Άλλο αυτό βέβαια.
Ναι, έχουν την έκθεση ως κοινό σημείο τα δυο projects.
Ωστόσο, η μεγάλη τους διαφορά έγκειται το ότι στα reality γνωριμιών εμπορευματοποιείται μια προσωπική στιγμή είτε στο βωμό της δημοσιότητας είτε της ανάγκης να βρεις ταίρι.
Δεν ξέρω πόσο αυθόρμητος μπορείς να είσαι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μοιάζει αρκετά περιοριστικό έστω κι ασυνείδητα - χωρίς να έχεις στόχο να πας να το παίξεις «ιστορία».
Το θεωρώ ευτελισμό υπό μια ερμηνεία κοινωνιολογίας του έρωτα (ορισμός Προυστ insert here και η καρδιά μου χτυπά ρομαντικά).
Δεν με παραξενεύει όλο αυτό και δεν συμβαίνει μόνο τώρα με την όλη ψηφιοποίηση και κυριαρχία του Ίντερνετ. Αυτά έχουν ανθίσει από πολύ παλιοτερα, ακόμη και 20 ετια πριν.
Το όλο φαινόμενο θα έλεγα ότι συνδέεται με το φαινόμενο πραγμοποίησης -όπως το έχει περιγράψει ο Λούκατς- που μας (δηλαδή το άτομο ως φορέα της νεωτερικής ταυτότητας) έχει περικυκλώσει σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, σκέψης.
@Λένω @ilias90 είμαι στα χαμένα, αλλά έχω μια πρόταση...
Μιας που εδώ θα με βλέπετε πιο λακωνική -απ ότι έχετε συνηθίσει- και σπανια, το καλοκαίρι σε ευκαιρία που θα είμαστε οφφ από υποχρεώσεις, πάμε για βραδια ανοιχτού δημοσίου chat. Αν θέλετε να αναλάβουμε το πιο φιλοσοφικό θέμα συζήτησης, να ορίσουμε δηλαδή στοιχειωδώς το πλαίσιο (ή και σε θρεντ... βασικά καλύτερα, μιας που θα πέσουν κατεβαταρες, απλά να είναι ας πούμε διημερίδα με μια συγκεκριμένη ημερομηνία)