Εδώ κάνουμε δίαιτα!

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.414 μηνύματα.
Γενικά εγώ προτείνω διατροφολόγο-ενδοκρινολόγο/διαβητολόγο. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που έχασαν μόνοι τους κιλά απλά κόβοντας το φαγητό, αλλά δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Για να καταλάβετε γενικά πόσο βαθύ είναι το θέμα, σε κορυφαία βιβλία Βιοχημείας το θέμα του μεταβολισμού αναλύεται σε καμια 10αριά κεφάλαια και όχι σε μια τυπική φράση, όπως "κόψε τον υδατάνθρακα".

Είμαστε στο 2024 πλέον, όχι στο 1985, ας εμπιστευτούμε την επιστήμη :P
Γνωστή μου (φυσιολογικού αναστήματος) ανακάλυψε σε διατροφολόγο ότι ναι μεν ήταν στα σωστά κιλά, αλλά είχε αρκετό σπλαχνικό λίπος! Οπότε έκανε ειδική διατροφή, όχι υποθερμιδικη και ειλικρινά φάνηκε η διαφορά.
Ενδιαφέρον πράγμα η διατροφολογια

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Γνωστή μου (φυσιολογικού αναστήματος) ανακάλυψε σε διατροφολόγο ότι ναι μεν ήταν στα σωστά κιλά, αλλά είχε αρκετό σπλαχνικό λίπος! Οπότε έκανε ειδική διατροφή, όχι υποθερμιδικη και ειλικρινά φάνηκε η διαφορά.
Ισχύει αυτό, και εγώ το άκουσα για γνωστή της μαμάς μου. Ήταν εντάξει στα κιλά αλλά είχε σπλαχνικό λίπος, αυτο που λες και εσύ.
Εγώ πάντως Εριφύλη λέω να μην κάνεις πειράματα καλύτερα, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Ακόμη και αν χάνεις εύκολα κιλά, καλύτερα χάσε τα πιο αργά, αλλά τουλάχιστον έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο.

giannis13

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο giannis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Κλασικότατο φαινόμενο το σπλαχνικό λίπος, έχει πολύς περισσότερος κόσμος απ' ότι νομίζουμε, απλά δε το ξέρει ακόμα :P
Ενδιαφέρον κλαδός ναι, έχει και αρκέτη βιοχημεία (ο μεγάλος μου έρωτας) μέσα. Απλά πρέπει να ξεριζωθεί απ' τον κόσμο το κόλλημά του να μη ζητάνε συμβουλή για τα κιλά τους. Εγώ το προσπαθώ, τους γονείς μου δε τους έχω πείσει ακόμα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Και τα φρούτα θέλουν μέτρο, δεν είναι αθώα. Μια μπανάνα έχει καμια 30αρια g υδατάνθρακα. Και κυρίως όχι σκέτα.

Μια μπανάνα 100 γραμμαρίων έχει 90 θερμίδες και 28γρ υδατάνθρακα. Οχι γενικά και αόριστα μια μπανάνα.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.414 μηνύματα.
τους γονείς μου δε τους έχω πείσει ακόμα.
Είναι παλιάς γενιάς, υπερβολικά σκληραγωγημένοι, ο πατέρας μου πχ δεν πάει με τίποτα στον γιατρό αν δεν τον σπρώξει η μητέρα μου, και μετά της λέει "δίκιο είχες έπρεπε να πάω":lol::lol:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Μακριά απο τα φρούτα, έχω πολλά να γράψω αλλά βαριέμαι τώρα, γενικά ψάξτε το δεν είναι όσο καλά οσο νομίζετε.

Λαχανικα, ναι

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Μια χαρά είναι τα φρουτάκια ένα μήλο μια μπανάνα και ως εκεί. Για πρωι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1 κιλό τον μήνα; τι λες καλέ;

Όπως στο λέω. 1-2 το πολυ. Θα γίνεις φιγουρινι αν αρχίσεις και λίγο γυμναστική για το επίπεδο σου. Αν δεν έχεις κάποιο προβλημα υγείας δεν χρειάζεσαι διατροφολόγο.

Θα πας εκεί και θα σου αρχίσει τα " Μια μερίδα ρυζι " Πόσο είναι η μερίδα ; 100-150-200γρ ;;;;

Και κάτι ακυρα φαγητά τυπου τορτίγια και γαλοπουλες με χαμηλά λιπαρά.

😄

Τελευταία επεξεργασία:

Rahbi93

Νεοφερμένο μέλος

Η Rahbi93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Μετά από 647382 προσπάθειες για διατροφή, άλλοτε μερικώς πετυχημένες και άλλοτε πλήρως αποτυχημένες, είπα να γράψω "τον πόνο μου".

Σου έχει τύχει ποτέ να κοιμάσαι και να ξυπνάς με ένα καημό; Κι αυτό όσο περνάει ο καιρός, τα χρόνια, να μεγαλώνει και εσύ για κάποιο λόγο να μη μπορείς να το διορθώσεις;
"Δε το θέλεις αρκετά", λένε οι περισσότεροι."Έλα, μια απόφαση είναι. Σιγά, απλώς κόψε το φαί"

Ναι. Ευχαριστώ. Μα δε μπορώ, τόσα χρόνια μετά μπορώ να πω υπεύθυνα πως δε μπορώ. Το θέμα είναι, γιατί;
Δεν μοιάζει να είναι θέμα πρακτικό, μα ψυχολογικό. Γιατί ένας άνθρωπος που έχει θέσει ως το σημαντικότερο του στόχο να χάσει κιλά, να μη τα καταφέρνει;;

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Αν είσαι απλά λαίμαργη και δεν μπορείς να ελέγξεις το εαυτό σου, τότε θέσε μικρούς κι εφικτούς στόχους. Για αρχή, να ελαττώσεις/κόψεις junk food, αναψυκτικά κτλ. Να βάλεις κίνηση στην καθημερινότητά σου. Αυτά θα σε φτάσουν μέχρι ενός σημείου. Αργότερα βάζεις και τη θερμιδομέτρηση, που μ' εκείνη δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος. Εχοντας εικόνα για τις θερμίδες της ημέρας, μπορείς να κανονίσεις τα γεύματά σου - και να χωρέσεις και κάτι "χαζό". Το να χάσεις τα κιλά σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείς. Σημαίνει ότι πρέπει ν' αλλάξεις τον τρόπο διαχείρισης της διατροφής σου.

Αν είναι περίπτωση συναισθηματικού φαγητού, ενέχει δηλαδή το ψυχολογικό, τότε θα σε βοηθούσε κάποιος ειδικός.

Rahbi93

Νεοφερμένο μέλος

Η Rahbi93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
@finesse
Έχω δοκιμάσει να πάω σε ειδικό, έχω κάνει ατομικά, group sessions κλπ. Όλα φαίνεται να λειτουργούν (τα υπόλοιπα), αλλά αυτό το πράγμα το σώμα μου το αρνείται.

Το βιώνω σα μία τιμωρία την οποία είμαι αναγκασμένη να την κουβαλάω χωρίς να έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω.

Κάθε βράδυ παίρνω την απόφαση και κάθε πρωί τρώω μελομακάρονο!

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Θες ψυχοθεραπεία αγαπητή @Rahbi93 ! Είσαι συναισθηματικά δεμένη με το φαγητό. Δεν νομίζω ότι σου είναι τιμωρία στο υποσυνείδητο αλλά τρόπος διαφυγής από όλα σου τα προβλήματα !!
Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω με αυτά που λες.

Αν ήταν απλώς λιγούρα δεν θα σου έπαιρνε τόσα χρόνια.

έχω περάσει από αυτό, και είμαι ακόμα στην διαδικασία να το ξεπεράσω. Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω! Ψυχοθεραπεία και διατροφολόγο που ασχολείται με τέτοιου είδους διατροφικές διαταραχές. Αυτή είναι η λύση!!

αν είσαι Θεσσαλονίκη, έχω να σου προτείνω διατροφολόγους.

Τελευταία επεξεργασία:

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
@finesse
Έχω δοκιμάσει να πάω σε ειδικό, έχω κάνει ατομικά, group sessions κλπ. Όλα φαίνεται να λειτουργούν (τα υπόλοιπα), αλλά αυτό το πράγμα το σώμα μου το αρνείται.

Το βιώνω σα μία τιμωρία την οποία είμαι αναγκασμένη να την κουβαλάω χωρίς να έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω.

Κάθε βράδυ παίρνω την απόφαση και κάθε πρωί τρώω μελομακάρονο!
Ο,τι είπε η Ραφαέλα. Με κάλυψε πλήρως.

Rahbi93

Νεοφερμένο μέλος

@rafaela11 @finesse
Ψυχοθεραπεία, ναι..
4 χρόνια το δοκίμασα κι αυτό. Μια προσπάθεια επικεντρωμένη στην αποδοχή του σώματος μου, στη διαδικασία της αλλαγής, στην υπομονή, κλπ κλπ.

Ε δε δούλεψε.

Έπειτα, διατροφολόγοι στο σπίτι, online διατροφές, γυμναστικές.
Χάνονται πέντε κιλά και μετά πάλι από την αρχή.

Θέμα υγείας δεν υπάρχει, ούτε ιατρικό ούτε ψυχιατρικό. Υπάρχει τραύμα, σίγουρα. Αλλά και ποιος από εμάς δεν έχει τραύμα;

Δε ξέρω αν τελικά σχετίζονται όλα αυτά μεταξύ τους, ξέρω πως μετά από τόσες προσπάθειες υπάρχει κούραση, κούραση να πρέπει πάλι να ξεκινήσεις από την αρχή. Κούραση να μπορείς να αποδεχτείς αυτό που είσαι.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
χρόνια το δοκίμασα κι αυτό. Μια προσπάθεια επικεντρωμένη στην αποδοχή του σώματος μου, στη διαδικασία της αλλαγής, στην υπομονή, κλπ κλπ.
Σου είπα, δεν είναι τόσο αυτό το θέμα . Πρέπει να επικεντρωθείς στο συναισθηματικό δέσιμο και από πού πηγάζει ! Το ότι έκανες ψυχοθεραπεία δεν σημαίνει ότι η προσέγγιση ήταν σωστή !

καλή τύχη σου εύχομαι και κουράγιο !

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι θέλουν να χάσουν κιλά είναι ότι γίνονται ακραίοι.
Ήμουν κι εγώ σαν εσένα . Έκανα δίαιτα έχανα 5 κιλά κ μετά έβαζα 10 .
Το σημαντικό είναι να μην είσαι ακραία, θα πρέπει η διατροφή σου να είναι διατήρησιμη. Να έχει χρώμα και γεύση. Αν δεν σου αρέσει κάτι μην το τρως απλά κ μόνο επειδή είναι υγιεινό . Όπως επίσης , αν σου αρέσει κάτι που είναι πχ υψηλό σε θερμίδες, ζάχαρη κ κορεσμένα λίπη μπορείς να βρεις μια υγιεινή εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες ή ακόμα και να το εντάξεις στην διατροφή σου αλλά με μέτρο ... Παν μέτρον άριστον! Σε ο,τι αφορά το βάρος σημασία έχουν οι θερμίδες . Θα πρέπει να μάθεις να μετράς , αλλά προσοχή μην γίνεις εμμονικη. Επίσης προσοχή , ΜΗΝ ακούς τι σου λέει ο κάθε άσχετος για την διατροφή... Κυκλοφορούν άπειροι μύθοι κ ψέματα που μόνο κακό κάνουν . Πχ το κλασικό ψέμα ότι το ψωμί παχαινει. Μια χαρά έτρωγα ψωμί (με μέτρο ) κ στο βραδινό μου πχ ομελέτα με μια φέτα ψωμί κ μια χαρά έχασα 20 κιλα κ τα διατηρώ εδώ κ 2,5 χρόνια.
Επίσης, έχεις ρεαλιστικό στόχο ; Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε 90 60 90 . Το θέμα είναι να έχεις ένα υγιές βάρος .

Τώρα πλησιάζουν γιορτές, θα σου είναι ψυχοφθόρο το να προσπαθείς να χάσεις κιλά . Προς το παρόν άφησε το , φρόντισε να διατηρήσεις το βάρος σου τις γιορτές κ μόλις τελειώσουν ξεκινάς την προσπάθεια σου πάλι .

@Rahbi93 δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν έχεις κάποια διατροφική διαταραχή (και είναι οριακά επικίνδυνο να το κάνει κάποιος μη ειδικός αυτό) .

Θα ήθελες να μου πεις πχ τι περιλαμβάνει αυτή η δίαιτα πού κανεις ; (Από μόνη της η λέξη κ γενικά το όλο mindset είναι προβληματικό)

Rahbi93

Νεοφερμένο μέλος

Όταν κάνω δίαιτα, διατροφή, προσέχω (όποια κι αν είναι η σωστή λέξη), πάντοτε έχει αποτέλεσμα. Οι διατροφολόγοι που έχω δει, μου έχουν δώσει μια, πάνω κάτω, κοινή γραμμή, δεν έχω δει μεγάλες αποκλίσεις και πράγματι, δουλεύει (ως ένα σημείο που έχω φτάσει τουλάχιστον)

@Ion. Το θέμα είναι πως αδυνατώ να είμαι συνεπής. Αυτή τη γραμμή ισορροπίας προσπαθώ να καταλάβω γιατί δε την έχω.
1 + 1 κάνουν 2. Θέλεις να χάσεις κιλά; Κάνεις διατροφή.
Πως γίνεται να θέλεις τόσο να χάσεις κιλά αλλά να μη μπορείς να κάνεις διατροφή;
Και όπως προείπα, το "δε το θέλεις αρκετά" δεν είναι απάντηση γιατί δεν είναι η αλήθεια.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι θέλουν να χάσουν κιλά είναι ότι γίνονται ακραίοι.
Το σημαντικό είναι να μην είσαι ακραία, θα πρέπει η διατροφή σου να είναι διατήρησιμη. Να έχει χρώμα και γεύση. Αν δεν σου αρέσει κάτι μην το τρως απλά κ μόνο επειδή είναι υγιεινό . Όπως επίσης , αν σου αρέσει κάτι που είναι πχ υψηλό σε θερμίδες, ζάχαρη κ κορεσμένα λίπη μπορείς να βρεις μια υγιεινή εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες ή ακόμα και να το εντάξεις στην διατροφή σου αλλά με μέτρο ... Παν μέτρον άριστον! Σε ο,τι αφορά το βάρος σημασία έχουν οι θερμίδες . Θα πρέπει να μάθεις να μετράς , αλλά προσοχή μην γίνεις εμμονικη. Επίσης προσοχή , ΜΗΝ ακούς τι σου λέει ο κάθε άσχετος για την διατροφή... Κυκλοφορούν άπειροι μύθοι κ ψέματα που μόνο κακό κάνουν . Πχ το κλασικό ψέμα ότι το ψωμί παχαινει. Μια χαρά έτρωγα ψωμί (με μέτρο ) κ στο βραδινό μου πχ ομελέτα με μια φέτα ψωμί κ μια χαρά έχασα 20 κιλα κ τα διατηρώ εδώ κ 2,5 χρόνια.
Επίσης, έχεις ρεαλιστικό στόχο ; Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε 90 60 90 . Το θέμα είναι να έχεις ένα υγιές βάρος .

Τώρα πλησιάζουν γιορτές, θα σου είναι ψυχοφθόρο το να προσπαθείς να χάσεις κιλά . Προς το παρόν άφησε το , φρόντισε να διατηρήσεις το βάρος σου τις γιορτές κ μόλις τελειώσουν ξεκινάς την προσπάθεια σου πάλι .

@Rahbi93 δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν έχεις κάποια διατροφική διαταραχή (και είναι οριακά επικίνδυνο να το κάνει κάποιος μη ειδικός αυτό) .

Θα ήθελες να μου πεις πχ τι περιλαμβάνει αυτή η δίαιτα πού κανεις ; (Από μόνη της η λέξη κ γενικά το όλο mindset είναι προβληματικό)
Πίστεψε με όλα αυτά που λες τα έχει ακούσει 72729827282 φορές

Τα ξέρει πάρα πολύ καλά, ξέρει τι πρέπει να κάνει, απλά δεν μπορεί

το πρόβλημα είναι αλλού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όταν κάνω δίαιτα, διατροφή, προσέχω (όποια κι αν είναι η σωστή λέξη), πάντοτε έχει αποτέλεσμα. Οι διατροφολόγοι που έχω δει, μου έχουν δώσει μια, πάνω κάτω, κοινή γραμμή, δεν έχω δει μεγάλες αποκλίσεις και πράγματι, δουλεύει (ως ένα σημείο που έχω φτάσει τουλάχιστον)

Το θέμα είναι πως αδυνατώ να είμαι συνεπής. Αυτή τη γραμμή ισορροπίας προσπαθώ να καταλάβω γιατί δε την έχω.
1 + 1 κάνουν 2. Θέλεις να χάσεις κιλά; Κάνεις διατροφή.
Πως γίνεται να θέλεις τόσο να χάσεις κιλά αλλά να μη μπορείς να κάνεις διατροφή;
Και όπως προείπα, το "δε το θέλεις αρκετά" δεν είναι απάντηση γιατί δεν είναι η αλήθεια.
Η διατροφή είναι τρόπος ζωής, δεν είναι τιμωρία.

Η οποία είναι μια φυσιολογική διαδικασία στο να τρως για να ζεις ΚΑΙ για να απολαμβάνεις ! Τα έχει και τα 2!!

θα το βρεις, μην το μεγεθύνεις όμως τόσο.

μαι φυσιολογική διατροφή έχει και τις ατασθαλίες

έξυπνους συνδυασμούς θέλει απλά

πχ για μια έξοδο που εκεί δυσκολευόμαστε οι περισσότεροι
IMG_1496.jpeg
IMG_1497.jpeg

Είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζεις, αλλά σου δίνω ένα παράδειγμα για να πας βήμα βήμα αλλά και να απολαμβάνεις

Rahbi93

Νεοφερμένο μέλος

@rafaela11 Είναι ακριβώς αυτό που είπες με τη μεγέθυνση.
Μετά από τόσα χρόνια, προσπαθώ από τα 14-15 μου σκέψου, έχει γίνει τόσο τεράστιο θέμα στο κεφάλι μου που κυριολεκτικά ασχολούμαι συνέχεια με αυτό. Το θεωρώ τεράστιο πρόβλημα, ναι το λέω πρόβλημα και είμαι αυστηρή γιατί με απασχολεί τη μισή ζωή μου και παραπάνω.
1.Θα περάσω από βιτρίνα καταστήματος, θα δω τον αντικατοπτρισμό μου και θα μου χαλάσει η διάθεση
2.Θα βγάλουμε μια φωτογραφία με την παρέα, εκεί να δεις δράματα.
3.Θέλω να βγω έξω μια βόλτα και δε θέλω γιατί πρέπει να αντιμετωπίσω την εικόνα μου.

Ε σε πιάνει μια αηδία..

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που υπερκαταναλώνουν τροφή σε κρίσεις υπερφαγιας την αντιμετωπίζουν ως υποκατάστατο ανακούφισης συναισθηματικής. Τα επεισόδια ακολουθεί άγχος για την εικόνα μας , κρίσεις χαμηλής αυτοεκτίμησης που οδηγούν για ανακούφιση των αρνητικών συναισθημάτων σε περαιτέρω επιδείνωση της επιβάρυνσης του οργανισμού .

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.

Το μέτρο είναι πιο δύσκολο να το κρατήσεις. Να φας ένα κομματάκι σοκολάτα και όχι όλη τη σοκολάτα. Ένα κομματάκι πίτσα και όχι όλη την πίτσα. Αν ζεις μόνος και το ψυγείο έχει μόνο καρότα και μήλα, μου φαίνεται πιο εύκολο από το να έχεις παντού τριγύρω μελομακάρονα και να πεις θα φάω μόνο ένα .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια