Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι θέλουν να χάσουν κιλά είναι ότι γίνονται ακραίοι.
Ήμουν κι εγώ σαν εσένα . Έκανα δίαιτα έχανα 5 κιλά κ μετά έβαζα 10 .
Το σημαντικό είναι να μην είσαι ακραία, θα πρέπει η διατροφή σου να είναι διατήρησιμη. Να έχει χρώμα και γεύση. Αν δεν σου αρέσει κάτι μην το τρως απλά κ μόνο επειδή είναι υγιεινό . Όπως επίσης , αν σου αρέσει κάτι που είναι πχ υψηλό σε θερμίδες, ζάχαρη κ κορεσμένα λίπη μπορείς να βρεις μια υγιεινή εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες ή ακόμα και να το εντάξεις στην διατροφή σου αλλά με μέτρο ... Παν μέτρον άριστον! Σε ο,τι αφορά το βάρος σημασία έχουν οι θερμίδες . Θα πρέπει να μάθεις να μετράς , αλλά προσοχή μην γίνεις εμμονικη. Επίσης προσοχή , ΜΗΝ ακούς τι σου λέει ο κάθε άσχετος για την διατροφή... Κυκλοφορούν άπειροι μύθοι κ ψέματα που μόνο κακό κάνουν . Πχ το κλασικό ψέμα ότι το ψωμί παχαινει. Μια χαρά έτρωγα ψωμί (με μέτρο ) κ στο βραδινό μου πχ ομελέτα με μια φέτα ψωμί κ μια χαρά έχασα 20 κιλα κ τα διατηρώ εδώ κ 2,5 χρόνια.
Επίσης, έχεις ρεαλιστικό στόχο ; Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε 90 60 90 . Το θέμα είναι να έχεις ένα υγιές βάρος .
Τώρα πλησιάζουν γιορτές, θα σου είναι ψυχοφθόρο το να προσπαθείς να χάσεις κιλά . Προς το παρόν άφησε το , φρόντισε να διατηρήσεις το βάρος σου τις γιορτές κ μόλις τελειώσουν ξεκινάς την προσπάθεια σου πάλι .
@Rahbi93 δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν έχεις κάποια διατροφική διαταραχή (και είναι οριακά επικίνδυνο να το κάνει κάποιος μη ειδικός αυτό) .
Θα ήθελες να μου πεις πχ τι περιλαμβάνει αυτή η δίαιτα πού κανεις ; (Από μόνη της η λέξη κ γενικά το όλο mindset είναι προβληματικό)