μικρές δόσεις ζάχαρης που συνήθιζες να τρως χωρίς να το σκέφτεσαι. Είναι ένας συνεχής κύκλος - όσο καλύτερες τροφές τρως τόσο καλύτερα αισθάνεσαι και όσο καλύτερα αισθάνεσαι τόσο καλύτερες διατροφικές επιλογές κάνεις. Ο απόλυτος νικητής σε βάθος χρόνου είναι η υγειά σου.
Πηγή: Ultimate fit food, Gordon Ramsay, 2018 Κατά δική μου μετάφραση

Θεωρώ τονίζει κάτι πολύ σημαντικό ο κύριος Ramsay. Δεν είναι σωστό να λέμε πως όποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία καλόγερου και άλλα τέτοια χαζά. Γιατί είναι πραγματικά χαζομάρα να λέμε πως είμαστε κάτι ιδιαίτερο επειδή αποφεύγουμε τις ανθυγιεινές τροφές και ότι έχουμε πειθαρχία Shaolin Monk. Όλος ο τρόπος να σταματήσεις να έχεις λιγούρα για ανθυγιεινά είναι στην δεύτερη παράγραφο. Μια συνήθεια είναι και μια συνεχής εστίαση 20% στο τι να μην τρως και 80% να βρίσκεις συνέχεια καινούργιες υγιεινές επιλογές να προσθέτεις στην διατροφή σου για να μην πλήττεις.


Επίσης παίζει ρόλο πως νιώθεις για τις τροφές που τρως όπως λέει. Ο άνθρωπος λειτουργεί με το μυαλό και αντλεί ικανοποίηση από αυτό όχι μόνο από τις αισθήσεις του στο οτιδήποτε από το φαγητό μέχρι το σεξ. Εγώ για παράδειγμα δεν τρώω κρέας εδώ και 8 χρόνια τώρα. Ούτε πειθαρχία shaolin ούτε τίποτα δεν έχω. Απλά με το να μην τρώω κρέας αισθάνομαι ψυχολογικά καλά με αποτέλεσμα να μηδενίζεται η όποια γευστική απόλαυση και λιγούρα στο μυαλό μου να φάω κρέας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Πηγή: Ultimate fit food, Gordon Ramsay, 2018 Κατά δική μου μετάφραση

Θεωρώ τονίζει κάτι πολύ σημαντικό ο κύριος Ramsay. Δεν είναι σωστό να λέμε πως όποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία καλόγερου και άλλα τέτοια χαζά. Γιατί είναι πραγματικά χαζομάρα να λέμε πως είμαστε κάτι ιδιαίτερο επειδή αποφεύγουμε τις ανθυγιεινές τροφές και ότι έχουμε πειθαρχία Shaolin Monk. Όλος ο τρόπος να σταματήσεις να έχεις λιγούρα για ανθυγιεινά είναι στην δεύτερη παράγραφο. Μια συνήθεια είναι και μια συνεχής εστίαση 20% στο τι να μην τρως και 80% να βρίσκεις συνέχεια καινούργιες υγιεινές επιλογές να προσθέτεις στην διατροφή σου για να μην πλήττεις.


Επίσης παίζει ρόλο πως νιώθεις για τις τροφές που τρως όπως λέει. Ο άνθρωπος λειτουργεί με το μυαλό και αντλεί ικανοποίηση από αυτό όχι μόνο από τις αισθήσεις του στο οτιδήποτε από το φαγητό μέχρι το σεξ. Εγώ για παράδειγμα δεν τρώω κρέας εδώ και 8 χρόνια τώρα. Ούτε πειθαρχία shaolin ούτε τίποτα δεν έχω. Απλά με το να μην τρώω κρέας αισθάνομαι ψυχολογικά καλά με αποτέλεσμα να μηδενίζεται η όποια γευστική απόλαυση και λιγούρα στο μυαλό μου να φάω κρέας.


Εσυ εκοψες το κρέας επειδη δεν σ αρεσε, αλλα δεν ειναι το ιδιο με το να κοψει κάποιος κάτι που του αρέσει επειδη θα τον "χαλασει" πχ θα μπορουσα να τρωω γλυκα κάθε μερα αλλα τωρα έχω να φάω κοντά 2 μηνες. :) Μου χει λειψει πολυ η σοκολατα αλλα κρατάω για να δω και τα ορια μου! Ειναι σαν την φωνουλα που ακους οταν τρέχεις και εισαι έτοιμος να λιποθυμησεις μετά απο έντονη προπονηση που σου λέει πάαααμε ρε σκυλε :D

Επισης εξαρταται την διατροφη υπάρχουν διατροφες που ειναι οντως πολυ σκληρές οποτε και αυτος που τις επιλέγει αν θέλει να τις τηρησει πρέπει να εχει υπομονή καλογερου κάποια διαστηματα. Οποιος νιώσει οτι βγαινει οφφ πετάγεται μια βολτα μέχρι το κοντινο ζαχαροπλαστειο πλακώνει μια παστα και επανέρχεται στο προγραμμα του.

Ειναι ιδιαιτερος ως προς το οτι κυριαρχει πάνω στην λαιμαργια του. Υπάρχουν πραγματικα πολυ σκληροτερες διατροφες που αποκλειουν μέχρι και το μέλι μέχρι και τις σταφιδες. Ολη μέρα εισαι δηλαδη με κουακερ , χυμο , κρεας ή ψάρι (λευκο) λαχανικα φουλ , ρυζι , πατατα (ολα νεροβραστα) κομενα μακαρονια σε αυτη τη φάση κομενο και το ψωμι. Κομμενοι οι "βαριοι" υδατανθρακες ρυζι μονο και πατάτα και για βράδυ μπροκολάκι μαζι με το ψαρι ή το κοτοπουλο !!!

Τεσπά υπάρχουν πολλα αναλογα ποσο θες να το ζορισεις και τι στοχο έχεις. Αν θέλεις να φτάσεις σε σημειο να πετάγεται η φλέβα στην κοιλιά χαμηλά και στα χέρια , να φαινονται οι πλάγιοι-απολλώνιοι κοιλιακοι θα βελάξεις ... λιγο :P

εγω σημερα ηπια και την πορτοκαλαδα μου εφαγα και το μέλι μου και τις σταφιδες κτλπ. σε άλλο πλάνο αυτα ειναι σακχαρα εστω και φυσικά και δεν κάνουν. (Λεμε τωρα)

Οποτε πως το βλέπεις ολο αυτο δεν θα ήθελε πειθαρχια ; :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Εσυ εκοψες το κρέας επειδη δεν σ αρεσε, αλλα δεν ειναι το ιδιο με το να κοψει κάποιος κάτι που του αρέσει επειδη θα τον "χαλασει" πχ θα μπορουσα να τρωω γλυκα κάθε μερα αλλα τωρα έχω να φάω κοντά 2 μηνες. Μου χει λειψει πολυ η σοκολατα αλλα κρατάω για να δω και τα ορια μου! Ειναι σαν την φωνουλα που ακους οταν τρέχεις και εισαι έτοιμος να λιποθυμησεις μετά απο έντονη προπονηση που σου λέει πάαααμε ρε σκυλε

Όπως όλες οι καλές συνήθειες έτσι και η υγιεινή διατροφή στην αρχή θέλει πειθαρχία μέχρι να εδραιωθεί και δεις τα αποτελέσματα της στην ψυχολογία σου και στο σώμα σου. Αφού δεις αποτελέσματα από την υιοθέτηση μιας καινούργιας συνήθειας ο εγκέφαλος σου χαίρεται και σε ωθεί να την συνεχίσεις. Έτσι γίνεται όλο και λιγότερη η εξάρτηση και η λιγούρα για γλυκά.

Εγώ εκφράζω την γνώμη μου για το τι είναι υγιεινή διατροφή βέβαια που λέει και το θέμα. Για αυτό μιλάω. Όχι για το ποια είναι η διατροφή για να πετάς φλέβες. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο είναι υγιεινή μια τέτοια διατροφή. Δεν υπάρχει καμιά βάση να συμπεραίνουμε πως όσο πιο στερητικό είναι ένα πρόγραμμα διατροφής τόσο πιο υγιεινό είναι. Πόσο μάλλον πως είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπου στα στοιχειά που χρειάζεται.

Νομίζω εδώ κολλάνε οι ατάκαρες τους Σπαλιάρα στην θρυλική φάρσα που του έκαναν.
Εγώ είχα έναν παππού στον Θιβέτ που έτρωγε ένα καλαμπόκι κάθε μήνα και οι μοναχοί στο Άγιος όρος ζούνε με ένα λουλούδι την ημέρα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν έναν μήνα χωρίς φαγητό. Μετά θες έναν μήνα στο νοσοκομείο να επανέλθεις βέβαια. Αλλά ζήσανε όμως οι άνθρωποι. https://youtu.be/HmBT-4-NGJw
Η απόλυτη πειθαρχία να προσθέσω εγώ χαχαχαχαχαχα.


Επίσης η ζάχαρη και τα γλυκά δεν είναι και ηρωίνη να πονάς και να έχεις σοβαρές παρενέργειες και να κινδυνεύεις να πεθάνεις αν την κόψεις μαχαίρι. Ούτε η σοκολάτα. Είναι εθιστική αλλά δεν είναι και ναρκωτικά να έχεις σύνδρομο στέρησης. Άσε που δεν βρίσκω λόγο να κόψεις εντελώς την σοκολάτα αφού η ζάχαρη είναι που κάνει κακό επειδή είναι υδατάνθρακας γρήγορης απορρόφησης. Το κακάο κάνει καλό από ότι ξέρω. Μπορείς πχ να φτιάξεις παγωτό με γάλα καρύδας,κακάο, μπανάνα, φυστικοβούτυρο και μέλι που ήδη τρως. Για να νιώσεις την γεύση της σοκολάτας.


Να πω τέλος πως το κρέας μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν το σταμάτησα επειδή δεν μου άρεσε. Δεν τρώω γιατί δεν νιώθω καλά με εμένα όταν τρώω κρέας. Παραδέχομαι όμως και την γεύση του και την διατροφική του αξία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Θα πάω να πάρω ζελέ γιώτης χωρις ζάχαρη αυριο να φτιάξω ενα γλυκο σπιτικο.

https://www.jotis.gr/Product/25/Page/62/el/Froui-Zele-xoris-zaxari-GIOTIS/

μετά αναλογα μπορεις να βαλεις καμια σταφιδα , γιαουρτι κανα βατομουρο

και αμα έχεις ορεξη φτιάχνεις και μπισκοτα βρώμης με μηλο και ταχινι και τα χρησιμοποιεις ως βάση. Στη μέση μια μους γιαουρτιου και απο πάνω το ζελε σαν τα γλυκά ψυγειου αλλα πολυ πιο διατροφικο.
 

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Θα πάω να πάρω ζελέ γιώτης χωρις ζάχαρη αυριο να φτιάξω ενα γλυκο σπιτικο.

https://www.jotis.gr/Product/25/Page...zaxari-GIOTIS/

μετά αναλογα μπορεις να βαλεις καμια σταφιδα , γιαουρτι κανα βατομουρο

και αμα έχεις ορεξη φτιάχνεις και μπισκοτα βρώμης με μηλο και ταχινι και τα χρησιμοποιεις ως βάση. Στη μέση μια μους γιαουρτιου και απο πάνω το ζελε σαν τα γλυκά ψυγειου αλλα πολυ πιο διατροφικο.

Να προτείνω και εγώ μια συνταγούλα για παγωτό. Χρησιμοποιούμε τέσσερις μπανάνες όσο πιο ώριμες τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα σε γεύση. Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και τις αφήνουμε ένα βράδυ. 8 ώρες δηλαδή. Τις βγάζουμε από την κατάψυξη τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και τις χτυπάμε. Αφαιρούμε από τα τοιχώματα τα κομμάτια που κολλάνε.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό παγωτό μόνο με μπανάνα. Αν το θέλουμε πιο σκληρό, το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη.
Από το βιβλίο του Gordon η συνταγή.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Να προτείνω και εγώ μια συνταγούλα για παγωτό. Χρησιμοποιούμε τέσσερις μπανάνες όσο πιο ώριμες τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα σε γεύση. Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και τις αφήνουμε ένα βράδυ. 8 ώρες δηλαδή. Τις βγάζουμε από την κατάψυξη τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και τις χτυπάμε. Αφαιρούμε από τα τοιχώματα τα κομμάτια που κολλάνε.
Το αποτέλεσμα είναι ένα μαλακό παγωτό μόνο με μπανάνα. Αν το θέλουμε πιο σκληρό, το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη.
Από το βιβλίο του Gordon η συνταγή.


Κακα τα ψέμματα αλλα αμα θέλεις να κάνεις κάτι πιο νοστιμο θέλεις περισσοτερα υλικά.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να βρούμε εναλλακτικές για πιο μακροπροθεσμα προγραμματα πχ αν σου αρέσει η μαγιονέζα ή η μουσταρδα μπορεις να φτιάξεις μια δικιά σου με αυγο και λιγο βουτυρο αλλα χωρις ζαχαρες , παγωτο επισης το ιδιο.

Εγω πχ τοσα χρονια εχω συνηθισει σε πολυ διαφορετικο τροπο διατροφης ακομη και αν δεν ειμαι σε προγραμμα.

Πχ φαγητα οπως σουφλε - παστιτσαδα - τηγανητα - ογκρατεν - παστιτσιο και δεν ξερω και εγω τι άλλο απο αυτα δεν μαγειρευονται εδώ νομιζω σουφλε πρέπει να έχω να φάω πάνω απο 1 χρονο. Χωρις να μου έχει λειψει. Πιτσες - κρέπες - κρουασαν πάνω απο 3 μήνες.

Μπορεις να φτιαξεις βεβαια και διατροφικο παστιτσιο με μακαρονια χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη , κιμά χωρις πολυ λιπος , λαχανικα κανονικα κτλπ. οπως και διατροφικη πιτσουλα νοστιμοτατη και κρέπα. :)

εννοειται ΟΧΙ Ζαχαρη ΟΧΙ τσιγαρισμα στο λάδι ΟΧΙ καμενα βουτυρα. Γενικα ορεξη και φαντασια να έχεις και μπορεις να τρως οτι θές σε λογικές συχνοτητες και να διατηρεις και την φυσικη σου κατασταση.


Ετσι θα ήθελα να συνηθισω και τα παιδια μου αν ποτέ κάνω. Σε μια τέτοια διατροφικη κουλτουρα απο την μικρη ηλικια. Αν συνηθισουν βεβαια.



Τις προαλλες ηρθε στη δουλειά ενας παχυσαρκος αλλα συμπαθης άνθρωπος. Σε κάποια φάση μου λέει πως διατηρησε εσυ ετσι ρε παιδι μου.... του λέω εγω τρωω κουάκερ με αφθονο γιαουρτι σταφιδα και μέλι καθε μερα για πρωινο ομως. Λέει τι ειναι αυτο :lol:



Ο άνθρωπος δυστυχως ειχε διαβητη απο τα χρονια κακης διατροφης και απουσιας άσκησης. Πλέον ειναι "σακατεμενος" δεν μπορει να φάει ΟΥΤΕ μακαρονια ολικης ουτε ψωμάκι ουτε τιποτα απο αυτά. Διοτι θα πρέπει μετά να κάνει ένεση ινσουλινης. Ετσι και παλαιοτερα σε μια συναθροιση για φαγητο θυμαμαι ενας οικογενειακος φιλος ειχε ζάχαρο αλλα παρολαυτα στις 11 το βράδυ ειχε γεμισει το πιατο του με πολλά , φέτες , μελιτζανες τηγανητες (πάντα) γιατι βραστες ή ψητες δεν τις τρωνε, μακαρονια , κρέατα κτλπ
και μάλιστα το διασκεδαζε "Και εγω έχω ζαχαρο λεει αλλα να τρώω κανονικα"


και πετάγεται τοτε ενας και του λέει αν ηξερες πραγματικά τι έχεις θα ειχες αφησει το πιατο και θα έτρεχες γυρω γυρω πανικοβλητος.


Χθες βράδυ έτρωγαν στις 12 τα μεσάνυχτα πιτες με κεμπάπ και πατατες τηγανητες και τζατζικια ... πως θα τα χωνέψει ολα αυτα ο οργανισμος εκεινη την ώρα. Επιβαρυνεις την καρδιακη σου λειτουργια. Επιβαρυνεις την στομαχική σου ισορροπια με κινδυνο την ΓΟΠ και μετά θα αναζητάς χειρουργους να σου φτιάξουν το στομαχι σου που ξεχειλωσε.


Κατα Νισσεν και κατα Τουπελ ράψιμο στομαχιου και επεμβαση στην διαφραγματοκηλη (ειναι ενας μυς που κλεινει το στομάχι και δεν επιτρέπει την ανοδο των γαστρικων υγρων στον οισοφαγο διοτι ο οισοφαγος ειναι ευαισθητος σε τέτοιο pH και μπορει να δημιουργηθει προκαρκινική κατάσταση ). Απο τοτε που άρχισα να τρωω ελαφρυα δεν ειχα ποτέ φουσκωμα ποτέ δυσπεψια ποτέ τιποτα.


ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ. ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ. ΜΗν το ξεχνάμε ποτέ αυτο. Δεν κάνω τον μάγκα αλλα γράφω την αποψη μου. Μια κατευθυνση που θα κάνει την ζωη κάποιου καλύτερη. Ολα ειναι στο μυαλο σου. Ακομη και η ευτυχια και δεν έχει να κάνει με τα πιτογυρα και τα τηγανισμένα ντονατς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 874453

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να βρούμε εναλλακτικές για πιο μακροπροθεσμα προγραμματα πχ αν σου αρέσει η μαγιονέζα ή η μουσταρδα μπορεις να φτιάξεις μια δικιά σου με αυγο και λιγο βουτυρο αλλα χωρις ζαχαρες , παγωτο επισης το ιδιο.

Εγω πχ τοσα χρονια εχω συνηθισει σε πολυ διαφορετικο τροπο διατροφης ακομη και αν δεν ειμαι σε προγραμμα.

Πχ φαγητα οπως σουφλε - παστιτσαδα - τηγανητα - ογκρατεν - παστιτσιο και δεν ξερω και εγω τι άλλο απο αυτα δεν μαγειρευονται εδώ νομιζω σουφλε πρέπει να έχω να φάω πάνω απο 1 χρονο. Χωρις να μου έχει λειψει. Πιτσες - κρέπες - κρουασαν πάνω απο 3 μήνες.

Μπορεις να φτιαξεις βεβαια και διατροφικο παστιτσιο με μακαρονια χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη , κιμά χωρις πολυ λιπος , λαχανικα κανονικα κτλπ. οπως και διατροφικη πιτσουλα νοστιμοτατη και κρέπα. :)

εννοειται ΟΧΙ Ζαχαρη ΟΧΙ τσιγαρισμα στο λάδι ΟΧΙ καμενα βουτυρα. Γενικα ορεξη και φαντασια να έχεις και μπορεις να τρως οτι θές σε λογικές συχνοτητες και να διατηρεις και την φυσικη σου κατασταση.


Ετσι θα ήθελα να συνηθισω και τα παιδια μου αν ποτέ κάνω. Σε μια τέτοια διατροφικη κουλτουρα απο την μικρη ηλικια. Αν συνηθισουν βεβαια.



Τις προαλλες ηρθε στη δουλειά ενας παχυσαρκος αλλα συμπαθης άνθρωπος. Σε κάποια φάση μου λέει πως διατηρησε εσυ ετσι ρε παιδι μου.... του λέω εγω τρωω κουάκερ με αφθονο γιαουρτι σταφιδα και μέλι καθε μερα για πρωινο ομως. Λέει τι ειναι αυτο :lol:



Ο άνθρωπος δυστυχως ειχε διαβητη απο τα χρονια κακης διατροφης και απουσιας άσκησης. Πλέον ειναι "σακατεμενος" δεν μπορει να φάει ΟΥΤΕ μακαρονια ολικης ουτε ψωμάκι ουτε τιποτα απο αυτά. Διοτι θα πρέπει μετά να κάνει ένεση ινσουλινης. Ετσι και παλαιοτερα σε μια συναθροιση για φαγητο θυμαμαι ενας οικογενειακος φιλος ειχε ζάχαρο αλλα παρολαυτα στις 11 το βράδυ ειχε γεμισει το πιατο του με πολλά , φέτες , μελιτζανες τηγανητες (πάντα) γιατι βραστες ή ψητες δεν τις τρωνε, μακαρονια , κρέατα κτλπ
και μάλιστα το διασκεδαζε "Και εγω έχω ζαχαρο λεει αλλα να τρώω κανονικα"


και πετάγεται τοτε ενας και του λέει αν ηξερες πραγματικά τι έχεις θα ειχες αφησει το πιατο και θα έτρεχες γυρω γυρω πανικοβλητος.


Χθες βράδυ έτρωγαν στις 12 τα μεσάνυχτα πιτες με κεμπάπ και πατατες τηγανητες και τζατζικια ... πως θα τα χωνέψει ολα αυτα ο οργανισμος εκεινη την ώρα. Επιβαρυνεις την καρδιακη σου λειτουργια. Επιβαρυνεις την στομαχική σου ισορροπια με κινδυνο την ΓΟΠ και μετά θα αναζητάς χειρουργους να σου φτιάξουν το στομαχι σου που ξεχειλωσε.


Κατα Νισσεν και κατα Τουπελ ράψιμο στομαχιου και επεμβαση στην διαφραγματοκηλη (ειναι ενας μυς που κλεινει το στομάχι και δεν επιτρέπει την ανοδο των γαστρικων υγρων στον οισοφαγο διοτι ο οισοφαγος ειναι ευαισθητος σε τέτοιο pH και μπορει να δημιουργηθει προκαρκινική κατάσταση ). Απο τοτε που άρχισα να τρωω ελαφρυα δεν ειχα ποτέ φουσκωμα ποτέ δυσπεψια ποτέ τιποτα.


ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ. ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΣ. ΜΗν το ξεχνάμε ποτέ αυτο. Δεν κάνω τον μάγκα αλλα γράφω την αποψη μου. Μια κατευθυνση που θα κάνει την ζωη κάποιου καλύτερη. Ολα ειναι στο μυαλο σου. Ακομη και η ευτυχια και δεν έχει να κάνει με τα πιτογυρα και τα τηγανισμένα ντονατς.
Σήμερα είμαι μοσχάρακι.

Η άποψη σου πως θα κάνει τη Ζωή κάποιού καλύτερη??
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Στα καθισματα δεν έχω αναγκη να σηκωσω πολλά κιλα γιατι τα ποδια μου ειναι ηδη αρκετά δυνατά και χοντρα και περισσοτερο απο τον άνω κορμο έχω βάλει αρκετες φωτογραφιες και μου κανει εντύπωση που σαν να φαινεται οτι δεν το αναγνωριζεις. Οποτε ο στοχος μου ειναι περισσοτερο ο πάνω κορμος. Τα ποδια τα έχω αφησει να γυμναζονται με ποδηλατο-τρεξιμο και καθισματα (με το βάρος του σώματος).

Εχω δει φωτογραφιες σου, δεν θυμαμαι για τα ποδια, φυσιολογικος εισαι, δεν ξερω τι σωμα θα ηθελες να εχεις, απο οσο σε ειδα for all intents and purpoces εχεις ενα φυσιολογικο υγειες σωμα, παντως τα ποδια σου χοντρα δεν ειναι, για την δυναμη δεν ξερω. Σωματικο βαρος, ποδηλατο και τρεξιμο για ποδια παντως δεν

ειναι αρκετη γυμναστικη εκτος αν κανεις σπριντ (ποδηλατο η τρεξημο) και αυτο με πολυ καλους χρονους. Πχ αν το 100αρι σου ειναι πανω απο 12 δευτερολεπτα τα ποδια σου δεν ειναι αρκετα δυνατα.

Μαν καθε καθισματα η dead lifts, σοβαρα, θα μειωσει πολυ το χρονο που χρειαζεται να γυμναζεσαι και θα φτιαξει πολυ η μεση σου. Κατι ανεφερες πριν για καθισματα και τεστοστερονη, καθισματα με σωματικο βαρος δεν αρκουν για να προκαλεσεις ενδοκρινη αναποκριση τουλαχιστον στην ηλικια σου (υποθετω εισαι 30ish?). Προοδευτικη επιβαρυνση is the name of the game.

Το εχω ξαναπει, αλλα γενικα ενας καλος στοχος ειναι μιαμιση φορα το σωματικο σου βαρος. Εισαι ποσο, 78 κιλα και 1.80? Βαλε στοχο να κανεις καθισμα 120 μονη για αρχη, σε ενα 6μηνο το εχεις ανετα και οι αλλαγες πανω σου θα ειναι πολυ μεγαλες.

Τα deadlifts χωρις ειδικο πάνω απο το κεφάλι μου δεν τα επιλέγω.

Κανε ενα dead lift με μπαρα σκετη και στειλε το βιντεο να σου πω τι χρειαζεται να αλλαξεις, παντως μην τα φοβασαι, ξεκινας μονο με μπαρα και αυξανεις προοδευτικα, το μονο που πρεπει να προσεχεις στα deads ειναι να κρατας σφιχτη τη κοιλια σου. Αν ξερεις να κανεις valsalva εισαι οκ, αυτοματα η μεση θα ερχεται στη σωστη θεση. Τα dead lifts ειδικα τα sumo κανουν παρα πολυ καλο στη μεση.

Μην φοβασαι τοσο πολυ τα βαρη, ναι βγαινουν μικροτραυματισμοι στις αρχες κυριως γιατι λιγος κοσμος εχει την οικονομικη ανεση να εχει ενα καλο προπονητη απο πανω του ωστε να λυσει πρωτα ολα τα προβληματα στασης σωματος που εχουμε αλλα αν ακους το σωμα σου ολα θα πανε καλα.

Παραδειγμα, αναφερεις τα προβληματα στους ωμους, ωραια ολα αυτα που λες, και ωραιες οι ασκεισεις για τους υπερακανθιους και τους υποπλατιους και τα σχετικα αλλα αν μπορεις να κανεις ορισμενες βασικες διατασεις και δεν βαζεις παραπανω βαρος απο οσο αντεχεις θα εισαι μια χαρα.

Να σου πω, θελεις να σου βγαλω ενα προγραμματακι να κανεις ενα μηνα? Αν δεν σου αρεσει και δεν σου δουλεψει το σταματας. Εχεις πειθαρχια και σχετικα καλες βασεις εχεις δυνατοτητες να φτιαξεις καλο σωμα.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Πραγματικα δεν έχω καμια ανάγκη να γυμνάσω τα ποδια για περαιτερω μυική ανάπτυξη :P μονο να τα συντηρησω! Ειμαι πολυ ικανοποιημενος και ειναι το πιο δυνατο σημειο πάνω μου επειδη τα εχω γυμνάσει απο μικρος με καράτε και πολεμικές τέχνες. Θα ξαναβάλω καθαρη φωτο κάποια στιγμη να δεις.

Αυτο με το χρονο ειναι σημαντικο γιατι μειώνεται και η επιβαρυνση. Και ειναι ακριβως το σχημα που σκέφτομαι να ακολουθησω. Θα δουμε για τα deadlifts πάντως. Γιατι θα ήθελα να "καθαρισω" πολυ τους πλαγιους κοιλιακους και λιγο τα "love handles" πισω που ειναι πραγματικα δυσκολο σημειο και το λιπακι εκει ειναι επιμονο. Αυτο νομιζω μονο με πλαγιους κοιλιακους ισως δεν μπορω να το καταφερω.

Οσο για την επιβαρυνση, οταν κανω καθισματα με το βάρος του σώματος τα διαλειματα ειναι πολυ μικρά 10-15 δευτερολεπτα και εχουμε και παραλλαγες πχ να μενεις 3-4 δευτερολεπτα στην κάτω σταση , να πηδας και ψηλα κτλπ με αυτο το τροπο νιωθω τους τετρακεφαλους να καιγονται πραγματικα και ισως αυτο να "σοκαρει" τους μυς χωρις βάρος. Ισως.

Νομιζω μπορεις να κανεις προπονηση με πιο λιγα κιλα και πιο μικρα διαλειματα ετσι ο μυς "σοκαρεται" γιατι δεν του μενει χρονος να ξεκουραστει.

Κατα τα αλλα ποιο σωμα θεωρω εγω ιδανικο , δεν ειναι ουτε του Κωστα ουτε του Μηλα που ανέβασα θεωρω οτι έχουν πολυ ογκωδη σωματα αν και σεβομαι το επιπεδο τους.

https://upfitness.co.uk/male-fat-loss/

αυτο εδω το σωμα θεωρω ιδανικο αλλα ειναι πολυ δυσκολο να φτιάξεις τέτοια κοιλια ισως αυτος έπαιρνε και λιποδιαλυτες πραγμα που δεν θα έκανα. Μιλαω για τον 1ο τον γαλανοματη στο άρθρο. Αυτος πουβλέπεις δεν ειναι πάνω απο 83-85 κιλά!

Πάντως στα καθισματα την πάτησε ενας γνωστος , έπαθε με την μεση νειλα για κανα 6μηνο. Ισως δεν την έκανε σωστα θέλει να βάλεις εναν παγκο ωστε να κάθεσαι στο κατεβασμα και να σου διορθωνει την τεχνική. Τα γονατα να μην φευγουν σε προβολη μπροστα κτλπ.

σημερα για παράδειγμα που ειχα ποδια έκανα τρεις ασκησεις

Εκτασεις σε μηχανημα με 30-35 κιλά και μικρα διαλειματα.
Προβολες με αλτηρες
Αρσεις γαμπων σε μηχανημα


Στις 2 πρωτες ασκησεις προσεξα κυριως μερικά πράγματα



στις εκτάσεις προσεξα ωστε τα ποδια να μην διαγραφουν μεγάλες γωνιες. Ξεκινας απο τα ποδια τεντωμένα στο ανεβασμα (που ειναι παραλληλα-οριζοντια) με το επιπεδο και κατεβαινεις σε μια γωνια 30 μοιρες το πολύ.


στις δε προβολες προσεξα ωστε τα γονατα να μην φευγουν μπροστα απο τις μυτες των ποδιών και ο κορμος οταν κατεβαινω να ειναι ευθυς και τα ποδια να σχηματιζουν ορθη γωνια με το επιπεδο.


ΑΡΧΙΚΑ προηγηθηκε ζεσταμα 5 λεπτων στο διαδρομο και διατασεις ποδιών , μετα τις ασκησεις εκανα πάλι διατασεις και πηγα για κοιλιακους.

Εσυ τι προγραμμα θα προτεινες;

Την Δευτερα για παράδειγμα σκέφτομαι να κάνω πιεσεις πάγκου σε οριζοντιο και μετά σε επικλινη
στρατιωτικές πιέσεις ή πιέσεις ώμων και εμπροσθολαιμιες σε τροχαλια.

Τριτη τρεξιματακι - αεροβιο

Τεταρτη το ιδιο

Πέμπτη ξεκουραση

Παρασκευη ποδια.


Γιατι πιεσεις σε πάγκο και εμπροσθολαιμιες σε τροχαλια;


γιατι στο πάγκο συμμετεχουν ωμοι - τρικεφαλοι + στηθος


και στις εμπροσθολαιμιες συμμετεχουν δικεφαλοι και πλατη


οποτε θεωρητικα με 2 ασκησεις εχεις γυμνάσει πολλες μυικές ομάδες μαζι.
Βεβαια θα βαλω και μια ασκηση για τον τραπεζοειδη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Devil έχεις μάθεις εντελώς λάθος το squat πάντως να ξέρεις. Το γόνατο μπροστά από το πόδι δεν είναι καθόλου πρόβλημα, αντιθέτως είναι η φυσική του θέση όταν σωστό squat. Αυτό ακριβώς κάνουν όλοι οι αρσιβαρίστες και δεν έχουν σπασμένα γόνατα.

Επίσης το squat σταματάει στις 90 μοίρες γωνία το γόνατο όχι 30. 30 δεν είναι τίποτα. Ο κορμος επίσης στο squat δεν είναι όρθιος αλλά έχει κλήση προς τα εμπρός έτσι ώστε η μπάρα να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή πάνω από τη μέση του πέλματος. Μιλάω για low bar squat, στο high bar εισαι αναγκαστικά λίγο πιο όρθιος. Τα γόνατα επίσης κοιτάνε προς τα έξω και όχι προς τα μπροστά. Αν τα γόνατα σου κοιτάνε μπροστά δεν μπορείς να κάνεις βαθύ σωστό squat.

Όταν κάνεις squat για να χεσεις τα γόνατα δεν πάνε μπροστά από τα πόδια;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Devil έχεις μάθεις εντελώς λάθος το squat πάντως να ξέρεις. Το γόνατο μπροστά από το πόδι δεν είναι καθόλου πρόβλημα, αντιθέτως είναι η φυσική του θέση όταν σωστό squat. Αυτό ακριβώς κάνουν όλοι οι αρσιβαρίστες και δεν έχουν σπασμένα γόνατα.

Επίσης το squat σταματάει στις 90 μοίρες γωνία το γόνατο όχι 30. 30 δεν είναι τίποτα. Ο κορμος επίσης στο squat δεν είναι όρθιος αλλά έχει κλήση προς τα εμπρός έτσι ώστε η μπάρα να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή πάνω από τη μέση του πέλματος. Μιλάω για low bar squat, στο high bar εισαι αναγκαστικά λίγο πιο όρθιος. Τα γόνατα επίσης κοιτάνε προς τα έξω και όχι προς τα μπροστά. Αν τα γόνατα σου κοιτάνε μπροστά δεν μπορείς να κάνεις βαθύ σωστό squat.

Όταν κάνεις squat για να χεσεις τα γόνατα δεν πάνε μπροστά από τα πόδια;


30 μοιρες ειναι στο μηχανημα των εκτάσεων για ποδια. Το γονατο να μην φευγει μπροστα το ειπαμε για τις προβολές. Αλλα και στα καθισματα οταν βάζεις την καρέκλα απο κάτω για να κάτσεις (οπως κάποιος κοσμος κανει) τα γονατα δεν μπορουν να φυγουν μπροστά απο τα πέλματα γιατι πως θα κάτσεις ;

καλα εντάξει χάκερ ο καθενας κάνει οτι θέλει και πριν εγω ειδα σε εναν που έδειχνε τις πιέσεις πάγκου και σηκωνε τον αυχενα. Ενταξει μολις παθει αυχενικο αυτος ο άνθρωπος (γιατι τωρα ακομα ειναι νεος) θα λεει αααα οι μαλακιες που εκανα στο γυμναστηριο.

Ειναι πολλα σημεια που πρέπει να προσέχει κάποιος. Μπορει να δεις εναν τουμπανιασμένο και απλα να μην κάνει σωστα τις ασκησεις. Με τον αυχενα σπρωχνει την μπάρα ο άλλος και τον σηκώνει; Εντάξει αν δεν έχεις τα 120 κιλα πάγκο ειναι πολυ απλο μειωσε σε 100 και καπάκι κανε άλλο ενα σετ με 70-80 πριν προλαβεις να ξεκουραστεις. Το προτιμω απο το να κανεις με 120 κιλα ΛΑΘΟΣ την άσκηση και να κλέβεις απο παντου.


Ας μας πουν και άλλοι τη γνωμη τους.
 

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Καταρχήν θα θελα να πω πως έχω διαβάσει κάμποσα ποστ σε αυτό το θέμα και για κάποιο λόγο έχουμε μπερδέψει το healthy living με τα βάρη. Δεν κάνει ίδια διατροφή ο αθλητής με τον δρομέα ή αυτόν που δεν γυμνάζεται. Το λέω επειδή βλέπω συχνά πυκνά κάτι προγράμματα με 150-200g πρωτεϊνη που imho είναι overkill για το μέσο άνθρωπο. Ίσα ίσα τελευταίες έρευνες έχουν δείξει πως in the long run ένα high carb-to-protein ratio ή/και μια low calorie διατροφή είναι υγιέστερη, τουλάχιστον ως προς τον παράγοντα μακροζωία.


That said

Υδατανθρακας με λιπος δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι ο υδατανθρακας αυξανει την ινσουλινη και αποθηκευει το λιπος κατευθειαν. Οποτε μετα το σωμα πρεπει να το απελευθερωσει πριν το καταναλωσει, οποτε θα προτιμησει να μην το κανει κτλ. Δεν ειναι τραγικο αλλα στα πλαισια μιας αθλητικης διατροφης ιδανικα το αποφευγουμε.

Fasting: To σωμα προσαρμοζεται στα παντα, αν τρως μια φορα τη μερα επαρκεις θερμιδες θα προσαρμοστει και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Παλι βεβαια αν μιλαμε για μια αθλητικη διατροφη ειναι καλο να εχεις μια σταθερη ποσοτητα μακροστοιχειων στο αιμα σου συνεχεια, εξου και το πολλα μικρα γευματα. Αλλα αυτα ειναι λεπτομεριες, κανε τη διατροφη που ταιριαζει περισοτερο στις συνηθειες και τη ψυχοσυνθεση σου, και μην την αλλαζεις πολυ συχνα.

post workout meal: πρωτεινη και καποιος απλος υδατανθρακας στο "παραθυρο" 20 λεπτα με μια ωρα μετα την ασκηση. Αν κανεις εντονη ασκηση που κραταει πανω απο μια ωρα η σε συνθηκες που προκαλουν αφυδατωση φτιαξε ενα ροφημα με: BCAA (η κατι που να εχει λευκινη/ισολευκινη), μια μυτη του κουταλιου του γλυκου αλατι και μια κοφτη κουταλια ζαχαρη και πινε το κατα τη διαρκεια.

πρωτεινη και ασκηση: 1-2γρ πρωτεινης ανα κιλο σωματικου βαρους ειναι γενικα ο κανονας για αθλητες. Οχι δεν χαλαει τα νεφρα, ειναι μυθος.

Τα βασικα συμπληρωματα (που δεν ειναι απαραιτητα σε καμια περιπτωση) ειναι αυτα: πολυβιταμινη, ιχθυελαιο, μαγνησιο/ψευδαργυρος. Μην πετας λεφτα σε αλλα. Αντε και καμια πρωτεινη για τη γευση

Τι στοχους εχεις, τι επιπεδο εισαι?

YΓ: πολλες απο τις συμβουλες διατροφης και ασκησης ερχονται απο τους bodybuilders της δεκαετιας του 70 η αθλητες, και ΔΕΝ μεταφερονται καλα στο γενικο πλυθησμο. Για παραδειγμα οι bodybuilders κανουν ασκησεις γενικα καπως στοχευμενες, πραγμα που σε ενα απροπονητο ανθρωπο ΔΕΝ ειναι καλο.

Αν εισαι ενας τυπικος 24χρονος αντρας, τα πραγματα που πρεπει να κανεις ειναι 1) να καθαρισεις τη διατροφη σου (δηλαδη να αποφευγεις βλακειες, ολοι ξερουμε τι ειναι βλακειες) και 2) να μπορεις να κανεις το σωματικο σου βαρος στο παγκο, μιαμιση φορα το σωματικο σου βαρος σε αρσεις (η κατι λιγοτερο σε καθισμα) και μια 6αρα ελξεις. ΑΦΟΥ φτασεις αυτα, αρχιζεις και κοιτας λεπτομεριες.

Παραθέτω αυτό αφού απευθύνεσαι γενικά. Καταρχήν όταν λέμε για ratios στόχους κλπ εννοούμε υποθέτω 1rep max έτσι; Επειδή δύσκολο να κάτσει κανείς να δοκιμάσει 1rep DL φαντάζομαι είναι το ίδιο με το να κάνεις απλά αναγωγή απ' τα 5reps (* 5/4?). Αφού απαντάς σε όλους ας γράψω και το δικό μου routine αν έχεις καμιά διόρθωση. :P

Day A:
3x5 bench press
3x12 barbell rows
3x8 back squat
2x12 overhead press
2x40 crunches (bodyweight)

Day B (light day):
3x5 bodyweight chinups (δε βγάζω περισσότερα anyway, κι ό,τι δε βγαίνει συμπληρώνω με negatives)
4x8 inclined bench press
3x8 romanian deadlift
2x20 leg raises

Day C:
3x5 overhead press
3x12 lat pulldown (wide grip)
3x8 back squat
2x12 bench press
2x40 crunches (bodyweight)

3/week routine δηλαδή. Με ακριβώς αυτή τη σειρά ιδανικά.
Παλιά έκανα 3/week squat αλλά στην πορεία είδα πως δεν προλαβαίνω να αναπληρώσω και το αντικατέστησα να χω και κάτι να πιάνει hamstrings. Προσπαθώ να κρατάω ένα low rep πρώτο πρώτο σε κάθε μέρα, μόνο για τις powerlifting ασκήσεις και στα άλλα 12αρια. Το squat το κρατάω σε 8αρι που είναι κάπως best of both worlds + ειπα να μην αυξήσω το tension και πάω σε 5αρι και παίζω κορώνα γράμματα τη μέση μου.


edit:
Επίσης τι άποψη έχετε για συνδιασμό με cardio; Αρχικά έκανα 20λεπτα sessions σε ξεχωριστές μερες (1 λεπτό στο 6, 2 λεπτά στο 9) αλλά δεν παρατήρησα και κάποια μεγάλη διαφορά συν πως είδα να μειώνονται οι αντοχές στα βάρη. Έχω δοκιμάσει επίσης 10 λεπτά ίδιο στυλ τρέξιμο αμέσως μετά από τα βάρη το οποίο απ' ό,τι διάβασα μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικό αλλά πάλι δε με ενθουσίασε. Αυτό που είδα να δουλεύει καλύτερα απ' όλα (τουλάχιστον σε εμένα) είναι γρήγορο περπάτημα για καμιά ώρα τις μέρες που δεν πήγαινα γυμναστήριο, αλλά οκ το καλοκαίρι θα ήθελα να το αποφύγω αυτό ίσως.
 
Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
ειναι αρκετη γυμναστικη εκτος αν κανεις σπριντ (ποδηλατο η τρεξημο) και αυτο με πολυ καλους χρονους. Πχ αν το 100αρι σου ειναι πανω απο 12 δευτερολεπτα τα ποδια σου δεν ειναι αρκετα δυνατα.

Μαν καθε καθισματα η dead lifts, σοβαρα, θα μειωσει πολυ το χρονο που χρειαζεται να γυμναζεσαι και θα φτιαξει πολυ η μεση σου. Κατι ανεφερες πριν για καθισματα και τεστοστερονη, καθισματα με σωματικο βαρος δεν αρκουν για να προκαλεσεις ενδοκρινη αναποκριση τουλαχιστον στην ηλικια σου (υποθετω εισαι 30ish?). Προοδευτικη επιβαρυνση is the name of the game.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι μυς δυναμώνουν όταν δέχονται ένα σοκ για μπορέσουν την επομένη φορά που θα το αντιμετωπίσουν πάλι να αντεπεξέλθουν.

Στο λέω επειδή λες ποδήλατο και τρέξιμο για τα πόδια δεν. Αν δηλαδή κάποιος ξεκινάει τρέξιμο και ενώ τον πρώτο μήνα αντέχει να τρέξει δυο χιλιόμετρα και τον επόμενο μήνα μπορεί πλέον να τρέξει πέντε χιλιόμετρα και ούτω καθεξής, αυτό δεν είναι σημάδι πως οι μυς στα πόδια του δυναμώνουν; Το ίδιο ισχύει όταν κάποιος ποδηλατεί σε ανηφόρα για πρώτη φορά; Ας υποθέσουμε μία ανηφόρα δύο χιλιόμετρα με μεγάλη κλίση. Όταν κάποιος σταδιακά όσο περνάει ο καιρός την ανεβαίνει πιο άνετα δεν δείχνει πως τα πόδια του είναι πιο δυνατά από πριν;

Για εμένα το αποτέλεσμα της γυμναστικής φαίνεται σε κάθε άσκηση στην οποία μπορούν προοδευτικά οι μυς που γυμνάζει να ανταποκρίνονται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δοκιμασία και όχι στο πάχος η στις φλέβες. Ενδείξεις που μπορεί να σημαίνουν καλή φυσική κατάσταση και αθλητικότητα αλλά μπορεί να είναι και κενές πραγματικών αθλητικών ικανοτήτων φτιαγμένες με φάρμακα και ανώμαλη διατροφή με 200 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Τέλος θέλω να αναφέρω μία άσκηση που θεωρώ καλύτερη από τα καθίσματα, τις πρόσθιες προβολές (forward lunges) με βάρη στον ώμο (πχ μια τσάντα πόλο γεμάτη με βιβλία). Είναι μια άσκηση που επιτρέπει την προοδευτική επιβάρυνση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Με το τρέξιμο αποστάσεων δεν αποκτάς μυϊκη δυναμη στα ποδια αλλα μυϊκή αντοχή. Ο μυς αρχικα σοκάρεται αλλα μετά "συνηθιζει" να ειναι λεπτος και ευελικτος ωστε να μπορει να διανυει τοσο μεγάλες αποστάσεις. Οσοι θέλουν να αποκτησουν υπερβολικο ογκο σηκώνουν πολλά κιλα οποτε μετά απο χρονια το σωμα προσαρμοζεται αναλογα. Οι ανηφορες ειναι σωστη παρατηρηση με το ποδηλατο γιατι οντως μπορει να χοντρυνουν τα ποδια σου ειδικα αμα βάλεις και πιο "μεγαλες" ταχυτητες.

Τα 200γρ πρωτεϊνης την ημέρα ειναι πολλά. 120-140 ειναι οκ. Περιπου 1.5γρ ανα σωματικο βάρος. Σημερα ο γυμναστης μου ειπε οτι μπορεις να πετυχεις μυϊκη αναπτυξη με λιγοτερα κιλά και μικροτερα διαλειματα. Τα πολλα κιλά φερνουν και τραυματισμους μου το ειπε και αυτος λεει εγω πονάω παντου πλέον ειναι γυρω στα 50.

Θελει πολυ καλο ζέσταμα και σωστή τεχνική. Οι Άρσεις θανατου οπως μου ειπε του έφτιαξαν την μέση και ειναι μια παρεξηγημένη άσκηση. Μικροτραυματισμοι μου ειπε και αυτος πάντα θα υπάρχουν και δεν τραυματιζεται οποιος δεν γυμναζεται ποτέ αρκει να μην ειναι κάτι σοβαρο και δεν θα ειναι αμα δεν κάνεις ταρζανιες στο γυμναστηριο δηλαδη


ΚΑΚΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ή και καθολου
Πολυ κακη τεχνική
Να πονάς και να συνεχιζεις (σημαινει κανεις λάθος την άσκηση)
Πολλά κιλα σε άσκηση που δεν ξέρεις την τεχνική της.
 
Τελευταία επεξεργασία:

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι μυς δυναμώνουν όταν δέχονται ένα σοκ για μπορέσουν την επομένη φορά που θα το αντιμετωπίσουν πάλι να αντεπεξέλθουν.

Εξαρταται τι εννοεις "δυναμωνουν". Η πιο σωστη λεξη ειναι "προσαρμοζονται". Το σωμα θα προσαρμοστει στην χρηση που του κανεις.

Η δυναμη ειναι αποτελεσμα δυο βασικων παραγοντων: 1) μυικη διατομη, οποτε κυριολεκτικα το ποσο μεγαλους μυς εχεις και 2) νευρικη επιστρατευση κινητηριων μοναδων.

Τη μυικη διατομη την αυξανεις κανοντας προπονηση υπερτροφιας η οποια θελει να προκαλεις μικροτραυματισμους στους μυς, το σωμα μετα αναπλαθει το μυ ελαφρως μεγαλυτερο. Η υπερτροφια αφορα αρκετα μεγαλο μερος της ανατομιας ενος μυ, ενα μερος ειναι ο ογκος των μυικων ινων (μυοινιδια, σαρκομερη κτλ) αλλος ειναι η χωρητικοτητα τους σε θρεπτικα συστατικα, το κολαγονο και η αγγειωση τους.

Την νευρικη επιστρατευση την κανεις καλυτερη εκπαιδευοντας το νευρικο σου συστημα, ητοι μαθαινει ο εγγεφαλος σου να στελνει το νευρικο σημα με μεγαλυτερη συχνοτητα, πιο γρηγορα, σε μεγαλυτερο ποσοστο του μυ. Αυτη ειναι η διαφορα αναμεσα στους ανθρωπους που εχουν φυσικη δυναμη και σε αυτους που δεν εχουν. Το πως ο εγγεφαλος επιστρατευει τους μυς.

Η προπονηση υπερτροφιας ειθηστε να ειναι στις 8-12 επαναληψεις ενω η προπονηση δυναμης κατω απο τις 6 (πιο κοντα στις 4 θα ελεγα).

Βεβαια ολα αυτα αφορουν αθλητες με χρονια προπονησης στη πλατη τους. Για ανθρωπους που δεν εχουν τα βασικα δηλαδη 1.5 φορα το σωματικο βαρος σε καθισμα η dead lift, σωματικο βαρος σε παγκο και 4 επανληψεις στο μονοζυγο δεν εχει κανενα νοημα να συζηταμε για προπονηση δυναμης η υπερτροφιας γιατι ολα θα δουλευουν τα παντα.

TLTR: η δυναμη ειναι ποσο μυων και εκπαιδευση του νευρικου συστηματος στην αποτελεσματικη χρηση τους.

Στο λέω επειδή λες ποδήλατο και τρέξιμο για τα πόδια δεν. Αν δηλαδή κάποιος ξεκινάει τρέξιμο και ενώ τον πρώτο μήνα αντέχει να τρέξει δυο χιλιόμετρα και τον επόμενο μήνα μπορεί πλέον να τρέξει πέντε χιλιόμετρα και ούτω καθεξής, αυτό δεν είναι σημάδι πως οι μυς στα πόδια του δυναμώνουν

Δεν "δυναμωνουν", αντεχουν περισοτερο. Ειναι διαφορετικο μεταβολικο μονοπατι. Οταν κανεις τζογκινγκ ο περιοριστικος παραγωντας ειναι η δυνατοτητα αιματωσης των μυων, η ταχυτητα και αποτελεσματικοτητα μεταβολισμου υδατανθρακων και λιπους και η αντοχη στον πονο που ερχεται απο αυτο που λανθασμενα λεμε "γαλακτωση" (στην πραγματικοτητα η παραγωγη γαλακτικου οξεως απο το πυροσταφιλικο/γαλακτικο προστατευει το σωμα απο τα ελευθερα πρωτονια που δημιουργουνται απο την αλυσηδα μεταφορας πρωτονιων στην διαδικασια της οξειδοτικης φωσφολυριοσης).

TLTR: To τζογκινγκ και η αεροβικη ασκηση προκαλει προσαρμογες που σχετιζονται με την αξιοποιηση οξυγονου και ζαχαρης.

Τέλος θέλω να αναφέρω μία άσκηση που θεωρώ καλύτερη από τα καθίσματα, τις πρόσθιες προβολές (forward lunges) με βάρη στον ώμο (πχ μια τσάντα πόλο γεμάτη με βιβλία). Είναι μια άσκηση που επιτρέπει την προοδευτική επιβάρυνση.

Squat is king. Πρωτα απο ολα ΠΟΣΑ βιβλια να κουβαλας πια, δευτερον οι προβολες εχουν κινδυνο τραυματισμου (πατας στο ενα ποδι, ειναι ευκολο να πεσεις) και τριτο και σημαντικοτερο δεν χρησημοποιεις ταυτοχρονα αρκετα μεγαλο μερος του μυικου σου συστηματος. Ειναι πολυ δευτερευουσα ασκηση.

Επισης τι διαολο εχετε με τα βιβλια και τις σχετικες βλακειες, που σκατα θα βρεις 50 κιλα βιβλια να βαλεις στη τσαντα να κανεις προβολες?

Τα 200γρ πρωτεϊνης την ημέρα ειναι πολλά.

Δεν χαθηκε ο κοσμος. Το σωμα προσαρμοζεται. Δεν κανουν κανενα κακο.

Σημερα ο γυμναστης μου ειπε οτι μπορεις να πετυχεις μυϊκη αναπτυξη με λιγοτερα κιλά και μικροτερα διαλειματα. Τα πολλα κιλά φερνουν και τραυματισμους μου το ειπε και αυτος λεει εγω πονάω παντου πλέον ειναι γυρω στα 50.

Ο γυμναστης ειναι ουγκανος, οπως οι περισοτεροι γυμναστες. Αδερφε δεν μπορεις να καταλαβεις για τι πηθικια μιλαμε, δεν ξερουν τη τυφλα τους. Να σου δωσω ορισμενα παραδειγματα να καταλαβεις:

1) το τεφαα αθηνας δεν εχει βαρη.
2) η βιοχημεια ειναι μαθημα επιλογης και

Μια μικρη ιστορια εδω, μια περιοδο ειχα τη τιμη να δουλεψω με τον μακαριτη charlie fransis, προπονητης στιβου του ben johnson και συμβουλος στους περισοτερους ολυμπιονικες στα sprint που ξερεις. Αυτος ελεγε οτι το 87 στους ολυμπιακους το μοναχο οι ανατολικογερμανοι ηταν ετη φωτος μπροστα, μιλαμε για μαριτα κοχ, ουντο μπεγιερ κτλ. Οι δε προπονησεις τους ηταν απιστευτα δυσκολες, η κοχ εκανε πλυομετρικα (αλμα απο μποξ στο εδαφος) με 160 κιλα στη πλατη και ετρεχε ενα φουλ τετρακοσαρι ακριβως πριν τον αγωνα για να ενεργοποιησει το νευρικο της συστημα. Ο μπεγιερ εκανε υπερταχυτητες σε διαδρομο και ριψεις με σφαιρα διπλασιου η τριπλασιου βαρους.

Ο φρανσις σαν αθλητης τοτε πηγε και ειδε στο κλειστο καμπ των ανατολικογερμανων τι εκαναν, και οι τυποι ηταν αραχτοι, μασαζ, διατασεις, κανα χαλαρο ζεσταμα κτλ. Αργοτερα με τη πτωση του τοιχους ανοιξαν τα αρχεια της σταζι και βρηκαμε οτι αυτα τα προγραμματα προπονησης που ακουγονταν ηταν παραπληροφορηση απο ανατολικογερμανους πρακτορες ωστε οι δυτικοι να σακατευονται προσπαθοντας να τους αντιγραψουν. Στα τεφαα τα διδασκουν σαν πραγματικα αυτα.

Point is this: Αν θες να δυναμωσεις θελεις δυο πραγματα 1) λιγες επαναληψεις με πληρη αποκατασταση (3-5 λεπτα) ωστε να δυναμωσεις το ΚΝΣ και 2) μετριες επανληψεις με μετρια αποκατασταση (1-2 λεπτα) ωστε να προκαλεις μικροτραυμα.

ΤLDR: Στα τεφαα διδασκουν την προπαγανδα της σταζι σαν αποτελεσματικο προγραμμα προπονησης.

Οι Άρσεις θανατου οπως μου ειπε του έφτιαξαν την μέση και ειναι μια παρεξηγημένη άσκηση

Τωρα να σου πω στα ελεγα? Τεσπα, τα dead lifts (ειδικα τα σουμο) κανουν πολυ καλο στη μεση αν γινονται σωστα. Δεν ειναι πολυ δυσκολο να γινουν σωστα ειναι πολυ φυσικη κινηση.

Επισης μην τα λες αρσεις θανατου. Ειναι ηλιθια μεταφραση, δεν πεθαινει κανενας, λεγε σκετο αρσεις, η αρσεις απο εδαφος. Η καθηστερημενη μεταφραση "αρσεις θανατου" ερχεται απο το dead lift το οποιο με τη σειρα του δεν σημαινει νεκρη αρση, αλλα βγαινει απο το dead weight lift, dead weight στα αγγλικα σημαινει ενα αδρανες βαρος στο εδαφος.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,535 μηνύματα.
Ανακαλυψα ένα γλυκάκι με στέβια και χαμηλές θερμιδες. Ειναι ο ζελές γιώτη με στέβια και χωρις ζάχαρη. Μπορεις να πάρεις φακελάκι να φτιάξεις και μονος σου αλλα βαρέθηκα. Μαγειρευω σχεδον καθε μερα μονος μου το φαγητο μου αν ειναι να φτιάχνω και εξτρα γλυκο ... τον Devil κλαιγανε.

Έφαγα μια μεριδα προχθές και ηταν ωραιο. Απο το να τσακισω μιλφέηγ απο το Στεργιου καλυτερο ηταν σιγουρα. Το προτεινω σε οποιον έχει γινει ο κώλος του ταψι απο το πολυ κοτοπουλο με το μπροκολο μέσα σε ταπεράκι και έχει να φάει γλυκο πάνω απο 2 μηνες (οπως και εγώ) !
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top