Καλημέρα σε όλους!Χθες πήγα σε ΩΡΛ,να με εξετάσει.Μου βρήκε φαρυγγιτιδα,λόγω λοίμωξης μου είπε.Το πιο πιθανό σε στρεπτόκο,που είναι και σε έξαρση αυτή την περίοδο.Ξεκινησα χθες Augmentin αντιβίωση,1000mg ανά 12ωρο.Μου είπε θέλει 48 ώρες να δράσει,ήδη δεν έχω πονόλαιμο και πυρετό.Το μόνο που με ανησυχεί είναι,κάποια δεκατα που έχω μέσα στη μέρα.Μια έντονη κούραση και αδυναμία και μυαλγιες σε όλο το σώμα.Περιμενα ότι θα υποχωρούσαν όλα αυτά πιο γρήγορα.
Επειδή τα χεις λίγο μπερδεμένα και επειδή μια περίοδο το "σπορ" που ακολουθούσα ήταν λιγάκι επικίνδυνο αλλα επειδή ήμουν προσεκτικός, διαβασμένος και υπεύθυνος τώρα είμαι υγιής και δεν έχω εμφανίσει ούτε κονδυλώματα άκου λίγο και ότι άλλη απορία έχεις τη συζητάμε :
1. Αν η κοπέλα ειναι σαν και σένα - δηλαδή δεν έχει εναλλαγή ερωτικών συντρόφων ειναι σπάνιο να έχει κάτι, εσυ την ξέρεις όμως όχι εμείς και μπορείς να την ρωτήσεις κιόλας.
2. Το γεγονός οτι κάποιος έχει κόβιντ.... δεν εχει καμια σχέση με τον HIV. Δηλαδή θεωρείς πως αν πάρεις ένα τέστ κόβιντ και βγεί θετικό , αποκλείστηκε η μόλυνση με HIV εάν έκανες σέξ με οροθετικό άτομο χωρις να παίρνει την αγωγή του και άλλες παραμετρους μαζί ; όχι. Υπάρχει περίπτωση μια γρίπη ή λοίμωξη να ειναι λόγω HIV ; ΟΧΙ απαραίτητα.
3. Το τεστ για τον HIV πριν την περίοδο παραθύρου δεν δείχνει τίποτα απολύτως. Μπορεί κάποιος να έχει ενα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.
4. Η Βασική ερώτηση πρίν κάνεις ένα τέστ ειναι ποια η περίοδος παραθύρου ωστε να το κάνεις την κατάλληλη στιγμή μετά την
τελευταία ύποπτη επαφή. Το τονίζω καθώς εάν εσυ έχεις μια ύποπτη επαφή πριν 6 εβδομάδες το κάνεις βγεί αρνητικό αλλα μια βδομάδα πρίν απο αυτά είχες και άλλη μία.... το αποτέλεσμα
θα ειναι έγκυρο ΜΟΝΟ για την προηγουμενη επαφή και όχι για την τελευταία. Διαφορετικά τέστ έχουν διαφορετικές περιόδους παραθύρου πχ το τέστ 3ης γενιάς έχει μεγαλύτερη περίοδο παραθύρου απο ένα τέστ 4ης γενιάς. Το τέστ 3ης ειναι τέστ αντισωμάτων της 4ης ειναι και αντιγόνου p24.
Γενικά η συζήτηση αυτή είναι σχετική και εμπεριέχει πολλές παραμέτρους μέσα στις οποίες είναι και το να κάνεις σέξ με οροθετικό άτομο μια φορά και να μη κολλήσεις ακόμη και αυτό μπορεί να συμβεί αλλα επειδη δεν ξέρεις αν θα τύχει την 1η ή την 1000η φορά που θα το κάνεις , δεν το κάνεις χωρις προφυλακτικό.
Οι συζητησεις στο ίντερνετ απο όσο έχω δει ειναι μια χαρά. Εμεις τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Εξαιρουμενες κάτι ομάδες ηλίθιων που δεν έχουν την διανοητική ικανότητα να αντιλαμβάνονται τι διαβάζουν... οπως ειναι οι αρνητές του HIV, κάτι χαμένα κορμιά που δεν τους νοιάζει εάν θα μολυνθούν ή θα μολύνουν - ανεύθυνους ερωτικούς ανθρώπους που γαμάνε πρεζάκια σε κάτι παρακμιακά ξενοδοχεία στην Ομόνοια ακόμη και χωρις προφυλάξεις για 20 και 30 ευρώ (!!!) και άλλα ακόμη σκυλολόγια που μπορείς να βρείς διάσπαρτα στο ίντερνετ αγνώστου ψυχικου και κοινωνικου προσανατολισμού.
Αλλη φορά φόρα προφυλακτικό να μην έχεις τέτοιες φοβίες και τώρα πηγαινε (εάν η φιλη σου ανήκει στην κατηγορία κινδυνου πχ ειναι ιεροδουλη - κανει σεξ με αγνωστους χωρις προφυλακτικό) να κάνεις ενα τέστ.... οχι ράπιντ... αλλα 4ης γενιάς. Μετα απο 3 εβδομάδες και κατα προτίμηση την 5-6η και τελειωσε η ιστορία. Τα υπόλοιπα ειναι να έχουμε να λέμε, ουτε ειναι δική μας δουλειά να σε καθησυχάσουμε.
Πάντως off the record Αν και ετσι όπως τα λές (εαν η κοπέλα δεν πάει με όποιον να ναι χωρις καπότα) δεν θα έχεις κάτι. Ο ιός αυτός δεν κολλάει τόσο εύκολα εκτός και αν κάποιος κυνηγάει τη τύχη του.
Φιλικά και καλή τύχη.